Προς το περιεχόμενο

D-Link και Android, ένα ασυνήθιστο πρόβλημα.....

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που αντιμετωπίζω... Εχω το παραπάνω ρούτερ το οποίο μέχρι και πρόσφατα δούλευε μια χαρά.. Στη τελευταία ανανέωση των unlimited δεδομένων που έκανα, ενώ το λάπτοπ με win συνδέεται, όπως και 2 iphone που έχουμε, οι συσκευές με android, ενώ συνδέονται, γράφει πως δεν έχει ιντερνετ η σύνδεση. Εκανα reset, restart, update drivers, τίποτα... Ακολούθησα τις οδηγίες του chatgpt, κανένα αποτέλεσμα. Δε ξέρω αν φταίει ότι η περιοχή που βρίσκομαι, έχει χαμηλό σήμα 4g-5g, αλλά και πάλι γιατί μόνο σε android το πρόβλημα?

Κάποια ιδέα?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, billymos είπε

Καλησπέρα σε όλους...

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που αντιμετωπίζω... Εχω το παραπάνω ρούτερ το οποίο μέχρι και πρόσφατα δούλευε μια χαρά.. Στη τελευταία ανανέωση των unlimited δεδομένων που έκανα, ενώ το λάπτοπ με win συνδέεται, όπως και 2 iphone που έχουμε, οι συσκευές με android, ενώ συνδέονται, γράφει πως δεν έχει ιντερνετ η σύνδεση. Εκανα reset, restart, update drivers, τίποτα... Ακολούθησα τις οδηγίες του chatgpt, κανένα αποτέλεσμα. Δε ξέρω αν φταίει ότι η περιοχή που βρίσκομαι, έχει χαμηλό σήμα 4g-5g, αλλά και πάλι γιατί μόνο σε android το πρόβλημα?

Κάποια ιδέα?

Δοκίμασε να συνδέσεις το laptop με καλώδιο και να κάνεις hotspot από αυτο να δεις αν παίρνουν έτσι internet τα android.  

Μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή VPN στα android?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα...

Δυστυχώς το ρουτεράκι δεν έχει επιλογή σύνδεσης με καλώδιο... VPN δεν έχει εγκατασταθεί σε κανένα...

Με κάποιους εδώ ντόπιους "τεχνικούς", μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το γεγονός ότι το ρούτερ εκπέμπει μόνο σε 2,4 και μπορεί να πέφτει πάνω σε συχνότητες της digea, πχ και να μην αφήνει να δίνει ίντερνετ η σύνδεση. Ισως τα Android να συνδέονται σε κάποια συχνότητα του 2,4 που δεν δίνει ενώ το λάπτοπ και το iphone σε άλλη και να δίνει..... B, g, n, κάπως έτσι μου τις είπαν....

Επεξ/σία από billymos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, billymos είπε

Καλησπέρα...

Δυστυχώς το ρουτεράκι δεν έχει επιλογή σύνδεσης με καλώδιο... VPN δεν έχει εγκατασταθεί σε κανένα...

Με κάποιους εδώ ντόπιους "τεχνικούς", μου είπαν ότι μπορεί να φταίει το γεγονός ότι το ρούτερ εκπέμπει μόνο σε 2,4 και μπορεί να πέφτει πάνω σε συχνότητες της digea, πχ και να μην αφήνει να δίνει ίντερνετ η σύνδεση. Ισως τα Android να συνδέονται σε κάποια συχνότητα του 2,4 που δεν δίνει ενώ το λάπτοπ και το iphone σε άλλη και να δίνει..... B, g, n, κάπως έτσι μου τις είπαν....

Φίλε μου από την στιγμή που συνδέονται με το WiFi , δεν έχει σχέση η συχνότητα. Το δίκτυο είναι εκεί απλά το internet δεν περνάει για κάποιο λόγο. Μπορει να είναι το DNS μπορεί να είναι κάποιο πρόγραμμα στα Android που να μπλοκάρει, κάποια ρύθμιση με λίγα λόγια . Απλα ήθελα να βάλουμε ένα άλλο ενδιάμεσο να απομονώσουμε το πρόβλημα από το ρουτερ, που χλωμό το κόβω να έχει κάνει blacklist τα Android….

Επεξ/σία από atheatos
  • Λύση
Δημοσ.

Δες τις ρυθμίσεις APN του ρουτερ. Μερικές φορές μπλοκάρουν το tethering αν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, Επίσης δοκίμασε τα Android σε airplane mode χωρίς δεδομένα , μόνο με WiFi μπας και υπάρχει κάποιο conflict με τον πάροχο του δικτύου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2025 στις 12:31 ΠΜ, atheatos είπε

Δες τις ρυθμίσεις APN του ρουτερ. Μερικές φορές μπλοκάρουν το tethering αν δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, Επίσης δοκίμασε τα Android σε airplane mode χωρίς δεδομένα , μόνο με WiFi μπας και υπάρχει κάποιο conflict με τον πάροχο του δικτύου.

Αγαπητέ, σ'ευχαριστώ πολύ.... Μπήκα στο ΑΡΝ, έκανα κάτι αλλαγές στη τύχη και ..... βουαλά...... Με έσωσες από την οικογενειακή γκρίνια..

Καλή συνέχεια...

ΥΓ: τελικά λειτούργησε για δύο μέρες και πάλι τα ίδια....

Επεξ/σία από billymos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...