Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους !
Τελευταια με ξινει ο κωλος μου και θελω να παρω μια θηκη για ssd nvme 2230 το οποιο ειναι μικρο, πρακτικο και ευκολο στην μεταφορα. Το θελω για να το συνδεω στo iphone , να γραφω raw κλπ και να το εχω και σαν backup για να το εχω μαζι μου! Εννοειται οτι θα εχω και backup στο pc.
Εχω ηδη ενα καλο usb το οποιο το αγορασα για αλλο λογο αλλα θεωρητικα μπορω να το χρησιμοποιησω και για αυτον τον λογο αλλα βλεποντας καποια βινοτε και αρθρα ειναι λιγο διχασμενος ο κοσμος με τα usb flash γιατι λενε οτι συνηθως πεθαινουν νωρις.
Αν υπαρχει καποιος που εχει δοκιμασει κατι απο αυτα ή και τα δυο να μου ανοιξει τα ματια θα ημουν ευνγωμων
Το cloud δεν ειναι στο πλανο σαν λυση οποτε μην το αναφερεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα flashakia σε καμια περιπτωση δεν συνιστωνται για μονιμη αποθηκευση, μονιμη χρηση, χρηση σε σημαντικα αρχεια. Τα περιεχομενα τους πολυ ευκολα μπορουν να διαφθαρουν ή και το ιδιο το flashaki  να χαλασει σε πολυ συντομο διαστημα και μαλιστα απροειδοποιητα.

Λιγοτερο επικινδυνες ειναι οι εξωτερικες θηκες δισκων, αν και οι ποιοτικες δεν εχουν μεγαλα ρισκα ενω οι δισκοι ειναι σαφεστατα πιο ασφαλεις.

Το κυριοτερο ομως σε οτι αφορα την αποθηκευση δεν ειναι ποτε το μεσο αλλα τα αποθηκευμενα δεδομενα. Οποτε το σωστο ειναι να παιρνουμε το μικροτερο δυνατο ρισκο ακομα και πριν σκεφτουμε το κοστος αγορας. Σε οτι αφορα δε το κομματι της ασφαλειας, επειδη αναφερεις και το cloud, η κλασσικη συμβουλη ειναι:

α) τα δεδομενα που δουλευουμε στο pc που εχουμε,

β)ενα πρωτο αντιγραφο τους σε εναν αλλο δισκο ( οχι partition αλλα δισκο ),

γ) ενα δευτερο αντιγραφο τους σε σε εναν εξωτερικο δισκο που θα ειναι αποκλειστικα για αυτη τη δουλεια και

δ) ενα τριτο σε εναν αλλο εξωτερικο δισκο που θα βρισκεται ομως και σε αλλη τοποθεσια.

Απο εκει και περα κι αναλογα με τις αναγκες και την κριση του, ο καθενας ακολουθει κατι ή συνολικα την παραπανω πρακτικη. Mε τα flashakia μονον για περιστασιακη χρηση.

Επεξ/σία από 29gk
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, 29gk said:

Tα flashakia σε καμια περιπτωση δεν συνιστωνται για μονιμη αποθηκευση, μονιμη χρηση, χρηση σε σημαντικα αρχεια. Τα περιεχομενα τους πολυ ευκολα μπορουν να διαφθαρουν ή και το ιδιο το flashaki  να χαλασει σε πολυ συντομο διαστημα και μαλιστα απροειδοποιητα.

Λιγοτερο επικινδυνες ειναι οι εξωτερικες θηκες δισκων, αν και οι ποιοτικες δεν εχουν μεγαλα ρισκα ενω οι δισκοι ειναι σαφεστατα πιο ασφαλεις.

Το κυριοτερο ομως σε οτι αφορα την αποθηκευση δεν ειναι ποτε το μεσο αλλα τα αποθηκευμενα δεδομενα. Οποτε το σωστο ειναι να παιρνουμε το μικροτερο δυνατο ρισκο ακομα και πριν σκεφτουμε το κοστος αγορας. Σε οτι αφορα δε το κομματι της ασφαλειας, επειδη αναφερεις και το cloud, η κλασσικη συμβουλη ειναι:

α) τα δεδομενα που δουλευουμε στο pc που εχουμε,

β)ενα πρωτο αντιγραφο τους σε εναν αλλο δισκο ( οχι partition αλλα δισκο ),

γ) ενα δευτερο αντιγραφο τους σε σε εναν εξωτερικο δισκο που θα ειναι αποκλειστικα για αυτη τη δουλεια και

δ) ενα τριτο σε εναν αλλο εξωτερικο δισκο που θα βρισκεται ομως και σε αλλη τοποθεσια.

Απο εκει και περα κι αναλογα με τις αναγκες και την κριση του, ο καθενας ακολουθει κατι ή συνολικα την παραπανω πρακτικη. Mε τα flashakia μονον για περιστασιακη χρηση.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Εχω ήδη τα αρχεια σε κινητο/pc/δευτερο σκληρο στο pc.
Μου λειπει μονο η φορητοτηα. Για να καταλαβεις θελω φωτογραφιες και βιντεο (περιπου 20κ αρχεια) απο χρονια πισω να τα εχω και να τα εχω και ευκολα μαζι μου(οχι συνεχεια βεβαια)

Δημοσ.

αν και το flash usb που εχεις ειναι καλο για φορητοτιτα παρε καποιο με ελαστικη θηκη εξωτερικα που προστατευει καλυτερα απο πτωσεις τα ιδια και στο εξωτερικο nvme enclosure που θελει να ειναι μεταλικο με ψυχτρα και να εχει βιδακη οχι πλαστικο στοπ εσωτερικα

πχ Corsair Flash Survivor  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 minutes ago, Aris_ said:

αν και το flash usb που εχεις ειναι καλο για φορητοτιτα παρε καποιο με ελαστικη θηκη εξωτερικα που προστατευει καλυτερα απο πτωσεις τα ιδια και στο εξωτερικο nvme enclosure που θελει να ειναι μεταλικο με ψυχτρα και να εχει βιδακη οχι πλαστικο στοπ εσωτερικα

πχ Corsair Flash Survivor  

αυτο που εβαλα στο ματι ειναι ακριβως οπως το περιγραφεις. 

edit: ξεχασα το λινκ

Επεξ/σία από Lewnidas1995
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...