Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα περισσοτερα αρθρα που διαβαζω γραφει οτι το ιδανικο για εναν σωστο υπνο ειναι η θερμοκρασια μεταξυ 15-18. Το ΑΙ μου γραφει το ιδιο με πηγες. Στο reddit οι περισσοτεροι που σχολιαζουν γραφουν το ιδιο. Και ρωταω.

Πως γινεται να ζει καποιος στο σπιτι με 15 βαθμους; Το χειμωνα εαν πεσει κατω απο 20, πρεπει να φορεσω φουτερ, κατω απο 18,17 ειμαι με μπουφαν. Και οι αλλοι κοιμουνται με 15;;

Και ειδικα το καλοκαιρι με την ζεστη, οσο a/c και να ανοιξω, δε πεφτει κατω απο τους 26 στο υπνοδωματιο και μια χαρα κοιμαμαι. Ή μηπως ετσι νομιζω;; 

Και τον χειμωνα εχω το θερμοστατη στους 22-23. Μηπως το παρακανω τελικα;; 

Για πειτε τις δικες σας θερμοκρασιες..

• Haha 1
Δημοσ.

Αφού οι πηγές αυτές λένε για ύπνο δεν είναι παράλογο. Σκεπάζεσαι με καμιά κουβέρτα και κοιμάσαι γλυκά.

Για να είσαι στο σπίτι να αράζεις κλπ ναι οι 15 βαθμοί θα ήταν πολύ λίγοι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Πως γινεται να ζει καποιος στο σπιτι με 15 βαθμους; Το χειμωνα εαν πεσει κατω απο 20, πρεπει να φορεσω φουτερ, κατω απο 18,17 ειμαι με μπουφαν. Και οι αλλοι κοιμουνται με 15;;

Όταν κοιμάσαι το χειμώνα ξεχνάς ότι είσαι κάτω από πάπλωμα πχ. Οπότε δεν επηρεαζεσαι από την θερμοκρασία του δωματίου.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dtk-386 είπε

Όταν κοιμάσαι το χειμώνα ξεχνάς ότι είσαι κάτω από πάπλωμα πχ. Οπότε δεν επηρεαζεσαι από την θερμοκρασία του δωματίου.

Υπάρχει κανένας τρόπος για να ξεχαστούμε και τώρα που είναι καλοκαίρι μπας και κοιμηθούμε σαν άνθρωποι ή μόνο τον χειμώνα έχει εφαρμογή ;; 😫

• Haha 2
Δημοσ.
3 hours ago, Witcher1st said:

Και ειδικα το καλοκαιρι με την ζεστη, οσο a/c και να ανοιξω, δε πεφτει κατω απο τους 26 στο υπνοδωματιο και μια χαρα κοιμαμαι. Ή μηπως ετσι νομιζω;; 

Ακραίο το 26 το χειμώνα. Θερμοστάτη τον βάζω στο 20 για να πιάσει θερμοκρασία και μετά το ρίχνω στο 18. Κάθομαι σπίτι με φούτερ και φλις από πάνω. Το βράδυ που πέφτω για ύπνο κλείνω το καλοριφέρ, δεν ξέρω τι θερμοκρασία πιάνει το δωμάτιο αλλά εικάζω ότι είναι αρκετά κάτω από 15.

Καλοκαίρι το a/c το βάζω 26, ποτέ δεν το έχω βάλει πιο κάτω.

Να σε ρωτήξω, με τι κοιμάσαι το χειμώνα το βράδυ και με τι σκεπάζεσαι? Εγώ είμαι με φόρμα/φούτερ και πάπλωμα με κάλυμμα. Και κάλτσες εννοείται. Όταν έχει πολύ κρύο ή όταν έχω ίωση θα βάλω το a/c στο 20 αλλά συνήθως ιδρώνω.

Τέλος, στο μωρό πέρυσι το χειμώνα είχα μόνιμα το 23 το a/c αλλά κοιμόταν ξεσκέπαστη η ρουφιάνα.

Το 26 που λες φαντάζομαι ότι κοιμάσαι με κοντομάνικο και κουβερτούλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dpolal είπε

Υπάρχει κανένας τρόπος για να ξεχαστούμε και τώρα που είναι καλοκαίρι μπας και κοιμηθούμε σαν άνθρωποι ή μόνο τον χειμώνα έχει εφαρμογή ;; 😫

Ψυγείο κρασιών. Κοίταξε να πάρεις με μία ζώνη ψύξης όμως γιατί αλλιώς θα είναι άβολο.

Επεξ/σία από majunior
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Στα περισσοτερα αρθρα που διαβαζω γραφει οτι το ιδανικο για εναν σωστο υπνο ειναι η θερμοκρασια μεταξυ 15-18. Το ΑΙ μου γραφει το ιδιο με πηγες. Στο reddit οι περισσοτεροι που σχολιαζουν γραφουν το ιδιο. Και ρωταω.

Το ιδανικό δεν ειναι το ίδιο για τον καθένα μας.

1 ώρα πριν, tasoe είπε

Το 26 που λες φαντάζομαι ότι κοιμάσαι με κοντομάνικο και κουβερτούλα.

Ξεβράκωτος και με ανοιχτό παράθυρο.

Δημοσ.

26°C εντός σπιτιού είναι θερμοκρασία καλοκαιριού. Αυτή την στιγμή που είναι πρωί Αυγούστου έχω 29°C χωρίς να έχω A/C. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, Witcher1st said:

Χειμώνα αν θυμάμαι καλά 18 και σχεδόν πάντα κάτω από κουβερτοπάπλωμα, καλοκαίρι με ανεμιστήρα και ανοιχτή την μπαλκονόπορτα 28-29, με A/C 27. Το σπίτι ζορίζεται περισσότερο τον χειμώνα και τα κλιματιστικά δεν βοηθάνε εκεί. Φέτος θα πρέπει να βρω κάποια λύση, είτε είναι μόνωση είτε φυσικό αέριο (δεν έχει έρθει ακόμα στην γειτονιά), είτε καμιά αντλία θερμότητας.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

18-19 καλά είναι. Άμα πάει 20+ σημαίνει ότι κοντά σε καλοριφέρ είναι ακόμα πιο ζεστά, εμένα με πιάνει δυσφορία.

Από 16 και κάτω αν δε με πάρει γρήγορα ο ύπνος ξεπαγιάζω ακόμα και με πάπλωμα + κουβέρτα.

Παίζει φυσικά ρόλο και η υγρασία του δωματίου.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtk-386 είπε

26°C εντός σπιτιού είναι θερμοκρασία καλοκαιριού. Αυτή την στιγμή που είναι πρωί Αυγούστου έχω 29°C χωρίς να έχω A/C. 

Και σε εμένα έχει κολλήσει στο 29 και πέφτει πολύ δύσκολα ακόμα και όταν είναι 5 βαθμούς κάτω έξω και είναι όλες οι μπαλκονόπορτες ανοικτές.

Δημοσ.

το ΑΙ παντως λεει:

Η ιδανική θερμοκρασία στο σπίτι είναι 20-22°C τον χειμώνα για τους χώρους που χρησιμοποιείτε περισσότερο (σαλόνι, γραφείο, υπνοδωμάτια) και ελαφρώς χαμηλότερη περίπου 18-20°C για την κουζίνα, ενώ τη νύχτα καλό είναι να είναι ακόμα πιο δροσερά, γύρω στους 16-19°C για καλύτερο ύπνο. Το καλοκαίρι, μια θερμοκρασία περίπου 20-23.5°C θεωρείται άνετη. Ωστόσο, η ιδανική θερμοκρασία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες, την υγρασία, την ηλικία των κατοίκων και την ώρα της ημέρας. 

16 σαφως θα εννοει το πιο κρύο σημειο στο σπιτι ,οπου παιζει και σημαντικο ρολο απο που διαβαζεις την θερμοκρασια.Η ιδανικη θερμοκρασια θεωρειται να μην κυκλοφορεις στο σπιτι με παλτο 

Δημοσ.

Είναι λίγο και στον άνθρωπο αυτά... Και στην τσέπη του! Έχουν υπάρξει χειμώνες που έβαζα το καλοριφέρ στους 13 βαθμούς και ήμουν υποφερτά πχ. Και όταν πήγαινα σπίτι μόνο για 5 ώρες ύπνο δεν το αναβα καν και στο σπίτι κοιμόμουν με 8 βαθμούς. Όταν είμαι εντάξει οικονομικά το βάζω στους 17 και είμαι οκ. (Σπίτι παλιό χωρίς μόνωση σε βουνό). Όταν πάω σε φίλους που το έχουν στους 20 και πάνω είμαι με κοντομανικο 

Δημοσ.

15 έχουμε στο σπίτι τον Χειμώνα όταν είναι κλειστή η θέρμανση και κρυώνουμε, κοιμόμαστε με κουβέρτες, ειδικά δε αμα έχει και η υγρασία ακόμα χειρότερα, σε καμία περίπτωση δεν είναι η ιδανική θερμοκρασία για ύπνο. Μια καλή θερμοκρασία είναι γύρω από τους 20 βαθμούς, αυτή είναι και η θερμοκρασία σχεδιασμού για τα συστήματα θέρμανσης στα σπίτια και στις οικίες γύρω από τους 19 ως 22 ανάλογα τον χώρο. 

Δημοσ.

Χειμωνα με 18 20 ειναι μια χαρα. Συν υποστρωμα κοιμασαι σαν πουλακι καμια ωρα ανοιχτο στο 3 σε ζεσταινει τελεια. Καλοκαιρι 25-27 επισης κομπλε εννοειται χωρις κουβερτες ουτε σεντονακι κοντη πυτζαμα κατω και αμανικο πανω η τιποτα για μας τους ανδρες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...