txcellas Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ Είχα ενα τροχαιο (υλικές ζημιές) και βγήκε ενα κοστολογιο στο οποίο συμφώνησε ο πραγματογνωμονας. Επειδή τα χρηματα θα τα πληρώσω εγω και αργότερα θα μου τα βάλει η ασφαλιστικη του αλλου οδηγού μπορω κάπως να βεβαιωθώ οτι δεν θα υπαναχωρησουν; Το συνεργείο μου δεν δέχεται εξουσιοδότηση για να πληρωθεί απευθείας (και δεν τους αδικώ και επισης δεν συνεργάζεται με την ασφαλιστικη για δωρεαν επισκευή) Στο τηλ η ασφαλιστικη μου είπε οτι όταν δουν το τιμολόγιο εφόσον δώσει το ΟΚ ο πραγματογνωμονας θα δώσουν και αυτοί το τελικό οκ για την μεταφορά των χρημάτων αλλα επειδη ειναι κοστος που με ζοριζει κάπως ζήτησα κάποια επιπλεον διαβεβαίωση των όσων λένε και μου είπαν οτι δεν γίνεται και οτι αυτή ειναι η συνήθης διαδικασια. Έχετε καποια εμπειρία πανω σε αυτο;
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 05:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:55 μμ Το συνηθες ειναι να παρεις οτι λεφτά συμφωνήσει το συνεργείο με τον πραγματογνώμονα, τωρα αν υπαναχωρήσουν τοτε ο δρομος ειναι ενας, τα δικαστήρια. 1
andreas1gr Δημοσ. Δευτέρα στις 06:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 06:17 μμ (επεξεργασμένο) Στις 18/8/2025 στις 3:59 ΜΜ, txcellas είπε Είχα ενα τροχαιο (υλικές ζημιές) και βγήκε ενα κοστολογιο στο οποίο συμφώνησε ο πραγματογνωμονας. Επειδή τα χρηματα θα τα πληρώσω εγω και αργότερα θα μου τα βάλει η ασφαλιστικη του αλλου οδηγού μπορω κάπως να βεβαιωθώ οτι δεν θα υπαναχωρησουν; Το συνεργείο μου δεν δέχεται εξουσιοδότηση για να πληρωθεί απευθείας (και δεν τους αδικώ και επισης δεν συνεργάζεται με την ασφαλιστικη για δωρεαν επισκευή) Στο τηλ η ασφαλιστικη μου είπε οτι όταν δουν το τιμολόγιο εφόσον δώσει το ΟΚ ο πραγματογνωμονας θα δώσουν και αυτοί το τελικό οκ για την μεταφορά των χρημάτων αλλα επειδη ειναι κοστος που με ζοριζει κάπως ζήτησα κάποια επιπλεον διαβεβαίωση των όσων λένε και μου είπαν οτι δεν γίνεται και οτι αυτή ειναι η συνήθης διαδικασια. Έχετε καποια εμπειρία πανω σε αυτο; Άλλαξε συνεργείο με ενα που θα δεχθεί να πληρωθεί απο την Ασφάλεια... Άλλη λύση δεν υπάρχει αφού "σε ζορίζει" το οικονομικό... Επεξ/σία χθες στις 05:24 μμ από andreas1gr 6
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 08:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:18 μμ πιστεύω ότι αφού πήρες το οκ για το κοστολόγιο από τον πραγματογνώμονα θα είσαι οκ. Με κάθε επιφύλαξη βέβαια γιατί δεν είναι να εμπιστεύεσαι κανέναν πλέον. Ούτε εγώ θα τους εμπιστευόμουνα. Αρκεί βέβαια μην αρχίσετε τα γνωστά κόλπα και φουσκώσετε το κόστος καλύπτοντας και άλλες ζημιές που προϋπήρχαν, Κλασσική λαμογιά δηλαδή
cthulhucarbide Δημοσ. χθες στις 05:07 πμ Δημοσ. χθες στις 05:07 πμ Ακόμα και να μην πληρώσει η ασφαλιστική εσύ το αμάξι δεν θα το φτιάξεις? Άρα έτσι και αλλιώς θα πληρώσεις το συνεργείο για αρχή 1
piiii Δημοσ. χθες στις 08:22 πμ Δημοσ. χθες στις 08:22 πμ Ρώτα τον ασφαλιστή σου η την ασφαλιστική σου με ποιά συνεργεία συνεργάζονται στην περιοχή σου ώστε να μην χρειαστεί να βάλεις απο την τσέπη σου. 2
csontheline Δημοσ. χθες στις 11:31 πμ Δημοσ. χθες στις 11:31 πμ Πες στο συνεργείο να σου βγάλει προσφορά επισκευής, να την στείλεις παρακάτω και μόλις συμφωνήσουν όλοι, να πληρωθείς και να ξεκινήσεις την επισκευή. Αν δεν πληρώνουν πριν την έκδοση του τιμολογίου και άρα της δικής σου πληρωμής, ζήτα εγγράφως την συμφωνία τους (πχ email), έτσι ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά αφού έχεις πληρώσει και μέχρι να σε πληρώσουν.
NikosKallithea Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ Δημοσ. χθες στις 01:44 μμ 2 ώρες πριν, csontheline είπε Πες στο συνεργείο να σου βγάλει προσφορά επισκευής, να την στείλεις παρακάτω και μόλις συμφωνήσουν όλοι, να πληρωθείς και να ξεκινήσεις την επισκευή. Αν δεν πληρώνουν πριν την έκδοση του τιμολογίου και άρα της δικής σου πληρωμής, ζήτα εγγράφως την συμφωνία τους (πχ email), έτσι ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά αφού έχεις πληρώσει και μέχρι να σε πληρώσουν. Αυτά που γράφεις ειναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
csontheline Δημοσ. χθες στις 02:44 μμ Δημοσ. χθες στις 02:44 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, NikosKallithea said: Αυτά που γράφεις ειναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Μια φορά και έναν καιρό, το μακρινό 2015, που με είχαν χτυπήσει, πήγα το αμάξι στο συνεργείο, μου έβγαλε κοστολόγιο για καινούρια ιμιτασιόν, καινούρια μαμά, μεταχειρισμένα μαμά, τα έστειλα στην ασφαλιστική, η ασφαλιστική απάντησε για κάθε ένα, συμφωνήσαμε σε αυτό που μας κάλυπτε όλους ως λύση και πήγα στο συνεργείο. Προχώρησα στην επισκευή, έστειλα τις αποδείξεις στην ασφαλιστική και μερικές μέρες μετά πιστώθηκαν στον λογαριασμό μου (ή μου έδωσαν επιταγή, δεν θυμάμαι ακριβώς). Μέχρι σήμερα, από όσο γνωρίζω, δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα. Επεξ/σία χθες στις 02:46 μμ από csontheline
txcellas Δημοσ. χθες στις 05:03 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 05:03 μμ 2 ώρες πριν, csontheline είπε Μια φορά και έναν καιρό, το μακρινό 2015, που με είχαν χτυπήσει, πήγα το αμάξι στο συνεργείο, μου έβγαλε κοστολόγιο για καινούρια ιμιτασιόν, καινούρια μαμά, μεταχειρισμένα μαμά, τα έστειλα στην ασφαλιστική, η ασφαλιστική απάντησε για κάθε ένα, συμφωνήσαμε σε αυτό που μας κάλυπτε όλους ως λύση και πήγα στο συνεργείο. Προχώρησα στην επισκευή, έστειλα τις αποδείξεις στην ασφαλιστική και μερικές μέρες μετά πιστώθηκαν στον λογαριασμό μου (ή μου έδωσαν επιταγή, δεν θυμάμαι ακριβώς). Μέχρι σήμερα, από όσο γνωρίζω, δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα. Το έγραψα στο αρχικό ποστ οτι αν δεν συμφωνήσει ο πραγματογνωμονας μετα τον ελεγχο δεν δίνει το οκ. Ο πραγματογνωμονας θελει να δει το όχημα επισκευασμενο με τις αποδείξεις πληρωμης και εφόσον συμφωνήσει θα δωσει το οκ. Μετά η εταιρία μου είπε οτι δεν εχει λόγο να διαφωνήσει με αυτο. Το θέμα ειναι οτι δεν μπορούν να δεχθούν κατι πριν το δουν στην πράξη και επειδη το ζήτησα μου είπανε οτι δεν γίνεται κατι τέτοιο απο κανέναν. Όλοι θέλουν παραστατικό πληρωμης των όσων αλλαχθούν. Η υδρογειος ειναι η εταιρία αν παίζει κάποιο ρόλο.
Liverpool89 Δημοσ. χθες στις 05:43 μμ Δημοσ. χθες στις 05:43 μμ Πανε σε ενα συνεργειο που συνεργαζεται η ασφαλιστικη σου να τα κανουν ολα μεταξυ τους και εσυ απλα να παραλαβεις το αμαξι. Το να το πας εσυ στο δικο σου να το πληρώσεις απο την τσεπη σου καλο ακουγεται σε θεμα επισκευης, αλλα δεν ξερω αν μετα συμφωνήσουν στο τελικο κοστος. Η ασφαλιστικη σου ειναι στο φιλικο διακανονισμό;
sotiris123 Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ Δημοσ. χθες στις 05:54 μμ Σε δικό μου τρακάρισμα που έχω υδρόγειο και μέσω φιλικού διακανονισμού με πλήρωσε η δικιά μου εταιρεία άρα ήξερα εκ το προτέρων ότι όλα είναι οκ και να προχωρήσω να το φτιάξω. Ξέρω ότι σε κάθε περιοχή υπάρχουν και συνεργία που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές και πας εκεί και τους κάνεις υπεύθυνη δήλωση και δεν πληρώνεις. 1
txcellas Δημοσ. πριν από 20 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 ώρες πριν, sotiris123 είπε Σε δικό μου τρακάρισμα που έχω υδρόγειο και μέσω φιλικού διακανονισμού με πλήρωσε η δικιά μου εταιρεία άρα ήξερα εκ το προτέρων ότι όλα είναι οκ και να προχωρήσω να το φτιάξω. Ξέρω ότι σε κάθε περιοχή υπάρχουν και συνεργία που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές και πας εκεί και τους κάνεις υπεύθυνη δήλωση και δεν πληρώνεις. Ίσως αυτή ειναι η λύση. Να μιλήσω με τη δικη μου εταιρία αν μπορέσει να δώσει το κόστος.
bill999r Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Η διαδικασία είναι να δει ο πραγματογνώμονας το όχημα με την ζημιά, να δει τι χρειάζεται, να συμφωνήσει με το κόστος επισκευής που θα του πει του συνεργείο και κατόπιν να συμφωνήσει η ασφαλιστική που θα σε αποζημιώσει. Εφόσον έχεις θετική απάντηση προχωράς στην επισκευή, παίρνεις το τιμολόγιο από τον φανοποιο, το καταθέτεις στην ασφαλιστική και παίρνεις τα λεφτά. Προσοχή, μέχρι η ασφαλιστική να αποδεχτεί το κόστος επισκευής. Ορισμένες φορές , σε παλαιότερα οχήματα η ασφαλιστική μπορεί να συμφωνήσει να σου δώσει λιγότερα από όσα ζητήσει ο φανοποιος. Σε αυτή την περίπτωση είτε το φτιάχνεις και πας δικαστικά μέσω νομικής προστασίας της δικής σου ασφαλιστικής προκειμένου να πάρεις πίσω την διαφορά, είτε με δικηγόρο, είτε αλλάζεις φανοποιο κ πας σε κάποιον που θα συμφωνήσει να στο φτιάξει στα λεφτά που σου δίνει η ασφαλιστική. Εάν η άλλη ασφαλιστική ήταν στον φιλικό τότε τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και θα αποζημιωνοσουν άμεσα από την δική σου ασφαλιστική. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα