Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία διπλή πρίζα που μου παρουσιάζει πρόβλημα με τις κόκκινες επαφές που δε μπαίνους με τίποτα μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουμπώσω εργαλεία που δουλεύουν με ρεύμα. 

Θέλω να την ανοίξω αλλά....Ξέρει κανείς πως ονομάζονται οι βίδες που έχει; Τρίγωνες είναι.

image.jpeg.6e39677930cb5aa8541b1880d177179b.jpeg

Πρίζα 2.jpg

Δημοσ.

Είχα πάρει ένα σετάκι που είχε όλες τις περίεργες μύτες. Τετράγωνες, torx με τρύπα, κάτι σαν philips αλλά λίγο αστεροειδές, κάτι σαν philips αλλά με 3 λοβούς αντί για 4.

Ε αυτά τα τρίγωνα δεν τα είχε! Ήθελα να ανοίξω το σεσουάρ και πήγα σε τοπικό μαγαζί με ηλεκτρονικά που έχει μεγάλη ποικιλία σε εργαλεία και πάντα ό,τι είχα χρειαστεί το είχα βρει. Ε αυτά δεν τα είχε!

Τελικά πήρα ένα σίδερο, το λιμάρισα, και έφτιαξα μόνος μου την μύτη. Την έφτιαξα τόσο καλά που την κράτησα να την έχω γιατί δεν υστερούσε από κάτι βιομηχανικό.

Δεν ξέρω πως λέγονται και με μια μικρή αναζήτηση βγάζει κατσαβίδια που είναι σαν σταυροκατσάβιδο αλλά με 3 λοβούς.

Έπεσα όπως πάνω σε αυτό το βιντεάκι που δείχνει ότι πολύ πιθανώς να βγει με άλλα κατσαβίδια που ήδη έχεις αν βρεις κάποιο να ταιριάζει.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Στο λινκ το ελληνικό δεν φαίνεται πάντως κάποιο σετ που να περιέχει το ζητούμενο

• Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παιδιά για το χρόνο σας. Και οι δύο απαντήσεις μου είναι χρήσιμες!!

https://www.tzatools.gr/index.php?act=viewProd&productId=39043

Θα στείλω στο κατάστημα τη φωτογραφία για αν ταιριάζει κάποια μύτη από το σετ που ψήνομαι να το πάρω γιατί είναι πολύ χρήσιμο!!

😉

Δημοσ.

Να δούμε τι άλλα είδη κεφαλών από βίδες θα σκεφτούν να φτιάξουν για να μην είναι σε θέση ο καταναλωτής να ξεβιδώνει την συσκευή.... 

Από τις πιο περιεργες που θυμάμαι από μικρός ήταν κάποιες πολυγωνικές. Τέτοιο τρίγωνο δεν έχω ξαναδεί. 

Κοίταξα και εγώ το σετ της ιστοσελίδας που παραθέτεις, συμφωνώ με ότι είπε ο προηγούμενος, σχεδόν σίγουρα δεν ταιριάζει τίποτα απο το σετ αυτό στις βίδες που θες. 

• Like 1
Δημοσ.

Ένα ίσιο κατσαβίδι στη σωστή διάσταση (όση είναι η πλευρά του τριγώνου δηλαδή) θα κάνει την δουλειά.

• Like 9
Δημοσ.

Με ίσιο κατσαβίδι θα κάνεις δουλίτσα το πιθανότερο όπως ορθά αναφέρεται από πάνω.

Μύτες υπάρχουν αν ψάξεις αλλά μάλλον δεν αξίζει να μπεις στη διαδικασία.

Το πλαστικό υπάρχει εκεί για προστασία, επειδή το πολύπριζο είναι φτηνιάρικο ή παλιό ανοίγει με δυσκολία αλλά αν πιέσεις θα κάνεις δουλίτσα.

Αν σκοπός είναι να το αφαιρέσεις (που δεν συστήνεται κανονικά), τότε ξετρύπησε το κόκκινο πλαστικό προσεκτικά με ένα τρυπανάκι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο έναν γνωστό που τον κατσάδιαζα που μάζευε σετ με κατσαβίδια λες και θα άνοιγε μαγαζί. Του έδειξα τη βίδα μου είπε να περάσω από εκεί και να μου δώσει ένα σετ που από όσο θυμάται πρέπει να το είχε αγοράσει από το Bangood πριν....15 χρόνια!!

