Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mike15 είπε

με τοσο αλατι που λαμβανουμε στα ετοιμα τροφιμα που καταναλωνουμε καθημερινα ψωμι,μπισκοτα,σαντουιτσ,τοστοψωμα πιθανοτατα,δεν χρειαζομαστε και εξτρα αλατι για ιωδιο.

Στην βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιείται το χλωριούχο νάτριο. Δεν είναι εμπλουτισμένο με ιώδιο. 

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εχει τοσες τροφες με ιωδιο ,δεν το παιρνουμε ολο απο το αλατι.

γιαουρτι,γαλα ,πουλερικα,κρεας,τυρι,ξεροι καρποι κ.α.δεν υπαρχει προβλημα εκτος εαν καποιος δεν τρωει πολλα απο αυτα.

ομως και τα λατια που δεν εχουν εμπλουτιστει εχουν ιωδιο για τον οργανισμο.

Δημοσ.

Κλασσικό απλό αλάτι συνήθως Μεσολογγίου η όσο πιο απλό γίνετε. 
Αποφεύγω τα fancy μπουκάλια που αναγράφουν επιτραπέζιο αλάτι και ποσό μάλλον αυτά που αναγράφουν αλάτι με λιγότερο αλάτι...
Από ότι μου είχε πει  φίλος που είχε σπουδάσει χημικός τροφίμων και είναι σεφ περιέχουν χημικά κύριος waste byproducts άλλων προϊόντων τα οποία τα ονομάζουν γενικά βελτιωτές ροής αλλά είναι και flavour enchancers. Αυτός είναι και ο λόγος που το επιτραπέζιο αλάτι συνήθως είναι πιο αρμυρό και "πιάνει καλύτερα" από το φυσικό ακατέργαστο η και πλυμένο μόνο αλάτι

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2025 στις 9:04 ΠΜ, Deu164 είπε

Κλασσικό απλό αλάτι συνήθως Μεσολογγίου η όσο πιο απλό γίνετε. 
Αποφεύγω τα fancy μπουκάλια που αναγράφουν επιτραπέζιο αλάτι και ποσό μάλλον αυτά που αναγράφουν αλάτι με λιγότερο αλάτι...
Από ότι μου είχε πει  φίλος που είχε σπουδάσει χημικός τροφίμων και είναι σεφ περιέχουν χημικά κύριος waste byproducts άλλων προϊόντων τα οποία τα ονομάζουν γενικά βελτιωτές ροής αλλά είναι και flavour enchancers. Αυτός είναι και ο λόγος που το επιτραπέζιο αλάτι συνήθως είναι πιο αρμυρό και "πιάνει καλύτερα" από το φυσικό ακατέργαστο η και πλυμένο μόνο αλάτι

τα εγραψα εγω στην πρωτη σελιδα αλλα κανεις δεν εδωσε σημασια..εχω ψαξει και διαβασει τοσα πολλα στο ιντερνετ και εχω δει πολλους διατροφολογους και παραγωγους για να τα συγκεντρωσω να τα γραψω.και γραφουν για ιωδια εμπλουτισμενα και αλλες παλιες αποψεις..αλατακι σαν αυτα που εγραψα ουτε απο βουνα ουτε απο τιποτα.η θαλλασα μας βγαζει πολυ αλατι στις αλυκες μας,διπλα μου ειναι του αγγελοχωριου ,εχω παει εκει και μιλησα πολυ με τους παραγωγους.παλια ηταν βρωσιμο τωρα βγαζουν μονο για βιομηχανιες και για τους δρομους.

και μην νομιζετε οτι επειδη ειναι χωρις μπυκαλακια και απλο αγνο αλατι κοστιζει,φθηνο ειναι..μονο ο αφρος κοστιζει που βγαινει απο τα βραχια εκει που στεγνωνει..αλλα αυτο δεν εχει καμμια σχεση με αυτα των σεφ που εχουν την φατσα τους επανω και λενε αφρινα,μουφα ειναι..για να βρεις αφρινα που ειναι πολυ λιγο σε ποσοτητα πρεπει να πας σε τοπικο παντοπωλειο εκει που βγαινει.εκεινο ναι κοστιζει παραπανω.του μεσσολογγιου τιποτα.

Επεξ/σία από mike15
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...