Προς το περιεχόμενο

Nokia modem δε δίνει ίντερνετ σε ps5

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από LuckyLook245,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας παιδιά, ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος για αυτό το θέμα.

Πρόσφατα αναβάθμισα σε fiber της Nova και μου έδωσαν το modem Nokia G-1426G-A. Είχαμε κάποιες ανάποδες στην εγκατάσταση, αλλά τώρα δουλεύει κανονικά.

Το πρόβλημα μου είναι ότι συνδέει σωστά όλες τις συσκευές εκτός από το Playstation 5. Αυτό συνδέεται στο modem, παίρνει κανονικά IP (v4 & V6), αλλά μετά δε μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Αν από θαύμα καταφέρει να συνδεθεί, θα κρατήσει για δευτερόλεπτα.

Κάποια στιγμή και μετά από πολλές επανεκκινήσεις, πήρα ένα σφάλμα 

CE-118050-5
Can't connect to the internet. The PS5 doesn't support
IPv6-only networks. Select a network that supports IPv4.

Έχω ψάξει στο ίντερνετ μπας και βρω κάτι, αλλά δε βοήθησε. Ανάμεσα στα πράγματα που δοκίμασα είναι:

-Πολλες επανεκκινήσεις και στη κονσόλα και στο modem

- Rebuild ps5 cache

- Έβαλα συγκεκριμένους DNS στη σύνδεση από το ps5 (8.8.8.8, 1.1.1.1)

- Ρύθμισα τη σύνδεση ώστε να χρησιμοποιεί μόνο το ένα band αντί για αυτόματο. Δε δούλεψε ούτε με το 2.4 ούτε με το 5ghz

Πήρα την εταιρεία αλλά μου λένε ότι εγώ δεν έχω ενεργοποιημένο κάτι που να μου κάνει να δουλεύω μόνο με ipv6, κάτι με το οποίο φαίνεται έχει θέμα το PlayStation.

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να τρέχει?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, kkesidis είπε

Καλησπέρα σας παιδιά, ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος για αυτό το θέμα.

Πρόσφατα αναβάθμισα σε fiber της Nova και μου έδωσαν το modem Nokia G-1426G-A. Είχαμε κάποιες ανάποδες στην εγκατάσταση, αλλά τώρα δουλεύει κανονικά.

Το πρόβλημα μου είναι ότι συνδέει σωστά όλες τις συσκευές εκτός από το Playstation 5. Αυτό συνδέεται στο modem, παίρνει κανονικά IP (v4 & V6), αλλά μετά δε μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ. Αν από θαύμα καταφέρει να συνδεθεί, θα κρατήσει για δευτερόλεπτα.

Κάποια στιγμή και μετά από πολλές επανεκκινήσεις, πήρα ένα σφάλμα 

CE-118050-5
IPv6-only networks. Select a network that supports IPv4.

Έχω ψάξει στο ίντερνετ μπας και βρω κάτι, αλλά δε βοήθησε. Ανάμεσα στα πράγματα που δοκίμασα είναι:

-Πολλες επανεκκινήσεις και στη κονσόλα και στο modem

- Rebuild ps5 cache

- Έβαλα συγκεκριμένους DNS στη σύνδεση από το ps5 (8.8.8.8, 1.1.1.1)

- Ρύθμισα τη σύνδεση ώστε να χρησιμοποιεί μόνο το ένα band αντί για αυτόματο. Δε δούλεψε ούτε με το 2.4 ούτε με το 5ghz

Πήρα την εταιρεία αλλά μου λένε ότι εγώ δεν έχω ενεργοποιημένο κάτι που να μου κάνει να δουλεύω μόνο με ipv6, κάτι με το οποίο φαίνεται έχει θέμα το PlayStation.

Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να τρέχει?

Δοκίμασε το PlayStation σε ένα άλλο δίκτυο, για παράδειγμα ένα hotspot από κινητό ή pc , για να δούμε όντως αν ειναι πρόβλημα του PlayStation ή του δικτύου του μόντεμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Δοκίμασε το PlayStation σε ένα άλλο δίκτυο, για παράδειγμα ένα hotspot από κινητό ή pc , για να δούμε όντως αν ειναι πρόβλημα του PlayStation ή του δικτύου του μόντεμ.

Έχω δοκιμάσει και άλλα δίκτυα, WiFi από τον από κάτω γείτονα (έχει χαλκό, όχι  fiber) και με hotspot από το κινητό μου. Με αυτά συνδεόταν κανονικά στο ίντερνετ και λειτουργούσε χωρίς θέμα.

Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει μόνο με τη σύνδεση από αυτό το modem.

Επεξ/σία από kkesidis
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kkesidis είπε

Έχω δοκιμάσει και άλλα δίκτυα, WiFi από τον από κάτω γείτονα (έχει χαλκό, όχι  fiber) και με hotspot από το κινητό μου. Με αυτά συνδεόταν κανονικά στο ίντερνετ και λειτουργούσε χωρίς θέμα.

Το πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει μόνο με τη σύνδεση από αυτό το modem.

Κάτι συμβαίνει με το modem τότε και μάλλον οι ρυθμίσεις τους ως router εχουν καποιο θεμα. Δεν ξέρω αν εχει καποιο VPN ενεργοποιημενο το συγκεκριμένο Νokia. Κάντε ένα reset στις ρυθμίσεις του και  update το firmware του αν έχει. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, atheatos είπε

Κάτι συμβαίνει με το modem τότε και μάλλον οι ρυθμίσεις τους ως router εχουν καποιο θεμα. Δεν ξέρω αν εχει καποιο VPN ενεργοποιημενο το συγκεκριμένο Νokia. Κάντε ένα reset στις ρυθμίσεις του και  update το firmware του αν έχει. 

Έκανα reset και δε βοήθησε. Firmware updates δε μπορώ να κάνω με τα credentials που μου έδωσαν, αλλά μου είπαν ότι κάνει αυτόματα (και όντως μετά το reset έκανε ένα restart λόγω update)

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, kkesidis είπε

CE-118050-5
IPv6-only networks. Select a network that supports IPv4

Μπροστα στα ματια σου η απαντηση, αν οντως είναι αυτό το προβλημα 

Μπες στις ρυθμισεις του PS5 κ δες τι ip παίρνει

Μπες στις ρυθμισεις του router κ δες τι ip δινει στο τοπικο σου δικτυο, θέλεις να ειναι ipv4!

Επίσης δες αν παιζει, το internet σου, παίρνοντας ipv4 απο τον ISP σου κ οχι ipv6 

Συνοψίζοντας!!! Τοπικό δίκτυο θελεις IPv4, κ στο WAN σου θελεις επισης IPv4 (αν μπορεί να παίξει το ίντερνετ του χωρις προβλημα) 

Αν σε παίρνει, εγω σαν τελευταία προσπάθεια, αφου ολα ειναι για IPv4 κ ακομα εχω πρόβλημα, θα αλλαζα το dhcp range στο router, κ θα το εβαζα π.χ. 192.168.50.χχ για να μοιρασει σε ολο το τοπικο (κ στο PS) IPv4

Επεξ/σία από LuckyLook245
Δημοσ.
2 ώρες πριν, LuckyLook245 είπε

Μπροστα στα ματια σου η απαντηση, αν οντως είναι αυτό το προβλημα 

Μπες στις ρυθμισεις του PS5 κ δες τι ip παίρνει

Μπες στις ρυθμισεις του router κ δες τι ip δινει στο τοπικο σου δικτυο, θέλεις να ειναι ipv4!

Επίσης δες αν παιζει, το internet σου, παίρνοντας ipv4 απο τον ISP σου κ οχι ipv6 

Συνοψίζοντας!!! Τοπικό δίκτυο θελεις IPv4, κ στο WAN σου θελεις επισης IPv4 (αν μπορεί να παίξει το ίντερνετ του χωρις προβλημα) 

Αν σε παίρνει, εγω σαν τελευταία προσπάθεια, αφου ολα ειναι για IPv4 κ ακομα εχω πρόβλημα, θα αλλαζα το dhcp range στο router, κ θα το εβαζα π.χ. 192.168.50.χχ για να μοιρασει σε ολο το τοπικο (κ στο PS) IPv4

Το PS5 έχει πάρει και ipv4 και ipv6 με τη v6 να θεωρείτε η κυρίως από το μηχάνημα.

Και στο modem βλέπω ότι έχει δώσει και τις 2 στο μηχάνημα.

Δυστυχώς τα στοιχεία σύνδεσης που μου έδωσαν για το modem έχουν πολύ (σε υπερβολικό βαθμό) περιορισμένες ρυθμίσεις και δε με αφήνει να πειράξω τίποτα πέρα από ένα "Prefix config" για το DHCP της ipv6.

Οπότε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με την εταιρεία και να ζητήσω να μου το απενεργοποιήσουν αυτοί από τη μεριά τους. Περιμένω αποτέλεσμα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι εν τέλη αυτό θα λύσει το θέμα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kkesidis είπε

Έκανα reset και δε βοήθησε. Firmware updates δε μπορώ να κάνω με τα credentials που μου έδωσαν, αλλά μου είπαν ότι κάνει αυτόματα (και όντως μετά το reset έκανε ένα restart λόγω update)

Μιας και πρόσβαση σου είναι περιορισμένη από όσο κατάλαβα στις ρυθμίσεις του ρουτερ, σου συνιστώ να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως μόντεμ και να βάλεις κάτι άλλο να κάνει την δουλειά του ρουτερ.

Δημοσ.

Παίζει να είσαι σε CG-NAT και να επηρεάζει την κονσόλα. Δες τι ΙΡ παίρνει o εξοπλισμός και τι ΙΡ φαίνεται να έχεις στον έξω κόσμο αν πας στο whatismyip. Αν είναι διαφορετικές, είσαι σε CG-NAT. Κάλεσε τους και ζήτα να σε βγάλουν με την πρόφαση ότι έχεις καταγραφικό με κάμερες και δεν έχεις πλέον πρόσβαση από έξω...

Δημοσ.
5 ώρες πριν, atheatos είπε

Μιας και πρόσβαση σου είναι περιορισμένη από όσο κατάλαβα στις ρυθμίσεις του ρουτερ, σου συνιστώ να το χρησιμοποιήσεις μόνο ως μόντεμ και να βάλεις κάτι άλλο να κάνει την δουλειά του ρουτερ.

Σωστος!!! Αν δεν βγαλεις ακρη κανε αυτο. Αλλα το δευτερο router που θα βαλεις να ειναι dhcp server με διαφορετικο ευρως IP απο το πρώτο 

πχ. Αν το πρωτο ειναι 192.168.1.1 το δευτερο βαλε 192.168.50.1

Δημοσ.

Εν τέλη το έλυσα χωρίς τη παρέμβαση της εταιρείας, μιας και δε φαινόταν να γίνεται πρόοδος. Πήγα αγόρασα ένα router, έκανα από εκεί τις ρυθμίσεις μου και τελείωσα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kkesidis είπε

Εν τέλη το έλυσα χωρίς τη παρέμβαση της εταιρείας, μιας και δε φαινόταν να γίνεται πρόοδος. Πήγα αγόρασα ένα router, έκανα από εκεί τις ρυθμίσεις μου και τελείωσα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

Ωραιος ο νεος!!!

• Haha 1
  • 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...