Shadows Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Γεια σας φιλοι, μετα απο πολλα χρονια , ηρθε η ωρα να φτιαξω κατι ολο δικο μου (τα παλια συστημα μου ηταν συνηθως απο δωρεες φιλων 🤫). Εχω φτιαξει προχειρα στο σκρουτζ 2 συστηματακια ( ενα lga 1700 το αλλο lga 1851) κοντα στα 400 ευρω, απλα ηθελα την αποψη σας γιατι εχω χρονια να ασχοληθω με το αθλημα. *τροφοδοτικο εχω το της υπογραφης 1500watt και την καρτα επισης (750τι) Build 1 Κουτι : Darkflash A290 Mητρικη: Biostar Z690MX2-E D4 Επεξεργαστη: i7 12700kf ή 14600kf Mνημη: G.Skill Aegis DDR4 16GB RAM 2x8gb Ψυκτρα: Deepcool AG400 BK Build 2 Κουτι : Darkflash A290 Mητρικη: ASRock H810M-X Eπεξεργαστης: Core ultra 5 225f Mνημη: Patriot Viper Venom DDR5 2x8 Ψυκτρα: Στοκ του επεξεργαστη. Το ουσιαστικο μου διλλημα ειναι, αξιζει να παρω lga 1700 και να το κρατησω οσο ζησει? Σε αποδοση ειναι απο οτι βλεπω οι 12700kf - 14600kf ειναι πανω απο ultra 5 225, αλλα δεν ειμαι και βεβαιος κατα ποσον ισχυει. Η χρηση μου ειναι browsing, καμια μετατροπη αρχειων ηχου , flac - mp3 , κανα απλο παιχνιδι προς το παρον με την 750ti , στο μελλον μπορει να μπει καλυτερη. Ευχαριστω εκ των προτερων !!
@topos Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Εγώ θα λεγα -εαν δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά τιμης- να έπαιρνες κάποιον μη "f" και να μην την ξαναβάλεις την δόλια την 750ti ξανά στο μηχανημα. Παίζει οι ενσωματωμένες να είναι πιο γρήγορες πλέον και σίγουρα θα είναι καλυτερες για γενική χρήση. Θα γλιτώσεις την φασαρία και λίγες θερμοκρασίες/λίγο ρεύμα και κύριος δεν θα παιχτεί ίντριγκα σε περίπτωση που σε αφήσει στα κρύα του λουτρού η 750ti. -Ίσως να επιανε και κανένα ~30αρη στα μεταχειρισμένα.- Πέρα από τους επεξεργαστές/πλατφόρμα θα έλεγα να σκεφτείς για 32gb ram. 16gb θεωρώ ότι είναι πάρα πολυ λίγα για νέο συστημα-ειδικα εάν πας σε ddr4 που έχουν ξεκινήσει να τσιμπάνε τιμή και θα είναι και πιο δυσεύρετες σε λίγο καιρό. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από @topos
Shadows Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες 30 λεπτά πριν, @topos είπε Εγώ θα λεγα -εαν δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά τιμης- να έπαιρνες κάποιον μη "f" και να μην την ξαναβάλεις την δόλια την 750ti ξανά στο μηχανημα. Παίζει οι ενσωματωμένες να είναι πιο γρήγορες πλέον και σίγουρα θα είναι καλυτερες για γενική χρήση. Θα γλιτώσεις την φασαρία και λίγες θερμοκρασίες/λίγο ρεύμα και κύριος δεν θα παιχτεί ίντριγκα σε περίπτωση που σε αφήσει στα κρύα του λουτρού η 750ti. -Ίσως να επιανε και κανένα ~30αρη στα μεταχειρισμένα.- Πέρα από τους επεξεργαστές/πλατφόρμα θα έλεγα να σκεφτείς για 32gb ram. 16gb θεωρώ ότι είναι πάρα πολυ λίγα για νέο συστημα-ειδικα εάν πας σε ddr4 που έχουν ξεκινήσει να τσιμπάνε τιμή και θα είναι και πιο δυσεύρετες σε λίγο καιρό. Σε ευχαριστω για την απαντηση! Δεκτη η επισημανση, συνολικα με μη -f και 32 gb το κοστος παει περιπου 430, που ειναι οκ για μενα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως αν παρω εναν i5 14600k εχω ουσιαστικα αποδοση πολυ κοντρα σε ultra 7 265k με 200 ευρω κατω. Ενω αντιθετα ο ultra 225 ειναι πρακτικα κοντα σε εναν i3? Καπως ετσι το καταλαβαινω.
@topos Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, Shadows said: Σε ευχαριστω για την απαντηση! Δεκτη η επισημανση, συνολικα με μη -f και 32 gb το κοστος παει περιπου 430, που ειναι οκ για μενα. Αυτο που με προβληματιζει ειναι πως αν παρω εναν i5 14600k εχω ουσιαστικα αποδοση πολυ κοντρα σε ultra 7 265k με 200 ευρω κατω. Ενω αντιθετα ο ultra 225 ειναι πρακτικα κοντα σε εναν i3? Καπως ετσι το καταλαβαινω. Λοιπόν, θεωρώ ότι δεν αξίζει ο 225, έχει ~ιδια τιμή με 14600 με κάτατι χειρότερο multi(έχει 4 e cores λιγότερους+δεν έχει hyper threading), αλλά λογικά οι ram θα ναι ~30ευρω ακριβότερες και λογικά άλλο ~τοσο η μητρικη(δεν το έχω ψάξει καθόλου). Επιπλέον φαινετε ότι και το 1851 μάλλον είναι νεκρό(θα το ξαναλλαξουν παλι το socket στους επόμενους cpu), οπότε και για τους 2 που συζητάμε είναι πρακτικά μη αναβαθμισιμοι. Eγω θα πήγαινα στον 14600κ (η στον 14500 εάν ήταν φθηνότερος αλλά για κάποιο λόγο είναι ακριβότερος). Απλά σε αυτούς πρέπει να υπολογίζεις και μια καλουτσικη ψυκτρα π.χ arctic 36 στο ~30ευρω. Τώρα για μητρική, η biostar έχει το "καλό" τσιπακι z690 αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με αυτή την υλοποίηση.Αυτο που βλέπω είναι πως δεν έχει ψυκτρες στα vrm. Εάν ομως το έχεις ψάξει εσυ και είναι οκ τότε μια χαρά. Τέλος, πριν προχωρήσεις στην παραγγελία, τσεκαρε λίγο ότι χωράει τα πράγματα που θέλεις το κουτί. Spoiler Εάν τα χωράει όλα το darkflash, δεν βλέπω λόγο γιατί να μην το πάρεις στα 30ευρω. Καλο aiflow φαινετε να χει, μαζεμένο είναι. Και προσωπικά θεωρώ ότι είναι "εύκολο" στο ματι-αλλα αυτό είναι υποκειμενικό. Προφανώς θα είναι κάπως "λεπτοφλουδο" σαν κατασκευή αλλά οκ. Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από @topos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα