Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, jimsomebody είπε

Είναι λίγο και στον άνθρωπο αυτά... Και στην τσέπη του! Έχουν υπάρξει χειμώνες που έβαζα το καλοριφέρ στους 13 βαθμούς και ήμουν υποφερτά πχ. Και όταν πήγαινα σπίτι μόνο για 5 ώρες ύπνο δεν το αναβα καν και στο σπίτι κοιμόμουν με 8 βαθμούς. Όταν είμαι εντάξει οικονομικά το βάζω στους 17 και είμαι οκ. (Σπίτι παλιό χωρίς μόνωση σε βουνό). Όταν πάω σε φίλους που το έχουν στους 20 και πάνω είμαι με κοντομανικο 

Πλάκα μας κάνεις τώρα, 8 βαθμούς εννοείς εξωτερική και όχι εσωτερική. Έχω ζήσει για χρόνια χωρίς καθόλου θέρμανση στο σπίτι μου μέχρι να βάλουμε κάποια στιγμή την βγάζαμε με αερόθερμο και καλοριφέρ λαδιου, το αρνητικό ρεκόρ μας σε θερμοκρασίες πρέπει να ήταν 11 βαθμοί κάποια στιγμή στην κουζίνα όταν χιονιζε, εννοείται να ζήσεις και να είσαι λειτουργικός δεν μπορείς σε τέτοιες θερμοκρασίες αλλά δεν είχαμε κι άλλη επιλογή. Με 8 βαθμούς εσωτερική θα είχαμε πεθάνει. 

Δημοσ.

Γενικά αν έχεις καλό πάπλωμα δεν χαμπαριαζεις με 15 βαθμούς το χειμώνα. Και εύκολα φτάνεις σε αυτή τη θερμοκρασία με ένα ανοιχτό παράθυρο. Το θέμα είναι ότι μετά θα πρέπει να ζεστάνεις το χώρο. Δεν γίνεται κάθε μέρα να ζεστάνεις ένα κρύο σπίτι. Αυτό που κάνω είναι ο θερμοστάτης στους 21 το χειμώνα τη μέρα και το βράδυ στους 19.

Το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο δύσκολα. Εκεί υπομονή. 

Δημοσ.

τον καλυτερο υπνο (που ξερκουραζεσαι) τον εχω κανει με αυτους τους 16 βαθμους (+/- 1 βαθμο) οτιδιποτε ποιο κατω αρρωσταίνεις οτιδιποτε ποιο πανω ιδρώνεις 

βεβαθα τι καλοκαιρι δεν γινεται να βαλεις τοσο το κλιματιστικό (αμεσος σου ερχεται απο την δει στεγαστικό δανειο για 30 χρονια

Δημοσ.
4 hours ago, mariosnik_ said:

Πλάκα μας κάνεις τώρα, 8 βαθμούς εννοείς εξωτερική και όχι εσωτερική. Έχω ζήσει για χρόνια χωρίς καθόλου θέρμανση στο σπίτι μου μέχρι να βάλουμε κάποια στιγμή την βγάζαμε με αερόθερμο και καλοριφέρ λαδιου, το αρνητικό ρεκόρ μας σε θερμοκρασίες πρέπει να ήταν 11 βαθμοί κάποια στιγμή στην κουζίνα όταν χιονιζε, εννοείται να ζήσεις και να είσαι λειτουργικός δεν μπορείς σε τέτοιες θερμοκρασίες αλλά δεν είχαμε κι άλλη επιλογή. Με 8 βαθμούς εσωτερική θα είχαμε πεθάνει. 

Εννοώ εσωτερική θερμοκρασία και δεν είναι και η χαμηλότερη που βλέπω. Χωρίς θέρμανση τη δεύτερη μέρα πέφτει και στους 6 βαθμούς. Το σπίτι είναι 75 ετών στην επαρχία. Για τους 18 βαθμούς θέλω τουλάχιστον μισό τόνο πετρέλαιο το μήνα! Επειδή λείπω συνέχεια τις μέρες που πάω σπίτι μόνο για ύπνο μερικές ώρες δεν το ανάβω καν. Αλλά σαν άνθρωπος δεν με ενοχλεί το κρύο (αν και πολύ αδύνατος). Δεν ξέρω γιατί. Είχα πάει στη Σουηδία μια εβδομάδα χειμώνα και είχε έξω μείον 15 και μέσα 25... Κάθε δύο ώρες έβγαινα έξω με σορτσάκι και κοντομανικο να κάνω τσιγάρο να συνέλθω. Οι γείτονες είχαν φρικαρει! Γι'αυτό λέω είναι και στον άνθρωπο. Και η μάνα μου τα ίδια με μένα είναι. Αφού σκέφτομαι πως θα τη παλέψω αν παντρευτώ....

Θα έλεγα ότι μια καλή θερμοκρασία για σπίτι και ύπνο είναι 15 βαθμοί για να ξέρεις και με τι θα σκεπαστείς όλη τη νύχτα. Μην ξυπνάς στα μισά να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κουβέρτα  άλλοι όμως θέλουν να κοιμούνται με το εσώρουχο και χειμώνα.

Δημοσ.

16 βαθμοι ειναι οριακα για να κοιμηθείς. Παρακατω θα παγωσει η μυτη σου και τα αυτια σου. Βεβαια τεραστια σημασία παιζει η υγρασία. 16 με φουλ υγρασία ειναι σαν να κοιμασαι στο κεντρο γηπεδου γεναρη μηνα πανω στο γκαζον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...