StringKIller-gr Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Καλημέρα, και καλό κουράγιο, πάμε να σας δώσω λίγο ιστορικό. Πριν από αρκετά χρόνια δοκίμασα το σύννεφο και το αγάπησα είχα ξεκινήσει με δωρεάν χώρο μετά αγόρασα 100 τέρα, εδώ και δύο χρόνια έχω 200 τέρα. Σύνδεσα και το λογαριασμό της συζύγου και ότι φωτογραφία ή βίντεο βγάζουμε ανεβαίνει στο σύννεφο, έχω από το 2012 στο σύννεφο οπότε είναι κάποια χρόνια. Επειδή ανέβηκαν αρκετά τα μεγέθη των αρχείων φωτογραφίες και βίντεο, εδώ και κάποιους μήνες 4-5 κάθε 20 του μήνα λέει ότι είμαι πάνω από το όριο και σβήνω κάτι άσχετο από φωτογραφίες ή βίντεο που βρίσκω στο αρχείο του σύννεφου και μου δίνει έναν μήνα μόλις πέσει το όριο πριν σταματήσει το Gmail να δέχεται μυνήματα. Φτάνω 202gb σβήνω κάτι πέφτει στα 201.8gb επειδή έχω auto upload ανεβάζει την ίδια μέρα υλικό οπότε φτάνει πάλι στο όριο και μου λέει η Google εντάξει δεν θα κάνω άλλο upload έχεις 1 μήνα να πέσεις από το όριο για να δουλεύει το ,email σου, αλλιώς μετά τον μήνα δεν θα δέχεται email. Επειδή η κατάσταση είναι λίγο αρρώστια, υπάρχει κάποιος δίσκος με web interface να μπω από κινητό να τον σεταρω και να Κάνει αυτόματα upload όλα τα μεντια από 2 τηλέφωνα, να μου κατεβάσει όλο το αρχείο από το σύννεφο, αλλά να έχω και έναν ακόμα δίσκο πάνω του που να του δίνει backup όλο το περιεχόμενο? Δηλαδή, κατεβάζω το σύννεφο στον δίσκο και με πρόγραμμα τραβάει τα μεντια μου από το κινητό και τα αποθηκεύει στον ίδιο και σε έναν εξωτερικό σκληρό που θα έχω κουμπομένο πάνω του. Λήγει η συνδρομή μου αύριο και δεν θέλω να συνεχίσω να πληρώσω και να είμαι κάθε μήνα τι να σβήσω. Αυτά από εμένα, εσείς καλά? Αν είμαι σε λάθος θέμα παρακαλώ ας μου αλλάξετε την κατηγορία, ευχαριστώ εκ των προτέρων.
atheatos Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Σχεδπν ολα τα σύγχρονα NAS έχουν εφαρμογή που κάνουν backup τα media απο τις αντιστοιχες συσκευές. Πχ.: https://amzn.eu/d/8kyR7ss
StringKIller-gr Δημοσ. 22 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για την απάντηση, απλά σκεφτόμουν κάτι ποιο οικιακό, με 1tb ας πούμε κάτω από 100 ευρώ σκέτος εξωτερικός δικτυακός δίσκος, είχα έναν Seagate (προ 10 ετιας) που είχε app για να τραβάει τα αρχεία από κινητό μόνο του.και δεχόταν 2ο δίσκο εξωτερικό σε θύρα USB που είχε. Επεξ/σία 22 Αυγούστου από StringKIller-gr
atheatos Δημοσ. 22 Αυγούστου Δημοσ. 22 Αυγούστου Το πιο κοντινο σε αυτα που περιγραφεις ειναι το amber x και δεν κανει 100 ευρω… AMBER X Smart Personal Cloud Storage Device for Data Media Files, Built-in 512GB High Speed SSD with USB Memory, Plex and Home Assistant/iOS/Android/Windows/Mac Compatible https://amzn.eu/d/2DbzTLL Αν εχεις καποιον υπολογιστη εστω και παλιο μπορει να κανεις εκει backup τα αρχεια σου με καποιο προγραμμα οπως το : https://www.resilio.com/sync/download/ 1
JDimi Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου 23 ώρες πριν, StringKIller-gr είπε Καλημέρα, και καλό κουράγιο, πάμε να σας δώσω λίγο ιστορικό. Πριν από αρκετά χρόνια δοκίμασα το σύννεφο και το αγάπησα είχα ξεκινήσει με δωρεάν χώρο μετά αγόρασα 100 τέρα, εδώ και δύο χρόνια έχω 200 τέρα. Σύνδεσα και το λογαριασμό της συζύγου και ότι φωτογραφία ή βίντεο βγάζουμε ανεβαίνει στο σύννεφο, έχω από το 2012 στο σύννεφο οπότε είναι κάποια χρόνια. Επειδή ανέβηκαν αρκετά τα μεγέθη των αρχείων φωτογραφίες και βίντεο, εδώ και κάποιους μήνες 4-5 κάθε 20 του μήνα λέει ότι είμαι πάνω από το όριο και σβήνω κάτι άσχετο από φωτογραφίες ή βίντεο που βρίσκω στο αρχείο του σύννεφου και μου δίνει έναν μήνα μόλις πέσει το όριο πριν σταματήσει το Gmail να δέχεται μυνήματα. Φτάνω 202gb σβήνω κάτι πέφτει στα 201.8gb επειδή έχω auto upload ανεβάζει την ίδια μέρα υλικό οπότε φτάνει πάλι στο όριο και μου λέει η Google εντάξει δεν θα κάνω άλλο upload έχεις 1 μήνα να πέσεις από το όριο για να δουλεύει το ,email σου, αλλιώς μετά τον μήνα δεν θα δέχεται email. Επειδή η κατάσταση είναι λίγο αρρώστια, υπάρχει κάποιος δίσκος με web interface να μπω από κινητό να τον σεταρω και να Κάνει αυτόματα upload όλα τα μεντια από 2 τηλέφωνα, να μου κατεβάσει όλο το αρχείο από το σύννεφο, αλλά να έχω και έναν ακόμα δίσκο πάνω του που να του δίνει backup όλο το περιεχόμενο? Δηλαδή, κατεβάζω το σύννεφο στον δίσκο και με πρόγραμμα τραβάει τα μεντια μου από το κινητό και τα αποθηκεύει στον ίδιο και σε έναν εξωτερικό σκληρό που θα έχω κουμπομένο πάνω του. Λήγει η συνδρομή μου αύριο και δεν θέλω να συνεχίσω να πληρώσω και να είμαι κάθε μήνα τι να σβήσω. Αυτά από εμένα, εσείς καλά? Αν είμαι σε λάθος θέμα παρακαλώ ας μου αλλάξετε την κατηγορία, ευχαριστώ εκ των προτέρων. 200 giga έχεις από ότι δείχνει η συνδρομή και όχι 200 tera, μια λύση είναι να αγοράσεις τα 2 tera, αλλά νομίζω είναι πολλά τα 100€ τον χρόνο. Μήπως μπορεί να αγοράσει και η σύζυγος την συνδρομή των 200 giga και να διπλασιάσεις τον χώρο σας; 2
lector Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Μηπως πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο; Γιατι δεν αγοραζεις 2 εξωτερικους, τουλαχιστον 1tb εκαστος, να τα κατεβασεις ολα απο το cloud να τα περασεις και στους 2 και μετα να τα καθαρισεις απο το cloud και να εχεις 200gb φρεσκα καινουρια αδεια; 1
Havik Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου To SMBSync 2 σου επιτρέπει να κάνεις sync αρχεία από το κινητό σε ΝΑS και αντίστροφά. 1
StringKIller-gr Δημοσ. 25 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου Καλησπέρα, σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω το κλαουντ, έχω γύρω στα 200gb στο OneDrive αφημένα από το 2015, και ακόμα τόσα στο Google, επειδή έληξε η συνδρομή και δεν θέλω να δώσω 30 ευρώ και να έχω το άγχος, σκέφτομαι να αγοράσω έναν δικτυακό δίσκο να πάω σε ένα ΝΕΤ καφέ, να τα κατεβάσω όλα από το σύννεφο στον δίσκο 400gb, να τα κάνω copy σε έναν ακόμα εξωτερικό απλό δίσκο και να βάλω εφαρμογή να τραβάει αντίγραφο των μεντια που έχω κάθε φορά που συνδέεται στο wifi του σπιτιού μου. Έχω έναν δικτυακό Seagate 1tb, ελάχιστα δούλεψε, που δέχεται με USB flash drive (και δίσκο νομίζω εξωτερικό), που είχε και εφαρμογή για αυτόματο backup από το κινητό που δυστυχώς έχασα το τροφοδοτικό του, ένα τροφοδοτικό universal θα κάνει 15-20 ευρώ, οπότε σκέφτομαι για καινούριο με 70-80 ευρώ. Θυμάμαι και έναν δικτυακό ασύρματο που είχα κάποτε και τον έκανα file server, τότε..... Έστελνα ταινίες από το PC στον δίσκο που ήταν κουμπομένος σε τηλεόραση για να ; βλέπω ταινίες, αυτά κοντά στο 2010-2015 τότε που δεν υπήρχαν Σμαρτ tv όπως σήμερα. Για αυτούς τούς λόγους νομίζω ότι θα βρω κάτι να κάνει αυτά που θέλω με κάτω από 100 ευρώ.
mpregos Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Killer είμαι στην ίδια θέση ακριβώς με εσένα.σκεφτομαι σοβαρά να στήσω ένα nas σπίτι λόγω του ότι γέμισε το cloud. το hw είναι που με δυσκολεύει μιας και τα μίνι PC που έχει κάποια προσφορά από AliExpress δεν συνιστώνται. Ψάχνω να βρω κάτι μικρό, ιδανικα να παίρνει το πολύ 4 δισκους και να μπορεί να κρυφτεί κατω από ένα επιπλο. Sw : ενα Linux ,υπάρχει το truenas αλλά και οποιαδήποτε άλλη διανομή θα την κάνει την δουλειά Ποιος έχει κάποια πρόταση ας την ριξει Επεξ/σία 27 Αυγούστου από mpregos
micos000 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, mpregos είπε Ποιος έχει κάποια πρόταση ας την ριξει https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=Microserver+G7&_sacat=0&_from=R40&rt=nc&LH_PrefLoc=5 Τον έχουμε στη δουλειά πάνω από 5 χρόνια με 3 δίσκους από 2ΤΒ ο καθένας και περασμένο xpenology (έχει cloud sync που συγχρονίζει με dropbox, google drive, one drive κτλ) και εξυπηρετεί δεκάδες υπάλληλους καθημερινά. Σκυλί από τα λίγα. Στα περιφερειακά γραφεία έβαλα hp pc (p4 cpu, 2gb ram, 500gb hdd) με openmediavault. Επεξ/σία 27 Αυγούστου από micos000 1
darkmatinee Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Υπάρχουν και στο σύννεφο πιο οικονομικές και πιο ασφαλείς επιλογές από το google drive, πχ το https://koofr.eu που δίνει lifetime μέσω stacksocial: https://www.stacksocial.com/sales/koofr-cloud-storage-plans-lifetime-subscription-1tb & έχει και εύκολο intergration με το google drive. Ειδικά αν μπορείς να περιμένεις μέχρι τη black friday, παίζει να βγει και πιο φθηνά. Και μετά υπάρχουν τα filen.io που δίνει τα 500gb με 40€/χρόνο ή το jottacloud που δίνει 1TB με 70€/χρόνο
StringKIller-gr Δημοσ. 27 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου Είναι λίγο πρόβλημα που δεν έχω καταλήξει ακόμα, ή θα αγοράσω - νοικιάσω άλλο σύννεφο, που πρέπει να μπω σε διαδικασία να διαβάσω αρκετά να μην χάσω δεδομένα, να είναι ασφαλές και να μην μου πεις μετά 2 χρόνια "αλλάξαμε πολιτική και πλέων έχουμε ετήσια συνδρομή" Αλλιώς σβαρνα τα κομπιούτεράδικα και τα ΝΕΤ καφέ μήπως και βρω κάποιον να μου πεi αγόρασε το τάδε μοντέλο WD book που κάνει backup και δέχεται και στικάκι ή εξωτερικό για 2ο backup.
gorge18 Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Στις 25/8/2025 στις 1:35 ΠΜ, StringKIller-gr είπε Καλησπέρα, σκέφτομαι σοβαρά να αφήσω το κλαουντ, έχω γύρω στα 200gb στο OneDrive αφημένα από το 2015, και ακόμα τόσα στο Google, επειδή έληξε η συνδρομή και δεν θέλω να δώσω 30 ευρώ και να έχω το άγχος, σκέφτομαι να αγοράσω έναν δικτυακό δίσκο να πάω σε ένα ΝΕΤ καφέ, να τα κατεβάσω όλα από το σύννεφο στον δίσκο 400gb, να τα κάνω copy σε έναν ακόμα εξωτερικό απλό δίσκο και να βάλω εφαρμογή να τραβάει αντίγραφο των μεντια που έχω κάθε φορά που συνδέεται στο wifi του σπιτιού μου. Έχω έναν δικτυακό Seagate 1tb, ελάχιστα δούλεψε, που δέχεται με USB flash drive (και δίσκο νομίζω εξωτερικό), που είχε και εφαρμογή για αυτόματο backup από το κινητό που δυστυχώς έχασα το τροφοδοτικό του, ένα τροφοδοτικό universal θα κάνει 15-20 ευρώ, οπότε σκέφτομαι για καινούριο με 70-80 ευρώ. Θυμάμαι και έναν δικτυακό ασύρματο που είχα κάποτε και τον έκανα file server, τότε..... Έστελνα ταινίες από το PC στον δίσκο που ήταν κουμπομένος σε τηλεόραση για να ; βλέπω ταινίες, αυτά κοντά στο 2010-2015 τότε που δεν υπήρχαν Σμαρτ tv όπως σήμερα. Για αυτούς τούς λόγους νομίζω ότι θα βρω κάτι να κάνει αυτά που θέλω με κάτω από 100 ευρώ. Αν και εγω εχω το synology και πανω 10tb δισκους γιατι τραβαει τα παντα απο τα κινιτα και κανει backup τους υπολογιστες αυτοματα. Επισης εχω συνδρομή στην microsoft για τα word excel κλπ που τα δινει σε 5 υπολογιστές και ταυτόχρονα δινει και 1tb στο one drive. Γιατι δεν το κανεις ετσι; 200gb εχεις και οχι 200tb που γραφεις.
atheatos Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου Στις 25/8/2025 στις 1:35 ΠΜ, StringKIller-gr είπε Για αυτούς τούς λόγους νομίζω ότι θα βρω κάτι να κάνει αυτά που θέλω με κάτω από 100 ευρώ. Δύσκολο... Εκτός και βρεις κανένα τζάμπα pc και ασχοληθείς με το software.
StringKIller-gr Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 7 ώρες πριν, gorge18 είπε Αν και εγω εχω το synology και πανω 10tb δισκους γιατι τραβαει τα παντα απο τα κινιτα και κανει backup τους υπολογιστες αυτοματα. Επισης εχω συνδρομή στην microsoft για τα word excel κλπ που τα δινει σε 5 υπολογιστές και ταυτόχρονα δινει και 1tb στο one drive. Γιατι δεν το κανεις ετσι; 200gb εχεις και οχι 200tb που γραφεις. Καλησπέρα, δεν γράφω κάπου 200tb, έχω 200gb+200gb=400gb και θα συνεχίσει να μεγαλώνει. Δεν έχω κάποια χρήση για office στο άμεσο μέλλον οπότε δεν θα αγοράσω συνδρομή στην Microsoft. Σκέφτομαι έστω και 2 δίσκοι 500gb ο κάθε ένας να έχουν το ίδιο περιεχόμενο δηλαδή θα γράφω το αρχείο σε 2 δίσκους, μόλις γεμίσουν τους βάζω σε ντουλάπι (αρχείο) και βάζω καινούργιους, δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η άμεση πρόσβαση όσο η διατήρηση του αρχείου. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα hdd case τελικά, να το κουμπώσω στο μόντεμ και να ξεκινήσω πειράματα. Αν βρω τον χρόνο ίσος το κάνω. 2 ώρες πριν, atheatos είπε Δύσκολο... Εκτός και βρεις κανένα τζάμπα pc και ασχοληθείς με το software. Δεν βρίσκω δικτυακούς δίσκους τι έγινε, που χάθηκαν? Κάτι από τα παρακάτω να έχει δουλέψει κάποιος? Είναι δίσκος που δέχεται και άλλον δίσκο στη USB port.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα