Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προσπαθώ να βρω τον vb κώδικα σε excel που να κάνει το ακόλουθο:

Ας υποθέσουμε ότι σε μία εταιρία υπάρχουν 40 εργαζόμενοι. Έχω φτιάξει ένα αρχείο Excel ως εξής:

Έχω 40 worksheets (το κάθε ένα με το επώνυμο τού κάθε εργαζομένου), και στο κάθε worksheet, στο κελί a1 γράφει: ΕΠΩΝΥΜΟ

Υπάρχει και ένα ακόμη worksheet (π.χ. ας το ονομάσουμε worksheet-41) που έχω τα επώνυμα των εργαζομένων το ένα κάτω απ' το άλλο: απ' το κελί a1 έως a40.

Οπότε, προσπαθώ να βρω τον κώδικα που να πηγαίνει στο worksheet-41       40 φορές (κάθε φορά στο κάθε επώνυμο), και κάθε φορά να αντιγράφει το επώνυμο τού κάθε εργαζομένου στο αντίστοιχο worksheet και στο κελί Α2. Αντί να το κάνω manually, με έναν κώδικα θα γίνει αμέσως.

Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει με κώδικα;

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι, GPT δεν το σκέφτηκα. Δεν το έχω ξαναδουλέψει. Για να δούμε εάν θα καταφέρω να το ζητήσω.

Μέσω GPT δούλεψε. Όχι όπως το έχω στην εκκίνηση. Δεν πάει να διαβάσει από τη λίστα 40, αλλά πάει σε κάθε sheet, και αντιγράφει το όνομα της καρτέλας στο A2.

Sub CopySheetNameToA2()

Dim ws As Worksheet
    For Each ws In ThisWorkbook.Sheets
        ws.Range("A2").Value = ws.Name
    Next ws

End Sub

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ.

"Διόρθωσε" το και πες του ακριβώς τι να κάνει. Σε εμένα, στις περισσότερες περιπτώσεις μου λύνει τα χέρια. Αν δεν το κάνει 100% όπως το θέλω, το φτάνει πολύ κοντά και μετά είναι εύκολο να το παραμετροποιήσεις.

Δημοσ.

Απ' ό,τι κοίταξα παραπλήσιους κώδικες, πρέπει να θέλει αρκετή παραμετροποίηση: με αρκετό κώδικα, μεταβλητές. Θα το προσπαθήσω (όπως προτείνεις), και εάν τα καταφέρω, θα ανεβάσω πάλι τον κώδικα όπως τον θέλω.

Δημοσ.

Κοτζαμ εταιρεία με 40 νοματαιους και ασχολείστε με μπακαλοτεφτερα σε Excel...

40 φύλλα.. μόλις βάλεις κάτι παραπάνω μέσα θα χαθεί η μπάλα.... θες μια βάση φίλε μου,να γίνει σωστή η δουλειά.

Αν θες το συζητάμε με μήνυμα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...