Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, NT1G said:

Τα καινούργια πάντως που τα περισσότερα είναι κάποιας μορφής mild hybrid χρησιμοποιούν το έξτρα ηλεκτρικό μοτέρ αντί της μίζας.

ΑΑΑΑΑΑΑ μπραβο ρε φιλαρακι μου ελυσες τωρα φοβερη απορια

Εδω και λιγες ημερες οδηγω το νεο Panda Hybrid και οντως δεν ξεκινουσε το μοτερ με το κλασσικο ξεκινημα του κινητηρα, αλλα εμπαινε πιο ομαλα, με λιγοτερ θορυβο (σχεδον δεν το ακουγες)!

παντως μια γενικοτερη παρατηρηση για το Start/Stop, στην Peugeot, οταν εισαι σε σταση στο φαναρι πχ, το μοτερ ξεκιναει και αν κανεις το τιμονι λιγο δεξια η αριστερα, δεν χρειαζεται να πατησεις συμπλεκτη. Ισως θα επρεπε να το υιοθετησουν κι αλλοι αυτο

• Απαντ. 206
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το χειρότερο start n stop το έχω δει σε fiat panda diesel.

Ο κινητήρας έσβηνε εν κινήσει πολλές φορές, όταν ήμουν με κάτω απο 10χλμ/ω...

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
On 24/09/2025 at 12:46, tutuyo said:

ΑΑΑΑΑΑΑ μπραβο ρε φιλαρακι μου ελυσες τωρα φοβερη απορια

Εδω και λιγες ημερες οδηγω το νεο Panda Hybrid και οντως δεν ξεκινουσε το μοτερ με το κλασσικο ξεκινημα του κινητηρα, αλλα εμπαινε πιο ομαλα, με λιγοτερ θορυβο (σχεδον δεν το ακουγες)!

παντως μια γενικοτερη παρατηρηση για το Start/Stop, στην Peugeot, οταν εισαι σε σταση στο φαναρι πχ, το μοτερ ξεκιναει και αν κανεις το τιμονι λιγο δεξια η αριστερα, δεν χρειαζεται να πατησεις συμπλεκτη. Ισως θα επρεπε να το υιοθετησουν κι αλλοι αυτο

ιδια φάση με αυτοκίνητα με αισθητήρες μπροστά. Αν είσαι σε φανάρι και ξεκινήσει ο μπροστά σου, ανάβει κ το δικό σου ακόμα και αν δεν έχεις αφήσει το πόδι απο το φρένο. Τις πρώτες φορές ψάρωσα δεν κατάλαβα γιατί πήρε μπροστά χεχε. Μετά έκανα δοκιμές και το είδα στην πράξη.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα δικαιωνομαι, για ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ START STOP.

Απο τον χρονο που χρειαζεται να σηκωσει πιεση λαδιου ενα αυτοκινητο μεχρι την υπερμετρη φθορα στα εδρανα και σε ολες τις επιφανειες ολισθισης.

Αυτα που λεγατε για τον κινητηρα που δεν ειναι στεγνος οταν εχει λειτουργησει ειναι ατοπα. Οπως αλλωστε σας ειχα πει, οτι το 80% της φθορας ειναι οι εκκινησεις μαντεψτε ποιος σας το ειχε πει ο @11osmikrosmhtsos.

Οτι το Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ειναι ο χρονος μεχρι το μοτερ να μπει σε πραγματικη υδροδυναμικη λιπανση ειναι τεραστιος μαντεψτε ποιος το ειχε πει. 

Αρα κυριοι καποιες φορες οι μηχανικοι (ναι εμεις που αφιερωσαμε 10 χρονια απο την ζωη μας να μαθουμε την επιστημη μας και ολα τα υπολοιπα τα αφιρωνουμε στην εφαρμογη της) εχουμε δικιο, αλλα σιγα μην το αποδεχτειτε... 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Απο τον χρονο που χρειαζεται να σηκωσει πιεση λαδιου ενα αυτοκινητο μεχρι την υπερμετρη φθορα στα εδρανα και σε ολες τις επιφανειες ολισθισης.

Αυτα που λεγατε για τον κινητηρα που δεν ειναι στεγνος οταν εχει λειτουργησει ειναι ατοπα. Οπως αλλωστε σας ειχα πει, οτι το 80% της φθορας ειναι οι εκκινησεις μαντεψτε ποιος σας το ειχε πει ο @11osmikrosmhtsos.

Οτι το Α ΚΑΙ ΤΟ Ω ειναι ο χρονος μεχρι το μοτερ να μπει σε πραγματικη υδροδυναμικη λιπανση ειναι τεραστιος μαντεψτε ποιος το ειχε πει. 

Αρα κυριοι καποιες φορες οι μηχανικοι (ναι εμεις που αφιερωσαμε 10 χρονια απο την ζωη μας να μαθουμε την επιστημη μας και ολα τα υπολοιπα τα αφιρωνουμε στην εφαρμογη της) εχουμε δικιο, αλλα σιγα μην το αποδεχτειτε... 

Μα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που έχει αντίθεση άποψη, τους περισσότερους δεν τους απασχολεί διότι αυτές οι ζημιές που θα βγουν είναι μακροχρόνιες και πιθανό να το έχουν ξεφορτωθεί..

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, andreas-d είπε

Μα δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που έχει αντίθεση άποψη, τους περισσότερους δεν τους απασχολεί διότι αυτές οι ζημιές που θα βγουν είναι μακροχρόνιες και πιθανό να το έχουν ξεφορτωθεί..

Χαχα πηγαινε μερικες καρτελες πισω στο παρων νημα, και θα δεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Χαχα πηγαινε μερικες καρτελες πισω στο παρων νημα, και θα δεις...

Γιατί να χαλάσω την ζαχαρενια μου..

Αν κάποιος εδώ  μέσα γράψει ότι πήγε για μπάνιο στον Όλυμπο, θα διαφωνήσουμε, όχι δα το πολύ πολύ να του πούμε να παίρνει σωσίβιο γιατί είναι βαθιά τα νερά..😂

Επεξ/σία από andreas-d
  • Haha 1
Δημοσ.
44 minutes ago, andreas-d said:

Αν κάποιος εδώ  μέσα γράψει ότι πήγε για μπάνιο στον Όλυμπο, θα διαφωνήσουμε, όχι δα το πολύ πολύ να του πούμε να παίρνει σωσίβιο γιατί είναι βαθιά τα νερά..😂

Και πολύ καλά θα του πεις, φαίνεται βαθύ το νερό: https://arxeion-politismou.gr/2025/09/galazia-limni-olympou.html

Πλάκα κάνω εννοείται, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει λίμνη στον Όλυμπο! :D

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ghostaki είπε

Και πολύ καλά θα του πεις, φαίνεται βαθύ το νερό: https://arxeion-politismou.gr/2025/09/galazia-limni-olympou.html

Πλάκα κάνω εννοείται, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει λίμνη στον Όλυμπο! :D

και παγωμενο ! μην δοκιμασεις ,εκτος εαν εχεις πολλα νευρα😄

2 ώρες πριν, andreas-d είπε

Γιατί να χαλάσω την ζαχαρενια μου..

ατυχησες ανδρεα,βρηκες το βουνο που εχει νερα για μπανιο,η φυσικη πισινουλα ειναι διασημη😄

τωρα δεν θα πιστευουν οτι το σταρτ-στοπ  κανει ζημια😅

• Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mike15 είπε

ατυχησες ανδρεα,βρηκες το βουνο που εχει νερα για μπανιο,η φυσικη πισινουλα ειναι διασημη😄

τωρα δεν θα πιστευουν οτι το σταρτ-στοπ  κανει ζημια😅

Ναι ρε γαμωτο πώς την έπαθα έτσι, αν και κάτοικος εξωτερικού είμαι αδικαιολογητος..

Πάω στον Τούρκο να πάρω μπακλαβά γιατί στεναχωρηθηκα..

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/9/2025 στις 1:23 ΜΜ, Ntinaras είπε

Το χειρότερο start n stop το έχω δει σε fiat panda diesel.

Ο κινητήρας έσβηνε εν κινήσει πολλές φορές, όταν ήμουν με κάτω απο 10χλμ/ω...

Δεν έχεις δοκιμάσει Clio.Μου  έσβησε σε φανάρι σε έντονη κατηφόρα και με άφησε και από φρένα. 🤪

Επεξ/σία από getty
Δημοσ.
Στις 2/10/2025 στις 11:26 ΠΜ, Επισκέπτης είπε

Αν κρινω απο την σοβαρη μελετη ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕΣ.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...