eidikos33 Δημοσ. Τρίτη στις 01:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:41 μμ Καλησπερα σας, Πουλησα ενα ακινητο το 2024 και μου ηρθε ειδοποιηση να πληρωσω το ταπ για το 2025 που κανονικα θα επρεπε να το πληρωσει ο νεος ιδιοκτητης του ακινητου, καλεσα στον δημο και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω το ποσο και να τους προσκομισω το συμβολαιο, εγω ομως δεν ειχα λαβει αντιγραφο συμβολαιου απο τον συμβολαιογραφο γιατι εχει κοστος, υπαρχει τροπος να το βρω καπου χωρις να πληρωσω και αλλα κερατιατικα? το ζητησα απο τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι θα μου το δωσει αλλα ακομα περιμενω... 3
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ 1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε Καλησπερα σας, Πουλησα ενα ακινητο το 2024 και μου ηρθε ειδοποιηση να πληρωσω το ταπ για το 2025 που κανονικα θα επρεπε να το πληρωσει ο νεος ιδιοκτητης του ακινητου, καλεσα στον δημο και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω το ποσο και να τους προσκομισω το συμβολαιο, εγω ομως δεν ειχα λαβει αντιγραφο συμβολαιου απο τον συμβολαιογραφο γιατι εχει κοστος, υπαρχει τροπος να το βρω καπου χωρις να πληρωσω και αλλα κερατιατικα? το ζητησα απο τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι θα μου το δωσει αλλα ακομα περιμενω... Πούλησες ακίνητο και δεν πήρες αντίγραφο της μεταβίβασης επειδή έχει κοστος; Κατάλαβα καλά; 4 2 17
Vstromrider Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:57 μμ 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πούλησες ακίνητο και δεν πήρες αντίγραφο της μεταβίβασης επειδή έχει κοστος; ειναι σοκαριστικο το τι ακους στην καθημερινοτητα σου.... 2 ώρες πριν, eidikos33 είπε Καλησπερα σας, Πουλησα ενα ακινητο το 2024 και μου ηρθε ειδοποιηση να πληρωσω το ταπ για το 2025 που κανονικα θα επρεπε να το πληρωσει ο νεος ιδιοκτητης του ακινητου, καλεσα στον δημο και μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω το ποσο και να τους προσκομισω το συμβολαιο, εγω ομως δεν ειχα λαβει αντιγραφο συμβολαιου απο τον συμβολαιογραφο γιατι εχει κοστος, υπαρχει τροπος να το βρω καπου χωρις να πληρωσω και αλλα κερατιατικα? το ζητησα απο τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι θα μου το δωσει αλλα ακομα περιμενω... να παρεις αντιγραφο του συμβολαιου. Αν παιζει τετοια τσιγγουνια, παρε τις πρωτες σελιδες μονο που λενε ονοματεπωνυμα και το ακινητο. 2
xp-user Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Οταν κανεις συμβολαια στη τιμη του Συμβολαιογραφου ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 αντιτυπα απο τα οποια μπορεις να βγαλεις απειρα με το γνησιο της υπογραφης. 1
eidikos33 Δημοσ. Τρίτη στις 04:31 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 04:31 μμ 13 λεπτά πριν, xp-user είπε Οταν κανεις συμβολαια στη τιμη του Συμβολαιογραφου ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 αντιτυπα απο τα οποια μπορεις να βγαλεις απειρα με το γνησιο της υπογραφης. Τον συμβολαιογράφο τον πληρώνει όμως ο αγοραστής εμένα σαν πωλητή δεν μου έδωσε κάποιο συμβόλαιο
stelios_2809 Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ (επεξεργασμένο) Εδώ που έφτασες .. πόσο κοστίζει το ΤΑΠ και πόσο το αντίγραφο ; Διαφορετικά αν έχεις καλές σχέσεις με τον αγοραστή βρες ένα τρόπο να στο πληρώσει αυτός (εξηγώντας του ότι με τον έναν τρόπο ή τον άλλον θα του γυρίσει) Επεξ/σία Τρίτη στις 06:24 μμ από stelios_2809
ekrepali Δημοσ. Τρίτη στις 06:52 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:52 μμ 5 hours ago, eidikos33 said: το ζητησα απο τον ιδιοκτητη και μου ειπε οτι θα μου το δωσει αλλα ακομα περιμενω... Έπρεπε κι εσύ να είχες δηλώσει ότι έφυγε το κτίσμα από πάνω σου και ο ιδιοκτήτης ότι το απέκτησε... εντός 2 μηνών. Συνεννοηθείτε μια μέρα να πάτε μαζί να ξεμπερδέψετε, και βγάλε και το ρημάδι το συμβόλαιο μια φωτοτυπία. Spoiler Ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας ακινήτων οφείλει να υποβάλει δήλωση για τα ακίνητα εκείνα στα οποία έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης και εντός διμήνου από της μεταβολής (π.χ. προσθήκη-απόκτηση κτίσματος, μεταβίβαση-αφαίρεση κτίσματος κλπ). Ν.2130/1993 άρθρο 24 παρ.5 ΠΡΟΣΤΙΜΟ: Κάθε υπόχρεος που δεν υποβάλλει δήλωση μέσα στην προθεσμία της παρ. 5 του άρθρου αυτού υπόκειται σε χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο του οφειλόμενου τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του β.δ. από 24-9/20-10-58, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 19 του ν. 1080/1980.
Ukforthemoment Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:44 μμ 51 λεπτά πριν, ekrepali είπε Έπρεπε κι εσύ να είχες δηλώσει ότι έφυγε το κτίσμα από πάνω σου και ο ιδιοκτήτης ότι το απέκτησε... εντός 2 μηνών. Συνεννοηθείτε μια μέρα να πάτε μαζί να ξεμπερδέψετε, και βγάλε και το ρημάδι το συμβόλαιο μια φωτοτυπία. Απόκρυψη περιεχομένων Ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας ακινήτων οφείλει να υποβάλει δήλωση για τα ακίνητα εκείνα στα οποία έχει επέλθει μεταβολή στα στοιχεία της αρχικής δήλωσης και εντός διμήνου από της μεταβολής (π.χ. προσθήκη-απόκτηση κτίσματος, μεταβίβαση-αφαίρεση κτίσματος κλπ). Ν.2130/1993 άρθρο 24 παρ.5 ΠΡΟΣΤΙΜΟ: Κάθε υπόχρεος που δεν υποβάλλει δήλωση μέσα στην προθεσμία της παρ. 5 του άρθρου αυτού υπόκειται σε χρηματικό πρόστιμο διπλάσιο του οφειλόμενου τέλους που αντιστοιχεί στο ακίνητο. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του δημάρχου ή προέδρου της κοινότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 του β.δ. από 24-9/20-10-58, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 19 του ν. 1080/1980. Ξέρεις πόσο έχουν πάει οι φωτοτυπίες; 7
eidikos33 Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:35 μμ 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ξέρεις πόσο έχουν πάει οι φωτοτυπίες; Αν αυτός δεν ενδιαφέρεται εγώ τι φταίω;
ekrepali Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:27 μμ https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ellenes-tou-exoterikou/to-ktematologio-mou Μπες στο κτηματολόγιο μήπως εμφανίζεται τίποτα. Αν και νομίζω ότι το συμβολαιογραφικό έγγραφο θα φαίνεται στον ιδιοκτήτη και όχι σε σένα. Δε ξέρω τι να κάνεις, σηκώνω τα χέρια ψηλά.
eidikos33 Δημοσ. Τρίτη στις 11:33 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 11:33 μμ 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ellenes-tou-exoterikou/to-ktematologio-mou Μπες στο κτηματολόγιο μήπως εμφανίζεται τίποτα. Αν και νομίζω ότι το συμβολαιογραφικό έγγραφο θα φαίνεται στον ιδιοκτήτη και όχι σε σένα. Δε ξέρω τι να κάνεις, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Το σκέφτηκα αλλά δεν έχει καμία εγγραφή μέσα του ακινήτου, η έσχατη λύση είναι να πληρώσω τον ταπ του 2025 και να πάρω αντιγραφο απο τον συμβολαιογράφο και να τα παραδώσω στον Δήμο;
ekrepali Δημοσ. Τρίτη στις 11:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:44 μμ Γιατί να πληρώσεις τα ΤΑΠ; Αφού δεν είναι δικό σου το ακίνητο. Εσυ πρέπει να δηλώσεις στην Δήμο ότι το ακίνητο δεν ανήκει πλέον σε σένα. Το πώς θα βρεις το συμβόλαιο απλό ειναι. Η από τον πωλητή ή από τον συμβολαιογράφο.
1600 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:16 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:16 πμ Ρε συ φίλε....αλήθεια τώρα....υπέγραψες εγχρήματη συναλλαγή με το οναματεπώνυμο σου σε πράξη μεταβίβασης....και δεν κράτησες αντίγραφο? yolo? ήταν challenge? έφυγες μόνιμα για Αμαζόνιο? τι φάση ακριβώς? Ένα είναι βέβαιο.....θα ζήσεις πολλά χρόνια φίλε μου! 1
eidikos33 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:29 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:29 πμ 44 λεπτά πριν, ekrepali είπε Γιατί να πληρώσεις τα ΤΑΠ; Αφού δεν είναι δικό σου το ακίνητο. Εσυ πρέπει να δηλώσεις στην Δήμο ότι το ακίνητο δεν ανήκει πλέον σε σένα. Το πώς θα βρεις το συμβόλαιο απλό ειναι. Η από τον πωλητή ή από τον συμβολαιογράφο. Moυ είπαν από τον δήμο ότι πρέπει να το πληρώσω εγώ και καλά από την στιγμή που δεν είχε ενημερωθεί ο Δήμος
kalmik Δημοσ. Τετάρτη στις 01:07 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:07 πμ Ο υπάλληλος του Δήμου δεν ξέρει ούτε ειναι νομικός. Bρες αντίγραφο και προσκόμισέ το στο δήμο * Σε κάθε αγοραπωλησία ακινήτου ο συμβολαιογράφος δίνει υποχρεωτικά και χωρίς χρέωση δύο απλά αντίγραφα για την εφορία και το αρχείο . Ως πωλητής με βάση αυτά δηλώνει τη μεταβολή στο Ε9. Το κτηματολόγιο είναι ευθύνη του αγοραστή να το καταχωρήσει. Αν εσύ δεν έκανες τη μεταβολή στο Ε9 τότε υπάρχει πρόβλημα και ίσως γι αυτό σε κυνηγάει ο Δήμος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα