planetman Δημοσ. Παρασκευή στις 12:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:18 μμ Καλημέρα παιδιά, λόγω δουλειάς θέλω να αγοράσω ένα λάπτοπ το οποίο να μπορεί μέσω HDMI να συνδεθεί με προτζέκτορα 4K. Έχω έναν από το 2019 της Huawei που κάνει μια χαρά τη δουλειά απλά επειδή τελευταία μου κάνει κάποια νούμερα είπα να πάρω καινούριο. Είχα λοιπόν αγοράσει πρόσφατα ένα 14άρι της lenovo και με έκπληξη συνειδητοποίησα πως δε μπορεί να μεταφέρει εικόνα πάνω από fullHD, αγορασμένο λάπτοπ 6 ολόκληρα χρόνια μετά! Έπαθα πλάκα. Προσπαθώντας μέσω usb-C και καλώδιο από type-C σε hdmi στον προτζέκτορα, κατάφερα να ρυθμίσω 4Κ αλλά η εικόνα είχε πολύ κακή αντίθεση. Πούλησα το λάπτοπ. Πρέπει να πάρω καινούριο. Το θέμα είναι πώς θα ξέρω ότι θα μπορεί να μεταφέρει σωστά εικόνα 4Κ με καλή ποιότητα, πρέπει να έχει τουλάχιστον HDMI 2.0; Πολλά έχουν ακόμη 1.4b αν όχι τα περισσότερα. Καταλαβαίνω κάτι λάθος;
mphxths Δημοσ. Παρασκευή στις 08:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:12 μμ Νομιζω ειναι συνδυασμος δυο πραγματων. Δυνατοτητα θυρας και δυνατοτητα της gpu που "οδηγει" την θυρα. Η hdmi 1.4b παει μεχρι 4k/30hz απο ο,τι βλεπω. Για να πας σε μηχανημα με hdmi 2.0 και πανω λογικα θα πρεπει να τα σταξεις αρκετα. Η λυση ειναι η usb-c , που να υποστηριζει displayport/thunderbolt features. Αν η usb-c υποστηριζει π.χ. dp 1.2 ανετα σηκωνει 4k/60hz. Επισης το thunderbolt 3 υποστηριζει ανετα μεγαλυτερες αναλυσεις. Δεν ξερω μπατζετ ή τι κοιτας (μεταχειρισμενα , reburbished , καινουργια) , οποτε δεν μπορω να προτεινω. Παντως φορητα με τετοιες usb-c θυρες δεν ειναι δυσκολο να βρεις , σε λογικες τιμες και ειδικα σε μεταχειρισμενα/refurbished.
planetman Δημοσ. Παρασκευή στις 11:44 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:44 μμ Θέλω καινούριο για να το βάλω στα έξοδά μου. Περισσότερο μου κάνει εντύπωση που το 2019 είχα αγοράσει το Huawei στα 500κατι ευρώ και σημερα δε μπορώ να βρω ένα μηχάνημα της προκοπής; Σκεφτόμουν μήπως ένα της apple με εξυπηρετούσε αλλά δεν τα ξερω καθόλου και τί δυνατότητες έχουν. Εντωμεταξύ χρειάζομαι κατά προτίμηση 1 GB αποθηκευτικού χώρου που στα apple πρέπει να δώσεις ένα νεφρό.
mphxths Δημοσ. Σάββατο στις 02:04 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:04 πμ (επεξεργασμένο) Γραψε εδω για να σου προτεινουν. Δωσε εκει μπατζετ και specs. Θες hdmi 2.0 και πανω ή/και usb-c με dp/thunderbolt δυνατοτητες για αυτο που θες να κανεις. Αναλογα βεβαια και τι θυρες εχει και ο προτζεκτορ. Επεξ/σία Σάββατο στις 02:04 πμ από mphxths
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα