laxanoulis Δημοσ. χθες στις 09:52 μμ Δημοσ. χθες στις 09:52 μμ Χρησιμοποιώ το default router της Cosmote (Speedport Smart). Εδώ και αρκετό καιρό δεν είχα μπει μέσα στο router μου και σήμερα που μια συσκευή κόλλησε, χρειάστηκε να μπω να ελέγξω τι γίνεται. Περιέργως, είδα μια συσκευή που δεν έβγαζε νόημα για το τι μπορεί να είναι. Όλες τις συσκευές τις έχω ονομάσει και απευθείας τις αναγνωρίζει. Αυτή τη συσκευή όμως την αναγνωρίζει ως Smartphone και την ονομάζει PC-*** (όπου *** αριθμοί). Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να το κάνω restrict στην πρόσβασή του στο δίκτυο. Έπειτα, πήρα την απόφαση να αλλάξω κωδικό στο WiFi. Με έκπληξη είδα, αφού άλλαξα τον κωδικό, ότι εμφανίστηκε ξανά στις συνδεδεμένες μου συσκευές απευθείας μετά που άλλαξα τον κωδικό. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να βρω τι συσκευή μπορεί να είνα αυτή. Έχει κανείς καμία ιδέα για το πως μπορώ να βρω τι συσκευή είναι? Έχω και IP, και MAC της συσκευής και τα πάντα. ΥΓ. Οι συσκευές που έχω συνδεδεμένες στο WiFi είναι η τηλεόραση, 2 κινητά, 1 τάμπλετ, το pc μου που είνα συνδεδεμένο μέσω ethernet αλλά από το COSMOTE Speed Home WiFi (άρα και αυτό μέσω WiFi, ένα Sonoff Basic R4 και μια Xiaomi Mi Robot X10.
ringboy Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Προφανως ειναι το ιδιο το ρουτερ ή το πολυ-πολυ το COSMOTE Speed Home WiFi . Τα εχεις δει καταχωρημενα αυτα στις συνδεδεμενες συσκευες? Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από ringboy
laxanoulis Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες 34 λεπτά πριν, ringboy είπε Προφανως ειναι το ιδιο το ρουτερ ή το πολυ-πολυ το COSMOTE Speed Home WiFi . Τα εχεις δει καταχωρημενα αυτα στις συνδεδεμενες συσκευες? Η αλήθεια είναι πως δεν το είχα παρατηρήσει ξανά αυτό, αλλά λέει οτί αυτή η συσκευή προστέθηκε στις 1/1/2025. Όσο για το εάν είναι η ίδια η συσκευή ή το Speed Home WiFi, δεν νομίζω γιατί η ίδια η συσκευή δεν εμφανιζόταν ποτέ ως συνδεδεμένη συσκευή στην λίστα και επίσης το Speed Home WiFi το δείχνει με ξεχωριστό όνομα σε ξεχωριστή κατηγορία, γιατί είναι repeater, ουσιαστικά. Προφανώς, αφού άλλαξα και κωδικό και δεν εξαφανίστηκε, κάτι θα είναι που δεν θα πρέπει να με ανησυχεί. Αλλά και πάλι, θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς είναι.
ringboy Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες Παντως σιγουρα καποια απο τις καταχωρημενες συσκευες θα πρεπει να ειναι το ρουτερ. Σε οτι ρουτερ ειχα τουλαχιστον μεχρι τωρα το ρουτερ φαινοτανε στις συδεδεμενες συσκευες Κανε επαληθευση με την mac του ρουτερ σου. Καπου θα την γραφει επανω στο ρουτερ και δες αν φαινεται στο interface.
laxanoulis Δημοσ. πριν από 13 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 13 ώρες 6 ώρες πριν, ringboy είπε Παντως σιγουρα καποια απο τις καταχωρημενες συσκευες θα πρεπει να ειναι το ρουτερ. Σε οτι ρουτερ ειχα τουλαχιστον μεχρι τωρα το ρουτερ φαινοτανε στις συδεδεμενες συσκευες Κανε επαληθευση με την mac του ρουτερ σου. Καπου θα την γραφει επανω στο ρουτερ και δες αν φαινεται στο interface. Νομίζω την γράφει πάνω στην συσκευή. Θα το επαληθεύσω και θα δω εάν αντιστοιχίζεται με αυτή που φαίνεται μέσα στη λίστα.
alxandros_gr Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 6 hours ago, laxanoulis said: Νομίζω την γράφει πάνω στην συσκευή. Θα το επαληθεύσω και θα δω εάν αντιστοιχίζεται με αυτή που φαίνεται μέσα στη λίστα. Επίσης μπορείς να βάλεις την MAC εδώ να δεις αν σου βγάζει τον κατασκευαστή της συσκευής μήπως και βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι https://macvendors.com/ 1
laxanoulis Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μέλος Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, alxandros_gr είπε Επίσης μπορείς να βάλεις την MAC εδώ να δεις αν σου βγάζει τον κατασκευαστή της συσκευής μήπως και βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι https://macvendors.com/ Καλή φάση, αλλά πόσο safe είναι αυτό? Edit: Επειδή δεν σκαμπαζω και πολλά από το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζω ότι η IP είναι unsafe να την δώσεις, αλλά εάν κάποιος έχει το mac address, μπορεί να κάνει κάτι? Διαβάζοντας αποτελέσματα στο Google βλέπω ότι είναι safe. Edit 2: μόλις τώρα μπήκα ξανά στο router να δω στις συνδεμένες συσκευές μου εάν υπάρχει ακόμα αυτή η περίεργη συσκευή για να δω το MAC address της και πλέον δεν υπάρχει... Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο το ότι την έκανα μπλοκ ή εαν ήταν απλά μια παλιά κολλημένη συσκευή. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από laxanoulis
alxandros_gr Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 34 minutes ago, laxanoulis said: Καλή φάση, αλλά πόσο safe είναι αυτό? Edit: Επειδή δεν σκαμπαζω και πολλά από το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζω ότι η IP είναι unsafe να την δώσεις, αλλά εάν κάποιος έχει το mac address, μπορεί να κάνει κάτι? Διαβάζοντας αποτελέσματα στο Google βλέπω ότι είναι safe. Edit 2: μόλις τώρα μπήκα ξανά στο router να δω στις συνδεμένες συσκευές μου εάν υπάρχει ακόμα αυτή η περίεργη συσκευή για να δω το MAC address της και πλέον δεν υπάρχει... Δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο το ότι την έκανα μπλοκ ή εαν ήταν απλά μια παλιά κολλημένη συσκευή. Μπορείς να βάλεις μόνο τους 6 πρώτους χαρακτήρες της MAC για να αναγνωρίσει τον κατασκευαστή. Πχ η MAC του κινητού μου δείχνει το παρακάτω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα