Gingerbread Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου Δεν έχω καμία ιδέα για αυτό τον κλάδο. Έχω κακή γνώμη για τα δημόσια ΙΕΚ γιατί νιώθω ότι πάει ότι περίσσεψε όποιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι άλλο από σπουδαστές ίσως και από καθηγητές. Βέβαια έχω επίσης κακή άποψη για τις ιδιωτικές σχολές αν και πιστεύω η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική ίσως είναι διαφορετικές. Από δίδακτρα τι παίζει; Έχετε να προτείνετε κάποια σχολή; Το ωράριο πως είναι; Θα μπορούσε να συνδυαστεί και με πανεπιστήμιο; Όσον αφορά άλλα έξοδα είναι τύπου εξοπλισμού και πρώτων υλών; Και γενικά έχει προοπτική αυτό το επάγγελμα;
vamvakoolas Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου προφανως σε μια χωρα που στηριζεται στο τουρισμο horeca οτι εχει να κανει με αυτο εχει μελλον. Απο εκει και περα στον ιδιωτικο τομεα εχω ακουσει οτι υπαρχουν σχολες με απογευματινα τμηματα για οσους δουλευουν τα πρωινα, για δημοσια δε ξερω. Η ζαχαροπλαστικη με τη μαγειρικη εχουν σχεση οσο ενας πιλοτος αεροπλανου με ενα μπογιατζη=καμμια. Πλεον υπαρχει εξειδικευση και δε μπορει ενας ζαχαροπλαστης να ειναι καλος μαγειρας και το αντιστροφο.
Gingerbread Δημοσ. 25 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 7 hours ago, vamvakoolas said: προφανως σε μια χωρα που στηριζεται στο τουρισμο horeca οτι εχει να κανει με αυτο εχει μελλον. Απο εκει και περα στον ιδιωτικο τομεα εχω ακουσει οτι υπαρχουν σχολες με απογευματινα τμηματα για οσους δουλευουν τα πρωινα, για δημοσια δε ξερω. Η ζαχαροπλαστικη με τη μαγειρικη εχουν σχεση οσο ενας πιλοτος αεροπλανου με ενα μπογιατζη=καμμια. Πλεον υπαρχει εξειδικευση και δε μπορει ενας ζαχαροπλαστης να ειναι καλος μαγειρας και το αντιστροφο. ναι αναφερόμουν στις 2 ξεχωριστές ειδικότητες, όχι να είναι ένας για όλα
zenwalk23 Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου On 25/08/2025 at 09:43, vamvakoolas said: Πλεον υπαρχει εξειδικευση και δε μπορει ενας ζαχαροπλαστης να ειναι καλος μαγειρας και το αντιστροφο. Γιατι δε μπορει αν εχει λαβει και τις δυο εκπαιδευσεις; Ειναι τοσο επιπονο και βαρυ για τον εγκεφαλο να κανει μαστερ την τεχνη της μαγειρικης που δε μπορει μετα να ανταπεξελθει στα μαθηματα ζαχαροπλαστικης;
vamvakoolas Δημοσ. 26 Αυγούστου Δημοσ. 26 Αυγούστου (επεξεργασμένο) παλιοτερα αυτο γινοταν αλλα πλεον σχεδον ολες οι σχολες τα διαχωριζουν. Χωρις να ειμαι ειδικος, καθε τυπος μαγειρικης εχει τις τεχνικες του. Μη ξεχναμε οτι αυτες οι σχολες εκτος τα της μαγειρικης κανουν υποχρεωτικα και γενικα μαθηματα οπως κανονες υγιεινης, ξενη γλωσσα, μοριακη κουζινα κτλ παραδειγμα εδω Στη πραξη και αποτι βλεπω, οντως ενας μαγειρας καλο ειναι να εξιδεικευτει αν θελει να κανει ενα ειδους καριερα. Αν τωρα θες να μαγειρευεις στη ταβερνα του θειου σου ή στο χωριο, απλως παρε ενα χαρτι και μετα ειτε βλεπε videos ειτε ρωτα κανενα μεγαλυτερο σε ηλικα για συνταγες Επεξ/σία 26 Αυγούστου από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα