Lucifer Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Στις 13/8/2025 στις 11:12 ΠΜ, 1comment είπε Ακόμα καλύτερο θα ήταν να υπήρχε κρατική σελίδα που να ενημερώνεται άμεσα με τις τιμές στα φάρμακα. Δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην εποχή της τεχνολογίας. Υπάρχει χρόνια.
Neptu Δημοσ. 16 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 8 ώρες πριν, Lucifer είπε Υπάρχει χρόνια. ένα φάρμακο που πήρα πρόσφατα όντως το πήρα στην τιμή που αναγράφει (Λιανική). Το πήρα χωρίς συνταγή άρα πλήρωσα όλο το ποσό. Το θέμα είναι ότι γι αυτό το φάρμακο έχω την εντύπωση ότι έδωσα τα διπλάσια σε ένα άλλο φαρμακείο. Πάλι χωρίς συνταγή. Και γι αυτο άνοιξα το θέμα. Από εδώ και πέρα θα υπολογίζω τι πρέπει να δώσω με βάση αυτό το site. Ελπίζω να είναι ενημερωμένο
theok2005 Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Σε γενικές γραμμές είναι σωστό, αλλά υπάρχουν λάθη σε συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σε πολλά Μη Συνταγογραφούμενα οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας.
The_Judas Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 2 ώρες πριν, theok2005 είπε Σε πολλά Μη Συνταγογραφούμενα οι τιμές είναι εκτός πραγματικότητας. ναι σε αυτα εχει την τελευταία τιμή προτού γινουν μη συνταγογραφουμενα... τιμες του 2010
1comment Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Lucifer είπε Υπάρχει χρόνια. Δεν είναι ενημερωμένο σωστά στις τιμές. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο nurofen 400mg. το δείχνει με τιμή 3,50 που εδώ και πολλά χρόνια κοστίζει πάνω από 5 ευρω. Βέβαια το ενδιαφέρον είναι το παρακάτω "Σύμφωνα με την από 14/5/2025 επικαιροποίηση δελτίου τιμών ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. λόγω διοικητικών μεταβολών, του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. H ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών. Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ." Άρα μήπως το κάθε φαρμακείο έχει δικαίωμα να πουλάει όσο θέλει τα μη συνταγογραφούμενα; Επεξ/σία 16 Αυγούστου από 1comment 1
tzotzo Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου Τα Μη συνταγογραφουμενα φάρμακα μπορεί να τα βάλει όσο θέλει το φαρμακείο Πήγαινε πάρε depon ή otrivin σε νησιωτικό φαρμακείο. Απλά βρίσκουν ένα sweet spot που δεν είναι και τόσο ακριβό ώστε να το πολύ ψαξεις
The_Judas Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου 4 ώρες πριν, 1comment είπε Δεν είναι ενημερωμένο σωστά στις τιμές. Για παράδειγμα το συγκεκριμένο nurofen 400mg. το δείχνει με τιμή 3,50 που εδώ και πολλά χρόνια κοστίζει πάνω από 5 ευρω. Βέβαια το ενδιαφέρον είναι το παρακάτω "Σύμφωνα με την από 14/5/2025 επικαιροποίηση δελτίου τιμών ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. λόγω διοικητικών μεταβολών, του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. H ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών. Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογών ΦΠΑ." Άρα μήπως το κάθε φαρμακείο έχει δικαίωμα να πουλάει όσο θέλει τα μη συνταγογραφούμενα; οχι μονο το φαρμακειο... μπορει π.χ η pfizer ή η vianex να ανεβασουν τημ χοντρική οποτε θελουν. Συνηθως τα ανεβαζουν οι εταιρειες... το μεσο φαρμακειο δεν εχει λογο να βαλει τιμή πχ με 200% κερδος.
czarjuly Δημοσ. 16 Αυγούστου Δημοσ. 16 Αυγούστου επειδη εχω καλη σχεση με τον φαρμακοποιο μου μου εχει πει οτι και οι ιδιες οι εταιρειες αλλαζουν συνεχως τιμη στα φαρμακα ισως για αυτο βλεπεις διαφορες ,τωρα το αν καθε φαρμακειο πουλαει οσο θελει αυτο δεν το ξερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα