Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, Witcher1st said:

Αυτες οι ροδελες που ειναι πανω στα καλοριφερ που πανε αριστερα-δεξια, παιζουν καποιο ρολο, αν πχ τις αφησεις στη μεση;

Ενταξει με το 15 ισως το παρακανα. Αλλα και 18 δεν ειναι λιγο για να υπαρχει γενικη θερμοκρασια στο σπιτι. Επισης παντα ειχα την εντυπωση οταν αν εισαι ζεστα, κοιμασαι πιο ευκολα και καλυτερα.

Επισης οποιος ξερει. Πως παιζει ρολο η χαμαλη θερμοκρασια στο δωματιο, απο την στιγμη που σκεπαζεσαι και η θερμοκρασια στο σωμα παει κατα πολυ παραπανω; Μερες που κανει κρυο κουκουλωνεσαι ολοκληρος και το κεφαλι!

Δεν μιλαμε για τα προτεινομενα συμφωνα με τον οργανισμο υγειας, εχουν γινει ερευνες που δειχνουν οτι σε χαμηλες θερμοκρασιες μπαινει πιο γρηγορα σε βαθυ υπνο και ξεκουραζεσαι καλυτερα.

κοιτα το βασικό για μένα τουλάχιστον ειναι η κρεβατοκάμαρα να εχει την ιδια ακριβώς θερμοκρασία όταν θα πέσεις με την υπόλοιπη νυχτα. Για να ξέρεις απο την αρχή πως θα σκεπαστείς (ή να μουμιοποιηθείς στη περίπτωση μου) και να μην διαταραχτεί ο υπνος αργότερα (αν πχ χαμηλώσεις το καλοριφέρ το βράδυ απο τους 20 στους 17 εσυ θα κοιμηθείς με 20 βαθμούς και ανάλογα το σπίτι πχ σε 3 ώρες θα εχει 18 και μπορεί η μια κουβέρτα πλέον να μην ειναι αρκετή και ή να ξυπνήσεις ή να κάνεις κακό ύπνο).
Η θερμοκρασία γενικά οντως δεν πιστεύω οτι παίζει μεγάλο ρόλο αν δεν σε ενοχλεί να κοιμηθείς κουκουλωμένος. Άλλος βέβαια μπορεί να μην θελει επάνω του το βάρος ενός παπλώματος και μιας κουβέρτας ταυτόχρονα... εγώ νιώθω άβολα αν το σπίτι είναι ζεστό και δεν μπορώ να σκεπαστώ πατόκορφα. προτιμώ κουκουλωμένος με κρύο (Αλλά εγώ βέβαια κοιμάμαι και σε βουνό σε σκηνή με 0 βαθμούς χωρίς πρόβλημα όταν κάνω εκδρομές).
Πληροφοριακά να αναφέρω πως  πχ τα πραγματικά sleeping bags γράφουν επάνω τους 3 θερμοκρασίες (διαφορετικές για καθε φύλλο), θερμοκρασία άνεσης, θερμοκρασία ανάγκης και θερμοκρασία επιβίωσης. ε στο σπίτι θέλουμε βέβαια να κοιμόμαστε σύμφωνα με τη πρώτη θερμοκρασία.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Δεν μιλαμε για τα προτεινομενα συμφωνα με τον οργανισμο υγειας, εχουν γινει ερευνες που δειχνουν οτι σε χαμηλες θερμοκρασιες μπαινει πιο γρηγορα σε βαθυ υπνο και ξεκουραζεσαι καλυτερα.

Δηλαδή ο ΠΟΥ δεν γνωρίζει για έρευνες σχετικά με το ποιες είναι οι καταλληλότερες θερμοκρασίες και αυτά που αναφέρει δεν έχουν επιστημονική βάση;;;  Ε;;;

ΟΚ ...

Δημοσ.

Ό,τι αρέσει στον καθένα.

Εγώ το καλοκαίρι έχω το κλιματιστικό στους 23ο και κοιμάμαι με σεντόνι.

Το χειμώνα το έχω στους 21-22ο και κοιμάμαι με κουβέρτα.

• Like 1
Δημοσ.
35 minutes ago, MARIOSNURSE said:

Ό,τι αρέσει στον καθένα.

Εγώ το καλοκαίρι έχω το κλιματιστικό στους 23ο και κοιμάμαι με σεντόνι.

Το χειμώνα το έχω στους 21-22ο και κοιμάμαι με κουβέρτα.

Αυτο ειναι το ιδανικο, αλλα σε εμενα υπαρχει διπλο προβλημα, δλδ και το Χειμωνα και το καλοκαιρι.

Χειμωνας : Το σαλονι ειναι τεραστιο, το μισο σπιτι και το μεγαλυτερο σωμα στο σαλονι λειτουργει το μισο. Αντλια θερμοτητας, αλλα μας ειπαν οτι επειδη εκει τελειωνει, δε παει ολο το νερο για να ζεσταθει. Οποτε ανεβαζω θερμοκρασια, αλλα ετσι το δωματιο που ειναι μικροτερο και εχει δυο σωματα (!) παει η θερμοκρασια ταβανι.

Το καλοκαιρι παλι, το Inverter παλι στο τεραστιο σαλονι το ψυχει τελειως, αλλα δε φτανει να παει μχρι μεσα στο δωματιο. Δλδ στο σαλονι εχω 22 βαθμους και στο δωματιο παει 24.5 το πολυ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Αυτο ειναι το ιδανικο, αλλα σε εμενα υπαρχει διπλο προβλημα, δλδ και το Χειμωνα και το καλοκαιρι.

Χειμωνας : Το σαλονι ειναι τεραστιο, το μισο σπιτι και το μεγαλυτερο σωμα στο σαλονι λειτουργει το μισο. Αντλια θερμοτητας, αλλα μας ειπαν οτι επειδη εκει τελειωνει, δε παει ολο το νερο για να ζεσταθει. Οποτε ανεβαζω θερμοκρασια, αλλα ετσι το δωματιο που ειναι μικροτερο και εχει δυο σωματα (!) παει η θερμοκρασια ταβανι.

Το καλοκαιρι παλι, το Inverter παλι στο τεραστιο σαλονι το ψυχει τελειως, αλλα δε φτανει να παει μχρι μεσα στο δωματιο. Δλδ στο σαλονι εχω 22 βαθμους και στο δωματιο παει 24.5 το πολυ.

Χειμώνας: βάλε θερμοστατική κεφαλή σε κάθε σώμα. Θα γλιτώσεις λεφτά.

Καλοκαίρι: βάλε ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο. Θα σου εξοικονομήσει, αφού τώρα το inverter σου δεν δουλεύει ως inverter, αν δεν μπορεί να πιάσει θερμοκρασία και θα έχεις και άνεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ισχύει αυτό (15-18) και στο λέει Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός με εξειδίκευση στα συστήματα HVAC.

Αν διαβάσεις τον ΚΕΝΑΚ θα δεις τις ιδανικές θερμοκρασίες για κατοικίες / γραφεία κλπ.

Μην εμπιστεύεστε ότι διαβάζετε στο net υπάρχουν επίσημα έγγραφα και οδηγίες για αυτά.

Επεξ/σία από alejsalonica
  • Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, MARIOSNURSE said:

Χειμώνας: βάλε θερμοστατική κεφαλή σε κάθε σώμα. Θα γλιτώσεις λεφτά.

Μπαινει αυτο σε παλαιου τυπου καλοριφερ;;

• Super Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, alejsalonica said:

Μην εμπιστεύεστε ότι διαβάζετε στο net υπάρχουν επίσημα έγγραφα και οδηγίες για αυτά.

Γι' αυτό ρωτάς στο chatgpt "σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ" 😛 (σαπίλα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Μπαινει αυτο σε παλαιου τυπου καλοριφερ;;

Πάνω στο σώμα μπαίνει, στη θέση του διακόπτη.

Θαρρώ πως ναι, ρώτα τον υδραυλικό σου/συντηρητή σου, όμως.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 20 βαθμούς το χειμώνα ζεσταίνομαι αρκετά για να χρησιμοποιήσω πάπλωμα. Δηλαδή με ένα κοντομάνικο και μια λεπτή κουβέρτα είμαι οκ. Για να βάλω πάπλωμα πρέπει να έχει 17 και κάτω. 

Καλοκαίρι για να μη ζεσταίνομαι, ούτε να κρυώνω μέχρι 25 βαθμούς είμαι οκ. 26 - 27.5 με τον ανεμιστήρα να με χτυπάει στο 2 χωρίς να πηγαίνει δεξιά - αριστερά και χωρίς μπλούζα μπορώ να κοιμηθώ, αν και όχι τόσο καλά. 28 και πάνω δεν αντέχω με τίποτα χωρίς air-condition (για ύπνο).

Επεξ/σία από magictoboggan

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...