Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Αν βάλουμε τις πρόσφατες αυξήσεις της NVidia και ενδεχόμενες στο μέλλον μάλλον οι καταναλωτές θα χάσουν.

Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι ο φόρος θα είναι μέσα στην τιμή και θα τρώει και το ΦΠΑ.

Αν το σκεφτόμαστε έτσι, τότε ας μείνουμε με τις παλιές μας GPU ή ας βρούμε εναλλακτικές. Εγώ είμαι με την 4090 και δεν σκοπεύω να την αλλάξω (αν και την πήρα ακριβά, αλλά λόγω δουλειάς και πάθους για τα PC, την έκανα την «αμαρτία»). Αν η τιμολόγηση συνεχίσει έτσι και δεν σοβαρευτούν, θα φτάσουμε να παίζουμε με 1 FPS. Θέλω να πω ότι τελικά η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στους καταναλωτές.

15 ώρες πριν, mamak1989 είπε

Δεν έχεις καταλάβει 

μόνο για πωλήσεις στην Κίνα και για συγκεκριμένου είδους τσιπ(AI) που σημαίνει ότι θα χάσει την ανταγωνιστικότητα της εκεί(ήδη το κινέζικο κράτος έβαλε λόγια να μην αγοράζουν από αμερικανικές εταιρείες) εάν πέσουν οι πωλήσεις γενικά στην Κίνα θα είναι τεράστια ζημιά για της amd, Nvidia 

Δεν θα χάσει καμία ανταγωνιστικότητα, γιατί αυτό που έχει καταφέρει η NVIDIA δεν επιτυγχάνεται με μια μόνο απόφαση. Όσες δυνάμεις και να διαθέτουν οι Κινέζοι, για να φτάσεις κάπου χρειάζεται, εκτός από χρήματα (που έχουν), και πολύ χρόνο, R&D, rial & error κ.ά. Πολύ καλά έκανε βασικά γιατι έτσι δίνει και ενα μυνημα στις άλλες εταιρίες. Και τι να φοβηθει η Nvidia αν τα trillions γινουν λιγοτερα trillions; Καπου να μην χανουμε την ουσια γιατι εχει τρελαθει ο κοσμος με τον συνεχη αγωνα των κερδων απο εταιριες που ειναι οι ήδη οι μεγαλυτερες στον ΠΛΑΝΗΤΗ. Κάπου ωπα...

Επεξ/σία από Tablet
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tablet είπε

ε τοτε ας μεινουμε με τις παλιες μας gpu ή να παμε σε ενναλακτικες. Ειμαι με 4090 και δεν το κουνάω αν δεν σοβαρευτουνε με τις τιμες μεχρι να παιζω 1 FPS. Θελω να πω οτι την ευθυνη την εχουμε αποκλειστικα εμεις οι καταναλωτες. 

Δεν ήταν αυτό το Point μου. Αν μιλάμε για καταναλωτικές συμπεριφορές   θα συμφωνίσω ότι φταίμε πιο πολύ εμείς, 

Προσωπικά έκοψα το σταθερό PC Gaming εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σταμάτησα να βλέπω αρκετά Adventure & RTS Old School. Πήγα σε κονσόλα αλλά και εκει με κούρασαν τα microtransactions και έφυγα.

Γενικά πλέον βρίσκω κάτι σε Tablet να χαζολογάω και αφήνω το P2W σε αυτούς που θέλουν. Επίσης σπανίως μπορεί να παίξω σε steam κάνα παιχνίδι που μου κινεί το ενδιαφέρον  (Hades) και παλιά παιχνίδια (κυρίως RTS & Adventures). Φυσικά δεν έχω και τον χρόνο που είχα παλιότερα και έχω μεγαλώσει αλλά νομίζω έχει χαθεί η μαγεία.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tablet είπε

Δεν θα χάσει καμία ανταγωνιστικότητα, γιατί αυτό που έχει καταφέρει η NVIDIA δεν επιτυγχάνεται με μια μόνο απόφαση. Όσες δυνάμεις και να διαθέτουν οι Κινέζοι, για να φτάσεις κάπου χρειάζεται, εκτός από χρήματα (που έχουν), και πολύ χρόνο, R&D, rial & error κ.ά. Πολύ καλά έκανε βασικά γιατι έτσι δίνει και ενα μυνημα στις άλλες εταιρίες. Και τι να φοβηθει η Nvidia αν τα trillions γινουν λιγοτερα trillions; Καπου να μην χανουμε την ουσια γιατι εχει τρελαθει ο κοσμος με τον συνεχη αγωνα των κερδων απο εταιριες που ειναι οι ήδη οι μεγαλυτερες στον ΠΛΑΝΗΤΗ. Κάπου ωπα...

Είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία αλλά πρέπει να δούμε τα στοιχεία ένα τεράστιο κέρδος είναι από εταιρείες της Κίνας και παίρνει της πρώτες ύλες από εκεί εάν φάνε άκυρο(λόγω ότι κινεζικές εταιρείες βγαλανε αξιόλογα τσιπακια) θα δεις ότι μια τέτοια εταιρεία μπορεί να διαλυθεί από εκεί που δεν το περιμένεις 

Ναι οι Κινέζοι είναι 10 χρόνια πίσω αλλά έχουν ειδικές ομάδες κλοπής τεχνογνωσίας/τεχνολογίας ακόμα και εξαγοράς τεχνολογίας εάν φτάσουν κοντά τότε τι γίνεται?

Εδώ λένε ότι θα κάνουν δικές τους μηχανές για να αποκοπούν από την ASML εάν το καταφέρουν με την τεράστια παραγωγή τους τότε ποιος θα μπορεί να τους ανταγωνιστή?

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Το να αλλαξεις - τροποποιησεις εναν νομο για να εχει η χωρα σου παραπανω εσοδα ειναι υγιες μονο ενα θολωμενο αριστερο μυαλο θα μπορουσε να το δει διαφορετικα, ποσοι νομοι τροποποιουνται στη "δημοκρατικη" χωρα μας ακομα και μεσανυχτα για το "καλο μας", προτιμας αυτους η του Trump που η πλειονοτητα τους εχει οικονομικο οφελος για τον Αμερικανικο λαο...

7 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Δεν ξερω κατα ποσο βγαινεις απο το σπιτι σου αλλα η πλειονοτητα του κοσμου με τον Trump ειναι, και στο internet στο TikTok ας πουμε αν μπει καποιο θεμα με τον Trump παλι με διαφορα υπερεχουν τα θετικα σχολια, αν τωρα παρεις το insomnia και αυτο εχει ισορροπησει γιατι οι "ευαισθητοι" φιλοι μας τα εχουν παρατησει επειδη ειδαν οτι τα ευχολογια και τα ονειρα για πτωση του Trump πεθαναν...

Aν και εισαι απο τους πιο λογικους σε αυτο το θεμα εισαι σε πλανη...

Καποιος δικτατορας μπορει να κανει οποια αλλαγη επιθυμει ο ιδιος, οι υποτακτικοι του θα ζητωκραυγαζετε ελπιζωντας σε ενα ψιχουλακι, αυτο κανει και η τοπικη ομαδα ηλιθιας στην Ελλαδα.
Να σου θυμισω οτι ο πορτοκαλι βαψομαλλιας σου ειχε τρομαξει οταν η amazon ηθελε κατω απο τα προιοντα να εχει περα απο το VAT και ενα κοστος Trump tariff.
Αυτα τα χρηματα που περνει απο την εταιρια η εταιρια θα τα παρει απο τους πελατες της, αρα ποιο οφελος για τον Αμερικανικο λαο μιλας;

Δημοσ.

Πολύ ελαφρά πέφτει η λέξη δικτάτορας για κάποιον που βγήκε δημοκρατικά και δεν έχει και πολύ εξουσία, λες και δεν ξέρουμε στην Ελλάδα τι είναι δικτατορία. Την ταρίφα υποτίθεται ότι την απορροφά η εταιρεία, δεν είναι μαγκιά να τη φορτώνεις στους πελάτες και να το μοστράρεις, ειδικά όταν είσαι ο Νο3 πλούσιος στον κόσμο και πληρώνεις με food stamps, κάνω αντιπολίτευση λέγεται. Αβεβαιότητα για τη νομιμότητα δε σημαίνει τίποτα απολύτως και φυσικά δε θα προχωρήσει πουθενά όπως δεν προχώρησαν και τα προηγούμενα. Ελεύθερωθηκαν δύο προϊόντα (που είναι και παλιά) και οι εταιρείες που τα πουλάνε θα πληρώνουν φόρους στα κέρδη από αυτά, που μάλλον αυτό ήταν το αληθινό πρόβλημα. Και είναι αστείο αυτοί που τα χάρισαν όλα στους Κινέζους να μιλάνε για εθνική ασφάλεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...