Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι στα είδη διατροφής, συμπληρώματα... Αυτά ξέρω ότι "παίζουν"

Καθαρά τα φάρμακα έχουν ίδιες τιμές σε όλα τα φαρμακεία; Εγώ νόμιζα πως είναι στανταρ οι τιμές. Δεν έχω κρατήσει αποδείξεις αλλά επειδή είχα αγοράσει τα ίδια φάρμακα από διαφορετικά φαρμακεία βλέπω διαφορές. Εκτός αν δε θυμάμαι καλά. Και παλαιότερα είχα αυτή την απορία διότι μου είχε συμβεί παρόμοιο σκηνικό

Κανένας φαρμακοποιος στην παρέα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Neptu είπε

Δεν αναφέρομαι στα είδη διατροφής, συμπληρώματα... Αυτά ξέρω ότι "παίζουν"

Καθαρά τα φάρμακα έχουν ίδιες τιμές σε όλα τα φαρμακεία; Εγώ νόμιζα πως είναι στανταρ οι τιμές. Δεν έχω κρατήσει αποδείξεις αλλά επειδή είχα αγοράσει τα ίδια φάρμακα από διαφορετικά φαρμακεία βλέπω διαφορές. Εκτός αν δε θυμάμαι καλά. Και παλαιότερα είχα αυτή την απορία διότι μου είχε συμβεί παρόμοιο σκηνικό

Κανένας φαρμακοποιος στην παρέα;

Tον ίδιο τιμοκατάλογο δεν έχουν;Αρκεί να μιλάμε για ακριβώς τα ίδια και όχι γενόσημα κλπ. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Tον ίδιο τιμοκατάλογο δεν έχουν;Αρκεί να μιλάμε για ακριβώς τα ίδια και όχι γενόσημα κλπ. 

Μιλάμε για ακριβώς τα ίδια. Κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά έχω την εντύπωση πως πλήρωσα άλλο ποσό σε άλλο φαρμακείο και την ίδια εντύπωση είχα και παλαιότερα

Δημοσ.

Σε κάποια σταθερά που παίρνω (παυσίπονα, σπρει για μύτη) δεν έχω παρατηρήσει διαφορά, παρά μόνο όταν αυξάνονται οι τιμές. Συνήθως ψωνίζω από συγκεκριμένα φαρμακεία. Εκεί που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις τιμές είναι στις συνταγές με πολλά φάρμακα που δεν γράφουν πάνω τιμή. Εύκολα μπορούν συνολικά να σε χρεώσουν παραπάνω. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να πας με την ίδια συνταγή σε δεύτερο φαρμακείο, πράγμα που δεν γίνεται. 

Στα παραφάρμακα, κρέμες, βιταμίνες κλπ έχουν ελεύθερο να χρεώνουν ο καθένας όσο θέλει. Οι τιμές στα φυσικά φαρμακεία είναι στο θεό σε σχέση με το ιντερνετ. Πάντα τα παραγγέλνω. Ακόμα και με τα μεταφορικά συμφέρει περισσότερο. Συγκεκριμένα για ένα αφρό καθαρισμού προσώπου είχα ρωτήσει τοπικά φαρμακεία και οι τιμές ήταν 17-20Ε. Στο σκρουτζ ξεκινάει από 9,5 και 2 μεταφορικά! 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 1comment είπε

Σε κάποια σταθερά που παίρνω (παυσίπονα, σπρει για μύτη) δεν έχω παρατηρήσει διαφορά, παρά μόνο όταν αυξάνονται οι τιμές. Συνήθως ψωνίζω από συγκεκριμένα φαρμακεία. Εκεί που δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις τιμές είναι στις συνταγές με πολλά φάρμακα που δεν γράφουν πάνω τιμή. Εύκολα μπορούν συνολικά να σε χρεώσουν παραπάνω. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να πας με την ίδια συνταγή σε δεύτερο φαρμακείο, πράγμα που δεν γίνεται. 

Στα παραφάρμακα, κρέμες, βιταμίνες κλπ έχουν ελεύθερο να χρεώνουν ο καθένας όσο θέλει. Οι τιμές στα φυσικά φαρμακεία είναι στο θεό σε σχέση με το ιντερνετ. Πάντα τα παραγγέλνω. Ακόμα και με τα μεταφορικά συμφέρει περισσότερο. Συγκεκριμένα για ένα αφρό καθαρισμού προσώπου είχα ρωτήσει τοπικά φαρμακεία και οι τιμές ήταν 17-20Ε. Στο σκρουτζ ξεκινάει από 9,5 και 2 μεταφορικά! 

Καλά για τα παραφάρμακα, τα συμπληρώματα άστο. Και ειδικά για πράγματα τα οποία μπορείς να τα βρεις και αλλού. Οι άνθρωποι είναι παλαβοί με τις τιμές που πουλάνε. Δεν είναι τυχαία η φράση, "Φαρμακείο είναι"

Θα το ελέγξω πάντως αυτό με τις τιμές γιατι δεν είναι πρώτη φορά. Δε μπορεί να είναι πάλι ιδέα μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Neptu είπε

Θα το ελέγξω πάντως αυτό με τις τιμές γιατι δεν είναι πρώτη φορά. Δε μπορεί να είναι πάλι ιδέα μου.

Δεν είναι ιδέα σου. Το έχω τσεκάρει με τη μάνα μου που έπαιρνε στανταρ φάρμακα με συνταγή. Όταν πήγε σε άλλο φαρμακείο της χρέωσαν λιγότερα. Βέβαια η δικαιολογία είναι ότι μπορεί να άλλαξαν οι τιμές στα φάρμακα. Όντως αλλάζουν συχνά. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος εφόσον ούτε γράφουν πάνω τιμές, ούτε η απόδειξη λέει το καθένα πόσο έχει με τη συμμετοχή. Είναι εύκολο να σε κλέψουν, ειδικά αν σκεφτείς ότι έχουν μικρό κέρδος από τα φάρμακα. Κανονικά θα πρεπε να έχουν σύστημα όπως τα σουπερ μαρκετ. Με το που τα σκανάρουν να βγαίνει η απόδειξη. Έτσι θα είμασταν σίγουροι. Τώρα τα σκανάρουν, βλέπουν την τιμή και χρεώνουν αναλόγως...

Ακόμα καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κρατική σελίδα που να ενημερώνεται άμεσα με τις τιμές στα φάρμακα. Δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην εποχή της τεχνολογίας.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι ιδέα σου. Το έχω τσεκάρει με τη μάνα μου που έπαιρνε στανταρ φάρμακα με συνταγή. Όταν πήγε σε άλλο φαρμακείο της χρέωσαν λιγότερα. Βέβαια η δικαιολογία είναι ότι μπορεί να άλλαξαν οι τιμές στα φάρμακα. Όντως αλλάζουν συχνά. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος εφόσον ούτε γράφουν πάνω τιμές, ούτε η απόδειξη λέει το καθένα πόσο έχει με τη συμμετοχή. Είναι εύκολο να σε κλέψουν, ειδικά αν σκεφτείς ότι έχουν μικρό κέρδος από τα φάρμακα. Κανονικά θα πρεπε να έχουν σύστημα όπως τα σουπερ μαρκετ. Με το που τα σκανάρουν να βγαίνει η απόδειξη. Έτσι θα είμασταν σίγουροι. Τώρα τα σκανάρουν, βλέπουν την τιμή και χρεώνουν αναλόγως...

Ακόμα καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κρατική σελίδα που να ενημερώνεται άμεσα με τις τιμές στα φάρμακα. Δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην εποχή της τεχνολογίας.

αυτό που δεν εχω καταλάβει όμως είναι αν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις ίδιες τιμές ή όπως γουστάρει ο καθένας

Δημοσ.
13 minutes ago, 1comment said:

Γράφει η συνταγή την τιμή του ακριβότερου φαρμάκου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Neptu είπε

αυτό που δεν εχω καταλάβει όμως είναι αν είναι υποχρεωμένοι να έχουν τις ίδιες τιμές ή όπως γουστάρει ο καθένας

Α λες να μην έχουν συγκεκριμένες τιμές; Δεν μου φαίνεται λογικό γιατί έχω πάρει ίδια φάρμακα πχ ντεπον, νουροφεν σε διαφορετικά φαρμακεία και ήταν ίδια η χρέωση.

2 λεπτά πριν, Tsino είπε

Γράφει η συνταγή την τιμή του ακριβότερου φαρμάκου 

Γράφει συγκεκριμένα την τιμή του φαρμάκου που θα πάρεις; Όχι. Οπότε στο ίδιο συμπέρασμα ερχόμαστε.  

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Neptu είπε

Μιλάμε για ακριβώς τα ίδια. Κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά έχω την εντύπωση πως πλήρωσα άλλο ποσό σε άλλο φαρμακείο και την ίδια εντύπωση είχα και παλαιότερα

Πρέπει να μιλάμε για ακριβώς τα ιδια φάρμακα, τον ιδιο τρόπο παραγγελίας, τον ιδιο τροπο πληρωμής και την ιδια ημερομηνία, αλλιώς προκύπτουν διάφορες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Πρέπει να μιλάμε για ακριβώς τα ιδια φάρμακα, τον ιδιο τρόπο παραγγελίας, τον ιδιο τροπο πληρωμής και την ιδια ημερομηνία, αλλιώς προκύπτουν διάφορες.

Τι εννοείς ίδιο τρόπο πληρωμής;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Τι εννοείς ίδιο τρόπο πληρωμής;

Καρτα μετρητά, κάποιοι χρεώνουν τις κάρτες κάτι παραπάνω 

Άλλοι χρεώνουν την εκτέλεση συνταγής κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ιδια συμμετοχή; 

Δεν εννοούσε αυτό ο συμφορουμίτης για τον οποίο απάντησες!

Κάποιος που παίρνει τα ίδια φάρμακα με συνταγή προφανώς δεν θα έχει την ίδια συμμετοχή; Δεν μιλάμε για άλλο πρόσωπο. 

14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Καρτα μετρητά, κάποιοι χρεώνουν τις κάρτες κάτι παραπάνω 

Άλλοι χρεώνουν την εκτέλεση συνταγής κλπ

Αυτό δεν μου έχει τύχει ποτέ και φυσικά είναι εντελώς παράνομο.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.

οι τιμές στα συνταγογράφουμενα φάρμακα είναι ίδια σε όλα τα φαρμακεία της επικρατείας. Μπορεί όμως κάποιο φαρμακείο να έχει τη.ν οικονομική δυνατότητα, μια συμμετοχή των πχ 12 ευρώ να ζητήσει 10 , για να "πιάσει" έναν καινούριο πελάτη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...