csontheline Δημοσ. Παρασκευή στις 11:12 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:12 πμ 21 hours ago, Antiriad said: Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτοκίνητα με κόκκινες πινακίδες; Από ότι γνωρίζω οι πινακίδες αυτές δίνονται σε κατόχους που φέρνουν αυτοκίνητο απο εξωτερικό λόγο μειωμένων φόρο απο ομογενείς, πολύτεκνους, ναυτικούς κτλ Απο γνωστούς μου που είχα ρωτήσει πριν μερικά χρόνια είχε αναφερθεί ότι οι πινακίδες αυτές τους σταμπαριζαν για ποιο συχνούς ελέγχους απο την Αστυνομία ( για να ελέγξουν αν το αυτοκίνητα οδηγείτε απο 3ους κτλ) Ένας μάλιστα μου είχε αφηγηθεί ότι τον είχε πλησιάσει τελωνειακός εκτός υπηρεσίας και του έλεγε διάφορα παραμύθια ότι το αυτοκίνητο κυκλοφορεί παράνομα και θα του έκανε κατάσχεση και διάφορα τέτοια με σκοπό να πάρει κάποιο "φιλοδώρημα" και τελικά του είπε να πάρει τα 3 και μόλις έκανε πως καλούσε την Αστυνομία έγινε καπνός ο άλλος. Επίσης είχα ακούσει ότι για "ευνόητους" λόγους οι Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που έφερναν αφορολόγητα αυτοκίνητα έπερναν κανονικές πινακίδες και έχει γίνει καταγγελία για αυτή την διάκριση με αποτέλεσμα το κράτος να προχωρήσει προς κατάργηση. Επιπλέον ορισμένοι είχαν παραπονεθεί ότι τους έδιναν κόκκινες πινακίδες του παλιού στυλ (χωρίς το μπλε GR) ενώ ήταν υποχρέωση της χώρας να δίνει πινακίδες με το GR. Και η δικαιολογία ήταν ότι είχαν νούμερα; Εγκυρότατες πηγές. Υπάρχουν και άλλοι τέτοιο στο χωριό, που δεν τους ξέρουμε;
oykas2001 Δημοσ. Σάββατο στις 04:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:03 μμ (επεξεργασμένο) On 15/08/2025 at 10:09, Antiriad said: Από το νησί που κατάγομαι έχω δει ΑΜΟ, ΑΜΥ, ΜΟΟ κτλ. Τα περισσότερα από ομογενείς του εξωτερικού η ναυτικούς που βγήκαν σύνταξη. Επίσης ένας που γνωρίζω έφερε αφορολόγητο το 2009 και του έδωσαν κόκκινες του παλαιού στυλ γιατί είχαν ακόμα νούμερα από την παλιά σειρά. Είχε τσαντιστεί που δεν του έδωσαν από τις καινούργιες με το GR. Από Θεσσαλονίκη ο θείος, καταγωγή από Μυτιλήνη, δεν ξέρω πως του δώσαν ΑΜΥ, δεν βρίσκω αντιστοιχία στην σελίδα που αναφέρθηκε πιο πριν με τις κόκκινες πινακίδες. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:04 μμ από oykas2001
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα