Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ο ξάδερφός μου είναι 27 ετών και σκέφτεται να πάρει ένα πτυχίο αγγλικών — θεωρητικά το πιο "απλό", αυτό που ζητούν συνήθως σε δουλειές τύπου εξυπηρέτησης πελατών και παρόμοιες θέσεις. Θέλει να έχει ένα χαρτί που να αποδεικνύει ότι γνωρίζει έστω κάποια βασικά πράγματα.

Η σχέση του με τα αγγλικά είναι μέτρια, γι’ αυτό και ψάχνουμε κάτι προσιτό, αλλά και αναγνωρισμένο. Βλέπουμε αρκετά πτυχία στο ίντερνετ και αναρωτιόμαστε ποιο είναι το καταλληλότερο για την περίπτωσή του. Δεν θέλει κάτι υπερβολικά απαιτητικό, αλλά ούτε και ένα πιστοποιητικό που δεν έχει αξία στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, θα θέλαμε να μάθουμε αν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο κέντρο ξένων γλωσσών στον Πειραιά ή στις γύρω περιοχές, όπως η Καλλιθέα και εκει κοντα , που να κάνουν καλή δουλειά και να προσφέρουν προγράμματα προετοιμασίας για τέτοιου είδους πτυχία. Ιδανικά, να έχουν εμπειρία με ενήλικες και να προσφέρουν ευέλικτα ωράρια.

Σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Δεν είναι πτυχία, είναι πιστοποιητικά, πιστοποιήσεις. Και πλέον υπάρχουν τουλάχιστον μία 10ριά αναγνωρισμένα από ΑΣΕΠ (Google is your friend). 

Δεν μας έχεις πει σε τι επίπεδο είναι τα Αγγλικά του τώρα και σε τι επίπεδο στοχεύει. B2? Και σε πόσο καιρό; Οι θέσεις εργασίας που θα αναζητήσει θα είναι εντός ή εκτός Ελλάδος; Διότι πολλά πιστοποιητικά που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ δεν έχουν καμία αναγνώριση σε άλλες χώρες.

Αν θέλει κάτι βατό για εγχώρια κατανάλωση μπορεί να δει το LRN ή το NOCN. Αν θέλει κάτι αναγνωρισμένο έξω τότε συνηθως IELTS ή TOEIC, ανάλογα τον εργοδότη.

Δημοσ.

Λογικά το πιο βασικό επίπεδο γνώσης είναι το B2 (lower που λέγαμε κάποτε).

Ήμούν σε αναζήτηση να πάρω κι εγώ μια πιστοποίηση lower( B2) και απευθύνθηκα στην καθηγήτρια των παιδιών.

Μου πρότεινε - πήγα κι έδωσα το Able B2. Είναι αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος, έχει χρόνια στην αγορά και γενικότερα το προτείνουν τα φροντιστήρια για τα παιδιά που είναι κάπως αβέβαια να πάρουν τα "μεγάλα" της κατηγορίας.

'Εχοντας μια οκ γνώση αγγλικής (σχετικά εύκολη επικοινωνία και παρακολούθηση βίντεο - συνομιλιών στην αγγλική) μου φάνηκε αρκετά βατό και αρκετά εύκολο.

Καλό θα ήταν να δει τον φίλο σου κάποιος καθηγητής, θα του κάνω κάποια τεστ αξιολόγησης επιπέδου και θα του προτείνει τι είναι το καλύτερο γι'αυτόν. 

Καθηγητές θα βρεις παντού, λογικά αυτό που ζητάς θα το βρεις από κανένα freelancer μα δε χάνεις τίποτα να απευθυνθείς στο πιο κοντινό σου φροντιστήριο.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μου πρότεινε - πήγα κι έδωσα το Able B2.

βλεπω βιντεακια για αυτο, και θυμαμαι το listening που διναμε με το ραδιοκασσετοφωνο στην ακρη της ταξης, και την κασέτα που την μασαγε. Απο το Λονδινο να ησουν, λεξη δεν θα καταλαβαινες. Κοπηκαμε ολοι!

• Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vstromrider είπε

βλεπω βιντεακια για αυτο, και θυμαμαι το listening που διναμε με το ραδιοκασσετοφωνο στην ακρη της ταξης, και την κασέτα που την μασαγε. Απο το Λονδινο να ησουν, λεξη δεν θα καταλαβαινες. Κοπηκαμε ολοι!

Τι να σου πω...τώρα είναι cd :P

Δεν είχα κανένα πρόβλημα, το listening ήταν για να απαντήσεις πολλαπλής επιλογής, σχετικά εύκολα θέματα...

Προσωπικά δε χρειάστηκε να κάνω ούτε μαθήματα για να το πάρω, μόνο κάτι τεστάκια εξοικείωσης...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...