Giangiov8 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Καλησπέρα, Νέος στον χώρο αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο Set up με τα παρακάτω: Asus TUF GAMING B850M-PLUS WIFI Motherboard Micro ATX με AMD AM5 Socket AMD Ryzen 9 9950X3D 4.3GHz Sapphire Radeon RX 9070 XT 16GB GDDR6 NITRO + G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32GB DDR5 με 2 Modules 2x16GB Corsair RM850x v2 rev. 2.0 850W Arctic Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB Tα πράγματα έχουν έρθει αλλά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να στήνω. Θα ήθελα πρώτα μία γνώμη για το τι πρέπει να προσέξω καθώς νιώθω πώς έπρεπε να πάω σε άλλη MOBO ή τροφοδοτικό. Για CPU-GPU καλό θα ήταν να κάνω undervolt? Ευχαριστώ.
sattack Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) Κατα αρχην επιβεβαιωσε οτι οι μνημες ειναι 6000 cl30 ή 6400 cl32. Aν δεν ειναι, αλλαξε τες με τετοιες πριν τις ανοιξεις. Μετά, η μόνη ερώτηση είναι γιατί πήρες mATX μητρική? Όχι ότι δεν είναι καλές οι mATX. Αλλά οι full ΑΤΧ έχουν συνήθως περισσότερα PCB layers και καλύτερα κυκλώματα τροφοδοσίας. Και εσύ πηγές και πήρες τον πιο τούμπανο AM5 cpu, τον 9950X3D... Και πάλι, όχι ότι μια καλή mATX δεν μπορεί να τον σηκώσει. Αλλά, είχες συγκεκριμένο λόγο να θες μικρό μέγεθος μητρικής? Αντί να έπαιρνες μια full ATX, με τούμπανο layers, VRMs κλπ? Βέβαια και αυτή που πήρες βλέπω είναι 14+2+1 80Α, οπότε στα χαρτιά ακούγεται εξίσου καλή (ή και καλύτερη από πολλές απλές full ATX...) (Με το PSU δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Περισσότερα από 850W ειναι μόνο για 4090/5090 ή για όσους αγοράζουν cpu θερμάστρες της Intel). Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από sattack 1
Giangiov8 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 8 ώρες Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, Οι RAM είναι 6000 cl30, στην αρχή είχα στο καλάθι τις 6400 cl32 στην ίδια τιμή αλλά δέν ξέρω κόλλησα. Δέν έχω ανοίξει τίποτα περίμενα απάντηση απο γνώστες. χαχα Τώρα σχετικά με την Mobo, ήταν το τελευταίο Part που μου είχε μείνει και δέν μπορούσα να ξεφύγω άλλο σε τιμή. Αν θεωρείς πως θα έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα να την αλλάξω αλλά περίπου στο ίδιο Budget.
sattack Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 4 λεπτά πριν, Giangiov8 είπε Οι RAM είναι 6000 cl30, στην αρχή είχα στο καλάθι τις 6400 cl32 στην ίδια τιμή αλλά δέν ξέρω κόλλησα. Εγω πιστεύω οτι πρόκειται για ολόιδια τσιπάκια που βάζουν τη μία ή την άλλη ρύθμιση! Επειδή αυτά τα 2 έχουν την ίδια απόδοση. 5 λεπτά πριν, Giangiov8 είπε Τώρα σχετικά με την Mobo, ήταν το τελευταίο Part που μου είχε μείνει και δέν μπορούσα να ξεφύγω άλλο σε τιμή. Αν θεωρείς πως θα έχω κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα να την αλλάξω αλλά περίπου στο ίδιο Budget. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αλλά έτσι για τη συζήτηση, από που και πόσο την πήρες, για να ξέρουμε κατηγορία τιμής.
Giangiov8 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 8 ώρες Ok θα προχωρήσω σε αλλαγή των RAM. Σχετικά με το undervolting έχεις κάποια άποψη? Η με το Latest Driver της Mobo θα είμαι οκ? 220€ απο https://www.skroutz.gr/shop/27534/InfinityGear/products.html
sattack Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 1 ώρα πριν, Giangiov8 είπε Ok θα προχωρήσω σε αλλαγή των RAM. Οτι θελεις κανε! Εγώ πάντως δεν σου πρότεινα να τις αλλάξεις! Ειπα μόνο οτι κατά τη γνώμη μου είναι το ίδιο αυτές οι δυο.
kar10 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Καλησπέρα, αν δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος που να χρειάζεσαι τους παραπάνω πυρήνες του 9950, ο 9800Χ3d με 200 ευρώ λιγότερα και την διαφορά στην κάρτα γραφικών, 5800 και έχεις συνολικά καλύτερες επιδόσεις + to software της nvidia και την καλύτερη υποστήριξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα