Crash24 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Η Google παρουσίασε τη σειρά Pixel 10 και τα νέα ρολόγια για το 2025, με προπαραγγελίες να ξεκινούν σήμερα, φέρνοντας νέο Tensor G5, περισσότερες λειτουργίες AI και κατάργηση φυσικής SIM στις ΗΠΑ. Το εξωτερικό των smartphone παραμένει πρακτικά αμετάβλητο σε σχέση με πέρυσι, με 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο στο πλαίσιο (ματ στο Pixel 10, γυαλιστερό στα Pro), Gorilla Glass Victus 2 μπροστά και πίσω και πιστοποίηση IP68. Η σχεδίαση είναι κοινή στα τρία «flat» μοντέλα, ενώ η μόνη ουσιαστική αλλαγή στην πρόσοψη είναι τα νέα χρώματα. Οι οθόνες φτάνουν τις 6,3 ίντσες στα Pixel 10 και 10 Pro, με το Pro να χρησιμοποιεί LTPO panel υψηλότερης ανάλυσης και μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης 1–120Hz για εξοικονόμηση ενέργειας. Το Pixel 10 Pro XL ανεβαίνει στις 6,8 ίντσες με LTPO πάνελ. Πρόκειται από τα πρώτα Android με πλήρη υποστήριξη του προτύπου Qi 2, που στη σειρά Pixel 10 φέρει την εμπορική ονομασία «Pixelsnap». Οι ασύρματοι φορτιστές Pixelsnap φτάνουν τα 15W στο Pixel 10 και 10 Pro, ενώ μόνο το 10 Pro XL υποστηρίζει 25W. Στη φόρτιση με καλώδιο, το Pixel 10 και το 10 Pro φτάνουν τα 30W και το 10 Pro XL τα 45W, με μπαταρίες 4.970 mAh, 4.870 mAh και 5.200 mAh αντίστοιχα. Στο πίσω μέρος, η χαρακτηριστική μπάρα που φιλοξενεί το κύριο σύστημα καμερών διατρέχει όλο το πλάτος, για μεγαλύτερη σταθερότητα της συσκευής όταν τοποθετείται στο τραπέζι. Το βασικό Pixel 10 κάνει υποχώρηση στους αισθητήρες σε σχέση με τα Pro, με 48 MP κύρια κάμερα και 13 MP ultrawide, αλλά κερδίζει νέο 10,8 MP τηλεφακό με 5x οπτικό zoom. Τα Pro μοντέλα διαθέτουν 48 MP τηλεφακό. Επιπλέον, το Pixel 10 αποκτά μεγαλύτερο «παράθυρο» κάμερας για να χωρέσει τρίτο αισθητήρα. Στη βάση της συσκευής βρίσκουμε μεγαλύτερες γρίλιες για ηχείο και μικρόφωνο, αλλά όχι θύρα SIM. Τα νέα Pixel στις ΗΠΑ υιοθετούν αποκλειστικά eSIM, μια προσέγγιση που πρωτοεφάρμοσε η Apple στο iPhone 14. Η Google δεν έδωσε σαφή αιτιολόγηση, σημειώνοντας μόνο ότι αυτή η υλοποίηση είναι «η πιο καθαρή μέχρι σήμερα». Η eSIM μπορεί να είναι βολική, αν και συχνά απαιτεί επαφή με την υποστήριξη του παρόχου· το Android διαθέτει πλέον εργαλείο μεταφοράς SIM που περιορίζει τις δυσκολίες. Τέλος η αναδιπλούμενη πρόταση της Google, το Pixel 10 Pro Fold διατηρεί τη σχεδίαση αλλά με νέο «χωρίς γρανάζια» hinge που φέρνει την οθόνη πιο κοντά στην άκρη και προσφέρει μικρή αύξηση 0,1 ιντσών στο εξωτερικό panel. Η εσωτερική οθόνη παραμένει στις 8 ίντσες και, όπως επισημαίνεται, είναι η μεγαλύτερη σε αναδιπλούμενη συσκευή. Επιπλέον, είναι το πρώτο foldable με υποστήριξη προτύπου αδιαβραχοποιησης IP68. Παράδοξα, το συγκεκριμένο μοντέλο διατηρεί φυσική θύρα SIM στις ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται στο επάνω μέρος για βελτιστοποίηση της εσωτερικής διάταξης, με σημαντική ενίσχυση της χωρητικότητας της μπαταριας σε 5.000 mAh έναντι 4.650 mAh του 9 Pro Fold. Το σύστημα καμερών είναι πιο κοντά σε αυτό του βασικού Pixel 10, ενώ η διάταξη στην άκρη στερεί τη σταθερότητα στο τραπέζι. Στην καρδιά των νέων συσκευών βρίσκεται το Tensor G5, SoC, η μεγαλύτερη αναβάθμιση μέχρι σήμερα. Όπως ανακοινώθηκε, κατασκευάζεται από την TSMC στα 3 nm, με οκταπύρηνη διάταξη (μία «prime», πέντε «mid», δύο αποδοτικότητας), υποστήριξη UFS 4 και LPDDR5x. Η Google κάνει λόγο για αύξηση επιδόσεων στη CPU κατά 34%, ενώ για τη GPU αρκείται να σημειώσει ότι τα παιχνίδια «τρέχουν πολύ καλά». Το νέο TPU είναι κατά 60% ταχύτερος για AI εργασίες και ενεργοποιεί AI επεξεργασία εικόνας· ορισμένες φωτογραφίες θα φέρουν σήμανση C2PA ότι έχουν υποστεί AI-edit. Παράλληλα, το μεγαλύτερο έως τώρα Gemini Nano, με 4 δισ. παραμέτρους, είναι διπλάσιας αποδοτικότητας και 2,6 φορές ταχύτερο από τα μοντέλα σε Tensor G4, με παράθυρο συμφραζομένων 32.000 tokens. Η Google δίνει έμφαση σε πάνω από 20 on-device εμπειρίες AI: το Magic Cue εμφανίζει συμφραζόμενες πληροφορίες σε κλήσεις και μηνύματα, το Journal βοηθά στην οργάνωση σκέψεων και σημειώσεων, ενώ το ζωντανό Voice Translation μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο διατηρώντας τη φωνή του ομιλητή. Όλες οι λειτουργίες εκτελούνται τοπικά, χωρίς αποστολή δεδομένων στο cloud. Οι τιμές ξεκινούν από 799 δολάρια για το Pixel 10, 999 δολάρια για το 10 Pro, 1.199 δολάρια για το 10 Pro XL και 1.799 δολάρια για το 10 Pro Fold. View full article
pseira Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Tensor G5 λέει σε επίπεδα Snapdragon Gen1 xD στα δε παιχνίδια χειρότερες επιδόσεις από περυσι και όλα αυτά σε τιμές ναυαρχιδας Ciao bella 4 1 1 2
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) εδιτ Επεξ/σία 20 Αυγούστου από Ukforthemoment
NOODLE Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Φωτογραφικά πάλι θα είναι από τα καλύτερα, ωραία χρώματα. Φτάνει η εμμονή με τους tensor και τα λίγα watt φόρτισης για τέτοιας τιμής τηλέφωνα 2
ilias81 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Το γεγονός οτι τα τσιπ τους πλέον φτιάχνονται από την TSMC είναι πολύ μεγάλη σημασία, σίγουρα θα είναι καλύτερα από της Samsung σε όλα τα επίπεδα...τώρα για τις επιδόσεις που λένε πολλοί, σίγουρα δεν θα είναι σε επίπεδο Snapdragon αλλά μικρή σημασία έχει,τα κινητά πετάνε, εξάλλου όποιος θέλει να παίζει παιχνίδια δεν θα πάρει pixel κινητό.Εγω είχα το 6pro και το έδωσα στην γυναίκα μου και για μένα πήρα το 8 pro,το εξαρι κυριολεκτικά ακόμα και σήμερα πάει σφαίρα δεδομένου οτι είναι κινητό του 21 με android 16,το δεκαρι ειδικά η το 10 pro είναι μια χαρά,η ποιότητα κατασκευής είναι φοβερή,και από προσωπική εμπειρία βλέπω οτι ανεξάρτητα το πόσο δυνατός είναι ο επεξεργαστής,βλέπω οτι μετά από χρόνια ακόμα πάνε σφαίρα τα κινητά.Γιατι να πάω για παράδειγμα να πάρω το 15t ή το pro της Xiaomi στα ίδια λεφτά; Όπως και να χει,αυτη είναι απλά η προσωπική μου άποψη βάση εμπειρίας που έχω λόγο το οτι έχω πίξελ κινητό,απλά το τονίζω ξανά,ποιος ο λόγος ένα κινητό να έχει έναν σούπερ γρήγορο επεξεργαστή αλλά μετά από δύο χρόνια να μην φαίνεται αυτό; 8 4
Intsourapis Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Για εμένα που κάνω απλή χρήση και φωτογραφίες των παιδιών το μαύρο και το μπλε μου φαίνονται πανέμορφα 8 1
kkostas7 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου Mια ερώτηση που ίσως φανεί αστεία σε κάποιους. Μπορώ να το προπαραγγειλω και να το περάσω ως τιμολόγιο-εξοδα στην επιχείρηση μου; Ή πρέπει να περιμένω αν έρθει από κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα; Ευχαριστώ 1
Rebelos2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου Δημοσ. 20 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Τώρα είναι καλή στιγμή να πάρουμε το Pixel 9 pro? Είναι βέβαια εξαντλημένο παντού. Επεξ/σία 20 Αυγούστου από Rebelos2018 1
Speargeo Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kkostas7 είπε Mια ερώτηση που ίσως φανεί αστεία σε κάποιους. Μπορώ να το προπαραγγειλω και να το περάσω ως τιμολόγιο-εξοδα στην επιχείρηση μου; Ή πρέπει να περιμένω αν έρθει από κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα; Ευχαριστώ Ναι μπορείς από Amazon ( Γερμανίας ή Ιταλίας ή και Ισπανίας όποιο έχει καλύτερη τιμή με μεταφορικά) Πρέπει να κάνεις επαγγελματικό λογαριασμό δεν είναι κάτι μπορείς να το googlαρεις ή να το βρεις στο YT. Να το προπαραγγείλεις Ελλάδα δύσκολο δεν έρχεται επίσημα στη χώρα μας. Μπορείς τέλος να περιμένεις κανά μήνα να το βρεις από σκρουτζομάγαζο και να σου κάνουν αποφορολόγηση. (39α) Επίσης το φέρνει και το Πλαίσιο κάθε χρόνο αλλά όχι με επίσημη εγγύηση με δικιά του. 1 ώρα πριν, Rebelos2018 είπε Τώρα είναι καλή στιγμή να πάρουμε το Pixel 9 pro? Είναι βέβαια εξαντλημένο παντού. Τσίμπα το μεταχειρισμένο από καλή έως άψογη κατάσταση από Insomnia! 😁 Θα γλιτώσεις και χρήματα 💸 💰 Αν απ' την άλλη θες καινούριο υπάρχει στο best price με 779 αυτή τη στιγμή. Επεξ/σία 21 Αυγούστου από Speargeo Πρόσθετη απάντηση 3
polteris Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 11 λεπτά πριν, redhotstef είπε Όταν λένε πάνω απο 20 λειτουργίες, εννοούν 21;; Είναι κλασικό λάθος στη μετάφραση λογικά. up to 20 = 20 1
Predatorkill Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 2 ώρες πριν, polteris είπε Είναι κλασικό λάθος στη μετάφραση λογικά. up to 20 = 20 αποκλειεται, στο insomnia παντα διαβαζουν το αρθρο προσεκτικα αφου το μεταφρασουν 12
Panikas13 Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου Απορία το έχω πως με καινοτομία της πλάκας οι τιμές αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ;; 1
NOODLE Δημοσ. 21 Αυγούστου Δημοσ. 21 Αυγούστου 58 λεπτά πριν, Panikas13 είπε Απορία το έχω πως με καινοτομία της πλάκας οι τιμές αυξάνονται χρόνο με το χρόνο ;; Οι τιμές είναι ολόιδιες με τις περσινές Παρ όλα αυτά ναι έχει παραγινει το κακο. Όσο υπάρχει ζήτηση θα διαμορφώνονται και ανάλογα οι τιμές.ο καταναλωτής φτιάχνει την αγορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα