Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, kalmik said:

Ο υπάλληλος του Δήμου δεν ξέρει ούτε ειναι νομικός. Bρες αντίγραφο και προσκόμισέ το στο δήμο * Σε κάθε αγοραπωλησία ακινήτου ο συμβολαιογράφος δίνει υποχρεωτικά και χωρίς χρέωση δύο απλά αντίγραφα για την εφορία και το αρχείο . Ως πωλητής με βάση αυτά δηλώνει τη μεταβολή στο Ε9. Το κτηματολόγιο είναι ευθύνη του αγοραστή να το καταχωρήσει. Αν εσύ δεν έκανες τη μεταβολή στο Ε9 τότε υπάρχει πρόβλημα και ίσως γι αυτό σε κυνηγάει ο Δήμος.

ακριβώς, μετά την πώληση το βγάζεις από το Ε9 σου. Είναι δυνατόν από το 2024 και να το έχεις ακόμη στο Ε9 σου; τότε θα πλήρωσες και ΕΝΦΙΑ φέτος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως και σε ειδοποίησε ο δήμος να πληρώσεις ΤΑΠ; Πέρσι δηλαδή πως το πληρωνες το ΤΑΠ μέσω της ΔΕΗ του ακινήτου; Το ΤΑΠ συνεχίζει και το πληρώνει ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου, εσύ δεν έχεις δουλειά. Μην το πληρώσεις. Αρκεί να προσκομίσεις ένα Ε9 που να δείχνει τι ακίνητα έχεις στην κατοχή σου, απο την στιγμή που το παλιό ακίνητο έχει διαγραφεί από το Ε9 ξεμπερδεύεις.

Αλλά φρόντισε να πάρεις και αντίγραφο του συμβολαίου, έπρεπε να στο είχε δώσει ο συμβολαιογραφος.

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kalmik είπε

Ο υπάλληλος του Δήμου δεν ξέρει ούτε ειναι νομικός. Bρες αντίγραφο και προσκόμισέ το στο δήμο * Σε κάθε αγοραπωλησία ακινήτου ο συμβολαιογράφος δίνει υποχρεωτικά και χωρίς χρέωση δύο απλά αντίγραφα για την εφορία και το αρχείο . Ως πωλητής με βάση αυτά δηλώνει τη μεταβολή στο Ε9. Το κτηματολόγιο είναι ευθύνη του αγοραστή να το καταχωρήσει. Αν εσύ δεν έκανες τη μεταβολή στο Ε9 τότε υπάρχει πρόβλημα και ίσως γι αυτό σε κυνηγάει ο Δήμος.

Έχω κάνει μεταβολή στο Ε9 κανονικά. 

Μου έστειλε επιστολή λόγω ότι το ακίνητο ήταν μη ηλεκτροδοτουμενο και ο αγοραστής μου είπε ότι ακόμα δεν έχει βάλει ρεύμα 

Δημοσ.

Ακόμα κι αν έκανε μεταβολή  / διαγραφή στο E9, δεν αποτελεί αποδεικτικό. Το Ε9 είναι ένα ασφράγιστο μπακαλοχαρτο.

Ακόμα κι αν πάει εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, και πάλι ο ΕΝΦΙΑ βασίζεται στα στοιχεία που καταχωρεί ο πολιτης με δική του ευθύνη στο Ε9.

Ο υπάλληλος για να απαλλάξει τον συμφορουμητη από μελλοντικά ΤΑΠ και για να στείλει έγγραφο ακύρωσης της τρεχουσας οφειλής στο ταμείο, θα χρειαστεί τον αριθμό συμβολαίου από το συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Και για να κρίνει εάν η δήλωση της πώλησης έγινε εντός ή εκτός των 2 μηνών ώστε να βάλει πρόστιμο, πάλι θα χρειαστεί το συμβολαιογραφικό έγγραφο που θα γράφει την ημερομηνία μεταβίβασης.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ακόμα κι αν έκανε μεταβολή  / διαγραφή στο E9, δεν αποτελεί αποδεικτικό. Το Ε9 είναι ένα ασφράγιστο μπακαλοχαρτο.

Ακόμα κι αν πάει εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, και πάλι ο ΕΝΦΙΑ βασίζεται στα στοιχεία που καταχωρεί ο πολιτης με δική του ευθύνη στο Ε9.

Ο υπάλληλος για να απαλλάξει τον συμφορουμητη από μελλοντικά ΤΑΠ και για να στείλει έγγραφο ακύρωσης της τρεχουσας οφειλής στο ταμείο, θα χρειαστεί τον αριθμό συμβολαίου από το συμβολαιογραφικό έγγραφο.

Και για να κρίνει εάν η δήλωση της πώλησης έγινε εντός ή εκτός των 2 μηνών ώστε να βάλει πρόστιμο, πάλι θα χρειαστεί το συμβολαιογραφικό έγγραφο που θα γράφει την ημερομηνία μεταβίβασης.

Θα πρέπει να πληρώσει δηλαδή για αντίγραφο του συμβολαίου;Ελεος με την γραφειοκρατία .....

• Haha 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Θα πρέπει να πληρώσει δηλαδή για αντίγραφο του συμβολαίου;Ελεος με την γραφειοκρατία .....

Σπίτι πούλησε ρε παιδιά... δε πούλησε κονσόλα playstation.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, ekrepali είπε

το προστιμο ποσο ειναι δηλαδη? εμενα μου ηρθε να πληρωσω 22 ευρω, θα πληρωσω αλλα 22?

ευχαριστω

Δημοσ.
11 minutes ago, eidikos33 said:

το προστιμο ποσο ειναι δηλαδη? εμενα μου ηρθε να πληρωσω 22 ευρω, θα πληρωσω αλλα 22?

ευχαριστω

44 θα πληρώσει σίγουρα ο άλλος.

Για σένα δε ξέρω.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Τον συμβολαιογράφο τον πληρώνει όμως ο αγοραστής εμένα σαν πωλητή δεν μου έδωσε κάποιο συμβόλαιο 

Εχεις δικιο Οποτε πας στον Συμβολαιογραφο πληρωνεις και σου δινει αντιγραφο Τζαμπα αποκλειεται να στο δωσει.

Δημοσ.
On 13/08/2025 at 08:06, eidikos33 said:

Έχω κάνει μεταβολή στο Ε9 κανονικά. 

Μου έστειλε επιστολή λόγω ότι το ακίνητο ήταν μη ηλεκτροδοτουμενο και ο αγοραστής μου είπε ότι ακόμα δεν έχει βάλει ρεύμα 

Πως έκανες μεταβολή στο Ε9 αφού χρειάζεται τουλάχιστον τον αριθμό συμβολαίου και ΑΦΜ συμβολαιογράφου; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...