Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, γνωρίζω κάποια πράγματα, αλλά έχω καιρο να ασχοληθω με το άθλημα της αναβάθμισης. Έχω το παρακάτω σύστημα, το οποίο αγόρασα 5 χρόνια πριν και θέλω να το αναβαθμίσω σε ότι καλύτερο γίνεται με Μαξ 500€.

Οθόνη έχω την Gigabyte M32Q-EK 31.5".

Πληκτρολόγια, δίσκους, Windows κλπ δεν χρειάζομαι 

Χρήση : coding, ελαφρύ gaming εγώ  civilization παίζω μόνο , αλλά θέλω να παίζουν τα μικρά κανένα game νέο που βγαίνει κ επίσης θα ήθελα να παιζω από το PC games sto quest 3.

Θεωρώ ότι αν αλλάξω GPU k CPU θα ειμαι οκ, αλλά θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το τι συμφέρει περισσότερο να κάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Screenshot_20250816-194257.png.49cd8f319ffe10d11f6e5a7accfd3bec.png

Επεξ/σία από demmian
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι. Μόνο έναν cpu 5600/5600x tray (ανάλογα ποιον βρίσκεις πιο φτηνά). 

Δεν συμφέρει να κάνεις μεγαλύτερες αλλαγές σε ΑΜ4, γιατί όπως έχουμε πει, ακρίβυναν οι DDR4 και οι τιμές στο ΑΜ5 έχουν πέσει τόσο πολύ που λίγο παραπάνω να πας να ξοδέψεις για ΑΜ4, πέφτεις μέσα σε budget για ΑΜ5 σύστημα που σαφώς θα είναι καλύτερο.

Για την ακρίβεια αν μπορείς να πουλήσεις το πακέτο cpu+ram+mobo που εχεις για κάποια ψιλοκαλή τιμή, τότε ίσως να σκεφτείς από τώρα αλλαγή σε ΑΜ5 , χώρια την κάρτα γραφικών που έτσι κι αλλιώς θα αγοράσεις. 

Κάρτα γραφικών, αν μπορέσεις να πάρεις την 9060ΧΤ 16GB έχει καλώς. Αλλιώς την ίδια σε 8GB, τι να κάνουμε, δεν είναι και για θάνατο. 

Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι οτι αναφέρεις μόνο έναν 120GB ssd. Aυτά δεν φτανουν ούτε μόνο για windows.

Θα χρειαστείς τουλάχιστον και 52Ε για έναν φτηνό (αλλά αξιοπρεπή) NVMe 1TB. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωρίζω το coding αν έχει απαιτήσεις από την κάρτα γραφικών. Παράδειγμα να θέλει cuda cores και nvidia κάρτα.

α) Η "κλασική" λύση (που έχεις αναφέρει) να βάλεις επεξεργαστή (λογικά Ryzen 5 5600) και μια κάρτα γραφικών εντός του budget των 500€. Πολύ πιθανόν μια RX 9060XT 16GB (προσοχή, όχι με τα 8GB γιατί η οθόνη σου είναι 1440p).

Γνώμη μου να αλλάξεις και το τροφοδοτικό και πιθανόν να προσθέσεις και κάποιο δίσκο nvme (ο SSD 120GB που παρέθεσες δεν θα φτάνει και ο nvme είναι και πιο γρήγορος). Με αυτά "ζορίζεται" το budget για να πάρεις και κάρτα με αρκετή VRAM και πιθανόν να "κατέβεις" σε RTX 3060 12GB (όχι 8GB).

β) Το πιο δύσκολο πάζλ: Να αναβαθμίσεις επεξεργαστή-μητρική-μνήμη (πουλώντας τα παλιά για να αυξηθεί το budget) και να πάρεις κάρτα ανάλογα με τα λεφτά που θα μείνουν. Λογικά πας σε συνδυασμό Ryzen 5 7600 + μητρική Β650/Β850 + 32GB DDR5 6000Mhz CL30 (~350-400€). Εδώ μπορεί να μείνουν λίγα λεφτά για σοβαρή κάρτα γραφικών.

Όλα εξαρτώνται από το τι ανάγκες έχει το coding

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ιδια γράψαμε! 😄

Το ΑΜ5 πλέον μπορεί να βγει και πολύ φτηνότερα από τα 350-400. Γίνεται ίσως και με 250Ε ! (χωρίς ψύκτρα). Ίσως με μικρή παραχώρηση στον cpu (8400f) αλλά και πάλι καλύτερα από ΑΜ4 θα είναι ! 

Γι αυτό είπα οτι αν μπορεί να πουλήσει τα παλιά του για 150+ Ε, ίσως αξίζει από τώρα αλλαγή σε ΑΜ5

Επεξ/σία από sattack
  • Like 3
Δημοσ.

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
αποτι βλεπω το ποστ μου ηταν μια απο τα ιδια..εχετε προτεινει τα ιδια αρκετες φορες. 
δισκο δεν χρειαζομαι αλλο, εχω να προσθεσω γιαυτο ειπα δεν χρειαζομαι δισκους, πληκτρολογια κλπ. για coding απλα πραματα ligo python, vba scripting κλπ οποτε δεν χρειαζομαι κανα τερας καρτα. 

ειναι λιγο μανουρα να πουλησω κ να φτιαξω απο την αρχη συστημα νομιζω κ δεν ξερω αν αξιζει κιολας.. σκεφτομουν να χτυπησω μια 7600 χτ 16γβ που την βρισκω 300ε καινουρια εδω που μενω κ να βαλω ενα 5600-5700 cpu και να πορευθω μεχρι αμ6 . τροφοδοτικο μαλλον κ αυτο για αλλαγη πρεπει να παει.

• Like 1
Δημοσ.
On 16/08/2025 at 19:54, demmian said:

Καλησπέρα, γνωρίζω κάποια πράγματα, αλλά έχω καιρο να ασχοληθω με το άθλημα της αναβάθμισης. Έχω το παρακάτω σύστημα, το οποίο αγόρασα 5 χρόνια πριν και θέλω να το αναβαθμίσω σε ότι καλύτερο γίνεται με Μαξ 500€.

Οθόνη έχω την Gigabyte M32Q-EK 31.5".

Πληκτρολόγια, δίσκους, Windows κλπ δεν χρειάζομαι 

Χρήση : coding, ελαφρύ gaming εγώ  civilization παίζω μόνο , αλλά θέλω να παίζουν τα μικρά κανένα game νέο που βγαίνει κ επίσης θα ήθελα να παιζω από το PC games sto quest 3.

Θεωρώ ότι αν αλλάξω GPU k CPU θα ειμαι οκ, αλλά θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για το τι συμφέρει περισσότερο να κάνω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Screenshot_20250816-194257.png.49cd8f319ffe10d11f6e5a7accfd3bec.png

Συγνωμη,σημερα ειμαι ντεφορμε. Αυτα που βαλατε εδω ειναι αυτα που εχετε,η αυτα που θελετε να παρετε μεχρι 500?

• Haha 1
Δημοσ.
40 minutes ago, benign said:

Συγνωμη,σημερα ειμαι ντεφορμε. Αυτα που βαλατε εδω ειναι αυτα που εχετε,η αυτα που θελετε να παρετε μεχρι 500?

Χαχαχα σόρρυ αν σε μπέρδεψα. Είναι αυτά που έχω . Απλά τα έβαλα για πιο φαστ screen shot όπως τα είχα πάρει . Το αναφέρω κ πάνω πάνω στο post,ότι τα πήρα πριν 5 χρόνια!! 

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να ρωτήσω το εξής. 

Μόνο για το κουτί, για να παίζει το battlefield 6 που θα βγει, το οποίο έχει τα παρακάτω

recommended system requirements:

• Processor: Intel Core i7-10700, AMD Ryzen 7 3700X
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: Nvidia RTX 3060Ti, AMD Radeon RX 6700-XT
  • DirectX: Version 12
  • Network: Broadband Internet connection
  • Storage: 80 GB available space

Το χαμηλότερο κόστος πόσο θα βγει περίπου; Ευχαριστώ. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, divnt είπε

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, θέλω να ρωτήσω το εξής. 

Μόνο για το κουτί, για να παίζει το battlefield 6 που θα βγει, το οποίο έχει τα παρακάτω

recommended system requirements:

• Processor: Intel Core i7-10700, AMD Ryzen 7 3700X
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: Nvidia RTX 3060Ti, AMD Radeon RX 6700-XT
  • DirectX: Version 12
  • Network: Broadband Internet connection
  • Storage: 80 GB available space

Το χαμηλότερο κόστος πόσο θα βγει περίπου; Ευχαριστώ. 

Tόσο χαμηλά specs, πάρε ένα μεταχειρισμένο.

Και εσένα θα σου βγει φθηνότερα, και θα βοηθήσεις αυτόν που το πουλάει και θέλει να πάρει κάτι πιο ισχυρό.  

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, sattack είπε

Tόσο χαμηλά specs, πάρε ένα μεταχειρισμένο.

Και εσένα θα σου βγει φθηνότερα, και θα βοηθήσεις αυτόν που το πουλάει και θέλει να πάρει κάτι πιο ισχυρό.  

Αυτά τα χαρακτηριστικά θεωρούνται χαμηλά; Πχ είδα συγκεκριμένα η κάρτα γραφικών ξεκινάει από 1.450 ευρώ στο skroutz. 

Γνωρίζεις περίπου πόσο πωλείται ένα τέτοιο έτοιμο μεταχειρισμένο; Επίσης μελλοντικά θα έχω τη δυνατότητα να αλλάξω cpu ή gpu; 

• Haha 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, divnt είπε

Πχ είδα συγκεκριμένα η κάρτα γραφικών ξεκινάει από 1.450 ευρώ στο skroutz

Κρίνοντας από το σχόλιο, μάλλον πιο πολύ θα μπερδευτείς με μεταχειρισμένα αντί να γλυτώσεις χρήματα. Καλύτερα άνοιξε ένα νέο θέμα με το budget σου και όσα περισσότερα στοιχεία γνωρίζεις για τη χρήση που θες, όπως ανάλυση οθόνης, επιθυμητές ρυθμίσεις/fps κλπ.

Κάποιος μπορεί να θέλει να παίξει BF6 σε 1080p με medium/low και 100fps, κάποιος άλλος να θέλει BF6 σε 4k με ultra και 240fps, και προφανώς θα έχουν χαοτικές διαφορές μεταξύ τους.

• Like 3
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, flikifloki είπε

Καλύτερα άνοιξε ένα νέο θέμα με το budget σου και όσα περισσότερα στοιχεία γνωρίζεις για τη χρήση που θες, όπως ανάλυση οθόνης, επιθυμητές ρυθμίσεις/fps κλπ

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολυασχοληθεί με στήσιμο PC. Οπότε ναι, άνοιξα θέμα. thanks

Δημοσ.
2 ώρες πριν, divnt είπε

Graphics: Nvidia RTX 3060Ti

Aυτες οι καρτες στο skroutz εχουν τιμες απο 327-980 Ε. Για ποιον λογο, σημερα να παρει καποιος 3060, οταν μπορει να παρει 5070  (500-700Ε) η ακομα και 5070 ti στο χιλιαρικο? Ρητορικη ειναι η ερωτηση γιατι δεν μπορω να καταλαβω ποιον περιμενουν τα καταστηματα να τις αγορασει πλεον σε αυτες τις τιμες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...