Βρέθηκε η μύτη και οι βίδες βγήκανε βούτυρο. Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο να καθαρίσω τις πρίζες με WD 40. Μη γίνω κάρβουνο lol. 

image.png.9abd57df3edba6309a1c2844c71abf50.pngimage.jpeg.0849adb02e5f9a5b98d5d2ea9b6a2753.jpeg

4.jpg

Screenshot_3.png

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alex89 είπε

Πήρα τηλέφωνο έναν γνωστό που τον κατσάδιαζα που μάζευε σετ με κατσαβίδια λες και θα άνοιγε μαγαζί. Του έδειξα τη βίδα μου είπε να περάσω από εκεί και να μου δώσει ένα σετ που από όσο θυμάται πρέπει να το είχε αγοράσει από το Bangood πριν....15 χρόνια!!

Βρέθηκε η μύτη και οι βίδες βγήκανε βούτυρο. Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο να καθαρίσω τις πρίζες με WD 40. Μη γίνω κάρβουνο lol. 

image.png.9abd57df3edba6309a1c2844c71abf50.pngimage.jpeg.0849adb02e5f9a5b98d5d2ea9b6a2753.jpeg

4.jpg

Screenshot_3.png

Που θες να βάλεις wd40; Πριν μπει σε λειτουργία να το έχεις σκουπίσει η να έχει στεγνώσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Που θες να βάλεις wd40; Πριν μπει σε λειτουργία να το έχεις σκουπίσει η να έχει στεγνώσει. 

@mariosnik_ Tο άνοιξα γιατί οι κόκκινες επαφές δεν έκαναν στην άκρη για να μπορέσω να βάλω την πρίζα του μηχανήματος. Αυτά τα κόκκινα έχουν ένα ελατήριο μικρό που είχε φρακάρει. Το ψέκασα με WD 40 και είναι κομπλέ. Εντάξει δεν το κάνω για να γλυτώσω 2μιση ευρώ. Απλώς μου αρέσει το DIY. Δε μου αρέσει βέβαια να πάω αδιάβαστος 😁

Επεξ/σία από alex89
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, alex89 said:

@mariosnik_ Tο άνοιξα γιατί οι κόκκινες επαφές δεν έκαναν στην άκρη για να μπορέσω να βάλω την πρίζα του μηχανήματος. Αυτά τα κόκκινα έχουν ένα ελατήριο μικρό που είχε φρακάρει. Το ψέκασα με WD 40 και είναι κομπλέ. Εντάξει δεν το κάνω για να γλυτώσω 2μιση ευρώ. Απλώς μου αρέσει το DIY. Δε μου αρέσει βέβαια να πάω αδιάβαστος 😁

εκει,που δειχνουν τα δαχτυλα.μου.15 ευρω. www.venieris.com  περιστερι

20250813_073353.jpg

εχει και κατι εξαρτηματα ακομα απο την αλλη πλευρα

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, poulinos είπε

εκει,που δειχνουν τα δαχτυλα.μου.15 ευρω. www.venieris.com  περιστερι

20250813_073353.jpg

εχει και κατι εξαρτηματα ακομα απο την αλλη πλευρα

@poulinos Πράγματι! Είναι οι κατάλληλες μύτες για τις "τριγωνικές" βίδες. Σε ευχαριστώ και για το μαγαζί που αναφέρεις. Θα μου χρειαστεί 🙂

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεις να δοκιμασεις κλειδι allen μεγεθος αρκετα μικροτερο απο το μεγεθος της βιδας ωστε να "εφαπτεται εσωτερικα" στις πλευρες του τριγωνου.

Δημοσ.

Αυτές τις τριγωνικές τις συναντάς κυρίως σε ηλεκτρολογικές συσκευές. Πχ πρίζες, σεσουάρ κλπ.

Φαντάζομαι το κάνουν για να μην μπορεί να βάλει χέρι ο οποισδήποτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...