ParafronGR Δημοσ. 23 Αυγούστου Δημοσ. 23 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα! Ενεργοποίηθηκα την Τετάρτη με νέα γραμμή στη Vodafone με 100αρα. Όλη μέρα την πρώτη μέρα είχα από 95 έως 102 Mbps και ο,τι και να του έκανα, δεν έκανε κιχ. Το είδα να πηγαίνει στα 70mbps αφού κατέβαζε παιχνίδι στο PS5, έπαιζε 4Κ βίντεο στην τηλεόραση και δούλευα στο teams μέσω υπολογιστή. Δύο μέρες επειδή έλειπα το είχα εκτός πρίζας, σήμερα που το άναψα , άρχισε μόνο στο κινητό να εμφανίζει μηνύματα " ασταθής σύνδεση στο ίντερνετ" σε εφαρμογές τύπου Instagram / TikTok. Έκανα speed test και κάνει το εξής, πάει στο 30, πέφτει στα 25 και λίγο πριν τελειώσει το τεστ, ρίχνει ένα μπαμ και κλειδώνει είτε σε 50 είτε σε 60. Από τη Vodafone βλέπουν ότι 2 μέρες μετά την ενεργοποίηση (όταν ήταν εκτός το ρούτερ) ξεκίνησε η πτώση και κλείδωσε στα 69 αλλά χωρίς να ξέρουν το γιατί. Επειδή το συνεργείο θα έρθει την μεθεπόμενη βδομάδα επειδή θα λειπω, μπορεί κάποιος να μου το δικαιολογήσει με βάση τα όσα δείχνει το ρούτερ; Πιστευετε ότι είναι θέμα καμπίνας; Είμαι σε καμπίνα της Vodafone, δεν έχω splitter η κάτι άλλο στη γραμμή, είναι κατευθείαν πάνω στην πρίζα του ΟΤΕ. Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/67683 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23659/77963 kbps Noise Margin(Up/Down) 16/6.3 dB Line Attenuation(Up/Down) 24.5/18.3 dB Output Power(Up/Down) 9.4/14.4 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 7 h 39 min 8 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 9/12265 FEC Errors(Up/Down) 286/9290111 Επίσης, βρήκα τα στοιχεία που είχα αποθηκεύσει την πρώτη μέρα αν θέλει κάποιος να κάνει σύγκριση Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/111849 kbps Attainable Rate(Up/Down) 34598/121443 kbps Noise Margin(Up/Down) 23.6/6.2 dB Line Attenuation(Up/Down) 0/9.4 dB Output Power(Up/Down) 9.5/12.6 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 0 h 12 min 25 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 0/1548 Επεξ/σία 23 Αυγούστου από ParafronGR
poulinos Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου πιθανοτατα κατι στο χαλκο.περιμενεις να ερθει τεχνικος για ελεγχο και πιθανη βλαβη σε οτε. 4 hours ago, ParafronGR said: Καλησπέρα στην παρέα! Ενεργοποίηθηκα την Τετάρτη με νέα γραμμή στη Vodafone με 100αρα. Όλη μέρα την πρώτη μέρα είχα από 95 έως 102 Mbps και ο,τι και να του έκανα, δεν έκανε κιχ. Το είδα να πηγαίνει στα 70mbps αφού κατέβαζε παιχνίδι στο PS5, έπαιζε 4Κ βίντεο στην τηλεόραση και δούλευα στο teams μέσω υπολογιστή. Δύο μέρες επειδή έλειπα το είχα εκτός πρίζας, σήμερα που το άναψα , άρχισε μόνο στο κινητό να εμφανίζει μηνύματα " ασταθής σύνδεση στο ίντερνετ" σε εφαρμογές τύπου Instagram / TikTok. Έκανα speed test και κάνει το εξής, πάει στο 30, πέφτει στα 25 και λίγο πριν τελειώσει το τεστ, ρίχνει ένα μπαμ και κλειδώνει είτε σε 50 είτε σε 60. Από τη Vodafone βλέπουν ότι 2 μέρες μετά την ενεργοποίηση (όταν ήταν εκτός το ρούτερ) ξεκίνησε η πτώση και κλείδωσε στα 69 αλλά χωρίς να ξέρουν το γιατί. Επειδή το συνεργείο θα έρθει την μεθεπόμενη βδομάδα επειδή θα λειπω, μπορεί κάποιος να μου το δικαιολογήσει με βάση τα όσα δείχνει το ρούτερ; Πιστευετε ότι είναι θέμα καμπίνας; Είμαι σε καμπίνα της Vodafone, δεν έχω splitter η κάτι άλλο στη γραμμή, είναι κατευθείαν πάνω στην πρίζα του ΟΤΕ. Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/67683 kbps Attainable Rate(Up/Down) 23659/77963 kbps Noise Margin(Up/Down) 16/6.3 dB Line Attenuation(Up/Down) 24.5/18.3 dB Output Power(Up/Down) 9.4/14.4 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 7 h 39 min 8 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 9/12265 FEC Errors(Up/Down) 286/9290111 Επίσης, βρήκα τα στοιχεία που είχα αποθηκεύσει την πρώτη μέρα αν θέλει κάποιος να κάνει σύγκριση Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/111849 kbps Attainable Rate(Up/Down) 34598/121443 kbps Noise Margin(Up/Down) 23.6/6.2 dB Line Attenuation(Up/Down) 0/9.4 dB Output Power(Up/Down) 9.5/12.6 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 0 h 12 min 25 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/0 FEC Errors(Up/Down) 0/1548 εχει ανεβει το attenuation στο θεο.εκτος αν εχει φυγει κανα καλωδιο απο κανα πριζακι ή αν εχει θεμα το τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι το router
ParafronGR Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, poulinos είπε πιθανοτατα κατι στο χαλκο.περιμενεις να ερθει τεχνικος για ελεγχο και πιθανη βλαβη σε οτε. εχει ανεβει το attenuation στο θεο.εκτος αν εχει φυγει κανα καλωδιο απο κανα πριζακι ή αν εχει θεμα το τηλεφωνικο καλωδιο μεχρι το router Το έχω τελείως stock - απευθείας καρφωμένο το router στην πρίζα του ΟΤΕ και το καλωδιο του power για να ανάβει, τίποτε άλλο. Βασικά όπως μου έκαναν την εγκατάσταση, έτσι το άφησα. Μου κάνει εντύπωση ότι είναι θέμα χαλκού καθώς στην επίσκεψη του τεχνικού για την ενεργοποίηση της σύνδεσης, η γραμμή μου από την πολυκατοικία στο καφάο ήταν κομμένη (στο δρόμο, θα έπρεπε να σκάψει ο ΟΤΕ για να το φτιάξει) και υπήρχε πιθανότητα να ακυρωθεί το συμβόλαιο, αλλά τελικά ο ΟΤΕ με πέταξε σε άλλη γραμμή "καλή και λειτουργική" κατά τα λεγόμενα τους προς τη VODAFONE κι έτσι κατάφεραν και με ενεργοποιησαν. Τουλάχιστον να ξέρω τί να περιμένω. Επεξ/σία 24 Αυγούστου από ParafronGR
NikosKallithea Δημοσ. 24 Αυγούστου Δημοσ. 24 Αυγούστου Να ξερεις παντως ότι αποκατάστασης του χαλκου απο τον οτε ειναι σχεδον αδύνατη, δεν επισκευαζει πλεον χαλκο ο οτε, μονο αυτο που σου εκανε κανει, δηλαδη αλλαζει γραμμη αν υπαρχει αλλη διαθέσιμη. Οπτική ινα δεν εχει εκει
ParafronGR Δημοσ. 24 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Να ξερεις παντως ότι αποκατάστασης του χαλκου απο τον οτε ειναι σχεδον αδύνατη, δεν επισκευαζει πλεον χαλκο ο οτε, μονο αυτο που σου εκανε κανει, δηλαδη αλλαζει γραμμη αν υπαρχει αλλη διαθέσιμη. Οπτική ινα δεν εχει εκει Δυστυχώς, το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί στην πρώτη προσπάθεια για να μου ενεργοποίησουν τη γραμμή, ο τεχνικός είχε δει ότι η γραμμή μου από την πολυκατοικία μέχρι το ΚΑΦΑΟ ήταν κομμένη και θα έπρεπε ο ΟΤΕ να έρθει να σκάψει για να έχω ίντερνετ αλλιώς λόγω μη διαθεσιμότητας οπτικής από τη VODA, θα με ενημερωναν ότι θα ακυρώσουν το συμβόλαιο. Τελικά, μετά από αίτημα της VODA στους τεχνικούς του ΟΤΕ, αυτοί με πέταξαν σε άλλη "καλή" γραμμή για να έχω ίντερνετ και έτσι στην 3η επίσκεψη τεχνικού έγινε αλλαγή στη γραμμή μου κι ενεργοποιήθηκα. Οπότε, αν κι αυτή είναι ###, τον ήπιαμε. Μόνο INALAN βλέπω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου , αλλά δεν έχει εγκατάσταση η πολυκατοικία. Κρατάω το ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα ότι αν δεν αλλάξει η ταχύτητα, μπορώ να φύγω ατελώς, οπότε βλέπουμε... Μετρήσεις από σήμερα (24/8) το πρωί Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/69904 kbps Attainable Rate(Up/Down) 19787/80259 kbps Noise Margin(Up/Down) 14.4/6.2 dB Line Attenuation(Up/Down) 24.5/18.7 dB Output Power(Up/Down) 8.9/14.4 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 11 h 5 min 36 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 33/9601 FEC Errors(Up/Down) 400/12013935 Επεξ/σία 24 Αυγούστου από ParafronGR
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου Δημοσ. 25 Αυγούστου On 24/08/2025 at 03:12, ParafronGR said: Το έχω τελείως stock - απευθείας καρφωμένο το router στην πρίζα του ΟΤΕ και το καλωδιο του power για να ανάβει, τίποτε άλλο. Βασικά όπως μου έκαναν την εγκατάσταση, έτσι το άφησα. Μου κάνει εντύπωση ότι είναι θέμα χαλκού καθώς στην επίσκεψη του τεχνικού για την ενεργοποίηση της σύνδεσης, η γραμμή μου από την πολυκατοικία στο καφάο ήταν κομμένη (στο δρόμο, θα έπρεπε να σκάψει ο ΟΤΕ για να το φτιάξει) και υπήρχε πιθανότητα να ακυρωθεί το συμβόλαιο, αλλά τελικά ο ΟΤΕ με πέταξε σε άλλη γραμμή "καλή και λειτουργική" κατά τα λεγόμενα τους προς τη VODAFONE κι έτσι κατάφεραν και με ενεργοποιησαν. Τουλάχιστον να ξέρω τί να περιμένω. οτι κατι ηταν λειτουργικο δεν σημαινει οτι δεν χαλαει.θα μπορουσε να εχει χαλασει και το router αλλα ειναι λιγο δυσκολο 22 hours ago, NikosKallithea said: Να ξερεις παντως ότι αποκατάστασης του χαλκου απο τον οτε ειναι σχεδον αδύνατη, δεν επισκευαζει πλεον χαλκο ο οτε, μονο αυτο που σου εκανε κανει, δηλαδη αλλαζει γραμμη αν υπαρχει αλλη διαθέσιμη. Οπτική ινα δεν εχει εκει Πρεπει να το κοψουν ολο για να το φτιαξουν.αν απλα ενα ζευγαρι εχει θεμα απλα θα δωσουν αλλον. 10 hours ago, ParafronGR said: Δυστυχώς, το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί στην πρώτη προσπάθεια για να μου ενεργοποίησουν τη γραμμή, ο τεχνικός είχε δει ότι η γραμμή μου από την πολυκατοικία μέχρι το ΚΑΦΑΟ ήταν κομμένη και θα έπρεπε ο ΟΤΕ να έρθει να σκάψει για να έχω ίντερνετ αλλιώς λόγω μη διαθεσιμότητας οπτικής από τη VODA, θα με ενημερωναν ότι θα ακυρώσουν το συμβόλαιο. Τελικά, μετά από αίτημα της VODA στους τεχνικούς του ΟΤΕ, αυτοί με πέταξαν σε άλλη "καλή" γραμμή για να έχω ίντερνετ και έτσι στην 3η επίσκεψη τεχνικού έγινε αλλαγή στη γραμμή μου κι ενεργοποιήθηκα. Οπότε, αν κι αυτή είναι ###, τον ήπιαμε. Μόνο INALAN βλέπω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου , αλλά δεν έχει εγκατάσταση η πολυκατοικία. Κρατάω το ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα ότι αν δεν αλλάξει η ταχύτητα, μπορώ να φύγω ατελώς, οπότε βλέπουμε... Μετρήσεις από σήμερα (24/8) το πρωί Link Status Up Modulation Type VDSL2_Vectoring Actual Rate(Up/Down) 11255/69904 kbps Attainable Rate(Up/Down) 19787/80259 kbps Noise Margin(Up/Down) 14.4/6.2 dB Line Attenuation(Up/Down) 24.5/18.7 dB Output Power(Up/Down) 8.9/14.4 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved Interleave Depth(Up/Down) 1/8 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 34/37 symbols Profile 17a Showtime Start 11 h 5 min 36 s LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 33/9601 FEC Errors(Up/Down) 400/12013935 to θεμα δεν ειναι αν θα φυγεις ατελως αλλα τι αλλο μπορεις να βαλεις.αν δεν υπαρχει οπτικη ινα απο κανεναν μετα ειτε πας 5g ειτε πας starlink. ταοποια μπορει οικονομικα να μην σε συμφερουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου On 24/08/2025 at 23:03, ParafronGR said: Μόνο INALAN βλέπω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου , αλλά δεν έχει εγκατάσταση η πολυκατοικία. Αν δεν κάνει κάποιος αίτηση, δεν μπαίνει στο κτίριο...
kax54638 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε εμένα. Είχα 100ρα γραμμή VDSL και ήταν "καρφωμένη" όντως στα 100 επί χρόνια. Εδώ και μερικές εβδομάδες άρχισε τα κόλπα μα τρομερή αυξωμείωση της ταχύτητας συγχρονισμού από 0 (κυριολεκτικά νεκρή) σε 60, 80 και πάμε πάλι από την αρχή χωρίε ποτέ να ανάβει κάποιο λαμπάκι για λάθος στο ρούτερ. Ήρθε τεχνικός από vodafone και ως δια μαγείας χωρίς να κάνει κάτι αυτός ή εγώ η γραμμή επανήλθε. Δούλεψε καλά για κανά 2 εβδομάδες και μετά ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Ήρθε ξανά τεχνικός και η γραμμή έφτιαξε μόνη της. Δηλκώθηκε βλάβη στον ΟΤΕ ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στην γραμμή. Από vodafone μου είπαν ότι είναι λογικά θέμα χαλκού και ότι πλέον ο ΟΤΕ δεν τα επισκευάζει και σε σπρώχνει ουσιαστικά να πας σε οπτική ίνα.
poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου On 16/09/2025 at 12:26, kax54638 said: Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε εμένα. Είχα 100ρα γραμμή VDSL και ήταν "καρφωμένη" όντως στα 100 επί χρόνια. Εδώ και μερικές εβδομάδες άρχισε τα κόλπα μα τρομερή αυξωμείωση της ταχύτητας συγχρονισμού από 0 (κυριολεκτικά νεκρή) σε 60, 80 και πάμε πάλι από την αρχή χωρίε ποτέ να ανάβει κάποιο λαμπάκι για λάθος στο ρούτερ. Ήρθε τεχνικός από vodafone και ως δια μαγείας χωρίς να κάνει κάτι αυτός ή εγώ η γραμμή επανήλθε. Δούλεψε καλά για κανά 2 εβδομάδες και μετά ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Ήρθε ξανά τεχνικός και η γραμμή έφτιαξε μόνη της. Δηλκώθηκε βλάβη στον ΟΤΕ ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στην γραμμή. Από vodafone μου είπαν ότι είναι λογικά θέμα χαλκού και ότι πλέον ο ΟΤΕ δεν τα επισκευάζει και σε σπρώχνει ουσιαστικά να πας σε οπτική ίνα. σε vodafone ξερω οτι επαιζε και θεμα με τα splitter μεσα στα kv. εχουν αρχισει να τα φτιαχνουν βεβαια οσο ξερω. εννοειται οτι αν μπορεις να βαλεις ινα πας σε ινα.φιλη μου ειχε vdsl. βλαβη σε χαλκο.σχεδον δυο μηνες χωρις υπηρεσια. της λεω πηγαινε ινα δεν θα στο φτιαξουν ποτε.ζητησε ινα αφου ειχε περαστει και ολα οκ. και παρομοιο πραγμα ειχε αναφερθει και εδω μεσα σε ενα τοπικ. ο χαλκος απλα πεθανε. μπορει βεβαια να ηταν κατι και στο splitter αλλα γενικα αν μπορεις να πας ινα πηγαινε. On 24/08/2025 at 23:03, ParafronGR said: Δυστυχώς, το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί στην πρώτη προσπάθεια για να μου ενεργοποίησουν τη γραμμή, ο τεχνικός είχε δει ότι η γραμμή μου από την πολυκατοικία μέχρι το ΚΑΦΑΟ ήταν κομμένη και θα έπρεπε ο ΟΤΕ να έρθει να σκάψει για να έχω ίντερνετ αλλιώς λόγω μη διαθεσιμότητας οπτικής από τη VODA, θα με ενημερωναν ότι θα ακυρώσουν το συμβόλαιο. Τελικά, μετά από αίτημα της VODA στους τεχνικούς του ΟΤΕ, αυτοί με πέταξαν σε άλλη "καλή" γραμμή για να έχω ίντερνετ και έτσι στην 3η επίσκεψη τεχνικού έγινε αλλαγή στη γραμμή μου κι ενεργοποιήθηκα. Οπότε, αν κι αυτή είναι ###, τον ήπιαμε. Μόνο INALAN βλέπω διαθεσιμότητα στην περιοχή μου , αλλά δεν έχει εγκατάσταση η πολυκατοικία. Κρατάω το ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα ότι αν δεν αλλάξει η ταχύτητα, μπορώ να φύγω ατελώς, οπότε βλέπουμε... Μετρήσεις από σήμερα (24/8) το πρωί τι εγινε τελικα? επισης οπως εγραψα και πιο πανω πολλες φορες το θεμα ειναι στην vodafone στα kv τους. 1
ParafronGR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 16/9/2025 στις 12:26 ΜΜ, kax54638 είπε Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σε εμένα. Είχα 100ρα γραμμή VDSL και ήταν "καρφωμένη" όντως στα 100 επί χρόνια. Εδώ και μερικές εβδομάδες άρχισε τα κόλπα μα τρομερή αυξωμείωση της ταχύτητας συγχρονισμού από 0 (κυριολεκτικά νεκρή) σε 60, 80 και πάμε πάλι από την αρχή χωρίε ποτέ να ανάβει κάποιο λαμπάκι για λάθος στο ρούτερ. Ήρθε τεχνικός από vodafone και ως δια μαγείας χωρίς να κάνει κάτι αυτός ή εγώ η γραμμή επανήλθε. Δούλεψε καλά για κανά 2 εβδομάδες και μετά ξεκίνησε πάλι τα ίδια. Ήρθε ξανά τεχνικός και η γραμμή έφτιαξε μόνη της. Δηλκώθηκε βλάβη στον ΟΤΕ ο οποίος δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα πρόβλημα στην γραμμή. Από vodafone μου είπαν ότι είναι λογικά θέμα χαλκού και ότι πλέον ο ΟΤΕ δεν τα επισκευάζει και σε σπρώχνει ουσιαστικά να πας σε οπτική ίνα. Επειδή εγώ έχω θέμα με τη γραμμή από την αρχή της σύνδεσης, δλδ όταν ήρθαν για την πρώτη εγκατάσταση είχα ήδη κομμένα καλώδια του ΟΤΕ προς το ΚΑΦΑΟ κτλ, είχα ρωτήσει τον τεχνικό της VODAFONE μήπως πάω σε οπτική και λόγω voucher και η απάντησή του ήταν ότι όσο ο ΟΤΕ δεν έχει σε κάποια πολυκατοικία οπτική, θα συνεχίσει και θα φτιάχνει τον χαλκό. Και βγάζει νόημα με την έννοια ότι στην πολυκατοικία μου είμαστε 22 άτομα με τηλεφωνικές γράμμες σε διάφορους παρόχους και μόνο η INALAN έχει οπτική σε μας. Δεν γίνεται να έχει κάποιος πρόβλημα όπως εγώ πχ και να πει ο ΟΤΕ "α, δεν επισκευαζουμε πλέον γραμμές, πείτε του να πάει ΙΝΑΛΑΝ". Απλά ξέρω ότι όποτε και αν περάσει οπτική ο ΟΤΕ, τέλος οι επισκευές. 1 ώρα πριν, poulinos είπε σε vodafone ξερω οτι επαιζε και θεμα με τα splitter μεσα στα kv. εχουν αρχισει να τα φτιαχνουν βεβαια οσο ξερω. εννοειται οτι αν μπορεις να βαλεις ινα πας σε ινα.φιλη μου ειχε vdsl. βλαβη σε χαλκο.σχεδον δυο μηνες χωρις υπηρεσια. της λεω πηγαινε ινα δεν θα στο φτιαξουν ποτε.ζητησε ινα αφου ειχε περαστει και ολα οκ. και παρομοιο πραγμα ειχε αναφερθει και εδω μεσα σε ενα τοπικ. ο χαλκος απλα πεθανε. μπορει βεβαια να ηταν κατι και στο splitter αλλα γενικα αν μπορεις να πας ινα πηγαινε. τι εγινε τελικα? επισης οπως εγραψα και πιο πανω πολλες φορες το θεμα ειναι στην vodafone στα kv τους. Στο δικό μου θέμα από προχθές θεωρητικά είμαι και πάλι ΟΚ, αλλά έχει γίνει το εξής: τελικά δεν ήρθαν μαζί πάλι δύο συνεργεία όπως μου είχαν πει από τη VODAFONE, ήρθε μόνο συνεργείο του ΟΤΕ και στην πολυκατοικία μου απλά μου χτύπησαν το κουδούνι και μέχρι να κατέβω είχαν φύγει, ήρθαν δλδ, έκαναν μέτρηση και εξαφανίστηκαν, οπότε ό,τι έκαναν, το έκαναν εξωτερικά. Από τότε, έχω ξανά 100MBPS καρφωμένα, αλλά για κάποιο λόγο ενώ ο ΟΤΕ δήλωσε ότι ήρθε σε μένα, δεν έκανε καμία αναφορά στη VODAFONE για το τί έφτιαξαν. Τους πήρα τηλ στο τεχνικό τμήμα να ρωτήσω τί έφταιξε αυτή τη φορά και αν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι στο μέλλον (του τύπου ότι μήπως έχω ελαττωμική γραμμή), και δεν είχαν ιδέα - έβλεπαν ότι η ταχύτητα επανήλθε αλλά ακόμα η γραμμή μου είναι δηλωμένη ώς "βλάβη" . Μέχρι και ο υπάλληλος που ήταν να με ενημερώσει μέχρι την Παρασκευή βλέπω στο VODAFONE app να γράφει ότι θα με καλέσει την Τρίτη. Μου είπαν για τις επομένες 3-4 μέρες να τραβάω speedtest και να τσεκάρω την ταχύτητα και βλέπουμε.. EDIT: Επειδή έχω γράψει και τη βλάβη μου σε άλλο forum, να ενημερώσω ότι η βλάβη που είχα όταν ξεκίνησα το θέμα διορθώθηκε στις 4/9 μετά από επισκεψη δύο συνεργείων (VODAFONE κ ΟΤΕ), κράτησε για 5 μέρες και ξαναχάλασε με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, δλδ είχα για 5 μέρες καρφωμένα 100MPBS και έπεσε ξανά μέχρι τα 45!!. Τώρα που μου το έφτιαξαν, είναι η 2η φορά που έγινε επισκευή. Συνολικά, σε ένα μήνα που έχω τη γραμμη, τις 24 μέρες είναι δηλωμένη ώς "βλάβη". Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου από ParafronGR
kax54638 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 18 hours ago, ParafronGR said: Επειδή εγώ έχω θέμα με τη γραμμή από την αρχή της σύνδεσης, δλδ όταν ήρθαν για την πρώτη εγκατάσταση είχα ήδη κομμένα καλώδια του ΟΤΕ προς το ΚΑΦΑΟ κτλ, είχα ρωτήσει τον τεχνικό της VODAFONE μήπως πάω σε οπτική και λόγω voucher και η απάντησή του ήταν ότι όσο ο ΟΤΕ δεν έχει σε κάποια πολυκατοικία οπτική, θα συνεχίσει και θα φτιάχνει τον χαλκό. Και βγάζει νόημα με την έννοια ότι στην πολυκατοικία μου είμαστε 22 άτομα με τηλεφωνικές γράμμες σε διάφορους παρόχους και μόνο η INALAN έχει οπτική σε μας. Δεν γίνεται να έχει κάποιος πρόβλημα όπως εγώ πχ και να πει ο ΟΤΕ "α, δεν επισκευαζουμε πλέον γραμμές, πείτε του να πάει ΙΝΑΛΑΝ". Απλά ξέρω ότι όποτε και αν περάσει οπτική ο ΟΤΕ, τέλος οι επισκευές. Ναι σωστά. Δεν το έγραψα καλά. Δεν διορθώνουν τις βλάβες αν υπάρχει υποδομή για οπτική ίνα. Διαφορετικά προφανώς και θα πρέπει να το κάνουν. Εγω έκανα την αίτηση για ίνα και αναμένω αν και προς το παρόν η γραμμή έφτιαξε και είναι πολύ σταθερή χωρίς να βρει κανένας κάποια βλάβη.
poulinos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα On 21/09/2025 at 03:28, ParafronGR said: Επειδή εγώ έχω θέμα με τη γραμμή από την αρχή της σύνδεσης, δλδ όταν ήρθαν για την πρώτη εγκατάσταση είχα ήδη κομμένα καλώδια του ΟΤΕ προς το ΚΑΦΑΟ κτλ, είχα ρωτήσει τον τεχνικό της VODAFONE μήπως πάω σε οπτική και λόγω voucher και η απάντησή του ήταν ότι όσο ο ΟΤΕ δεν έχει σε κάποια πολυκατοικία οπτική, θα συνεχίσει και θα φτιάχνει τον χαλκό. Και βγάζει νόημα με την έννοια ότι στην πολυκατοικία μου είμαστε 22 άτομα με τηλεφωνικές γράμμες σε διάφορους παρόχους και μόνο η INALAN έχει οπτική σε μας. Δεν γίνεται να έχει κάποιος πρόβλημα όπως εγώ πχ και να πει ο ΟΤΕ "α, δεν επισκευαζουμε πλέον γραμμές, πείτε του να πάει ΙΝΑΛΑΝ". Απλά ξέρω ότι όποτε και αν περάσει οπτική ο ΟΤΕ, τέλος οι επισκευές. Στο δικό μου θέμα από προχθές θεωρητικά είμαι και πάλι ΟΚ, αλλά έχει γίνει το εξής: τελικά δεν ήρθαν μαζί πάλι δύο συνεργεία όπως μου είχαν πει από τη VODAFONE, ήρθε μόνο συνεργείο του ΟΤΕ και στην πολυκατοικία μου απλά μου χτύπησαν το κουδούνι και μέχρι να κατέβω είχαν φύγει, ήρθαν δλδ, έκαναν μέτρηση και εξαφανίστηκαν, οπότε ό,τι έκαναν, το έκαναν εξωτερικά. Από τότε, έχω ξανά 100MBPS καρφωμένα, αλλά για κάποιο λόγο ενώ ο ΟΤΕ δήλωσε ότι ήρθε σε μένα, δεν έκανε καμία αναφορά στη VODAFONE για το τί έφτιαξαν. Τους πήρα τηλ στο τεχνικό τμήμα να ρωτήσω τί έφταιξε αυτή τη φορά και αν πρόκειται να ξανασυμβεί κάτι στο μέλλον (του τύπου ότι μήπως έχω ελαττωμική γραμμή), και δεν είχαν ιδέα - έβλεπαν ότι η ταχύτητα επανήλθε αλλά ακόμα η γραμμή μου είναι δηλωμένη ώς "βλάβη" . Μέχρι και ο υπάλληλος που ήταν να με ενημερώσει μέχρι την Παρασκευή βλέπω στο VODAFONE app να γράφει ότι θα με καλέσει την Τρίτη. Μου είπαν για τις επομένες 3-4 μέρες να τραβάω speedtest και να τσεκάρω την ταχύτητα και βλέπουμε.. EDIT: Επειδή έχω γράψει και τη βλάβη μου σε άλλο forum, να ενημερώσω ότι η βλάβη που είχα όταν ξεκίνησα το θέμα διορθώθηκε στις 4/9 μετά από επισκεψη δύο συνεργείων (VODAFONE κ ΟΤΕ), κράτησε για 5 μέρες και ξαναχάλασε με ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, δλδ είχα για 5 μέρες καρφωμένα 100MPBS και έπεσε ξανά μέχρι τα 45!!. Τώρα που μου το έφτιαξαν, είναι η 2η φορά που έγινε επισκευή. Συνολικά, σε ένα μήνα που έχω τη γραμμη, τις 24 μέρες είναι δηλωμένη ώς "βλάβη". δεν θα σου πει πηγαινε Inalan. αν όμως ειχες οπτικη από voda,nova,cosmote θα στο ελεγε γιατι θα ηθελε να σε παρει πελατη και να μην φτιαξει τον χαλκο. πολλες φορες όταν δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα ο τεχνικος δεν θα κανει πχ προληπτικη αλλαγη.θα κλεισει την βλαβη και τελος.θα πρεπει να σκασει αρκετες φορες η βλαβη για προληπτικη αλλαγη. άλλες φορες φτιαχνουν την βλαβη και σου λενε μα όλα είναι οκ. επισης όταν παρεις την vodafone αυτοι θα δουν την αιτιολογια που εκλεισε ο οτε την βλαβη.μπορει να μην φαινεται καν τιποτα.και εννοείται κανεις δεν θα σου πει αν θα ξανασυμβει ή όχι. On 21/09/2025 at 22:19, kax54638 said: Ναι σωστά. Δεν το έγραψα καλά. Δεν διορθώνουν τις βλάβες αν υπάρχει υποδομή για οπτική ίνα. Διαφορετικά προφανώς και θα πρέπει να το κάνουν. Εγω έκανα την αίτηση για ίνα και αναμένω αν και προς το παρόν η γραμμή έφτιαξε και είναι πολύ σταθερή χωρίς να βρει κανένας κάποια βλάβη. αν δεν υπαρχει ινα ναι θα πρεπει να το φτιαξουν και αυτο στο μετρο του εφικτου παντως αλλιως παντα υπαρχει και η αιτιολογια τεχνικη αδυναμια 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα