Axilleas150 Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου Καλησπέρα! Γενικά, έψαχνα για ένα λάπτοπ με "δυνατό" επεξεργαστή (minimum ίδιο ή ανώτερο από τον R5 3600) και όσο καλύτερη κάρτα γραφικών γίνεται γιατι άντε θέλω να παίξω και κανένα LOL, War thunder. Ωστόσο βλέπω ότι οι τιμές στην Ελλάδα ξεκινούν από 600€+, ενώ από Κίνα, όπως το Ninkear N16 Pro με i7-13620H (χάλια GPU), είναι στα 520€. Σκεφτόμουν μήπως ένα Mini PC με εξωτερική οθόνη 15,6"-14" (70-100€), πληκτρολόγιο και ποντίκι θα μπορούσε να "αντικαταστήσει" το λάπτοπ. Η χρήση on the go δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου, εκτός αν προκύψει μεγάλη ανάγκη, π.χ., σε κάποια καφετέρια όπου φαντάζομαι θα υπάρχουν πρίζες για τροφοδοσία. Επίσης, σκέφτομαι αν είναι εύκολο να κουβαλάς τα απαραίτητα(η οθόνη κυρίως), καθώς θα ήθελα να κάνω 1-2 ταξίδια και να μπορώ να δουλεύω όταν επιστρέφω στο δωμάτιο. Δηλαδή, να λειτουργεί σαν ημιφορητός σταθερός υπολογιστής, κατί αναμεσα σε pc - laptop. Εχεί κάποιος εμπειρία σχετικά με τέτοια κατάσταση;
lector Δημοσ. Τετάρτη στις 09:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:38 μμ Αν δε σε πειραζει η μανουρα στησε-μαζεψε, ή αν γινεται σπανια, μπορεις να εχεις ενα mini pc + φορητη οθονη + μικρο σετ πληκτρολογιο ποντικι.
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 10:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:32 μμ Τα mini pc δεν εχουν μπαταρια και εχουν εξωτερικο τροφοδοτικο θα πρεπει να το λαβεις σοβαρα υποψιν μετα στησε πληκτρολογιο ποντικι οχι δεν αξιζει. Εγω εχω ενα mini pc εδω στην κουζινα συνδεμενη στην τηλεοραση της κουζινας αν θελουν τα παιδια να δουν κατι να παιξουν κανενα παιχνιδακι απο ποκι κλπ χωρις να ζαλιζουν εμενα να σηκωθω απο τον κανονικο υπολογιστη που εχω. Φυσικα αυτο το mini pc το εχω και το κουβαλω οταν παω στο εξοχικο που εκει εχω μια 27αρα οθονη πληκτρολογιο ποντικι και λεω να παρω και ενα δευτερο τροφοδοτικο να το αφησω εκει γιατι βαριεμαι να κουβαλαω αυτο που εχω εδω.
29gk Δημοσ. Πέμπτη στις 01:49 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:49 μμ Laptop = ολα σε ενα, αψογη φορητοτητα, μια εγγυηση και ενας προμηθευτης, το "παντρευεσαι" κυριολεκτικα καθως οι αναβαθμισεις ειναι περιορισμενες ειτε τεχνικα ειτε απο αποψη κοστους, το στερεισαι ολοκληρωτικα εαν καποιο εξαρτημα χρειαστει επισκευη Συνδυασμος pc ( mini ή maxi ) + φορητη οθονη εξωτερικη εως 16,1" ιντσες + πληκτρολογιο/ποντικι+ τροφοδοτικο = μεγαλυτερη ευελιξια επιλογης συσκευων, ενδεχομενως μεγαλυτερος ογκος/βαρος, απολυτη μαλλον εξαρτηση στο κομματι της ενεργειας, δεν μενεις χωρις pc αν κατι χαλασει, απεριοριστες βασικα αναβαθμισεις
ribo7 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:34 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:34 πμ (επεξεργασμένο) Αυτό εδώ με -60ε κουπόνι, στα ~180ε θεωρείται καλή "προσφορά"? https://www.amazon.nl/-/en/MINI-S12-Lake-N100-Processor-Computer-16G/dp/B0DP4F315R?th=1 (Mini S13 /N150 /16GB / 512GB) Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:47 πμ από ribo7
LLLEFTERIS Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:37 πμ Στις 21/8/2025 στις 1:49 ΜΜ, 29gk είπε Laptop = ολα σε ενα, αψογη φορητοτητα, μια εγγυηση και ενας προμηθευτης, το "παντρευεσαι" κυριολεκτικα καθως οι αναβαθμισεις ειναι περιορισμενες ειτε τεχνικα ειτε απο αποψη κοστους, το στερεισαι ολοκληρωτικα εαν καποιο εξαρτημα χρειαστει επισκευη Καλα και το mini pc αν χαλασει δεν αξιζει η επισκευη του οπως και στις περισσοτερες περιπτωσεις των Laptop Και οτι αναβαθμιση παιρνει το ενα παιρνει και το αλλο εκτος αν δεν μιλας για mini pc αλλα για τα αλλα τα μεγαλυτερα που αλλαζεις μητρικη καρτα γραφικων κλπ.
29gk Δημοσ. Σάββατο στις 10:54 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:54 πμ Δεν σκεφτεσαι ομως οτι στην περιπτωση που χαλασει ενα laptop, το κοστος επισκευης εκτος εγγυησης ειναι 3πλασιο και ισως και περισσοτερο απο ενα mini pc συν το οτι για ενα χαλασμενο part οπως γραφω μενεις χωρις pc ολοκληρωτικα, ενω με το σεναριο του mini pc εχεις διαθεσιμη, οθονη και πληκτρολογιο/ποντικι τουλαχιστον
LLLEFTERIS Δημοσ. Σάββατο στις 12:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:25 μμ 1 ώρα πριν, 29gk είπε Δεν σκεφτεσαι ομως οτι στην περιπτωση που χαλασει ενα laptop, το κοστος επισκευης εκτος εγγυησης ειναι 3πλασιο και ισως και περισσοτερο απο ενα mini pc συν το οτι για ενα χαλασμενο part οπως γραφω μενεις χωρις pc ολοκληρωτικα, ενω με το σεναριο του mini pc εχεις διαθεσιμη, οθονη και πληκτρολογιο/ποντικι τουλαχιστον Αν χαλασει κατι εκτος εγγυησης και στις δυο περιπτωσεις πας για αλλο μηχανημα μην νομιζεις οτι μια μητρικη απο ενα mini pc ειναι ποιο φθηνη απο την μητρικη ενος Laptop Στα μεταχειρισμενα ενα mini pc εχει σχεδον την ιδια τιμη με ενα Laptop οταν εχουν τα ιδια χαρακτηριστηκα. Απλα στα συν ενος mini pc ειναι οτι εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να χαλασει απο ατυχημα νερο κλπ για αυτο εδω στα παιδια τους εχω ενα mini πανω στο τραπεζι της κουζινας. Τα mini pc ειναι για περιορισμενο χωρο και αν θελεις να τα κουβαλας απο ενα σημειο σε αλλο οπως πχ εχω κανει εγω που το κουβαλω στο εξοχικο αφου εχω εκει τα υπολοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα