bloodraven Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Καλησπέρα σε όλους! Έχω τρία laptop με Windows 11 συνδεδεμένα στο οικιακό μου δίκτυο μέσω Wi-Fi. Οι δύο έχουν Windows Home και ο τρίτος Windows Professional. Σε κάθε υπολογιστή έχω δημιουργήσει έναν κοινόχρηστο φάκελο (share folder) ώστε να μπορώ να ανταλλάσσω αρχεία μεταξύ τους. Με τον προηγούμενο router (ZTE από Nova), όλα λειτουργούσαν άψογα: οι υπολογιστές έβλεπαν ο ένας τον άλλον στο δίκτυο και μπορούσα να προσπελάσω τους κοινόχρηστους φακέλους χωρίς πρόβλημα. Πρόσφατα άλλαξα πάροχο σε Cosmote και χρησιμοποιώ πλέον το Speedport router. Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα: Οι υπολογιστές δεν βλέπουν πάντα ο ένας τον άλλον στο δίκτυο. Άλλες φορές μπορώ να προσπελασω τα shares προσωρινά, αλλά μετά από επανεκκίνηση μπορεί ενας απο τους δυο υπολογιστές ή ολοι να μην ειναι ορατοι στο δικτυο ή να ειναι ορατοι και να μην μπορώ να προσπελασω τα shares (ζητάει κωδικό) . Ωστόσο αν συνδεθώ ξανά στο Wi-Fi του παλιού router (ZTE), όλα λειτουργούν κανονικά. Θελω να πιστευω πως εχω ξεσκονίσει τις ρυθμησεις του speedport χωρις να εχω βρεί κατι που θα εξηγουσε την παραπανω συμπεριφορά,( το isolation ειναι απενεργοποιημενο). Επισεις εχω ήδη δοκιμάσει χωρις επιτυχία: Να ξαναρυθμίσω το οικιακό δίκτυο ως "Ιδιωτικό" σε κάθε laptop. Να ελέγξω δικαιώματα χρηστών και φακέλων. Να απενεργοποιήσω προσωρινά το firewall. Να επανεγκαταστήσω τις ρυθμίσεις δικτύου και file sharing. Δυστυχώς, τίποτα δεν έχει λύσει το πρόβλημα. Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο ; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας , κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
uniquegr Δημοσ. πριν από 7 λεπτά Δημοσ. πριν από 7 λεπτά Έχεις ορίσει στατική ip για τον κάθε υπολογιστή; Μήπως υπάρχει δηλαδή κάποιο πρόβλημα με τις ip's?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα