Witcher1st Δημοσ. χθες στις 01:45 πμ Δημοσ. χθες στις 01:45 πμ Σκεφτομαι να αλλαξω τα πομολα+κλειδαριες στις 3 πορτες στο σπιτι, επειδη ειναι αρκετα παλια και ουτε κλεινουν καλα οι πορτες, και αν κλεινουν δε κλειδωνουν. Για την τεταρτη πορτα που ειχε και το μεγαλυτερο προβλημα, ειχα αγορασει εγω πριν 2 χρονια πομολα + κλειδαρια, το κοστος παει απο 15-20 ευρω και για τα δυο. Οποτε θα χρειαστω το λιγοτερο 50-60 ευρω, και δε ξερω εαν τα καταφερω και μονος μου ή χρειαστει να καλεσω μαστορα, καθως την προηγουμενη φορα υπηρξε επιπλοκη, ευτυχως χωρις σοβαρες συνεπειες.. Εσεις τι θα κανατε στην περιπτωση μου; Οχι και τιποτα αλλο, ειμαι και με συμβολαιο που παει σιωπηρα πλεον ( εχει "ληξει" εδω και 1.5 χρονο ) και ανα πασα στιγμη μπορει να παρει τηλεφωνο για ανανεωση + αυξηση ενοικιου. Βεβαια αυτο δε λεει κατι, αλλο το ενα, αλλο το αλλο, απλα το αναφερω. Πχ περυσι που χαλασε το ρολο απο το στορι το πληρωσε ο ιδιοκτητς, κοστος κοντα στα 200-250 δε θυμαμαι ακριβως. Γενικα το σπιτι θελει καποιες αλλαγες, πχ πιθανον να αλλαξω και το φλοτερ απο το καζανακι, αλλα εκει το κοστος ειναι μικροτερο, κοντα στα 10 ευρω. Αλλα για τις κλειδαριες με τα πομολα παμε πιο ψηλα. 1
clampro Δημοσ. χθες στις 01:58 πμ Δημοσ. χθες στις 01:58 πμ (επεξεργασμένο) Κανονικά, ο ιδιοκτήτης πληρώνει τις φθορές που υπήρχαν πριν μπεις εσύ μέσα (οκ γελάμε όλοι μαζί) καθώς και τις φυσικές φθορές, όπως για παράδειγμα χαλασμένος θερμοσίφωνας, βλάβη στα ηλεκτρολογικά ή το ρολό που ανέφερες. Ο ενοικιαστής πληρώνει φθορές από αμέλεια δική του, όπως σπασμένο τζάμι, ζημιά στο παρκέ αν υπάρχει, σπασμένα πλακάκια, κλπ κλπ. Τώρα για την δική σου περίπτωση, εγώ θα πάρω το μέρος σου και θα πω ότι αυτά που αναφέρεις είναι φυσικές φθορές, και η επισκευή τους είναι κάτι που θα πρέπει να καλύψει ο ιδιοκτήτης, μιας και είναι δική του υποχρέωση το σπίτι που νοικιάζει να είναι λειτουργικό, όπως όταν στο παρέδωσε. Αυτό το τελευταίο είναι που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα, γιατί αν για παράδειγμα όταν μπήκες μέσα μια πόρτα δεν κλείδωνε κι εσύ υπέγραψες ότι το σπίτι είναι εντάξει (αυτό το γράφει σε όλα τα τυπικά συμβόλαια ενοικίασης), τότε αν ο άλλος είναι μαλάκας μπορεί να σου πει "έτσι ήταν έτσι το βρήκες δεν το φτιάχνω". EDIT: Για να απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος, αν δεν με ενοχλούσαν οι πόρτες θα τις άφηνα όπως είναι. Αν τώρα υπάρχει λόγος να επισκευαστούν, μάλλον θα το έκανα μόνος μου, εκτός αν όπως είπες πρέπει να έρθει μάστορας. Επεξ/σία χθες στις 02:00 πμ από clampro 1 1
StamTheMan Δημοσ. χθες στις 02:15 πμ Δημοσ. χθες στις 02:15 πμ 26 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Εσεις τι θα κανατε στην περιπτωση μου; Φθορες πληρωνει ο ιδιοκτητης. Ζημιες απο κακη χρηση πληρωνει ο ενοικιαστης. 26 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Οχι και τιποτα αλλο, ειμαι και με συμβολαιο που παει σιωπηρα πλεον ( εχει "ληξει" εδω και 1.5 χρονο ) και ανα πασα στιγμη μπορει να παρει τηλεφωνο για ανανεωση + αυξηση ενοικιου. Βεβαια αυτο δε λεει κατι, αλλο το ενα, αλλο το αλλο, απλα το αναφερω. Αν το ενοικιο που δινεις ειναι αισθητα χαμηλο για την περιοχη και την εποχη,γενικα ειναι καλο να μην τον πολυενοχλεις. Σκεψου να ζητησεις επισκευες 100 ευρω και να σου κανει καμια αυξηση 50 ευρω. Σκεψου τι σε συμφερει . Εγω γενικα επειδη στα τελευταια 3 σπιτια ειχα πετυχει πολυ χαμηλα ενοικια,οτι χρειαζοταν το εφτιαχνα μονος μου και δεν ενοχλουσα . Τους ειχα ενοχλησει στην αρχη,γιατι ηταν πολλα πραματα που ηθελαν επισκευη,αλλα ζητουσα μονο τα λεφτα για τα ανταλλακτικα. Σε αυτο που ειμαι,οτι και αν γινει δεν προκειται να ζητησω τιποτα ( εκτος και αν σπασει κανας θερμοσιφωνας ή η αντλια ) ,γιατι το ενοικιο που δινω ειναι ΤΣΑΜΠΑ. 4
Witcher1st Δημοσ. χθες στις 02:24 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 02:24 πμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, StamTheMan said: Φθορες πληρωνει ο ιδιοκτητης. Ζημιες απο κακη χρηση πληρωνει ο ενοικιαστης. Αν το ενοικιο που δινεις ειναι αισθητα χαμηλο για την περιοχη και την εποχη,γενικα ειναι καλο να μην τον πολυενοχλεις. Σκεψου να ζητησεις επισκευες 100 ευρω και να σου κανει καμια αυξηση 50 ευρω. Σκεψου τι σε συμφερει . Εγω γενικα επειδη στα τελευταια 3 σπιτια ειχα πετυχει πολυ χαμηλα ενοικια,οτι χρειαζοταν το εφτιαχνα μονος μου και δεν ενοχλουσα . Τους ειχα ενοχλησει στην αρχη,γιατι ηταν πολλα πραματα που ηθελαν επισκευη,αλλα ζητουσα μονο τα λεφτα για τα ανταλλακτικα. Σε αυτο που ειμαι,οτι και αν γινει δεν προκειται να ζητησω τιποτα ( εκτος και αν σπασει κανας θερμοσιφωνας ή η αντλια ) ,γιατι το ενοικιο που δινω ειναι ΤΣΑΜΠΑ. Πλεον για την περιοχη ειναι φθηνο, ενω πριν 4 χρονια ελεγα οτι δινω πολλα.. Αν και παλιο βεβαια πριν του 80 λογικα, αλλα και παλι στις αγγελιες που βλεπω ολα ειναι πανακριβα, ακομα και τα παλια. Η αυξηση εαν γινει ή σε μελλοντικο ενοικιαστη σιγουρα θα ειναι απο 100 ευρω και πανω. Το θεμα ειναι μη τα φτιαξω και μου το αυξησει ετσι κι αλλιως. Αν και τωρα που το ξανακοιταξα το συμβολαιο ελληγε 01/23, οποτε ειμαστε σιωπηρα 2.5 χρονια, παμε για 3. Κακη χρηση δεν εγινε, απλα τα πομολα ειναι σιγουρα παμπαλαια και κακης ποιοτητας. Επεξ/σία χθες στις 02:25 πμ από Witcher1st
StamTheMan Δημοσ. χθες στις 03:39 πμ Δημοσ. χθες στις 03:39 πμ 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Πλεον για την περιοχη ειναι φθηνο, ενω πριν 4 χρονια ελεγα οτι δινω πολλα.. Αν και παλιο βεβαια πριν του 80 λογικα, αλλα και παλι στις αγγελιες που βλεπω ολα ειναι πανακριβα, ακομα και τα παλια. Η αυξηση εαν γινει ή σε μελλοντικο ενοικιαστη σιγουρα θα ειναι απο 100 ευρω και πανω. Το θεμα ειναι μη τα φτιαξω και μου το αυξησει ετσι κι αλλιως. Αν και τωρα που το ξανακοιταξα το συμβολαιο ελληγε 01/23, οποτε ειμαστε σιωπηρα 2.5 χρονια, παμε για 3. Κακη χρηση δεν εγινε, απλα τα πομολα ειναι σιγουρα παμπαλαια και κακης ποιοτητας. εφοσον δεν σε εχει ενοχλησει τοσο καιρο,καλο ειναι να μην τον ενοχλησεις. Αν σε ενοχλει το ηθικο κομματι,προχωρας και ζητας να τα πληρωσει εκεινος,αλλα μετα να περιμενεις αυξηση η ακομα και να σου ζητησει να αποχωρησεις. Αν σκεφτεσαι την τσεπη σου πιο πολυ απο τον εγωισμο σου,αστον στην ησυχια του. Και εγω αν ειχα ενοικο και ενω τον ειχα αφησει 2 χρονια μεσα χωρις αυξηση μου ζητουσε να αλλαξω...πομολα,μαλλον θα τον εστελνα σπιτι του ( η μαλλον σε αλλο σπιτι ) . 2
The_Judas Δημοσ. χθες στις 08:25 πμ Δημοσ. χθες στις 08:25 πμ Αυτό ακριβώς, αν σου κρατάει το ενοικιο σε φυσιολογικά επιπεδα μην κανεις θεμα για τα πομολα που δεν ειναι και σοβαρό προβλημα. Στην πλειοψηφία των σπιτιων δεν κλειδώνουν καν και δεν ειναι κάποιο σοβαρό προβλημα.
mike15 Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ Δημοσ. χθες στις 09:03 πμ σιγα το κοστος,μην ενοχλεις..σαν ιδιοκτητης και εγω θα σε εβλεπα καπως καρμοιρη εαν ενοχλουσες για τετοιο ποσο απο την στιγμη που δεν εχουν ζημια και ειχες μπει ετσι μεσα. και επειδη θελω να σε βοηθησω,εαν το συνεχιζες μετα και για αλλα που οπως λες θελουν αλλαγη ,θα φοβομουν οτι θα αρχισεις να ζητας και καποια στιγμη οταν φυγεις ,σε μια διαφωνια θα πεταγες το..εκανα τοσες επιδιορθωσεις ,ετσι το εκτιμας αυτο? και θα φοβομουν μετα πριν φυγεις οτι για να δικαιωθεις θα κανεις και καποια ζημια.. οποτε κανε οτι σου επιτρεπεται και μην ζητας λογαριασμο για τα εξτρα.εκτος εαν ειναι κατι πολυ κοστοβορο.εαν πιστευεις οτι θα ενοχληθει απο τις αλλαγες,γιατι κανονικα πρεπει να τον πληροφορησεις,τοτε μιλα του.εαν ειναι ανετος ,μην τον πληροφορεις.σε περιπτωση διαφωνιας στο τελος,πανε βγαλτα ,βαλε τα δικα του και παρε μαζι σου αυτα που εβαλες . 1
gpapadakis Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) Αλλαξε μονο τις χωνευτες κλειδαριες για να εξυπηρετηθεις εσυ οσο εισαι εκει, ανα θες την πορτα να κλεινει, εχει με 5€ τη μια. Τα πομολα συνηθως δε χαλανε, το σιδερο απο το πομολο ξεχαρβαλιαζει την κλειδαρια. Τωρα το δεν κλεινει η μεσοπορτα μπορει μην ειναι θεμα κλειδαριας, αλλα να εχει φουσκωσει η πορτα λογω υγρασιας ή απο βαψιμο και να χρειαζεται φαγωμα το αντικρυσμα της κλειδαριας για να μπαινει η γλωσσα κοκ, εξαρταται. Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από gpapadakis
dsi44 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες καταλαβαινεις οτι το ειναι λιγο ετσι λιγο αλλιως ...λιγο μου φαινεται οτι θελουν αλλαγη ειναι τελειως υποκειμενικο. Μην ενοχλεις τον ανθρωπο για την παραξενια σου.Αν θες να ειναι ολα στην εντελεια νοικιασε νεοτερο. 1
Morosana Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Όλοι είστε large με ξένα λεφτά και λέτε να τα αλλάξει μόνος του χωρίς να ενοχλήσει. Νομίζετε ότι κάποιος που εισπράττει σταθερά 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα θα κολλήσει να δώσει 50 60€ για την περιουσία του και θα ανεβάσει το ενοίκιο ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει ήδη εδώ και 2 χρόνια;
gpapadakis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 4 minutes ago, Morosana said: Όλοι είστε large με ξένα λεφτά και λέτε να τα αλλάξει μόνος του χωρίς να ενοχλήσει. Νομίζετε ότι κάποιος που εισπράττει σταθερά 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα θα κολλήσει να δώσει 50 60€ για την περιουσία του και θα ανεβάσει το ενοίκιο ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει ήδη εδώ και 2 χρόνια; Οταν κρινει αυτος οτι χρειαζεται
Vstromrider Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 4 ώρες πριν, Morosana είπε Όλοι είστε large με ξένα λεφτά και λέτε να τα αλλάξει μόνος του χωρίς να ενοχλήσει. Νομίζετε ότι κάποιος που εισπράττει σταθερά 5 χρόνια χωρίς πρόβλημα θα κολλήσει να δώσει 50 60€ για την περιουσία του και θα ανεβάσει το ενοίκιο ενώ θα μπορούσε να το είχε κάνει ήδη εδώ και 2 χρόνια; Ναι. Θα το κανει.
Witcher1st Δημοσ. πριν από 10 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 10 ώρες Παντως ο υδραυλικος θα ερθει αυριο να φτιαξει το καζανακι, να βαλει φλοτερ και αντλια. Δε ξερω ποσα θα δωσω. Να αλλαξω και τα πομολα, σε λιγο θα κανω και ανακαινιση που λεει ο λογος Αλλα ασε δε θα ενοχλησω, απο την στιγμη που το ενοικιο ειναι χαμηλο. 650 δινω ( ναι χαμηλο ειναι πλεον.. ), αλλα μπορει ανετα να παει στα 800. Αν και σπιτι πριν του 80'. Πως μας εχουν καταντησει ρε γμτ.. Εχουν ξεχρεωσει το σπιτι οι παλιες γενιες και τωρα με τα ενοικια θα βγαλουν και 2ο δωρεαν. Τι φουσκα ειναι αυτη; Και οσο παει χειροτερευει.
Mhdenistis Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δεν μπορεί να αποδείξει ο ιδιοκτήτης τις φθορές που προκάλεσε ο ενοικιαστής, αν το πετύχει καλώς διαφορετικά ο ίδιος.
StamTheMan Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε σε λιγο θα κανω και ανακαινιση που λεει ο λογος Ενα καζανακι και μερικα πομολα αλλαζεις. 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Πως μας εχουν καταντησει ρε γμτ.. Χαλαρωσε και μην κλαιγεσαι ρε μαν. 1 ώρα πριν, Mhdenistis είπε Δεν μπορεί να αποδείξει ο ιδιοκτήτης τις φθορές που προκάλεσε ο ενοικιαστής, αν το πετύχει καλώς διαφορετικά ο ίδιος. Μαν,δεν ειναι δικαστηριο η φαση. Το θεμα δεν ειναι τι μπορει να αποδειξει. Το θεμα ειναι να μη φτασει εκει η κατασταση. Επεξ/σία πριν από 8 ώρες από StamTheMan 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις