QuantumWanderer Δημοσ. Δευτέρα στις 07:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:09 μμ Για πολλοστή φορά θανατηφόρο τροχαίο εντός Εγνατίας. https://www.news247.gr/ellada/tragodia-stin-egnatia-pos-egine-to-troxaio-me-tous-treis-nekrous-sothikan-paidakia-4-kai-6-eton/ Στην ισχυρή πλειοψηφία των περιπτώσεων ευθύνεται βαρύ όχημα. Όσοι διασχίζουμε τον αυτοκινητόδρομο αυτό, βλέπουμε και ξέρουμε τί συμβαίνει. Ως πότε θα σκοτώνονται αθώοι ειδικά σε κλειστό αυτοκινητόδρομο; Λαμβάνονται μέτρα; 1
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:15 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:15 μμ (επεξεργασμένο) πήγα φέτος Καβάλα-Δράμα-Σέρρες. η ΕΟ έως λίγο πριν την Θεσ/νικη ήταν χαλί σαλονάτο, άψογος δρόμος ότι πιο ξεκούραστο. ο δρόμος από Μάλγαρα, περιφερειακή θεσ/νικης και μετά Εγνατία έως Καβάλα είναι ότι χειρότερο έχω οδηγήσει σε κλειστό δρόμο. απίστευτα σκαμπανεβάσματα σε φάση να κινδυνεύεις να χάσεις τον έλεγχο του οχήματος, η δεξιά λωρίδα λακκούβες, χαντάκια, άσφαλτος από το 2002, μπαλώματα κτλ. προφανώς το έργο είναι το αφήνουμε να απαξιωθεί και μετά το παίρνουν οι ιδιώτες με +50/100% άυξηση στα διόδια. ντρέπομαι το πόσο ρεζίλι γινόμαστε στους βαλκάνιους και μη τουρίστες που οδηγούν αυτό το χάλι, Ελλάς τριτοκοσμική χώρα το λιγότερο. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:16 μμ από dtk-386 10 1
japetus Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:39 μμ Δυστυχώς, όπως συνέβη και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ατύχημα συνέβη κοντά στα διόδια (600μ) όπου περίμενε πλήθος αυτοκινήτων τη σειρά του, η ουρά ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ο οδηγός του φορτηγού έτρεχε και δεν πρόλαβε να φρενάρει.. Πολλοί ξένοι οδηγοί στα συγκεκριμένα διόδια, κυρίως Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Τούρκοι, δεν έχουν ευρώ να πληρώσουν και η πληρωμή με κάρτα καθυστερεί. Επίσης δεν γνωρίζουν (ή προσπαθούν να το παίξουν έξυπνοι) και μπαίνουν στη λωρίδα αυτόματης διέλευσης για οχήματα εφοδιασμένα με το ειδικό μηχάνημα και προκαλούν συνεχείς καθυστερήσεις, αγανακτήσεις και παράπονα.
ringboy Δημοσ. Δευτέρα στις 08:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:23 μμ Βλεπω αρκετα βαλκανια φορτηγα να πηγαινουν με χιλια διχως αυριο. Το ιδιο και τα αντιστοιχα ΙΧ. Χρειαζεται προσοχη. Τρεχουν, δεν βγαζουν φλας, αλλαζουν διαρκως λωριδες. 1
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 08:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:26 μμ Τα διόδια της εγνατίας έτσι όπως είναι κατασκευασμένα, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. Χωρίς ΛΕΑ, χωρίς διαπλάτυνση, κάποια μάλιστα είναι χωρίς ορατότητα, στην βάση δύο υψωμάτων. Κι εγώ πέρασα φέτος και απόρησα με τόση προχειρότητα. 4
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:27 μμ Μόλις τώρα, cmaniac είπε Τα διόδια της εγνατίας έτσι όπως είναι κατασκευασμένα, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. Χωρίς ΛΕΑ, χωρίς διαπλάτυνση, κάποια μάλιστα είναι χωρίς ορατότητα, στην βάση δύο υψωμάτων. Κι εγώ πέρασα φέτος και απόρησα με τόση προχειρότητα. Διόδια Ασπροβάλτας : το ΧΑΟΣ! 1
QuantumWanderer Δημοσ. Δευτέρα στις 08:31 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:31 μμ (επεξεργασμένο) Ισχύει ότι λείπουν πολλά θέματα σοβαρών προδιαγραφών από την Εγνατία. Εκτός των άλλων που αναφέρθηκαν, απουσιάζουν και αρκετά ΣΕΑ και πολλά σημεία στάθμευσης, για να ξεκουράζεται λίγο ο οδηγός. Από την άλλη, όποιος έχει οδηγήσει στην Εγνατία, είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί οδηγοί βαρέων οχημάτων προσπερνούν συχνά ακόμα και άλλα βαρέα οχήματα με μικρές διαφορές ταχύτητας (που το κάνουν πολύ αργά μπουκώνοντας όλη την κυκλοφορία), δεν τηρούν φλας και άλλα θέματα του ΚΟΚ, και άλλα πολλά. Έχω δει μέχρι και βαρέα οχήματα να κινούνται με σπασμένα φώτα και φλας. Όλοι από το εξωτερικό μάς ξέρουν ως ξέφραγο αμπέλι και ότι εδώ μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να τούς πιάνει κανένας. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:31 μμ από QuantumWanderer 1
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ 7 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε απουσιάζουν και αρκετά ΣΕΑ Fixed. Εγώ δεν είδα κανένα.
QuantumWanderer Δημοσ. Δευτέρα στις 08:40 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:40 μμ Μόλις τώρα, cmaniac είπε Fixed. Εγώ δεν είδα κανένα. Έχει επί της Εγνατίας στο ύψος της Ημαθίας.
james01gr Δημοσ. Δευτέρα στις 09:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:34 μμ 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Τα διόδια της εγνατίας έτσι όπως είναι κατασκευασμένα, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. Χωρίς ΛΕΑ, χωρίς διαπλάτυνση, κάποια μάλιστα είναι χωρίς ορατότητα, στην βάση δύο υψωμάτων. Κι εγώ πέρασα φέτος και απόρησα με τόση προχειρότητα. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ταμπέλες πως υπάρχουν διόδια. Τις γράφουν όμως εκεί που δεν πιάνει μελανι 1
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:49 μμ Ναι έχει. Και; Αν είναι έτσι να τα βάζανε μεσα σε κανα τουνελ. Τα διόδια στην Εγνατία μπήκαν μετά την κατασκευή και είναι ξεκάθαρο afterthought της πλάκας. Μιλάμε για βόρεια Ελλάδα, μέσα στα βουνά και δίπλα σε λίμνες. Δηλαδή ομίχλη, χωρίς δυναμικά όρια, χωρίς φωτισμό σχετικό, χωρίς πινακίδες δυναμικών μηνυμάτων κλπ. Τσιρκολίκι.
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:56 μμ 21 λεπτά πριν, james01gr είπε Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ταμπέλες πως υπάρχουν διόδια. Τις γράφουν όμως εκεί που δεν πιάνει μελανι Προφανώς δεν έχεις περάσει από αυτά καλοκαίρι.
andreas-d Δημοσ. Δευτέρα στις 10:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:23 μμ Σε όλους δρόμους πανελλαδικά εάν τηρούνται τα όρια ταχύτητας, θα ακούγαμε ατύχημα θανατηφόρο και θα μας φαινόταν απίθανο.. Συμβάλει ο δρόμος σε μικρό ποσοστό% σε σχέση μέ τον άνθρωπο.. 1 2
ghostaki Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Το θέμα είναι ο σχεδιασμός του δρόμου να σε βοηθήσει όταν κάνεις λάθος, ή να σε βοηθήσει να μην κάνεις λάθος. Και όχι να τιμωρεί το λάθος ή να μεγεθύνει τις επιπτώσεις του λάθους. 5
james01gr Δημοσ. Δευτέρα στις 10:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:39 μμ 41 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Προφανώς δεν έχεις περάσει από αυτά καλοκαίρι. Όχι δεν έχω περάσει αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει σήμανση πως υπάρχουν διόδια μπροστά. Δύο χλμ πριν ξεκινάνε πάντα οι πινακίδες. Οι οδηγοί έχουν την ευθύνη σε αυτά τα ατυχήματα πάντα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα