LefterisZ90 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:09 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας. Σκοπεύω να αναβαθμίσω το σύστημα μου γιατί έχω Ryzen 5 1600 ddr4 16gb μητρική Asus b350. την κάρτα γραφικών θα την αφήσω ως έχει μιας και είναι η rtx 3060 12 gb. Επισης το κουτί ένα thermal take με 3 ανεμιστήρες εμπρός και 2 πίσω θα μείνει το ίδιο. Δίσκους έχω έναν ssd Samsung evo και έναν hdd 2tb. Οθόνη 32” msi 2k. θέλω να πάω σε σύστημα αμ5 με ddr5 και pci 5 για μ2. Με ενδιαφέρει το gaming όχι απαραίτητα τα settings σε ultra αλλά σε ικανοποιητικό επίπεδο. Εχω βρει τα παρακάτω στο Skroutz Οποιαδήποτε παρατήρηση συμβουλή δεκτή. Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο που μπορεί να υπερβεί το budget λίγο με χαρά να το ακούσω. ευχαριστω πολύ ! Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:12 μμ από LefterisZ90
sattack Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:20 μμ - οι μνήμες λένε 6000 αλλά δεν αναφέρουν CL. Με 95Ε για G.Skill υποψιάζομαι οτι δεν θα είναι CL30 όπως πρέπει, αλλά κάτι σαν 36. Ψάξτο και άλλαξε τες σε CL30. - το τροφοδοτικό 106Ε για 650W μου φαίνονται πολλά. Βρίσκεις ποιοτικά gold 750W και 850W με ίδια χρήματα. 1
flikifloki Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 μμ Μητρική και επεξεργαστής στις τωρινές τιμές είναι πολύ καλές επιλογές νομίζω. Μνήμες το ίδιο, προσοχή στην περιγραφή του προιόντος μόνο να είναι 30 cas latency και όχι τίποτα 36. Η ψύκτρα που επέλεξες, ειδικά αν θες το argb, είναι μια χαρά. Μια δυνατή εναλλακτική είναι και αυτή αν τα φωτάκια δεν είναι μείζονος σημασίας. Τώρα στα 2 κομμάτια που εγώ θα άλλαζα σίγουρα. Στο τροφοδοτικό, με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα, παίρνεις και επώνημο full modular 80 plus gold 750w. To bequiet είναι αρκετά τσιμπημένο για 650. Για ssd, οι gen5 ακόμη δεν έχουν ιδιαίτερο νόημα εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Υπάρχουν αρκετοί gen4 με διπλάσια χωρητικότητα σε παρόμοια τιμή με αυτόν που διάλεξες, όπως ο crucial p310. 1
LefterisZ90 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 μμ Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Πιο πολύ το είχα ψάξει για cpu-mobo να σας πω την αλήθεια και κατέληξα εκεί. Η mobo που διάλεξα είναι από τις πιο οικονομικές στην κατηγορία 850 και νομίζω έχει τα «πάντα». Για επεξεργαστή δεν ήθελα να ανέβω παραπάνω σε χρήματα και επέλεξα αυτόν λόγω και μνήμης cache 32mb. για το τροφοδοτικό έχετε δίκιο θα βρω ένα 750w. για τον Μ2 είπα να πάω σε αυτόν που έχει πολύ υψηλές ταχύτητες read write(11.000 read 9500 write mb/s) και να εκμεταλλευτώ το pci 5 της mobo. To latency είναι 36. Δεν είχα υπόψιν ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Θα το ψάξω ευχαριστώ.
mindnever Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:15 μμ Η ψύκτρα που έβαλες μαζί με τον επεξεργαστή βγαίνουν στα 206 τελική από Αλι με free shipping από EU 1
flikifloki Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:51 μμ 54 λεπτά πριν, LefterisZ90 είπε Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Πιο πολύ το είχα ψάξει για cpu-mobo να σας πω την αλήθεια και κατέληξα εκεί. Η mobo που διάλεξα είναι από τις πιο οικονομικές στην κατηγορία 850 και νομίζω έχει τα «πάντα». Για επεξεργαστή δεν ήθελα να ανέβω παραπάνω σε χρήματα και επέλεξα αυτόν λόγω και μνήμης cache 32mb. για το τροφοδοτικό έχετε δίκιο θα βρω ένα 750w. για τον Μ2 είπα να πάω σε αυτόν που έχει πολύ υψηλές ταχύτητες read write(11.000 read 9500 write mb/s) και να εκμεταλλευτώ το pci 5 της mobo. To latency είναι 36. Δεν είχα υπόψιν ότι παίζει τόσο σημαντικό ρόλο. Θα το ψάξω ευχαριστώ. Ο 7700 και ο 7600 στα παιχνίδια έχουν υπερβολικά μικρές διαφορές. Η διαφορά θα είναι σε multitasking μόνο, ή σε εφαρμογές επεξεργασίας. Απλά αν είναι σχετικά μικρή η διαφορά, λες γιατί όχι. Το ίδιο σκεπτικό για εμένα πάει και στους ssd. Οι gen3 και οι gen4 πλέον είναι σε ίδιες τιμές, οπότε δεν έχει νόημα να μην πάρεις gen4. Οι gen5 όμως είναι ακόμη σε διπλάσια τιμή ενώ δεν προσφέρουν πρακτικά τίποτα σε καθημερινή χρήση και σε gaming. Έχουν νόημα κατά βάση για ανθρώπους που επεξεργάζονται και αντιγράφουν τεράστια αρχεία λόγο δουλειάς. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να ξεχωρίσεις έναν gen5 με 11.000/9.500 από έναν gen4 με 7.100/6.000 ονομαστικές ταχύτητες χωρίς ένα πρόγραμμα μέτρησης. Για τις μνήμες, είναι το sweet spot για τους τωρινούς AMD το 6000/cl30. Οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μικρές από τις πιο αργές οπότε σίγουρα αξίζει. Δες αυτές ή αυτές ας πούμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα