Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλες και όλους. έχω ένα θέμα που με ταλανίζει και θα ήθελα τα φώτα σας, ειδικά όσων έχουν εικόνα από ασφαλίσεις υγείας. Έχω στον γιο μου από day one ένα ισόβιο συμβόλαιο στην Groupama. Με απασχολεί όμως (μου το έχει πετάξει και ο ασφαλιστής μου αλλά αυτό κάπως με πονηρεύει) είναι ότι στο απώτερο μέλλον ενδέχεται να μην υπάρχει πρόσβαση σε πρωτοποριακές/πειραματικές/σχετικά νέες θεραπείες, επειδή στα ισόβια αυτές οι καλύψεις δεν προστίθενται αυτόματα όπως συμβαίνει στα ετησίως ανανεούμενα, τα οποία ενημερώνονται σε τακτική βάση; Ισχύει κάτι τέτοιο; Δε θα ήθελα να σπάσω ένα ισόβιο συμβόλαιο χωρίς λόγο. 

Δημοσ.

δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο,παντως σε καθε περιπτωση το μηνα-μηνα βγαινει πιο ακριβα απο ετησιο οποτε εχουν καθε λογο να σε ωθησουν προς αυτο

Δημοσ.

Δεν έχω μεγάλη ιδέα. Πάντως και σε εμένα, γνωστός μου ασφαλιστής επέμεινε για ετησίως ανανεούμενο. Η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη από το ισόβιο (ήδη 15ετίας+ !) που έχω. Χωρίς να γνωρίζω - και πάλι - με φόβισε ότι σε ετήσια ανανέωση οι όροι θα αλλάζουν πιο εύκολα (;).

Οπως και να'χει, πρόσβαση σε νέες, πειραματικές, πρωτοποριακές θεραπείες (κοινός παρονομαστής : ακριβές) νομίζω πιο πιθανό να σου δώσει το ΕΣΥ παρά οι ιδιωτικές. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Από ότι γνωρίζω, χωρίς να έχω άμεση σχέση με τον χώρο, οι ασφαλιστικές έχουν μειώσει, ίσως και καταργήσει, τα ισόβια προγράμματα. Προσπαθούν να ωθήσουν τους πελάτες που έχουν ισόβια προγράμματα στο να τα αλλάξουν σε ετήσια. Ο λόγος φαντάζομαι είναι η δυνατότητα που τους δίνει το ετησίως ανανεούμενο στο να αλλάζουν κάθε χρόνο τους όρους, προς όφελος τους φυσικά. Αντίθετα στα ισόβια προγράμματα είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν ότι αναφέρεται σε αυτά για πάντα. Το τυράκι είναι συνήθως η καλύτερη τιμή που προσφέρουν στα ετήσια. Τώρα αυτά για τις πειραματικές θεραπείες νομίζω ότι είναι το παραμύθι του ασφαλιστή, ώστε να σε πείσει και να πιάσει τους στόχους του.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Λόγω εμπειρίας μιας και ήμουν 17 χρόνια στον χώρο, το ισόβιο δεν το καταργείς για κανένα λόγο έναντι κάποιου ετησίου ανανεόμενου!

Αυτά που σου λέει ο ασφαλιστής, είναι επικές παπάτζες!!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sorath είπε

Λόγω εμπειρίας μιας και ήμουν 17 χρόνια στον χώρο, το ισόβιο δεν το καταργείς για κανένα λόγο έναντι κάποιου ετησίου ανανεόμενου!

Μεχρι προσφατα θα ελεγα οτι εχεις δικιο. Πια δεν ειμαι σιγουρος. Και τα ισοβια πια μπορουν και αυξανονται τα ασφαλιστρα τους καθε χρονο, ουσιαστικα οσο θελουν.
Ισοβιο που να καλυπτει ανοσοθεραπεια δεν ξερω καποιο, σε αντιθεση με πολλα ετησιως ανανεουμενα. 

Ειναι δυσκολη η αποφαση σημερα. Ενα ειναι σιγουρο. Οτι ετσι οπως πανε, κανεις μας δεν θα γερασει με το ασφαλιστηριο του.

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Μεχρι προσφατα θα ελεγα οτι εχεις δικιο. Πια δεν ειμαι σιγουρος. Και τα ισοβια πια μπορουν και αυξανονται τα ασφαλιστρα τους καθε χρονο, ουσιαστικα οσο θελουν.
Ισοβιο που να καλυπτει ανοσοθεραπεια δεν ξερω καποιο, σε αντιθεση με πολλα ετησιως ανανεουμενα. 

Ειναι δυσκολη η αποφαση σημερα. Ενα ειναι σιγουρο. Οτι ετσι οπως πανε, κανεις μας δεν θα γερασει με το ασφαλιστηριο του.

είναι δυνατόν ένα ισόβιο να μην καλύπτει ανοσοθεραπείες; έχω φιλικό μου άτομο που του κάλυψε ανοσοθεραπείες ένα ομαδικό της πλάκας από ιδιωτική εταιρεία.

2 ώρες πριν, Sorath είπε

Προσπαθώ να διαβάσω όλα τα ψιλά γράμματα για τυχόν εξαιρέσεις κ.λπ., αλλα΄δεν μπορώ να προβλέψω τι γίνεται με την κάλυψη προηγμένων μελλοντικών θεραπειών και αν θα πρέπει να περιγράφονται με σαφήνεια στο συμβόλαιο..

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Vigilantius είπε

κάλυψε ανοσοθεραπείες ένα ομαδικό της πλάκας από ιδιωτική εταιρεία.

αλλο το ομαδικο και αλλο το ατομικο.

Τα ομαδικα ειναι ετησια πρωτα απ'ολα και δεν 2ον δεν κανουν ελεγχο σε κανεναν ασφαλισμενο. Απλα ασφαλιζουν με λιστα μεχρι το οριο καλυψης.

Δημοσ.

Στο δικό μου ισόβιο πάντως μου ήρθε ενημέρωση πριν 3 χρόνια, μέσω της οποία καλύπτονται στο εξής και οι ανοσοθεραπείες. Απλώς δεν ξέρω πόσο γρήγορα ενσωματώνονται σε σχέση με ένα ετησίως ανανεούμενο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...