Kalahaan Δημοσ. Τρίτη στις 10:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 10:03 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος συνάδελφος προγραμματιστής να μου προτείνει από προσωπική του εμπειρία ή άλλων συναδέλφων του εταιρείες στην Αθήνα για πρόσληψη με τις ακόλουθες προϋποθέσεις; Να έχει θέσεις Java dev. Να προσφέρει υβριδικό μοντέλο εργασίας και σχετική ευελιξία στο ωράριο (9-5 ή 10-6). Να χρησιμοποιεί σχετικά σύγχρονες τεχνολογίες και frameworks (πχ Spring Boot, microservices κλπ). ΟΧΙ legacy code. Να μην έχει πολλή πίεση και πολλά meetings μέσα στη βδομάδα. Να είναι σε μια λογική απόσταση 7 το πολύ χλμ από το κέντρο, εκτός φυσικά κι αν είναι fully remote. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία Τρίτη στις 10:04 μμ από Kalahaan
kostakis_gr Δημοσ. Τετάρτη στις 12:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:08 μμ Το legacy code δεν θα το γλιτώσεις δυστυχώς, η μια και μοναδική εξαίρεση είναι αν πας σε startup. Το fully remote πλέον είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις σε εταιρεία δυστυχώς. 1
Kalahaan Δημοσ. Τετάρτη στις 04:11 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 04:11 μμ 4 ώρες πριν, kostakis_gr είπε Το legacy code δεν θα το γλιτώσεις δυστυχώς, η μια και μοναδική εξαίρεση είναι αν πας σε startup. Το fully remote πλέον είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις σε εταιρεία δυστυχώς. Μάλιστα, έχεις να μου προτείνεις εταιρεία που να καλύπτει τις περισσότερες από τις προϋποθέσεις που έθεσα;
geomagas Δημοσ. Παρασκευή στις 02:19 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:19 πμ Τα παλιά καλά χρόνια, θυμάμαι, ψάχναμε δουλειές στις αγγελίες, παίρναμε τηλέφωνα, κάναμε συνεντεύξεις, κι όταν εξαντλούσαμε τα περιθώρια χωρίς επιτυχια, ανοίγαμε τον τηλεφωνικό κατάλογο και στέλναμε βιογραφικά παντού. Και ναι, ο τηλεφωνικός κατάλογος ήταν ένα βιβλίο, φτιαγμένο από ...χαρτί, πιο βαρύ από το κεφάλι μας! Δεν περιμέναμε να μας προτείνουν θέσεις να διαλέξουμε. Τίποτα, κάτι δικά μου...
Xvipes Δημοσ. Παρασκευή στις 07:45 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:45 πμ Νομίζω ο op θα είχε περισσότερες απαντήσεις αν ρώταγε ποιοί κλάδοι έχουν περισσότερες πιθανότητες γι αυτά που ζητάει. Θα συμφωνήσω για startup σε fintech ίσως. 5 hours ago, geomagas said: Τα παλιά καλά χρόνια, θυμάμαι, ψάχναμε δουλειές στις αγγελίες, παίρναμε τηλέφωνα, κάναμε συνεντεύξεις, κι όταν εξαντλούσαμε τα περιθώρια χωρίς επιτυχια, ανοίγαμε τον τηλεφωνικό κατάλογο και στέλναμε βιογραφικά παντού. Και ναι, ο τηλεφωνικός κατάλογος ήταν ένα βιβλίο, φτιαγμένο από ...χαρτί, πιο βαρύ από το κεφάλι μας! Δεν περιμέναμε να μας προτείνουν θέσεις να διαλέξουμε. Τίποτα, κάτι δικά μου... 1
Kalahaan Δημοσ. Παρασκευή στις 11:35 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:35 μμ (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, geomagas είπε Τα παλιά καλά χρόνια, θυμάμαι, ψάχναμε δουλειές στις αγγελίες, παίρναμε τηλέφωνα, κάναμε συνεντεύξεις, κι όταν εξαντλούσαμε τα περιθώρια χωρίς επιτυχια, ανοίγαμε τον τηλεφωνικό κατάλογο και στέλναμε βιογραφικά παντού. Και ναι, ο τηλεφωνικός κατάλογος ήταν ένα βιβλίο, φτιαγμένο από ...χαρτί, πιο βαρύ από το κεφάλι μας! Δεν περιμέναμε να μας προτείνουν θέσεις να διαλέξουμε. Τίποτα, κάτι δικά μου... Ευτυχώς τα σημερινά χρόνια υπάρχει το ίντερνετ όπου η γνώση μοιράζεται ελεύθερα. Βλέπεις πως αλλάζουν οι εποχές; 15 ώρες πριν, Xvipes είπε Νομίζω ο op θα είχε περισσότερες απαντήσεις αν ρώταγε ποιοί κλάδοι έχουν περισσότερες πιθανότητες γι αυτά που ζητάει. Θα συμφωνήσω για startup σε fintech ίσως. Πέρα από τις σύγχρονες τεχνολογίες θεωρείς ότι αξίζει να δουλεύεις σε startup; Εφόσον δε βγάζει ακόμα κέρδη, βάζεις πλάτη μέχρι να σταθεί στα πόδια της η εταιρεία, το οποίο ίσως σημαίνει ότι βαράς υπερωρίες και δεν έχεις work life balance. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:36 μμ από Kalahaan
geomagas Δημοσ. Παρασκευή στις 11:52 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:52 μμ 13 λεπτά πριν, Kalahaan είπε Ευτυχώς τα σημερινά χρόνια υπάρχει το ίντερνετ όπου η γνώση μοιράζεται ελεύθερα. Βλέπεις πως αλλάζουν οι εποχές; Έχεις δίκιο. Ελπίζω το σχόλιό μου να σου προσέφερε περισσότερη γνώση, αν κατάλαβες τo νόημά του. You're welcome!
Kalahaan Δημοσ. χθες στις 03:03 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 03:03 μμ 15 ώρες πριν, geomagas είπε Έχεις δίκιο. Ελπίζω το σχόλιό μου να σου προσέφερε περισσότερη γνώση, αν κατάλαβες τo νόημά του. You're welcome! Ποια γνώση να μου προσφέρει, να γυρίσω 20 χρόνια πίσω και να πηγαίνω στα τυφλά σε εταιρείες που δε σου λένε όλη την αλήθεια στις συνεντεύξεις και να τρώω τα μούτρα μου; Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. Κι επίσης πριν 20 χρόνια πολύς κόσμος εξακολουθούσε να πηγαίνει συστημένος σε δουλειές, πόσο μάλλον ακόμα πιο παλιά επί ΠΑΣΟΚ..
geomagas Δημοσ. χθες στις 06:54 μμ Δημοσ. χθες στις 06:54 μμ 3 ώρες πριν, Kalahaan είπε Ποια γνώση να μου προσφέρει, να γυρίσω 20 χρόνια πίσω και να πηγαίνω στα τυφλά σε εταιρείες που δε σου λένε όλη την αλήθεια στις συνεντεύξεις και να τρώω τα μούτρα μου; Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. Κι επίσης πριν 20 χρόνια πολύς κόσμος εξακολουθούσε να πηγαίνει συστημένος σε δουλειές, πόσο μάλλον ακόμα πιο παλιά επί ΠΑΣΟΚ.. Εμμμ... 18 ώρες πριν, geomagas είπε ...αν κατάλαβες τo νόημά του. Προφανώς δεν. Anyway, καλή τύχη σου εύχομαι εκεί ψηλά.
Kalahaan Δημοσ. χθες στις 09:03 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 09:03 μμ 2 ώρες πριν, geomagas είπε Προφανώς δεν. Anyway, καλή τύχη σου εύχομαι εκεί ψηλά. Για διαφώτισέ με λοιπόν.
clampro Δημοσ. χθες στις 09:13 μμ Δημοσ. χθες στις 09:13 μμ 21 hours ago, Kalahaan said: Πέρα από τις σύγχρονες τεχνολογίες θεωρείς ότι αξίζει να δουλεύεις σε startup; Εφόσον δε βγάζει ακόμα κέρδη, βάζεις πλάτη μέχρι να σταθεί στα πόδια της η εταιρεία, το οποίο ίσως σημαίνει ότι βαράς υπερωρίες και δεν έχεις work life balance. Το ότι η εταιρεία δεν βγάζει κέρδη, δεν σημαίνει απαραίτητα όλα αυτά που λες. Αυτό εξαρτάται από την εταιρεία. Συνήθως οι start ups έχουν εξασφαλίσει κάποια ή κάποιες χρηματοδοτήσεις και πληρώνουν τους εργαζόμενους από αυτές και όχι από το όποιο προϊόν αναπτύσσουν. Υπάρχουν και οι startups που λες, αλλά εγώ θα έμενα μακριά από τέτοιες όπως και να χει. Για μένα το βασικό πρόβλημα με τις statups είναι το ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ανασφάλεια σχετικά με την θέση σου, υπό την έννοια ότι αν δεν καταφέρει να βγάλει το προϊόν ή να πάρει έναν επί πλέον γύρο χρηματοδότησης θα κλείσει. Βέβαια, σαν κίνηση καριέρας δεν είναι απαραίτητα κακό για σένα αυτό, μιας και μάλλον θα δουλέψεις πάνω σε κάτι περισσότερο cutting edge από μια εταιρεία που είναι στο χώρο 20 χρόνια (όπου όπως είπε και κάποιος άλλος πιο πάνω, τον legacy κώδικα δεν τον γλυτώνεις). Το ζυγίζεις εσύ αυτό. 1
geomagas Δημοσ. χθες στις 10:02 μμ Δημοσ. χθες στις 10:02 μμ 58 λεπτά πριν, Kalahaan είπε Για διαφώτισέ με λοιπόν. Θα σε διαφωτίσει η ζωή. Trust me.
vasilllis Δημοσ. χθες στις 11:11 μμ Δημοσ. χθες στις 11:11 μμ 8 ώρες πριν, Kalahaan είπε Ποια γνώση να μου προσφέρει, να γυρίσω 20 χρόνια πίσω και να πηγαίνω στα τυφλά σε εταιρείες που δε σου λένε όλη την αλήθεια στις συνεντεύξεις και να τρώω τα μούτρα μου; Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρω. Κι επίσης πριν 20 χρόνια πολύς κόσμος εξακολουθούσε να πηγαίνει συστημένος σε δουλειές, πόσο μάλλον ακόμα πιο παλιά επί ΠΑΣΟΚ.. Δηλαδη αμα σου πει ο vasilllis η ταδε εταιρεια τα παρεχει θα ειναι αληθεια? Βασικα δεν πιστευω να υπαρχει τετοια εταιρεια ,αλλα και να υπηρχε οι υπαλληλοι εκει περα θα ειχα ομερτα μην μαθευτει. 1
Kalahaan Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, vasilllis είπε Δηλαδη αμα σου πει ο vasilllis η ταδε εταιρεια τα παρεχει θα ειναι αληθεια? Βασικα δεν πιστευω να υπαρχει τετοια εταιρεια ,αλλα και να υπηρχε οι υπαλληλοι εκει περα θα ειχα ομερτα μην μαθευτει. Θα είχε λόγο ένας υπάλληλος ή πρώην υπάλληλος να μου πει ψέματα, για να πάω εκεί; Στις συνεντεύξεις έχουν περισσότερους λόγους να μου πουν ψέματα. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από Kalahaan
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα