kinitos Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:26 πμ Μιας Και κατέβασα το beta battlefield 6 Δεν έτρεξε διότι λέει δεν έχω ενεργο το tpm Που βέβαια αφού έχω τα 11 νόμιζα οτι τα ειχα ενεργο . Ας πάμε σε ερωτήσεις αφού είδα οτι έχω μεν tpm αλλα οχι ενεργο. 1.αν το ενεργοποιήσω απο bios αλλάζει κάτι? 2.εχω κατι σαν κλειδι οπως το bitlocker? 3.γινεται αυτόματα και κλείδωμα με bitlocker (win 11 home) 4.σν αλλάξω mobo η cpu η ram η gpu η και όλα αυτά μαζί η δίσκο γενικά αν αλλάξω κάτι πρέπει να κάνω κάτι πριν η μετα ? Νομιζω αυτά ηθελα να ρωτήσω έψαξα έβλεπα φιαφορες απαντήσεις αλλα οχι ολα μαζί και με σαφή εικονα και ειπα να ρωτήσω. Ευχαριστώ
Πέτρος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:34 μμ 12 ώρες πριν, kinitos είπε Μιας Και κατέβασα το beta battlefield 6 Δεν έτρεξε διότι λέει δεν έχω ενεργο το tpm Που βέβαια αφού έχω τα 11 νόμιζα οτι τα ειχα ενεργο . Ας πάμε σε ερωτήσεις αφού είδα οτι έχω μεν tpm αλλα οχι ενεργο. 1.αν το ενεργοποιήσω απο bios αλλάζει κάτι? 2.εχω κατι σαν κλειδι οπως το bitlocker? 3.γινεται αυτόματα και κλείδωμα με bitlocker (win 11 home) 4.σν αλλάξω mobo η cpu η ram η gpu η και όλα αυτά μαζί η δίσκο γενικά αν αλλάξω κάτι πρέπει να κάνω κάτι πριν η μετα ? Νομιζω αυτά ηθελα να ρωτήσω έψαξα έβλεπα φιαφορες απαντήσεις αλλα οχι ολα μαζί και με σαφή εικονα και ειπα να ρωτήσω. Ευχαριστώ Αυστηρά σε σχέση με το BF, θέλεις μόνο το ΤΡΜ και το Secure Boot ενεργοποιημένα, σε auto. Από εκεί και πέρα: 1: Όχι 2: Όχι, τουλάχιστον στο auto 3: - 4: -
kinitos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:02 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:02 μμ 3 hours ago, Πέτρος said: Αυστηρά σε σχέση με το BF, θέλεις μόνο το ΤΡΜ και το Secure Boot ενεργοποιημένα, σε auto. Από εκεί και πέρα: 1: Όχι 2: Όχι, τουλάχιστον στο auto 3: - 4: - Thanks περιμένω και από άλλους τα υπόλοιπα γιατί ψάχνω να μάθω τι παιζει 1
chvnce Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:15 μμ 17 ώρες πριν, kinitos είπε Μιας Και κατέβασα το beta battlefield 6 Δεν έτρεξε διότι λέει δεν έχω ενεργο το tpm Που βέβαια αφού έχω τα 11 νόμιζα οτι τα ειχα ενεργο . Στους νέους υπολογιστές με 11ρια είναι ενεργοποιημένο το TPM. Διαφορετικά, θα πρέπει ο χρήστης να το ενεργοποιήσει. 17 ώρες πριν, kinitos είπε Ας πάμε σε ερωτήσεις αφού είδα οτι έχω μεν tpm αλλα οχι ενεργο. 1.αν το ενεργοποιήσω απο bios αλλάζει κάτι? 2.εχω κατι σαν κλειδι οπως το bitlocker? 3.γινεται αυτόματα και κλείδωμα με bitlocker (win 11 home) 4.σν αλλάξω mobo η cpu η ram η gpu η και όλα αυτά μαζί η δίσκο γενικά αν αλλάξω κάτι πρέπει να κάνω κάτι πριν η μετα ? 1. Η ενεργοποίησή του είναι γενικότερα για λόγους ασφαλείας, την κρυπτογράφηση με BitLocker/Device Encryption, την ασφαλή εκκίνηση, το anti-cheat όπως είδες στο Battlefield 6. Κι είναι και προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των Windows 11. 2. Το TPM δεν δίνει κλειδί. Λειτουργεί σαν χώρος αποθήκευσης κλειδιού. 3. Όχι. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί χωριστά το BitLocker. Κάπου εδώ να πούμε πως το πλήρες BitLocker δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις εκδόσεις των Windows. Εκδόσεις με BL είναι οι Pro, Enterprise, Education και Server. Για παράδειγμα, στα Windows 11 Home έχουμε την Κρυπτογράφηση Συσκευής. Κάτι αντίστοιχο του BL. Αυτή, ναι, ενεργοποιείται αυτόματα με ενεργό TPM + σύνδεση σε λογαριασμό Microsoft. 4. Πριν αλλάξεις μητρική και επεξεργαστή, θα πρέπει ν' απενεργοποιήσεις την κρυπτογράφηση. Αν είναι πιο γενική η ερώτηση, δεν έχεις να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Να είναι συμβατό το εξάρτημα, να γίνει απεγκατάσταση των παλιών drivers (πχ με DDU), να περάσεις τους νέους drivers, να κάνεις μορφοποίηση έναν δευτερεύοντα δίσκο, αν χρειάζεται κάποια ρύθμιση στα BIOS για RAM... Nothing special. Αυτά που ήδη ξέρουμε. Και backup, για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Που είναι απόλυτο must, έτσι κι αλλιώς.
kinitos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ Ευχαριστώ Οχι δεν ειναι γενική η ερώτηση ειναι ολο σχετικά με το tpm Για το 1 αυτό ειναι που δεν καταλαβα μιας και αφού ειναι απαραίτητο στα 11 πως εμενα ειναι κλειστό το tpm Και για τις γενικές απορίες δεν ρώτησα αν άλλαξα μια κάρτα με μια άλλη τι κάνω αλλα αν αλλάζει κάτι σε σχεση με το tpm
Aris_ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:50 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:50 μμ 19 minutes ago, kinitos said: Για το 1 αυτό ειναι που δεν καταλαβα μιας και αφού ειναι απαραίτητο στα 11 πως εμενα ειναι κλειστό το tpm Πρέπει να ρωτήσεις αυτόν που πέρασε win11 τι έκανε?
kinitos Δημοσ. χθες στις 09:22 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 09:22 πμ 10 hours ago, Aris_ said: Πρέπει να ρωτήσεις αυτόν που πέρασε win11 τι έκανε? Εγώ τα πέρασα εκανα μια απλή εγκατάσταση με το image της ms οριτζιναλε
chvnce Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 13 ώρες πριν, kinitos είπε Οχι δεν ειναι γενική η ερώτηση ειναι ολο σχετικά με το tpm Συγνώμη. Υπέθεσα ότι ήταν γενική ερώτηση. 13 ώρες πριν, kinitos είπε Για το 1 αυτό ειναι που δεν καταλαβα μιας και αφού ειναι απαραίτητο στα 11 πως εμενα ειναι κλειστό το tpm Ξέρω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των Windows 11. Δεν ξέρω πώς σε άφησε χωρίς ενεργό TPM. Μόνο με κάποιες μαϊμουδιές κάνεις παράκαμψη στους ελέγχους απαιτήσεων, ώστε η εγκατάσταση να προχωρήσει κανονικά. Εκτός αν εξαιρέθηκε το μπλοκάρισμα για κάποιους λόγους. 🙄 13 ώρες πριν, kinitos είπε Και για τις γενικές απορίες δεν ρώτησα αν άλλαξα μια κάρτα με μια άλλη τι κάνω αλλα αν αλλάζει κάτι σε σχεση με το tpm Εφόσον δεν υπάρχει κρυπτογράφηση, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με το TPM σε αντικατάσταση mobo, cpu. Δες μόνο ότι είναι ενεργά τα TPM και secure boot. Όσον αφορά το TPM, εκεί τελειώνεις.
kage Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) o λογος αν δεν κανω μεγαλο λαθος ειναι για να μην μπορεις να τρεξεις σε αυτο το pc ή σε 2ο cheat προγραμμα δεν ασχολεισαι με 3-4 Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από kage
poulinos Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 3 hours ago, chvnce said: Συγνώμη. Υπέθεσα ότι ήταν γενική ερώτηση. Ξέρω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εγκατάσταση των Windows 11. Δεν ξέρω πώς σε άφησε χωρίς ενεργό TPM. Μόνο με κάποιες μαϊμουδιές κάνεις παράκαμψη στους ελέγχους απαιτήσεων, ώστε η εγκατάσταση να προχωρήσει κανονικά. Εκτός αν εξαιρέθηκε το μπλοκάρισμα για κάποιους λόγους. 🙄 Εφόσον δεν υπάρχει κρυπτογράφηση, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο με το TPM σε αντικατάσταση mobo, cpu. Δες μόνο ότι είναι ενεργά τα TPM και secure boot. Όσον αφορά το TPM, εκεί τελειώνεις. κατεβαζουν το iso αλλα αντι να το καψουν με το media creation tool το καινε με rufus. αφου διαλεξεις imageκαι πας να το καψεις σου βγαζει 5 6 παρακαμψεις που μπορεις να κανεις. skipm tpm. skim microsoft account. skip privacy question skip memkry check αν εχεις πχ μονο 4 gb ram 1
chvnce Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 44 λεπτά πριν, poulinos είπε κατεβαζουν το iso αλλα αντι να το καψουν με το media creation tool το καινε με rufus. αφου διαλεξεις imageκαι πας να το καψεις σου βγαζει 5 6 παρακαμψεις που μπορεις να κανεις. skipm tpm. skim microsoft account. skip privacy question skip memkry check αν εχεις πχ μονο 4 gb ram Ναι, το θυμάμαι από τότε που 'χα κάτσει να δω τι παίζει από περιέργεια. Αν δεν κάνω λάθος, ίσως να' ναι και ο μόνος τρόπος που δουλεύει πια. Σε κάτι άλλα, μπλόκαραν την μαϊμουδιά. Βέβαια, δεν ξέρω τι νόημα έχει να το κάνει κάποιος, αφού μελλοντικά λέγεται ότι δεν υπάρχουν updates κτλ. Σαν προσωρινή λύση, μέχρι να γίνει αναβάθμιση, it's not bad.
poulinos Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 3 minutes ago, chvnce said: Ναι, το θυμάμαι από τότε που 'χα κάτσει να δω τι παίζει από περιέργεια. Αν δεν κάνω λάθος, ίσως να' ναι και ο μόνος τρόπος που δουλεύει πια. Σε κάτι άλλα, μπλόκαραν την μαϊμουδιά. Βέβαια, δεν ξέρω τι νόημα έχει να το κάνει κάποιος, αφού μελλοντικά λέγεται ότι δεν υπάρχουν updates κτλ. Σαν προσωρινή λύση, μέχρι να γίνει αναβάθμιση, it's not bad. σωστα.παλια επαιζε να κανεις μαιμουδια την ωρα εγκαταστασης που ανοιγες command prompt. πλεον μονο με αυτον τον τροπο μεχρι να τον μπλοκαρουν ενδεχομενως 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα