Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση. Η πιο βαριά χρήση θα είναι video editing στο Insta360 Studio και DaVinci Resolve, το gaming δεν μ' ενδιαφέρει...

CASE LIAN LI LANCOOL 216 BLACK
CPU AMD RYZEN 7 7700X 4.50GHZ 8-CORE
Μ/Β GIGABYTE B850 AORUS ELITE WIFI7 AM5 D5 RETAIL
CPU COOLER BEQUIET PURE ROCK PRO 3 BK041 250W
RAM PATRIOT VIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL30 DUAL CHANNEL PVV532G600C30K
GPU MSI VENTUS GEFORCE RTX 5060TI 2X OC PLUS 16GB GDDR7 RETAIL
PSU SEASONIC CORE GX ATX 3 (2024) 750W 80 PLUS GOLD FULL MODULAR ATX 3.1 & PCIE 5.1
SSD WESTERN DIGITAL WDS100T2X0E SN850X BLACK 1TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 (Mόνο για OS και προγράμματα. Για αποθήκη θα βάλω προς το παρόν έναν WD Black HDD και στο μέλλον θα προσθέσω και άλλον έναν nvme 2TB)

Οθόνη, περιφερειακά υπάρχουν...

Το σύνολο βγαίνει στα 1300 ευρώ περίπου απ'το e-shop. Επέλεξα τα παραπάνω μετά από προτάσεις σας σε διάφορα threads, αν βρίσκετε κάποιο λάθος ή αν υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget (πάνω-κάτω) πείτε μου.

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από mindnever
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, mindnever said:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας για την παρακάτω σύνθεση. Η πιο βαριά χρήση θα είναι video editing στο Insta360 Studio και DaVinci Resolve, το gaming δεν μ' ενδιαφέρει...

CASE LIAN LI LANCOOL 216 BLACK
CPU AMD RYZEN 7 7700X 4.50GHZ 8-CORE
Μ/Β GIGABYTE B850 AORUS ELITE WIFI7 AM5 D5 RETAIL
CPU COOLER BEQUIET PURE ROCK PRO 3 BK041 250W
RAM PATRIOT VIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL30 DUAL CHANNEL PVV532G600C30K
GPU MSI VENTUS GEFORCE RTX 5060TI 2X OC PLUS 16GB GDDR7 RETAIL
PSU SEASONIC CORE GX ATX 3 (2024) 750W 80 PLUS GOLD FULL MODULAR ATX 3.1 & PCIE 5.1
SSD WESTERN DIGITAL WDS100T2X0E SN850X BLACK 1TB NVME PCIE GEN 4.0 X4 M.2 2280 (Mόνο για OS και προγράμματα. Για αποθήκη θα βάλω προς το παρόν έναν WD Black HDD και στο μέλλον θα προσθέσω και άλλον έναν nvme 2TB)

Οθόνη, περιφερειακά υπάρχουν...

Το σύνολο βγαίνει στα 1300 ευρώ περίπου απ'το e-shop. Επέλεξα τα παραπάνω μετά από προτάσεις σας σε διάφορα threads, αν βρίσκετε κάποιο λάθος ή αν υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε αυτό το budget (πάνω-κάτω) πείτε μου.

Ευχαριστώ!

Τα προγραμματα που αναφερατε,εσεις πρεπει να ξερετε τις αναγκες τους,καλυτερα απο εμας.Τωρα η συνθεση σας,σαν συνολο ειναι καλη και μαλλον για καποιο λογο θελετε να αγορασετε ολα απο e-shop? Σε αυτην την περιπτωση,που ειναι ανγκαστικο για καποιον λογο,ενταξει ειναι.

Μπορει καποιος να σας πει μερικες δικες του προτιμησεις,αλλα ειναι ενταξει η συνθεση.

Επεξ/σία από benign
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, benign είπε

Τα προγραμματα που αναφερατε,εσεις πρεπει να ξερετε τις αναγκες τους,καλυτερα απο εμας.Τωρα η συνθεση σας,σαν συνολο ειναι καλη και μαλλον για καποιο λογο θελετε να αγορασετε ολα απο e-shop? Σε αυτην την περιπτωση,που ειναι ανγκαστικο για καποιον λογο,ενταξει ειναι.

Μπορει καποιος να σας πει μερικες δικες του προτιμησεις,αλλα ειναι ενταξει η συνθεση.

Όχι δεν είναι αναγκαστικό το eshop, απλά το ανέφερα γιατί εκεί τα βρήκα όλα μαζεμένα και έβγαλα το σύνολο.

Πιο πολύ με προβληματίζει ο επεξεργαστής αν αξίζει να ανέβω λίγο (πχ στον 9700x) ή ακόμα να κοιτάξω προς Intel...
Ιδανικά για τη δουλειά που θέλω θα ήθελα μια 5070 Ti 16GB αλλά ξεφεύγουμε πολύ...

Δημοσ.

- αν τυχόν χρειαστείς περισσότερη ram, πουλάς τα 2x 16GB και παίρνεις 2x 32GB ή (2x 48GB). 4x στικς, μονο όταν δεν γινεται με 2x.

- για 20Ε παραπανω ίσως αξίζει ένας 2ΤΒ NVMe με λιγοτερη "διαφήμιση" πανω του, που όμως θα κανει την ιδια δουλειά με διπλάσια χωρητικότητα 

- ο 9700x προσφέρει καλυτερα thermals και energy efficiency απο τον 7700x, οχι καλυτερες επιδοσεις στην πραξη. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει ειναι σαν συνολο και οι τιμες δεν ειναι κακες.Οι intel συνεχως εχουν μικροπροβληματα αυτη την περιοδο,δεν θα κοιτουσα προς τα εκει.

Το αν αξιζει ειναι δικο σας θεμα. Και εγω εχω μερικες εφαρμογες που ειναι πολυ απαιτητικες,αλλα δεν τις χρησιμοποιω για επαγγελματικο σκοπο,οποτε εχω παρει εναν αρκετα καλο επεξεργαστη της AMD και ειμαι ευχαριστημενος. Αυτα τα ερωτηματα που κανετε ειναι δικα σας να τα λυσετε,οχι δικα μας. Εμεις μπορουμε να σας πουμε αν το συστημα που συνθεσατε ειναι καλο,το οποιο ειναι μια χαρα.

Και μαλιστα,ακομη και αν μπορειτε να το συναρμολογησετε και εσεις,σας το κανει και το e-shop,αρκετα καλα απο οτι εχουμε δει και παμφτηνα. (Λιγοτερο απο 10 ευρω.)

Επεξ/σία από benign
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mindnever said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά..

Τι αρχεία δουλεύεις στο μονταζ και από πόσες καμερες/timeline?

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, @topos είπε

Τι αρχεία δουλεύεις στο μονταζ και από πόσες καμερες/timeline?

Από Insta360 X4 είναι τα αρχεία που βάζω στο Insta360 Studio (σαν project) τραβηγμένα στα 8Κ@30 και τα κάνω export σε 4Κ.

Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, mindnever said:

Από Insta360 X4 είναι τα αρχεία που βάζω στο Insta360 Studio (σαν project) τραβηγμένα στα 8Κ@30 και τα κάνω export σε 4Κ.

Και στο davinci κανεις μονταζ με αυτο το 4κ export?Απο μια καμερα, δηλαδη ενα "feed"?

Spoiler

To αρχειο σου ειναι 200mbps, ειτε h264 ειτε h265(εσυ το επιλεγεις αυτο στην ινστα)  4:2:0 (λογικα)

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, mindnever είπε

Αν ειναι να τα σωζεις σε 4Κ τοτε γιατι τραβας σε 8Κ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, @topos είπε

Και στο davinci κανεις μονταζ με αυτο το 4κ export?Απο μια καμερα, δηλαδη ενα "feed"?

Απόκρυψη περιεχομένων

To αρχειο σου ειναι 200mbps, ειτε h264 ειτε h265(εσυ το επιλεγεις αυτο στην ινστα)  4:2:0 (λογικα)

Σωστά, η περισσότερη δουλειά (jump cuts, κλπ) γίνεται στο Studio βασικά. Στο DaVinci διορθώνω λίγο τα χρώματα...

Η λήψη γίνεται σε h265, high bitrate. To export είναι στα 150Mbps (max) σε ένα feed όπως λες.

26 λεπτά πριν, sakis han είπε

Αν ειναι να τα σωζεις σε 4Κ τοτε γιατι τραβας σε 8Κ?

8Κ είναι όλο το 360 video. Στο μονταζ επιλέγεις τι από αυτό θα κρατήσεις σε 4Κ.

Επεξ/σία από mindnever
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mindnever είπε

8Κ είναι όλο το 360 video. Στο μονταζ επιλέγεις τι από αυτό θα κρατήσεις σε 4Κ.

Αυτα τα βιντεο τα αποθηκευεις για μελλοντικη χρηση φανταζομαι, ετσι?.....γιατι αλλιως ειναι τζαμπα ογκος.
Απο τη στιγμη που δουλευεις τοσο μεγαλα αρχεια παρε καλυτερα 64gb RAM

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sakis han είπε

Αυτα τα βιντεο τα αποθηκευεις για μελλοντικη χρηση φανταζομαι, ετσι?.....γιατι αλλιως ειναι τζαμπα ογκος.
Απο τη στιγμη που δουλευεις τοσο μεγαλα αρχεια παρε καλυτερα 64gb RAM

Αποθηκεύω το αποτέλεσμα, δηλ. το βίντεο που θέλω να κρατήσω. Tα αρχικά τα σβήνω μετά εννοείται.

Ναι σε 64 θα πάω τελικά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...