Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alex89 είπε

Πήρα τηλέφωνο έναν γνωστό που τον κατσάδιαζα που μάζευε σετ με κατσαβίδια λες και θα άνοιγε μαγαζί. Του έδειξα τη βίδα μου είπε να περάσω από εκεί και να μου δώσει ένα σετ που από όσο θυμάται πρέπει να το είχε αγοράσει από το Bangood πριν....15 χρόνια!!

Βρέθηκε η μύτη και οι βίδες βγήκανε βούτυρο. Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνο να καθαρίσω τις πρίζες με WD 40. Μη γίνω κάρβουνο lol. 

image.png.9abd57df3edba6309a1c2844c71abf50.pngimage.jpeg.0849adb02e5f9a5b98d5d2ea9b6a2753.jpeg

4.jpg

Screenshot_3.png

Έγραψα πως βρήκα φίλο που είχε την κατάλληλη μύτη και το θέμα λύθηκε. Βέβαια θα πάρω ένα σετ με τέτοιες μύτες. Όμως μου λύθηκε και η απορία για το αν μπορώ να απαλλαγώ από τα κόκκινα στις τρύπες. Παιδιά δεν έχω, οπότε μάλλον θα τα αφαιρέσω. Δεν είναι το κόστος. Είναι πως ήθελα να δω αν μπορούσα να τα καταφέρω.  

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, alex89 said:

Έχω μία διπλή πρίζα που μου παρουσιάζει πρόβλημα με τις κόκκινες επαφές που δε μπαίνους με τίποτα μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουμπώσω εργαλεία που δουλεύουν με ρεύμα. 

Θέλω να την ανοίξω αλλά....Ξέρει κανείς πως ονομάζονται οι βίδες που έχει; Τρίγωνες είναι.

image.jpeg.6e39677930cb5aa8541b1880d177179b.jpeg

Πρίζα 2.jpg

TA λέγονται (tri-angle, triangle...)

Όταν το ανοίξεις, βγάλε εντελώς τις κόκκινες πλαστικές προστασίες, να ξεμπερδέψεις. 

https://www.grainger.com/know-how/equipment/kh-screwdriver-types-uses#:~:text=The triangle or TA screwdriver,remove without a TA screwdriver

2 hours ago, giavra said:

οι βίδες αυτές λέγονται triwind και αντίστοιχα το κατσαβίδι τους

Δεν είναι αυτές του op. 

Το καλύτερο είναι να πάρει διάφορες βίδες με νορμάλ κεφαλή και να αλλάζει όσες παλαβές βρίσκει. 

Edit : @op υπόψιν ότι το σετ των 2€ από την χωματερή του τεμου δεν είναι το ίδιο με των 20€ από τοπικό κατάστημα. Το καλό με του τεμου είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να φας το κεφάλι της βίδας και να κλαις μετά. 

Επεξ/σία από csontheline
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, alex89 είπε

Έχω μία διπλή πρίζα που μου παρουσιάζει πρόβλημα με τις κόκκινες επαφές που δε μπαίνους με τίποτα μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουμπώσω εργαλεία που δουλεύουν με ρεύμα. 

Θέλω να την ανοίξω αλλά....Ξέρει κανείς πως ονομάζονται οι βίδες που έχει; Τρίγωνες είναι.

image.jpeg.6e39677930cb5aa8541b1880d177179b.jpeg

Πρίζα 2.jpg

Καλησπέρα φίλε, πρόσεχε το συγκεκριμένο δυπριζο έχει μονοπολικό διακόπτη οπότε μπορεί να το έχεις στο off και η φάση να περνά κανονικά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DreamAxe είπε

Με κεφαλή περίπου σαν αυτή. Είναι φτιαγμένες να βιδώνουν μόνο αλλά δεν έχει κάπου να πιάσει να ξεβιδώσουν. Η πιο ενοχλητική βίδα που έχω συναντήσει και αν δεν είχα εξολκέα μάλλον δε θα είχα μπορέσει να τη βγάλω χωρίς να σπάσω το πλαστικό. Και πάλι χρειάστηκε να τη λιώσω με το τρυπάνι πρώτα για να έχει να πιάσει.

Το τερματισαν στην προσπαθεια τους να αποτρεψουν οποιονδηποτε να το λυσει...

Δημοσ.

Το χειρότερο απόλα είναι αυτό που ειπώθηκε και πριν λίγο, βίδες one way (όπως αναφέρονται στο σχηματικό που μπήκε λίγο πριν) ή clutch head. Τις είχα συναντήσει σε πολύμπριζο που ήθελα να ανοίξω και απλά δεν υπάρχει καλός τρόπος να τις βγάλεις. Προσπάθησα να τις τρυπήσω αλλά διαπίστωσα ότι τις είχαν περάσει από σκλήρυνση και δεν τρύπαγαν με τίποτα! Αναγκάστηκα να κάνω ζημιά στο πλαστικό για να τις βγάλω.

Επίσης άλλη καταδίκη είναι ότι σε μερικές συσκευές με περίεργες βίδες δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μύτες από αυτά τα σετάκια διότι η βίδα είναι βαθειά μέσα σε τρύπα και δεν φτάνει η μύτη ενώ δεν χωράει να μπει και προέκταση. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να βρεις κατσαβίδι με το κατάλληλο σχήμα

Δημοσ.
12 hours ago, GuKaLeKoS said:

Μπορεις να δοκιμασεις κλειδι allen μεγεθος αρκετα μικροτερο απο το μεγεθος της βιδας ωστε να "εφαπτεται εσωτερικα" στις πλευρες του τριγωνου.

απλα παντα παιζει ρισκο να χαλασεις την βιδα.

12 hours ago, Petros Electron said:

Εγω τα καταργω αυτα τα πλαστικα γιατι με τον καιρο φρακαρουν και δεν μπαινει το φις μετα μεσα. Βεβαια δεν εχω μικρο παιδι στο σπιτι, κατοικιδιο κλπ. Οσο για την λιπανση μην βαζεις σπρει WD40, βαλε καθαριστικό επαφων με λαδι σαν αυτο. (Σπρέι Ηλεκτρικών Επαφών) 
image.png.dff512f18ada5ebddf7a5ec34dd1761b.png

απλα μπορει να πιασει σκονι .και οποιοδηποτε λαδακι μεσα θα τραβηξει παραπανω σκονη

11 hours ago, eaglos said:

Πας σε μαγαζι με χρωματα και εργαλεια και παιρνεις ενα σετ κατσαβιδια με τριγωνες μυτες.

Συνηθως τις συναντας σε αλουμινια ή σε πραγματα που ο κατασκευαστης δεν θελει να τα ανοιγεις ευκολα :)

ε ναι σε τετοια μαγαζια θα βρεις αλλα γενικα αξιζει επενδυση σε μια ωραια κασετινα με παραξενες μυτες

11 hours ago, DreamAxe said:

Αν δεν έχεις παιδιά μπορείς να το αφαιρέσεις χωρίς πρόβλημα. Δεν επηρεάζει κάπου. Γενικά θα απέφευγα οτιδήποτε αφήνει φιλμ πάνω σε ηλεκτρικές επαφές και τα σπρέι σκορπάνε και τριγύρω, όχι μόνο εκεί που ψεκάζουν.

Καθάρισε τις επαφές είτε με ειδικό contact cleaner ή με υψηλής καθαρότητας οινόπνευμα (ιδανικά Ισοπροπυλική αλκοόλη αλλά και απλό μπλε οινόπνευμα >95% κάνει).

απλα γεμιζει πιο ευκολα σκονη μεσα.

7 hours ago, nvel said:

triangle λέγονται που είναι και λογικό

thanx

7 hours ago, DreamAxe said:

Με κεφαλή περίπου σαν αυτή. Είναι φτιαγμένες να βιδώνουν μόνο αλλά δεν έχει κάπου να πιάσει να ξεβιδώσουν. Η πιο ενοχλητική βίδα που έχω συναντήσει και αν δεν είχα εξολκέα μάλλον δε θα είχα μπορέσει να τη βγάλω χωρίς να σπάσω το πλαστικό. Και πάλι χρειάστηκε να τη λιώσω με το τρυπάνι πρώτα για να έχει να πιάσει.

δεν θυμαμαι αν εχω δει ποτε τετοια.

7 hours ago, Nabuko said:

Και κάποια άλλα είδη

winner_2_final.jpg.ef38cad84673b7d24f65376622be9262.jpg

1002 ηδη. πρεπει να τα καταργησουν κανενα οπως εγινεμε το Usb type c :P 

6 hours ago, alex89 said:

Έγραψα πως βρήκα φίλο που είχε την κατάλληλη μύτη και το θέμα λύθηκε. Βέβαια θα πάρω ένα σετ με τέτοιες μύτες. Όμως μου λύθηκε και η απορία για το αν μπορώ να απαλλαγώ από τα κόκκινα στις τρύπες. Παιδιά δεν έχω, οπότε μάλλον θα τα αφαιρέσω. Δεν είναι το κόστος. Είναι πως ήθελα να δω αν μπορούσα να τα καταφέρω.  

το δυσκολο ειναι να το ανοιξεις παρα κατι αλλο

5 hours ago, csontheline said:

TA λέγονται (tri-angle, triangle...)

Όταν το ανοίξεις, βγάλε εντελώς τις κόκκινες πλαστικές προστασίες, να ξεμπερδέψεις. 

https://www.grainger.com/know-how/equipment/kh-screwdriver-types-uses#:~:text=The triangle or TA screwdriver,remove without a TA screwdriver

Δεν είναι αυτές του op. 

Το καλύτερο είναι να πάρει διάφορες βίδες με νορμάλ κεφαλή και να αλλάζει όσες παλαβές βρίσκει. 

Edit : @op υπόψιν ότι το σετ των 2€ από την χωματερή του τεμου δεν είναι το ίδιο με των 20€ από τοπικό κατάστημα. Το καλό με του τεμου είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να φας το κεφάλι της βίδας και να κλαις μετά. 

σε χαλια κατσαβιδια πραγματι αντι να χαλασει η βιδα χαλαει η μυτη απο το κατσαβιδι.καταντια.

2 hours ago, cthulhucarbide said:

.

Επίσης άλλη καταδίκη είναι ότι σε μερικές συσκευές με περίεργες βίδες δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μύτες από αυτά τα σετάκια διότι η βίδα είναι βαθειά μέσα σε τρύπα και δεν φτάνει η μύτη ενώ δεν χωράει να μπει και προέκταση. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να βρεις κατσαβίδι με το κατάλληλο σχήμα

το πετυχα σε router αυτο. δεν ηταν σταυρος,ισιο αλλα ή αστερακι ή alen δεν θυμαμαι.και δεν εμπαινε αυτο που εχω με τις αποσπωμενες μυτες.

5 hours ago, orgixmh said:

Καλησπέρα φίλε, πρόσεχε το συγκεκριμένο δυπριζο έχει μονοπολικό διακόπτη οπότε μπορεί να το έχεις στο off και η φάση να περνά κανονικά.

Καθε φορα που ακουω για ρευμα και ηλεκτροπληξια εχω αυτο στο μυαλο

marv.gif

4 hours ago, lector said:

Το τερματισαν στην προσπαθεια τους να αποτρεψουν οποιονδηποτε να το λυσει...

κοινως πεταξε το και παρε αλλο.

Δημοσ.

Μου θυμίζουν πολύ τις τριγωνικές βίδες που έχει το Gameboy. Τότε είχα παραγγείλει απ' το ebay ένα κατσαβίδι tri wing.

Λογικά θα έχεις λύσει το πρόβλημα, σόρρυ που γράφω μετά από τόσο καιρό απλά βαρεθ....δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλο το τοπικ 😆

Δημοσ.
10 hours ago, gazp said:

Μου θυμίζουν πολύ τις τριγωνικές βίδες που έχει το Gameboy. Τότε είχα παραγγείλει απ' το ebay ένα κατσαβίδι tri wing.

Λογικά θα έχεις λύσει το πρόβλημα, σόρρυ που γράφω μετά από τόσο καιρό απλά βαρεθ....δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλο το τοπικ 😆

και ελλαδα θα βρεις τετοια κατσαβιδια αν καποιος το βιαζεται

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...