mountains1 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:30 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:30 πμ Ξεκινω αυτο το θεμα για να συζητησουμε τρεχουσες αποριες αλλα και μελλοντικες, για χαρτονομίσματα. --- Η απορια που εχω κατ'αρχας, ειναι γενικα τι ισχυει με τις ανανεωσεις τους και τις παλαιοτερες γενιες τους. Πχ, διαβαζω αρθρα οτι το 2026 θα αποφασιστει νεα γενια χαρτονομισματων με νεες παραστασεις, πιθανως και νεα διακριτικα ασφαλειας και προδιαγραφες κλπ. Πχ εδω https://www.gazzetta.gr/plus/2467671/allagi-stin-opsi-ton-hartonomismaton-oi-istorikes-prosopikotites-poy-tha-emfanizontai Τα παλαιοτερα χαρτονομισματα, για ευρω ας πουμε, ισχυουν εσαει; Εγω παντως βλεπω, οτι σε αναληψεις μετρητων στα ατμ, ακομη μου βγαζει αν και οχι συχνα, 50ευρα της πρωτης γενιας, αυτα που πρωτοεκδοθηκαν το 2002 που μπηκε το ευρω στις ζωες μας. Αρα, για να τα βλεπω να διακινουνται και να μπαινουν ξανα σε κυκλοφορια απο τα ιδια τα ατμ των τραπεζων, σημαινει οτι ολα ειναι εγκυρα κανονικοτατα προς χρηση. Δεν λεω οτι εχω διαβασει καπου το αντιθετο. Αυτο που ξερω οτι γινεται συνηθως, ειναι οτι υπαρχει σταδιακη αποσυρση των παλαιοτερων γενιων χαρτονομισματων, το αυτονοητο δηλαδη, απο τη στιγμη που δεν ξανατυπωνονται/εκδιδονται, και πλεον απο ενα σημειο και μετα βλεπεις αποκλειστικα χαρτονομισματα νεοτερης γενιας. Εγω με τα παραπανω, συμπεραινω οτι μαλλον δεν τιθεται ζητημα να εμφανισεις και να χρησιμοποιησεις χαρτονομισματα της πρωτης γενιας ευρω, ακομη και επειτα απο δεκαετιες. Απλα ηθελα να μοιραστω αυτες τις αρχικες σκεψεις μαζι σας και να να ανταλλαξουμε πληροφοριες.
kogba Δημοσ. Παρασκευή στις 10:39 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:39 πμ 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οπότε ποιο το πρόβλημα; Μαύρο χρήμα στο σπίτι; 1 5
mountains1 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:45 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 10:45 πμ 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οπότε ποιο το πρόβλημα; Διασταυρωση εμπειριων και πληροφοριων.
1comment Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:00 πμ (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, mountains1 είπε Δεν λεω οτι εχω διαβασει καπου το αντιθετο. Αυτο που ξερω οτι γινεται συνηθως, ειναι οτι υπαρχει σταδιακη αποσυρση των παλαιοτερων γενιων χαρτονομισματων, το αυτονοητο δηλαδη, απο τη στιγμη που δεν ξανατυπωνονται/εκδιδονται, και πλεον απο ενα σημειο και μετα βλεπεις αποκλειστικα χαρτονομισματα νεοτερης γενιας. Εγω με τα παραπανω, συμπεραινω οτι μαλλον δεν τιθεται ζητημα να εμφανισεις και να χρησιμοποιησεις χαρτονομισματα της πρωτης γενιας ευρω, ακομη και επειτα απο δεκαετιες. Απλα ηθελα να μοιραστω αυτες τις αρχικες σκεψεις μαζι σας και να να ανταλλαξουμε πληροφοριες. Όπως το λες. Μπορεί μεν να βγαίνουν καινούργια αλλά τα παλιά είναι νόμιμα προς χρήση και θα είναι πάντα θεωρώ (μέχρι την οριστική κατάργηση ή τη μη δυνατότητα πληρωμής με μετρητά που κάποια στιγμή θα γίνει στη χώρα μας, ήδη έχουμε αυστηρούς περιορισμούς). Τα μόνα που αποσύρθηκαν είναι τα 500ευρα απ΄ όσο θυμάμαι. Εγώ έχω κατάστημα και ακόμα μου φέρνουν παλιά 20ευρα και 10ευρα. Για 50αρικα δεν το συζητάμε. Πάντως αρκετοί όταν τους δίνω σε ρέστα παλιό 20 ή 10 ξινίζουν και το κοιτάνε περίεργα. 32 λεπτά πριν, kogba είπε Μαύρο χρήμα στο σπίτι; Και μάλιστα με παλιά χαρτονομίσματα🤣 Αστειεύομαι προφανώς. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:13 πμ από 1comment 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις