Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Θα εκτιμούσα αν με βοηθούσατε με το εξής: 

Έχω ένα πολύ παλιό laptop και σκόπευα να πάρω ένα νεότερο. Επειδή ο γιος μου ήθελε μια κονσόλα  (ps5) , αποφασίσαμε να κάνουμε μια αγορά που θα καλύπτει και τους δύο, έναν σταθερό υπολογιστή. 

Εδώ όμως είναι τα δύσκολα για εμένα, καθώς δεν γνωρίζω τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.

1. θέλω έτοιμο μηχάνημα (δεν γνωρίζω να το στήσω/ δεν έχω άνθρωπο να μου το στήσει)

2. να σηκώνει απροβλημάτιστα παιχνίδια όπως Forza Horizon 5, Fc 25, Minecraft ,GTA5

3. από εμένα χρήση office, calibre, browsing, emails,pdf viewing απλά πράγματα..

4. Δεν έχω οθόνη/άλλα περιφερειακά

5. Το μόνο που με προβληματίζει σχετικά με online παραγγελία είναι η ασφαλής αποστολή και μεταφορά λόγω ευθραυστότητας.

6. Περιοχη Καλαματα

7. Budget περίπου 1200-1300 ευρω.

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.

Μονόδρομος η αγορά από e-shop ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει μόνος του ποιοτικά κομμάτια (δηλαδή να μην αγοράσει έτοιμο ότι σαβούρα του σερβίρουν από κάποιο μαγαζί) και να το στησει το eshop με 7Ε. 

Επειδή πολλές φορες έχουμε προτείνει παρόμοια συστήματα: Screenshot_20250813_192931_Chrome.jpg.9dfe84f157fab25a4c260cadbdddb9f7.jpg

Παρατηρήσεις:

1)  Δεν βάζω κουτί. Ότι του αρέσει καθενός, ή ας προτείνει κάποιος άλλος. 

2) Παρομοίως δεν βάζω οθόνη. 

3) Με κουτί γυρω στα 50Ε και μια οθόνη 1080p 24" γύρω στα 120E, βγαίνει 1350Ε. 

Αν πρέπει να κόψουμε από κάπου, 

α) φτηνότερη καρτα 9060ΧΤ 16GB στα 400Ε, γλιτώνεις ~45Ε

β) NVMe 1TB, γλιτώνεις άλλα ~40Ε, αλλα δεν θα το σύστηνα 

γ) η απλή ΑF 36 ψύκτρα είναι σε Crazy Sundays προσφορά στα 25Ε. 

δ) άλλη λύση για οικονομία θα ήταν και μία φθηνότερη μητρική. 

4) μνήμες δεν βρήκα τις 6000 cl30, βρήκα τις 6400 cl32. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ακριβώς τα ίδια τσιπακια που τα πουλάνε είτε με την μια είτε με την άλλη ρύθμιση. Αφού αυτές οι δυο ρυθμίσεις είναι ισοδύναμες σε απόδοση. 

Οποτε χρησιμοποιώντας το παραπάνω σαν βάση, εύκολα μπορεί να βγει ένα ποιοτικό pc που θα το στήσει το eshop με 7Ε, και θα το παραδώσει έτοιμο, και έτσι δεν θα μπλέξει κάποιος με έτοιμα χρέπια. 

ΥΓ.

Copy - paste:

Όπως λέμε για όλα τα παιδικά και ερασιτεχνικά pc, εγκαταστήστε τα win11pro (επιλέξτε "θα βαλω τον κωδικό μετα") και το office 365, και μετά ενεργοποιήσετε τα δωρεάν με το GitHub activation script (κάντε Google αυτές τις λέξεις και θα το βρείτε).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sattack είπε

Μονόδρομος η αγορά από e-shop ώστε να μπορεί κάποιος να επιλέξει μόνος του ποιοτικά κομμάτια (δηλαδή να μην αγοράσει έτοιμο ότι σαβούρα του σερβίρουν από κάποιο μαγαζί) και να το στησει το eshop με 7Ε. 

Επειδή πολλές φορες έχουμε προτείνει παρόμοια συστήματα: Screenshot_20250813_192931_Chrome.jpg.9dfe84f157fab25a4c260cadbdddb9f7.jpg

Παρατηρήσεις:

1)  Δεν βάζω κουτί. Ότι του αρέσει καθενός, ή ας προτείνει κάποιος άλλος. 

2) Παρομοίως δεν βάζω οθόνη. 

3) Με κουτί γυρω στα 50Ε και μια οθόνη 1080p 24" γύρω στα 120E, βγαίνει 1350Ε. 

Αν πρέπει να κόψουμε από κάπου, 

α) φτηνότερη καρτα 9060ΧΤ 16GB στα 400Ε, γλιτώνεις ~45Ε

β) NVMe 1TB, γλιτώνεις άλλα ~40Ε, αλλα δεν θα το σύστηνα 

γ) η απλή ΑF 36 ψύκτρα είναι σε Crazy Sundays προσφορά στα 25Ε. 

δ) άλλη λύση για οικονομία θα ήταν και μία φθηνότερη μητρική. 

4) μνήμες δεν βρήκα τις 6000 cl30, βρήκα τις 6400 cl32. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ακριβώς τα ίδια τσιπακια που τα πουλάνε είτε με την μια είτε με την άλλη ρύθμιση. Αφού αυτές οι δυο ρυθμίσεις είναι ισοδύναμες σε απόδοση. 

Οποτε χρησιμοποιώντας το παραπάνω σαν βάση, εύκολα μπορεί να βγει ένα ποιοτικό pc που θα το στήσει το eshop με 7Ε, και θα το παραδώσει έτοιμο, και έτσι δεν θα μπλέξει κάποιος με έτοιμα χρέπια. 

ΥΓ.

Copy - paste:

Όπως λέμε για όλα τα παιδικά και ερασιτεχνικά pc, εγκαταστήστε τα win11pro (επιλέξτε "θα βαλω τον κωδικό μετα") και το office 365, και μετά ενεργοποιήσετε τα δωρεάν με το GitHub activation script (κάντε Google αυτές τις λέξεις και θα το βρείτε).

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Δεν με πειράζει να ανέβω 50-100 ευρώ αρκεί να έχω ένα καλο σύνολο. 
Να σημειώσω πως δεν έχω πρόβλημα να διαλέξω εγω τα κομμάτια ένα-ενα ,αρκεί να μου στήσουν τον υπολογιστή στο κατάστημα. Απλα,θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας στην επιλογή των κομματιών. 

Επεξ/σία από giorgos04
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, giorgos04 είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!! Δεν με πειράζει να ανέβω 50-100 ευρώ αρκεί να έχω ένα καλο σύνολο. 
Να σημειώσω πως δεν έχω πρόβλημα να διαλέξω εγω τα κομμάτια ένα-ενα ,αρκεί να μου στήσουν τον υπολογιστή στο κατάστημα. Απλα,θα χρειαστώ την πολύτιμη βοήθεια σας στην επιλογή των κομματιών. 

Ok! Τότε εγώ θα επέλεγα τα παραπάνω, συν κουτί, συν οθόνη και τέλος!

Δημοσ.

To e-shop για περιορισμένο χρόνο έχει και μια 9060xt 16gb στα 359,90 απ'το newsletter. Είναι πολύ δυνατή τιμή και κατεβάζει λίγο το σύνολο ώστε να μην χρειαστούν άλλες υποχωρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, nikoschrist είπε

Ποια η διαφορα αυτης της ψυκτρας https://www.e-shop.gr/arcticfreezer-36-co-multi-compatible-tower-cpu-cooler-for-continuous-operation-acfre00122a-p-PER.607740 με αυτη που εχει σε προσφορα crazy sundays https://www.e-shop.gr/arcticfreezer-36-direct-touch-cpu-p-PER.607736  ???

H 2η στην προσφορά ειναι το βασικό μοντέλο. 

Η 1η είναι η ίδια ψυκτρα με έναν λίγο διαφορετικό ανεμιστήρα που και καλά είναι πιστοποιημενος για να λειτουργεί συνεχώς 24/7...

Έβαλα στο configuration την πρώτη μόνο και μόνο γιατί δεν έβγαζε την 2η. Η χρηματική διαφορά είναι ελάχιστη. Δεν ξέρω αν όντως ο ανεμιστήρας είναι λίγο καλύτερος. Ή πιο ήσυχος. Σε απόδοση ψύξης του cpu την ίδια καλή δουλειά θα κάνουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Προτείνετε να προχωρήσω μέσω eshop.gr ? Tο μόνο πρόβλημα,από ότι διαβάζω, που μάλλον θα συναντήσω είναι η χρονική καθυστέρηση?

πχ, visionstudio.gr βλέπω ότι είναι αρκετά καλοί. Infinitygear μάλλον εξαιρετικοί αλλά πολύ ακριβοί (;). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α ναι, οκ. Το eshop ειναι η εύκολη λυση, για να βάλουμε εξαρτήματα στο configurator, γιατί το στήνει με 7Ε και γιατί έχει υποκαταστήματα στην επαρχία.

Οπουδήποτε αλλού βρει κάποιος τα ίδια εξαρτήματα σε παρόμοιες τιμές και τον βολεύει, και θα του το στήσουν εκείνοι κλπ κλπ, φυσικά παραγγείλετε τα από εκεί. 

Εγω τωρα μένω εξωτερικό και δεν έχω εμπειρία τι παίζει με τα διάφορα καταστήματα.

Το Vision Studio όμως είναι γνωστό όνομα από πολλά χρόνια και έτυχε τώρα να αγοράσω από εκεί ένα τροφοδοτικό που δεν το έφερνε κανενας άλλος στην Ευρώπη, και είχα άριστες εντυπώσεις από αποστολή στο Βέλγιο και πακετάρισμα! 

Επεξ/σία από sattack
Δημοσ.

Μάλλον έγινε κάποιο λάθος κλικ εκεί! Δεν υπάρχει οθόνη, αλλά κλικαρίστηκε ακριβώς από κάτω κάρτα ήχου sοundblaster, που είναι παντελώς άχρηστη! (Αφού περιλαμβάνει κάρτα ήχου η μητρική). 

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, sattack είπε

Μάλλον έγινε κάποιο λάθος κλικ εκεί! Δεν υπάρχει οθόνη, αλλά κλικαρίστηκε ακριβώς από κάτω κάρτα ήχου sοundblaster, που είναι παντελώς άχρηστη! (Αφού περιλαμβάνει κάρτα ήχου η μητρική). 

Ναι,σωστά. Κατα λαθος κλικαρίστηκε. Οπότε το σύνολο ειναι ολοκληρωμένο και συμβατα τα πράγματα μεταξύ τους;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, giorgos04 είπε

Ναι,σωστά. Κατα λαθος κλικαρίστηκε. Οπότε το σύνολο ειναι ολοκληρωμένο και συμβατα τα πράγματα μεταξύ τους;

Ναι! Φυσικά και είναι συμβατά. Αυτά πρότεινα εγώ και πιστεύω είναι πολύ ποιοτικά κομμάτια, και κατά τη γνώμη μου από τα πιο VFM σε αυτή την τιμή. 

Το κουτί βλέπω λέει μέχρι 160mm ύψος ψύκτρα, οπότε λογικά δεν έχει πρόβλημα με την ΑF36. 

Τώρα ψιλοδιαφορές, πχ να προτεινει κάποιος πχ έναν WD 7100 sdd, νομίζω είναι εξίσου καλός.

Ή τώρα βλέπω το eshop Crazy Sundays εχει PSU Corsair 850W gold modular άσπρο στα 93Ε. 

Αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα πολύ δυνατό σύστημα και οι καλύτερες επιλογές για να πιάσουν τόπο αυτά τα λεφτά. Μαζί με μια καλή οθόνη. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

YΓ. Εδώ είναι οι μνήμες σε 6000 cl30 (ίδια απόδοση με 6400 cl32) και λίγο φθηνότερη τιμή,  90Ε. 

Κάτι γίνεται με τα συστήματα του eshop και τη μια δεν φαίνονται κάποια προϊόντα και την άλλη φαίνονται πάλι...

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι; Λειτουργικό σύστημα δεν βάζετε; Θα δεχτούν από το e-shop να περάσουν windows και να τα ενεργοποιήσουν με κανένα OEM κωδικό που μπορεί να έχουν ή που θα τους δώσετε εσείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...