Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αντίστοιχη συσκευή από το Lidl και τη χρησιμοποίησα για να κάνω ομοιόμορφες όλες τις πρίζες του σπιτιού (κάποιες ήταν ανάποδα) και το κυριότερο για να σημειώσω ποιες δεν είχαν γείωση με αυτοκόλλητο (προφανώς από πρόχειρη ανακαίνιση). Έτσι όταν φύγω από το σπίτι ο επόμενος θα ξέρει ποιες πρίζες να προσέχει.

Σε όσες δεν έχουν γείωση δεν βάζω ποτέ συσκευές που τη χρειάζονται. Πολύ χρήσιμο γκατζετάκι για τα ~8€, νομίζω, που το πήρα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Αυτό είναι μια λίγο πονεμένη ιστορία.

Παρότι είναι πολύ ογκώδες και άσχημο (εντάξει έχει και ασφάλεια μέσα) καμιά φορά ζηλεύω το φις των Άγγλων που μπαίνει με την μία φορά μόνο και όχι ανάποδα οπότε η φάση κάθεται πάντα στο ίδιο σημείο.

Αυτό διασφαλίζει ότι σε συσκευές που έχουν διακόπτη όπως πχ λαμπατέρ όταν η συσκευή απενεργοποιηθεί δεν θα πηγαίνει ρεύμα σε αυτή.

Στα γνωστά μας ελληνικά φις υπάρχουν 50% πιθανότητες να πηγαίνει ρεύμα στην συσκευή και υπάρχει πιθανότητα να σε χτυπήσει το ρεύμα όταν αλλάζεις λάμπα ή απλά περιεργάζεσαι την όποια συσκευή, νομίζοντας ότι είναι ασφαλής μιας που έχεις κλείσει το διακόπτη.

Αυτό συμβαίνει σε συνδυασμό με μια άλλη πονεμένη ιστορία, τους διακόπτες τύπου λαμπατέρ κλπ που που κόβουν το ρεύμα μόνο στην μία πλευρά. Μια φορά είχα πάρει σβάρνα τα μαγαζιά και δεν έβρισκα με τίποτα διακόπτη που να κλείνει το ρεύμα και από τα δύο καλώδια, σαν να μην υπάρχει!

Εγώ ακόμα και για λάμπα κατεβάζω το γενικό.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά κάνεις. Αν και οι περισσότεροι όπως και εγώ δεν έχουν την υπομονή για αυτό

Επίσης να σημειώσω ότι ακόμα και σωστά να έχουν μπει φάση - ουδέτερος σε όλες τις πρίζες του σπιτιού, από την στιγμή που θα μπει ένα πολύμπριζο πάλι χαοτικά θα συνδέονται οι συσκευές

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kaklikos είπε

Αληθεια στειλε ανεβασε μια φωτο τον ηλεκτρολογικο σου πινακα εαν ειναι εφικτο. Ποτε δεν δουλευουμε σε πριζα ή διακοπτη με σηκωμενο το θερμικο. Αν δεν ξερουμε ποιο ειναι τοτε ριχνουμε τον γενικο. Μακαρι ολοι οι ηλεκτρολογοι να τερματιζαν απλα μια πριζα με την φαση και τον ουδετερο αναποδα απο το να εκαναν αλλα χειροτερα πραγματα. Βλεπε μπλε καλωδια στον πινακα για φαση γτ απλα ειχαν το ρεταλι διπλα, λαθος διατομες και διαμοιρασμο φορτιων καθως και κοινους ουδετερους.

Δυστυχως εχω φυγει απο το χωριο. Εννοειται ομως οτι δεν αλλαξα τα καλωδια χωρις πρωτα να ειχα κατεβασει το γενικο. Δεν το ανεφερα γιατι το θεωρησα αυτονοητο. Αλλιως μπορει απο απροσεξια  να μην εγραφα ξανα... Ο πινακας τωρα ειναι σχετικα καινουριος με λιγο πολυ τα κλασικα στοιχεια επανω. Ασφαλειες για πριζες, διακοπτες, φωτα, κουζινα, θερμοσιφωνα. Γενικος διακοπτης, ασφαλεια, Ρελε. 

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...