manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ 3 ώρες πριν, Retromaniac είπε Μα δεν είπα trust me bro. Προσπαθώ να εξηγήσω στο μέτρο του δυνατού από τη στιγμή που δεν έχω προσωπική επαφή με το project. Και το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να προσφέρω τη δικιά μου εμπειρία. Δεν είναι ότι είπα απλά "Δεν μπορεί να γίνει, trust me bro". Προσπαθώ να εξηγήσω γιατί δεν μπορούμε εξ αποστάσεως να καταλάβουμε κάτι που φαίνεται εύκολο, γιατί μπορεί να είναι δύσκολο. Τι μπορεί να παίζει από πίσω. Πράγματα που αγνοούμε παντελώς. Αν σου έλεγα τους ακριβείς λόγους θα ήμουν ψεύτης γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να τους ξέρω. Και ναι θα συνεχίσω να τους λέω ψεκες όσους επιπόλαια πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας και λένε τους άλλους "πρόβατα" και "χρήσιμους ανόητους". Είπε ο γάιδαρος το πετεινό κεφάλα δηλαδή. Θα ήθελα πάντως να μου πεις και εσύ γιατί πιστεύεις οτι δεν το έκαναν με το ΑΦΜ. Ίσως εγώ παρεξήγησα τα λεγόμενα σου αλλά μου φαινόσουν αρκετά σίγουρος ότι γνωρίζεις. Να λες ψέκα κάποιον που σου λέει ότι θα σε παρακολουθούν, ναι το καταλαβαίνω. Δεν έχει καμία διαφορά. Εγώ μόνο εικασίες μπορώ να κάνω όσον αφορά τον ΠΑ και είναι ένα έργο ξεκάθαρα για να φαγωθούν χρήματα. Στην ουσία έτσι όπως στήνεται στην καινούργια βάση θα έχουμε ουσιαστικά δύο μοναδικά πεδία και τον ΠΑ αλλά και το ΑΦΜ. Δεν θεωρώ ότι κάποιος που έχει την ελάχιστη σχέση με τις βάσεις δεδομένων θα έκανε ένα τέτοιο λάθος και ότι δεν έχει γίνει σκόπιμα. 1 ώρα πριν, Xdanger είπε Τρεις λόγοι που μπορώ να σκεφτώ συγκεκριμένα γιατί δεν χρησιμοποίησαν το αφμ αντί να φτιάξουν νέο. 1) Τεχνικά θα πρέπει να έχεις μια βάση που θα είναι η source of truth Αυτή η βάση δεν μπορεί να είναι τα αφμ γιατί εκτός από τυχόν διπλό εγγραφές που μπορεί να υπάρχουν αφμ χρησιμοποιούν και τα νομικά πρόσωπα. 2) Νομικά το ΑΦΜ είναι φορολογικός αριθμός και θα πρέπει να βρουν τρόπο στην νομοθεσία να ξεχωρίζει ποιος κατέγραψε τον αριθμό αυτό για φορολογικούς λόγους και ποιος απλά για την αντιστοίχηση του μητρώου, οπότε αυτό λύνεται εύκολα με την δημιουργία νέου αριθμού. Το ότι περιλαμβάνει το ΑΦΜ δεν έχει σημασία γιατί είναι νομικό το θέμα 3) και το πιο σημαντικό. Όταν δίνεις τον προσωπικό αριθμό κάπου τότε αυτός έχει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Αν αυτός ο αριθμός ήταν το αφμ σου τότε οποίος έχει τον αφμ σου και δικαιώματα πρόσβασης θα μπορούσε να δει τους αριθμούς μητρώων που έχεις χωρίς να του έχεις δώσει την "συγκατάθεση". Ενώ στον προσωπικό αριθμό έχεις 3 επιπλέον αλφαριθμητικά που θα πρέπει να μαντέψει κάποιος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, το αν δεν μπορείς να τους σκεφτείς εσύ και εγώ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό γίνεται για μίζες από έργα και το αφμ να χρησιμοποιούσαν πάλι θα έπρεπε να στηθεί το νέο μητρώο που θα δίνει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Οπότε πάλι οι ίδιες μίζες θα είχαν φαγωθεί Σου ζήτησα να διαβάσεις τι γράφω και πάλι με έγραψες μιας και τα έχω απαντήσει όλα τα παραπάνω ήδη δύο φορές. Να τα πω απαντήσω και μία τρίτη συνοπτικά . 1)Σήμερα όπως εκδίδεται ο ΠΑ σήμεαρα αν έχω δύο ΑΦΜ μετά τις 6 Νοεμβρίου θα έχω και 2 ΠΑ. Άρα το πρόβλημα γίνεται χειρότερο. 2) Δεν υπάρχει νόμος να περιορίζει την χρήση του ΑΦΜ και αν άντε ας πούμε ότι υπάρχει μπορεί και να ξεπεραστεί. Το όλο υπόλοιπο δεν έχει νόημα. Το ποιος και γιατί κατέγραψε φαίνεται στο που τον κατέγραψε. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω όμως απαντήσει και αν θες δώσε ένα πρακτικό πραγματικό παράδειγμα. 3) Μιλάμε για 3 διαφορετικά ψηφία και με 13 συνδυασμούς και η μαντάτεψα δεν παίρνει ούτε 2 ώρες σε ένα τυπικό υπολογιστή. Και πάλι όμως μην σταθούμε σε αυτό. Αυτός που θα έχει το ΑΦΜ ας πούμε ο έφορος δεν θα έχει και τον ΠΑ μου αφού ο σκοπός του ΠΑ είναι να έχω ένα αριθμό για όλα;
Xdanger Δημοσ. Τετάρτη στις 09:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:25 μμ 18 λεπτά πριν, manolis940 είπε Στην ουσία έτσι όπως στήνεται στην καινούργια βάση θα έχουμε ουσιαστικά δύο μοναδικά πεδία και τον ΠΑ αλλά και το ΑΦΜ. Δεν θεωρώ ότι κάποιος που έχει την ελάχιστη σχέση με τις βάσεις δεδομένων θα έκανε ένα τέτοιο λάθος και ότι δεν έχει γίνει σκόπιμα. Στην καινούργια βάση δεν θα έχει 2 μοναδικά πεδία θα έχει τους αριθμούς για τα μητρώα+ το κλειδί πα. Το θέμα δεν είναι μόνο η βάση αλλά και η αναζήτηση όπου απλά ο καθένας θα δίνει την ταυτότητα του και με βάση το ΠΑ θα φορτώνει τον αριθμό μητρώου που χρειάζεται η κάθε υπηρεσία και εδώ είναι η πρόσβαση https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-psephiakes-diakuberneses/psephiakes-diakuberneses/anazitisi-pa 22 λεπτά πριν, manolis940 είπε Σου ζήτησα να διαβάσεις τι γράφω και πάλι με έγραψες μιας και τα έχω απαντήσει όλα τα παραπάνω ήδη δύο φορές. Να τα πω απαντήσω και μία τρίτη συνοπτικά . 1)Σήμερα όπως εκδίδεται ο ΠΑ σήμεαρα αν έχω δύο ΑΦΜ μετά τις 6 Νοεμβρίου θα έχω και 2 ΠΑ. Άρα το πρόβλημα γίνεται χειρότερο. Δεν θα έχεις γιατί κάθε πα συνδέεται μοναδικά σε κάθε υπηρεσία π.χ. ΑΜΚΑ. Δεν μπορούν 1 πα να συνδεθούν στο ίδιο ΑΜΚΑ, μητρώο Δήμου κτλ. Αν υπάρχει πρόβλημα είτε διαφορετικό όνομα είτε οτιδήποτε πάλι χτυπάει ακόμα και τώρα αν πας να το βγάλεις μόνος σου 26 λεπτά πριν, manolis940 είπε 2) Δεν υπάρχει νόμος να περιορίζει την χρήση του ΑΦΜ και αν άντε ας πούμε ότι υπάρχει μπορεί και να ξεπεραστεί. Το όλο υπόλοιπο δεν έχει νόημα. Το ποιος και γιατί κατέγραψε φαίνεται στο που τον κατέγραψε. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω όμως απαντήσει και αν θες δώσε ένα πρακτικό πραγματικό παράδειγμα. ΑΦΜ= Αριθμός φορολογικού μητρώου. Έχει συγκεκριμένο σκοπό δεν χρειάζεται να έχει ειδικό νόμο. ΠΑ= προσωπικός αριθμός Σύμφωνα με το gdpr όταν δίνεις κάτι είναι για συγκεκριμένο σκοπό. Δηλαδή δίνεις το ΑΦΜ για ποιο σκοπό είναι? Φορολογικό ή για αναζήτηση μητρώου? Αν η ααδε αποφασίσει κάποια στιγμή να δώσει άλλη μορφή στο ΑΦΜ πως θα το κάνει αφού θα έχει χάσει τον ρόλο του ως αριθμό φορολογικού μητρώου? Η θα έχει όλα τα μητρώα από όλες τις υπηρεσίες καταγεγραμμένα? (Ξανά gdpr) Πας στο εφκα και δίνεις το ΑΦΜ (σαν πα). Εχει το δικαίωμα το εφκα να καταγράφει και να επεξεργάζεται στοιχεία του φορολογικού σου προφίλ και με τι σκοπό? Πάλι gdpr (Σαν παράδειγμα έβαλα το εφκα, μην μου πεις πως έχει μπορεί να υπάρχει υπηρεσία που να μην το έχει) 38 λεπτά πριν, manolis940 είπε 3) Μιλάμε για 3 διαφορετικά ψηφία και με 13 συνδυασμούς και η μαντάτεψα δεν παίρνει ούτε 2 ώρες σε ένα τυπικό υπολογιστή. Και πάλι όμως μην σταθούμε σε αυτό. Αυτός που θα έχει το ΑΦΜ ας πούμε ο έφορος δεν θα έχει και τον ΠΑ μου αφού ο σκοπός του ΠΑ είναι να έχω ένα αριθμό για όλα; Οπότε στο σύστημά που σου γυρνάει τα στοιχεία μητρώου (βλ site που σου έστειλα πάνω) θα υπάρχει καταγραφή συγκεκριμένου υπαλλήλου να κάνει δοκιμές στο ίδιο ΑΦΜ? Υπάρχει σύστημα που να κλειδώνει τις προσπάθειες και να ενημερώνονται οι αρχές με τα στοιχεία του υπαλλήλου? Και αν δεν υπάρχει είναι δύσκολο να μπει? Η νομίζεις πως ρίχνεις bruteforce σε κάνα rar αρχείο που δεν το παίρνει χαμπάρι κανείς? 42 λεπτά πριν, manolis940 είπε Εγώ μόνο εικασίες μπορώ να κάνω όσον αφορά τον ΠΑ και είναι ένα έργο ξεκάθαρα για να φαγωθούν χρήματα. Σου εξήγησα και πιο πάνω πως χρήματα θα είχαν φαγωθεί ξανά και το αφμ να χρησιμοποιούσαν δεν αλλάζει κάτι πάλι μητρώου θα έπρεπε να φτιάξουν.
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:05 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:05 πμ 3 ώρες πριν, Xdanger είπε Στην καινούργια βάση δεν θα έχει 2 μοναδικά πεδία θα έχει τους αριθμούς για τα μητρώα+ το κλειδί πα. Το θέμα δεν είναι μόνο η βάση αλλά και η αναζήτηση όπου απλά ο καθένας θα δίνει την ταυτότητα του και με βάση το ΠΑ θα φορτώνει τον αριθμό μητρώου που χρειάζεται η κάθε υπηρεσία και εδώ είναι η πρόσβαση https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-psephiakes-diakuberneses/psephiakes-diakuberneses/anazitisi-pa Όπου μέσα στους αριθμούς για μητρώα είναι και το ΑΦΜ, το οποίο είναι μοναδικό. Όσο μοναδικός τουλάχιστον θα είναι και ο ΠΑ 3 ώρες πριν, Xdanger είπε Δεν θα έχεις γιατί κάθε πα συνδέεται μοναδικά σε κάθε υπηρεσία π.χ. ΑΜΚΑ. Δεν μπορούν 1 πα να συνδεθούν στο ίδιο ΑΜΚΑ, μητρώο Δήμου κτλ. Αν υπάρχει πρόβλημα είτε διαφορετικό όνομα είτε οτιδήποτε πάλι χτυπάει ακόμα και τώρα αν πας να το βγάλεις μόνος σου Και το ΑΦΜ με ένα ΑΜΚΑ συνδέεται θεωρητικά. Και πάλι εγώ που έχω δύο ΑΦΜ θα βγάλω δύο ΠΑ. Οπότε κρατάμε το ΑΦΜ και ξεκινάμε να κάνουμε μοναδικές διασυνδέσεις με ΑΜΚΑ. Όχι πως αυτό θα λύσει κάποιο πρόβλημα ουσιαστικά αλλά οκ. Θέλω να μείνω στο κομμάτι ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να περατωθεί χωρίς ΠΑ. 3 ώρες πριν, Xdanger είπε ΑΦΜ= Αριθμός φορολογικού μητρώου. Έχει συγκεκριμένο σκοπό δεν χρειάζεται να έχει ειδικό νόμο. ΠΑ= προσωπικός αριθμός Σύμφωνα με το gdpr όταν δίνεις κάτι είναι για συγκεκριμένο σκοπό. Δηλαδή δίνεις το ΑΦΜ για ποιο σκοπό είναι? Φορολογικό ή για αναζήτηση μητρώου? Αν η ααδε αποφασίσει κάποια στιγμή να δώσει άλλη μορφή στο ΑΦΜ πως θα το κάνει αφού θα έχει χάσει τον ρόλο του ως αριθμό φορολογικού μητρώου? Η θα έχει όλα τα μητρώα από όλες τις υπηρεσίες καταγεγραμμένα? (Ξανά gdpr) Πας στο εφκα και δίνεις το ΑΦΜ (σαν πα). Εχει το δικαίωμα το εφκα να καταγράφει και να επεξεργάζεται στοιχεία του φορολογικού σου προφίλ και με τι σκοπό? Πάλι gdpr (Σαν παράδειγμα έβαλα το εφκα, μην μου πεις πως έχει μπορεί να υπάρχει υπηρεσία που να μην το έχει) Τώρα το ΑΦΜ είναι για φορολογικούς σκοπούς. Αύριο θα μπορούσε να είναι για την αναζήτηση μητρώου. Μπορείς να τον μετονομάσεις και σε ΠΑ αν θες. Πάμε τώρα στην πράξη. Η ΑΑΔΕ δεν θα δώσει άλλη μορφή στο ΑΦΜ γιατί αν το κάνει θα γίνει ένα μπάχαλο με την μεταβολή μοναδικών κλειδιών. Στην καλύτερη αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσθέσει ένα ακόμη ψηφίο όπως έγινε παλαιότερα . Εεε θα μπει και στον ΠΑ σου ένα ακόμη ψηφίο. Που έτσι κι αλλιώς θα γίνει Αν δώσω στον ΕΦΚΑ τον ΠΑ μου που μέσα έχει το ΑΦΜ μου πια είναι η διαφορά; Να στο κάνω πενηνταράκια γιατί φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβεις. Ας πούμε ότι έχω ΑΦΜ 152355747. Μου βγαίνει αυτόματα ο ΠΑ ΚΙΚ152355747. Χθες γεννήθηκε ο υπάλληλος και δεν θα καταλάβει ότι μετά το ΚΙΚ βρίσκεται το ΑΦΜ μου; 3 ώρες πριν, Xdanger είπε Σου εξήγησα και πιο πάνω πως χρήματα θα είχαν φαγωθεί ξανά και το αφμ να χρησιμοποιούσαν δεν αλλάζει κάτι πάλι μητρώου θα έπρεπε να φτιάξουν. Ακόμη και να το δεχτώ αυτό μου βάζουν ακόμη ένα αριθμό που πρέπει να θυμάμαι και να με τακτοποιεί μοναδικά.
Xdanger Δημοσ. Πέμπτη στις 03:59 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:59 πμ 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Όπου μέσα στους αριθμούς για μητρώα είναι και το ΑΦΜ, το οποίο είναι μοναδικό. Όσο μοναδικός τουλάχιστον θα είναι και ο ΠΑ Οπότε το πρόβλημα σου είναι το έξτρα πεδίο στην νέα βάση? Δηλαδή φτιάχτηκε ολόκληρη πλατφόρμα αλλά η μίζα θα πέσει γιατί η βάση αντί για χ πεδία θα έχει χ+1. Και τι σημασία έχει που είναι μοναδικό το ΑΦΜ αυτά που έγραψα τα διάβασες? 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Και το ΑΦΜ με ένα ΑΜΚΑ συνδέεται θεωρητικά. Και πάλι εγώ που έχω δύο ΑΦΜ θα βγάλω δύο ΠΑ. Οπότε κρατάμε το ΑΦΜ και ξεκινάμε να κάνουμε μοναδικές διασυνδέσεις με ΑΜΚΑ. Όχι πως αυτό θα λύσει κάποιο πρόβλημα ουσιαστικά αλλά οκ. Θέλω να μείνω στο κομμάτι ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να περατωθεί χωρίς ΠΑ. Το αφμ με το ΑΜΚΑ δεν συνδέεται κάπου κεντρικά. Αυτό κάνει το σύστημα με τον προσωπικό αριθμό και δεν θα είναι μόνο το ΑΜΚΑ θα είναι και για άλλα μητρώα. 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Τώρα το ΑΦΜ είναι για φορολογικούς σκοπούς. Αύριο θα μπορούσε να είναι για την αναζήτηση μητρώου. Μπορείς να τον μετονομάσεις και σε ΠΑ αν θες. Δηλαδή θα κρατάει η ααδε την σύνδεση με τα άλλα μητρώα? Με τι αρμοδιότητα? Καταλαβαίνεις πως κάθε υπηρεσία είναι ξεχωριστή? Τα νομικά θέματα πως λύνονται αν απλά μετονομασεις αριθμό μητρώου που ανήκει σε μια άλλη υπηρεσία? 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Πάμε τώρα στην πράξη. Η ΑΑΔΕ δεν θα δώσει άλλη μορφή στο ΑΦΜ γιατί αν το κάνει θα γίνει ένα μπάχαλο με την μεταβολή μοναδικών κλειδιών. Στην καλύτερη αυτό που μπορεί να κάνει είναι να προσθέσει ένα ακόμη ψηφίο όπως έγινε παλαιότερα . Εεε θα μπει και στον ΠΑ σου ένα ακόμη ψηφίο. Που έτσι κι αλλιώς θα γίνει Και στο εγγυήθηκε εσένα προσωπικά η ααδε πως δεν θα το αλλάξει? Η θα την δεσμεύσεις εσύ ή κάποιος άλλος με το έτσι θέλω? Δηλαδή αν η ααδε απλά προσθέσει ένα μηδενικό τότε θα πρέπει να το κάνει και ο πα? Γιατί? Αφού ο πα δεν είναι το αφμ. Είναι ξεχωριστός αριθμός που απλά χρησιμοποίησε το αφμ για να δημιουργηθεί για λόγους ευκολίας. Δεν σημαίνει πως αυτό θα ισχύει για πάντα. 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν δώσω στον ΕΦΚΑ τον ΠΑ μου που μέσα έχει το ΑΦΜ μου πια είναι η διαφορά; Να στο κάνω πενηνταράκια γιατί φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβεις. Ας πούμε ότι έχω ΑΦΜ 152355747. Μου βγαίνει αυτόματα ο ΠΑ ΚΙΚ152355747. Χθες γεννήθηκε ο υπάλληλος και δεν θα καταλάβει ότι μετά το ΚΙΚ βρίσκεται το ΑΦΜ μου; Που είπα εγώ πως ο οποιοδήποτε δεν ξέρει πως μετά τα 3 πρώτα δεν θα ξέρει ποιο είναι το αφμ? Εγώ είπα θα έχουν διαφορετικούς σκοπούς νομικά. Το ότι θα σου δώσει κάποιος το πα του δεν σημαίνει πως ο άλλος μπορεί να επεξεργαστεί και το αφμ του. 2 ώρες πριν, manolis940 είπε Ακόμη και να το δεχτώ αυτό μου βάζουν ακόμη ένα αριθμό που πρέπει να θυμάμαι και να με τακτοποιεί μοναδικά. Δεν χρειάζεται να τον θυμάσαι θα είναι γραμμένος στην ταυτότητα σου. Και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το "ακόμη και το να δεχτώ" , δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η μίζα θα είναι μόνο και μόνο επειδή θα υπάρχει ένας έξτρα αριθμός? Δηλαδή από όλη την πλατφόρμα που φτιάχτηκε δεν μπορούν να πάρουν μίζα αλλά αν τους πεις θέλω και ένα έξτρα πεδίο στην βάση θα τρώνε όλοι με χρυσά κουτάλια? Γενικά βλέπω δεν κατανοείς καν τι γράφω και τα περισσότερα τα προσπερνάς και κανείς πως δεν τα βλέπεις. Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ψεκ πάντως να ξέρεις. 1
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 09:15 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:15 πμ Στο επόμενο μήνυμα κάνε μια 100 αρια quote. Ξεκίνα να διαβάζεις συλλαβή συλλαβή και να απαντάς. 4 ώρες πριν, Xdanger είπε Το αφμ με το ΑΜΚΑ δεν συνδέεται κάπου κεντρικά. Αυτό κάνει το σύστημα με τον προσωπικό αριθμό και δεν θα είναι μόνο το ΑΜΚΑ θα είναι και για άλλα μητρώα. Μια χαρά συνδέεται. Πάρε μια βεβαίωση διακοπής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και θα δεις ότι το αναγράφει πάνω. Που κολλάει όμως αυτό. Απαντάς πάνω στο κομμάτι ότι αυτός που έχει δύο ΑΦΜ θα βγάλει δύο ΠΑ. Απ' την στιγμή που θα βγάλω δύο ΠΑ λύθηκε το πρόβλημα του μοναδικού κλειδιού για κάθε πολίτη; Όχι. Θα γίνει ίσως μετά ; Ενδεχομένως. Έχει κάτι μαγικό ο ΠΑ σε αυτή την διαδικασία στην οποία που δεν θα μπορούσε να το κάνει το ΑΦΜ 4 ώρες πριν, Xdanger είπε Δηλαδή θα κρατάει η ααδε την σύνδεση με τα άλλα μητρώα? Με τι αρμοδιότητα? Καταλαβαίνεις πως κάθε υπηρεσία είναι ξεχωριστή? Τα νομικά θέματα πως λύνονται αν απλά μετονομασεις αριθμό μητρώου που ανήκει σε μια άλλη υπηρεσία? Όχι δεν θα κρατήσει κανένα μητρώο η ΑΑΔΕ. Δεν θα ξέρει αυτόματα για παράδειγμα η ΑΑΔΕ τον ΑΜΚΑ σου επειδή το ΑΦΜ θα χρησιμοποιηθεί ως προσωπικός αριθμός, ούτε δεδομένα σχετικά με την ασφάλιση σου ούτε φυσικά κάτι που έχει να κάνει με άλλα μητρώα. Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. 4 ώρες πριν, Xdanger είπε Και στο εγγυήθηκε εσένα προσωπικά η ααδε πως δεν θα το αλλάξει? Η θα την δεσμεύσεις εσύ ή κάποιος άλλος με το έτσι θέλω? Δηλαδή αν η ααδε απλά προσθέσει ένα μηδενικό τότε θα πρέπει να το κάνει και ο πα? Γιατί? Αφού ο πα δεν είναι το αφμ. Είναι ξεχωριστός αριθμός που απλά χρησιμοποίησε το αφμ για να δημιουργηθεί για λόγους ευκολίας. Δεν σημαίνει πως αυτό θα ισχύει για πάντα. Γιατί οι επόμενοι ΠΑ που θα βγουν αν προστεθεί ένα ψηφίο θα είναι από 12ψηφιοι 13ψήφιοι και επίσης θα μπερδεύει τον κόσμο που θα θυμάται τον ΠΑ του βάση του ΑΦΜ του. Αυτό που περιγράφεις αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερο μπάχαλο και πραγματική ανάγκη σήμερα ή αύριο δεν υπάρχει για να αλλάξει μορφή το ΑΦΜ. Δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε φανταστικά προβλήματα ούτε φανταστικά μ πάχαλα για να στηρίξουμε την ύπαρξη του ΠΑ. 5 ώρες πριν, Xdanger είπε Που είπα εγώ πως ο οποιοδήποτε δεν ξέρει πως μετά τα 3 πρώτα δεν θα ξέρει ποιο είναι το αφμ? Εγώ είπα θα έχουν διαφορετικούς σκοπούς νομικά. Το ότι θα σου δώσει κάποιος το πα του δεν σημαίνει πως ο άλλος μπορεί να επεξεργαστεί και το αφμ του. Τι ακριβώς επεξεργασία θα κάνει κάποιος τρίτος στο ΑΦΜ σου; Αν μπορείς αυτή την φορά φέρε ένα πραγματικό πρόβλημα στο τραπέζι. 5 ώρες πριν, Xdanger είπε δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι η μίζα θα είναι μόνο και μόνο επειδή θα υπάρχει ένας έξτρα αριθμός? Εγώ δεν σου λέω κάπου ότι με την κατάργηση του ΠΑ θα καταργηθούν και οι μίζες. Αλλά δεν μπορώ να είμαι ο χρήσιμος ηλίθιος που θα βλέπει ένα μπάχαλο και είτε θα παίζει παλαμάκια και θα λέει όχου μωρέ αδερφέ. Αν εσένα δεν σε πειράζει αναρωτιέμαι γιατί μπήκες στον κόπος αυτής της συζήτησης. Για να στηρίξεις το επιχείρημα ότι πρέπει να είσαι μια ζωή απαθής; Εγώ πάντως μπήκα για να μάθω την χρησιμότητα του ΠΑ στην πραγματική μου ζωή και αναμένω κάποιος που υποστηρίζει εδώ μέσα ότι ο ΠΑ να μου εξηγήσει και εμένα το τι προβλήματα θα λύσει που δεν θα το έκανε το ΑΦΜ.
Retromaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 10:42 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:42 πμ 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Στο επόμενο μήνυμα κάνε μια 100 αρια quote. Ξεκίνα να διαβάζεις συλλαβή συλλαβή και να απαντάς. Μια χαρά συνδέεται. Πάρε μια βεβαίωση διακοπής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και θα δεις ότι το αναγράφει πάνω. Που κολλάει όμως αυτό. Απαντάς πάνω στο κομμάτι ότι αυτός που έχει δύο ΑΦΜ θα βγάλει δύο ΠΑ. Απ' την στιγμή που θα βγάλω δύο ΠΑ λύθηκε το πρόβλημα του μοναδικού κλειδιού για κάθε πολίτη; Όχι. Θα γίνει ίσως μετά ; Ενδεχομένως. Έχει κάτι μαγικό ο ΠΑ σε αυτή την διαδικασία στην οποία που δεν θα μπορούσε να το κάνει το ΑΦΜ Όχι δεν θα κρατήσει κανένα μητρώο η ΑΑΔΕ. Δεν θα ξέρει αυτόματα για παράδειγμα η ΑΑΔΕ τον ΑΜΚΑ σου επειδή το ΑΦΜ θα χρησιμοποιηθεί ως προσωπικός αριθμός, ούτε δεδομένα σχετικά με την ασφάλιση σου ούτε φυσικά κάτι που έχει να κάνει με άλλα μητρώα. Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. Γιατί οι επόμενοι ΠΑ που θα βγουν αν προστεθεί ένα ψηφίο θα είναι από 12ψηφιοι 13ψήφιοι και επίσης θα μπερδεύει τον κόσμο που θα θυμάται τον ΠΑ του βάση του ΑΦΜ του. Αυτό που περιγράφεις αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερο μπάχαλο και πραγματική ανάγκη σήμερα ή αύριο δεν υπάρχει για να αλλάξει μορφή το ΑΦΜ. Δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε φανταστικά προβλήματα ούτε φανταστικά μ πάχαλα για να στηρίξουμε την ύπαρξη του ΠΑ. Τι ακριβώς επεξεργασία θα κάνει κάποιος τρίτος στο ΑΦΜ σου; Αν μπορείς αυτή την φορά φέρε ένα πραγματικό πρόβλημα στο τραπέζι. Εγώ δεν σου λέω κάπου ότι με την κατάργηση του ΠΑ θα καταργηθούν και οι μίζες. Αλλά δεν μπορώ να είμαι ο χρήσιμος ηλίθιος που θα βλέπει ένα μπάχαλο και είτε θα παίζει παλαμάκια και θα λέει όχου μωρέ αδερφέ. Αν εσένα δεν σε πειράζει αναρωτιέμαι γιατί μπήκες στον κόπος αυτής της συζήτησης. Για να στηρίξεις το επιχείρημα ότι πρέπει να είσαι μια ζωή απαθής; Εγώ πάντως μπήκα για να μάθω την χρησιμότητα του ΠΑ στην πραγματική μου ζωή και αναμένω κάποιος που υποστηρίζει εδώ μέσα ότι ο ΠΑ να μου εξηγήσει και εμένα το τι προβλήματα θα λύσει που δεν θα το έκανε το ΑΦΜ. Απάντηση δεν έχω πάρει σε κάτι. Αφού μίζες θα δοθούν και λεφτά θα φαγωθουν, γιατι πιστεύεις ότι θέλουν το ΠΑ; Ποιο το κίνητρο;
Xdanger Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Μια χαρά συνδέεται. Πάρε μια βεβαίωση διακοπής ασφαλιστικών υποχρεώσεων και θα δεις ότι το αναγράφει πάνω. Που κολλάει όμως αυτό. Δεν συνδέεται κεντρικά στην βεβαίωση διακοπής ασφαλιστικών υποχρεώσεων τα έχει καταχωρημένα και τα δύο το εφκα στην δικιά του βάση, η δευα δεν έχει πρόσβαση οπότε πρέπει να τα συνδέσει πάλι στην δικιά της βάση. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Απαντάς πάνω στο κομμάτι ότι αυτός που έχει δύο ΑΦΜ θα βγάλει δύο ΠΑ. Απ' την στιγμή που θα βγάλω δύο ΠΑ λύθηκε το πρόβλημα του μοναδικού κλειδιού για κάθε πολίτη; Όχι. Θα γίνει ίσως μετά ; Ενδεχομένως. Έχει κάτι μαγικό ο ΠΑ σε αυτή την διαδικασία στην οποία που δεν θα μπορούσε να το κάνει το ΑΦΜ Είπα εγώ ότι θα έχει 2 πα? Παραισθήσεις έχεις? Γίνετε διασταύρωση είπα και αυτήν την στιγμή και χτυπάνε όσα δεν έχουν σωστά στοιχεία 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Όχι δεν θα κρατήσει κανένα μητρώο η ΑΑΔΕ. Δεν θα ξέρει αυτόματα για παράδειγμα η ΑΑΔΕ τον ΑΜΚΑ σου επειδή το ΑΦΜ θα χρησιμοποιηθεί ως προσωπικός αριθμός, ούτε δεδομένα σχετικά με την ασφάλιση σου ούτε φυσικά κάτι που έχει να κάνει με άλλα μητρώα. Δεν ξέρω πως προκύπτει αυτό. γιαυτο χρειάζεται ο πα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αριθμός παντού. διάβασε το πρώτο μήνυμα που έγραψα για να καταλάβεις τι εννοώ, δεν θα κάνω κύκλους - κλασική τεχνική των ψεκ. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Γιατί οι επόμενοι ΠΑ που θα βγουν αν προστεθεί ένα ψηφίο θα είναι από 12ψηφιοι 13ψήφιοι και επίσης θα μπερδεύει τον κόσμο που θα θυμάται τον ΠΑ του βάση του ΑΦΜ του. Αυτό που περιγράφεις αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερο μπάχαλο και πραγματική ανάγκη σήμερα ή αύριο δεν υπάρχει για να αλλάξει μορφή το ΑΦΜ. Δεν χρειάζεται να φτιάχνουμε φανταστικά προβλήματα ούτε φανταστικά Δεν θα αυξηθούν τα ψηφία του πα, αυτό είπα. Τα ψηφία του πα αυξάνονται αν αυξηθούν τα ψηφία του αφμ μέσα στην δική σου φαντασία 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Τι ακριβώς επεξεργασία θα κάνει κάποιος τρίτος στο ΑΦΜ σου; Αν μπορείς αυτή την φορά φέρε ένα πραγματικό πρόβλημα στο τραπέζι. Επεξεργασία είναι και η καταχώριση, έγραψα για το gdpr αλλά το προσπέρασες γιατί καταρρέει η "αλήθεια σου". Κλασική τεχνική των ψεκ λέω ξανά 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Εγώ δεν σου λέω κάπου ότι με την κατάργηση του ΠΑ θα καταργηθούν και οι μίζες. Αλλά δεν μπορώ να είμαι ο χρήσιμος ηλίθιος που θα βλέπει ένα μπάχαλο και είτε θα παίζει παλαμάκια και θα λέει όχου μωρέ αδερφέ. Αν εσένα δεν σε πειράζει αναρωτιέμαι γιατί μπήκες στον κόπος αυτής της συζήτησης. Για να στηρίξεις το επιχείρημα ότι πρέπει να είσαι μια ζωή απαθής; Γίνεσαι ο χρήσιμος ηλίθιος απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Εγώ μπήκα στον κόπο για να εξηγήσω τους λόγους που χρειάζεται ο πα γιατί με κουράζει κάθε τρεις και λίγο να βλέπω το ίδιο θέμα με τους ψεκες να λένε τα δικά τους από την αρχή. Τι σημαίνει να είσαι απαθής? Δηλαδή επειδή αντιδράς σε κάτι που δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι και γιατί χρειάζεται νομίζεις ότι κανείς κάποιου είδους επανάσταση? Αν θες να κάνεις επανάσταση κάνε για αυτά που χειροτερεύουν την κατάσταση όχι που την βελτιώνουν. 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Εγώ πάντως μπήκα για να μάθω την χρησιμότητα του ΠΑ στην πραγματική μου ζωή και αναμένω κάποιος που υποστηρίζει εδώ μέσα ότι ο ΠΑ να μου εξηγήσει και εμένα το τι προβλήματα θα λύσει που δεν θα το έκανε το ΑΦΜ. Σου το εξήγησα στο πρώτο μήνυμα που έγραψα αλλά ειρωνευόσουν πως δεν κατάλαβα γιατί μιλάς. Κοίτα πως καταλήξαμε πάλι εκεί
manolis940 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:34 μμ 8 ώρες πριν, Retromaniac είπε Απάντηση δεν έχω πάρει σε κάτι. Αφού μίζες θα δοθούν και λεφτά θα φαγωθουν, γιατι πιστεύεις ότι θέλουν το ΠΑ; Ποιο το κίνητρο; Κάπου και σε κάτι πρέπει να δοθούν για να φαίνεται ότι κάτι παράγεται. Επίσης βοηθάει στην δήθεν ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας στην οποία όσοι έχουμε ή είχαμε επαφή με το επάγγελμα λογιστή και πλατφόρμες άλλων χωρών ξέρουμε ότι είναι αρκετά μικρότερη απ' ΄ότι διαφημίζεται. @Xdanger Έκανες τελικά παραπάνω quotes μπράβο. Ότι δεν έχει σχέση με αυτό που ρώτησα απλώς το αγνοώ γιατί αν δεν το κάνεις επίτηδες να σε ενημερώσω ότι αυτό που κάνεις είναι τέρμα κουραστικό και δεν έχω σκοπό να αναλωθώ. 8 ώρες πριν, Xdanger είπε Είπα εγώ ότι θα έχει 2 πα? Παραισθήσεις έχεις? Γίνετε διασταύρωση είπα και αυτήν την στιγμή και χτυπάνε όσα δεν έχουν σωστά στοιχεία Δεν το είπες εσύ, το λέω εγώ. Εσύ έχεις παραισθήσεις. 2 ΑΦΜ σε ένα άτομο βγάζουν 2 ΠΑ στο ίδιο άτομο. 8 ώρες πριν, Xdanger είπε γιαυτο χρειάζεται ο πα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αριθμός παντού. διάβασε το πρώτο μήνυμα που έγραψα για να καταλάβεις τι εννοώ, δεν θα κάνω κύκλους - κλασική τεχνική των ψεκ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ΑΦΜ παντού. Δεν χρειάζεται ο ΠΑ. 8 ώρες πριν, Xdanger είπε Δεν θα αυξηθούν τα ψηφία του πα, αυτό είπα. Τα ψηφία του πα αυξάνονται αν αυξηθούν τα ψηφία του αφμ μέσα στην δική σου φαντασία Ας πούμε ότι έχεις δίκιο. Δεν παίζει κάπου κάποιο ρόλο ότι πάλι την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει το ΑΦΜ, είτε αλλάξει μορφή είτε όχι. 8 ώρες πριν, Xdanger είπε Επεξεργασία είναι και η καταχώριση, έγραψα για το gdpr αλλά το προσπέρασες γιατί καταρρέει η "αλήθεια σου". Κλασική τεχνική των ψεκ λέω ξανά Σου απάντησα να μου γράψεις για κάτι πρακτικό και πως επειρεάζεται το GDPR αν ως προσωπικός αριθμός χρησιμοποιηθεί το ΑΦΜ. Να σου θυμίσω για χιλιοστή πεντηκοστή φορά ότι ο ΠΑ είναι 3 γράμματα συν το ΑΦΜ σου. 8 ώρες πριν, Xdanger είπε Σου το εξήγησα στο πρώτο μήνυμα που έγραψα αλλά ειρωνευόσουν πως δεν κατάλαβα γιατί μιλάς. Κοίτα πως καταλήξαμε πάλι εκεί Μέχρι τώρα σου έχω εξηγήσει και εγώ πάνω σε όλες τις δήθεν εξηγήσεις σου ότι τα προβλήματα που δημιουργείς είναι βγαλμένα απ' την φαντασία σου, δεν έχουν βάση και ότι το ΑΦΜ μια χαρά θα μπορούσε να είναι στην θέση του ΠΑ. Πες με όσο ψεκ θες αλλά αν θες πραγματικά να βοηθήσεις στην συζήτηση κάνε στην άκρη να μιλήσουν τα μεγάλα παιδιά.
Xdanger Δημοσ. Παρασκευή στις 07:31 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:31 πμ 11 ώρες πριν, manolis940 είπε @Xdanger Έκανες τελικά παραπάνω quotes μπράβο. Ότι δεν έχει σχέση με αυτό που ρώτησα απλώς το αγνοώ γιατί αν δεν το κάνεις επίτηδες να σε ενημερώσω ότι αυτό που κάνεις είναι τέρμα κουραστικό και δεν έχω σκοπό να αναλωθώ. Γιατί σε ενοχλούν τα quotes? επειδή αποδομώ κάθε πρόταση σου? Εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο? Ξαναβάζω τις απαντήσεις μου Γιατί χρειάζεται ο ΠΑ Spoiler σε αρκετούς δήμους η εφαρμογή τους είναι γραμμένη σε access (αυτή του ms office με σύνδεση σε κανονικό sql server όμως). Στο ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που σε μερικές δεν υπάρχουν καν οι εταιρείες που γράψανε την εφαρμογη επειδή κλείσανε εδώ και χρόνια) Που σημαίνει πως το κόστος είναι τεράστιο για να αναβαθμιστούν όλα αυτά τα συστήματα, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να μπει μια γέφυρα που να μεταφράζει τα κλειδια και να αντλεί αυτόματα τα στοιχεία από μια υπηρεσία στην άλλη χωρίς χωρίς να χρειάζεται να παίρνεις βεβαιώσεις ή κάποια ενέργεια από τον πολίτη. Ακόμα ο πολίτης θα χρειάζεται να δώσει μόνο την ταυτότητα του που θα έχει τον προσωπικό αριθμό επάνω και όχι ένα σωρό πράγματα που θα ταυτοποιούν τον καθένα σε κάθε υπηρεσία. Οπότε με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται ούτε ενοποιήσεις στοιχείων να κάνουν ούτε να αλλάξουν/αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους Γιατί ο ΠΑ δεν μπορεί να είναι το ΑΦΜ Spoiler Τρεις λόγοι που μπορώ να σκεφτώ συγκεκριμένα γιατί δεν χρησιμοποίησαν το αφμ αντί να φτιάξουν νέο. 1) Τεχνικά θα πρέπει να έχεις μια βάση που θα είναι η source of truth Αυτή η βάση δεν μπορεί να είναι τα αφμ γιατί εκτός από τυχόν διπλό εγγραφές που μπορεί να υπάρχουν αφμ χρησιμοποιούν και τα νομικά πρόσωπα. 2) Νομικά το ΑΦΜ είναι φορολογικός αριθμός και θα πρέπει να βρουν τρόπο στην νομοθεσία να ξεχωρίζει ποιος κατέγραψε τον αριθμό αυτό για φορολογικούς λόγους και ποιος απλά για την αντιστοίχηση του μητρώου, οπότε αυτό λύνεται εύκολα με την δημιουργία νέου αριθμού. Το ότι περιλαμβάνει το ΑΦΜ δεν έχει σημασία γιατί είναι νομικό το θέμα 3) και το πιο σημαντικό. Όταν δίνεις τον προσωπικό αριθμό κάπου τότε αυτός έχει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Αν αυτός ο αριθμός ήταν το αφμ σου τότε οποίος έχει τον αφμ σου και δικαιώματα πρόσβασης θα μπορούσε να δει τους αριθμούς μητρώων που έχεις χωρίς να του έχεις δώσει την "συγκατάθεση". Ενώ στον προσωπικό αριθμό έχεις 3 επιπλέον αλφαριθμητικά που θα πρέπει να μαντέψει κάποιος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, το αν δεν μπορείς να τους σκεφτείς εσύ και εγώ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Και γιατί η θεωρία της μίζας δεν ισχύει Spoiler Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό γίνεται για μίζες από έργα και το αφμ να χρησιμοποιούσαν πάλι θα έπρεπε να στηθεί το νέο μητρώο που θα δίνει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Οπότε πάλι οι ίδιες μίζες θα είχαν φαγωθεί Το ότι δεν έχεις τις γνώσεις και την νοητική λειτουργία να καταλάβεις τι γίνεται και γιατί εσύ και άλλα 10 άτομα, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι. 1
manolis940 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:19 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:19 πμ 3 ώρες πριν, Xdanger είπε Γιατί σε ενοχλούν τα quotes? επειδή αποδομώ κάθε πρόταση σου? Εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο? Ξαναβάζω τις απαντήσεις μου Γιατί χρειάζεται ο ΠΑ Απόκρυψη περιεχομένων σε αρκετούς δήμους η εφαρμογή τους είναι γραμμένη σε access (αυτή του ms office με σύνδεση σε κανονικό sql server όμως). Στο ευρύτερο δημόσιο τομέα υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές που σε μερικές δεν υπάρχουν καν οι εταιρείες που γράψανε την εφαρμογη επειδή κλείσανε εδώ και χρόνια) Που σημαίνει πως το κόστος είναι τεράστιο για να αναβαθμιστούν όλα αυτά τα συστήματα, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να μπει μια γέφυρα που να μεταφράζει τα κλειδια και να αντλεί αυτόματα τα στοιχεία από μια υπηρεσία στην άλλη χωρίς χωρίς να χρειάζεται να παίρνεις βεβαιώσεις ή κάποια ενέργεια από τον πολίτη. Ακόμα ο πολίτης θα χρειάζεται να δώσει μόνο την ταυτότητα του που θα έχει τον προσωπικό αριθμό επάνω και όχι ένα σωρό πράγματα που θα ταυτοποιούν τον καθένα σε κάθε υπηρεσία. Οπότε με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται ούτε ενοποιήσεις στοιχείων να κάνουν ούτε να αλλάξουν/αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους Γιατί ο ΠΑ δεν μπορεί να είναι το ΑΦΜ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τρεις λόγοι που μπορώ να σκεφτώ συγκεκριμένα γιατί δεν χρησιμοποίησαν το αφμ αντί να φτιάξουν νέο. 1) Τεχνικά θα πρέπει να έχεις μια βάση που θα είναι η source of truth Αυτή η βάση δεν μπορεί να είναι τα αφμ γιατί εκτός από τυχόν διπλό εγγραφές που μπορεί να υπάρχουν αφμ χρησιμοποιούν και τα νομικά πρόσωπα. 2) Νομικά το ΑΦΜ είναι φορολογικός αριθμός και θα πρέπει να βρουν τρόπο στην νομοθεσία να ξεχωρίζει ποιος κατέγραψε τον αριθμό αυτό για φορολογικούς λόγους και ποιος απλά για την αντιστοίχηση του μητρώου, οπότε αυτό λύνεται εύκολα με την δημιουργία νέου αριθμού. Το ότι περιλαμβάνει το ΑΦΜ δεν έχει σημασία γιατί είναι νομικό το θέμα 3) και το πιο σημαντικό. Όταν δίνεις τον προσωπικό αριθμό κάπου τότε αυτός έχει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Αν αυτός ο αριθμός ήταν το αφμ σου τότε οποίος έχει τον αφμ σου και δικαιώματα πρόσβασης θα μπορούσε να δει τους αριθμούς μητρώων που έχεις χωρίς να του έχεις δώσει την "συγκατάθεση". Ενώ στον προσωπικό αριθμό έχεις 3 επιπλέον αλφαριθμητικά που θα πρέπει να μαντέψει κάποιος. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, το αν δεν μπορείς να τους σκεφτείς εσύ και εγώ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Και γιατί η θεωρία της μίζας δεν ισχύει Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι αυτό γίνεται για μίζες από έργα και το αφμ να χρησιμοποιούσαν πάλι θα έπρεπε να στηθεί το νέο μητρώο που θα δίνει πρόσβαση στους υπόλοιπους αριθμούς μητρώων. Οπότε πάλι οι ίδιες μίζες θα είχαν φαγωθεί Το ότι δεν έχεις τις γνώσεις και την νοητική λειτουργία να καταλάβεις τι γίνεται και γιατί εσύ και άλλα 10 άτομα, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι. Μπορείς να το κάνεις επί συνόλου. Ξέρεις σε μία παράγραφο είναι αλληλένδετες οι προτάσεις. Άλλα και σε ένα κείμενο οι παράγραφοι μεταξύ τους. Το να πιάνεσαι σε μία λέξη ή μια πρόταση δείχνει ότι δεν έχεις πρόθεση να κατανοήσεις τα όσα γράφω απλώς θες να απαντήσεις. Θα φτάσουμε όμως σε αυτό στο τέλος. Το να μου κάνεις copy paste ότι έγραψες πριν στα οποία σε όλα έχω απαντήσει, θεωρώ επαρκώς δεν αλλάζει κάτι. Παραπάνω δεν υπάρχει ούτε ένα πρακτικό πρόβλημα. Πχ έχουν και τα νομικά πρόσωπα ΑΦΜ. Ναι που είναι το πρόβλημα; Στην πράξη. Μέχρι σήμερα φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν ΑΦΜ. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα σε αυτό. Άσε που ο ΑΦΜ τους ξεχωρίζει μόλις τον δεις αλλά ακόμη και αν δεν το έκανε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ίσα ίσα που ο αριθμός από μόνος του δεν αποκαλύπτει κάποιο δεδομένο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Μόνο όποιος έχει πρόσβαση στο μητρώο μπορεί να καταλάβει αν μιλάμε για νομική η φυσική οντότητα. Το ποιος τώρα κατέγραψε τον αριθμό είναι πολύ απλό να γίνει και γίνεται σήμερα μέσω των πληροφοριακών συστημάτων. Μέχρι χθες είχαμε θεωρητικά πολλούς αριθμούς γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Το να διαλέξουμε όμως ένα μοναδικό σήμερα δεν αποτελεί κάποιο υπαρκτό νομικό πρόβλημα. Στο 3 τώρα. Προτείνεις τεχνικά ότι με τον ΠΑ θα υπάρχει μία βάση όπου κάποιος θα έχει πρόσβαση σε όλους τους άλλους αριθμούς δηλαδή όπως παρακάτω Αναφορά σε κείμενο ΠΑ | ΑΦΜ | ΑΜΚΑ | ΑΜΑ | {κτλ κτλ} | Η ίδια βάση δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να είναι έτσι : Αναφορά σε κείμενο ΑΦΜ | ΑΜΚΑ | ΑΜΑ | {κτλ κτλ} | Αν ο καθένας που θα πάρει τον ΠΑ μου έχει πρόσβαση σε αυτή την βάση ή τον ΑΦΜ δεν είναι πρόβλημα μοναδικού κλειδιού αλλά πρόβλημα δικαιωμάτων πρόσβασης. Τώρα με την μίζα δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ. Είναι μία υπόθεση όπως είπα εξ' αρχής που κάνω. Εγώ εδώ θέλω να ακούσω την πραγματική χρησιμότητα της δημιουργίας του ΠΑ ο οποίος συζητιέται πριν τις ταυτότητες και έκανε τόσα χρόνια για να βγει. Γιατί τελικά σπαταλίστηκαν πόροι σε αυτόν και τι είναι αυτό που ένα ΑΦΜ με τρία γράμματα μπορεί να λύσει αυτό που δεν μπορεί να κάνει το ίδιο το ΑΦΜ. Δεν βλέπω να θες να απαντήσεις στην ουσία και να κάνεις διάλογο όπως γινόταν για παράδειγμα με τον Retromaniac πριν μπεις στην μέση. Θες απλώς να απαντήσεις, να την πεις, να ειρωνευτείς, να βρίσεις κτλ. Εγώ σε ένα τέτοιο διάλογο δεν έχω σκοπό να αναλωθώ άλλο. Δεν πρέπει να το έχω κάνει ποτέ αλλά θα με αναγκάσεις να σε κάνω block γιατί τουλάχιστον για μένα αποτελείς θόρυβο και ελπίζω να επανέλθει κάποιος με όρεξη για συζήτηση και όχι για καβγά.
sal54ax Δημοσ. Παρασκευή στις 05:44 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 05:44 μμ Εγώ βρε παιδιά, έχω μία άλλη σχετική/άσχετη απορία: Μέχρι προσφάτως, κάποιος επιτήδειος μπορούσε άνετα να αντιγράψει ή και να δημιουργήσει εκ του μηδενός νέα (μαϊμού) κλασσική ταυτότητα, και να την δείχνει όπου χρειάζεται -αν δεν απαιτείται διασταύρωση στοιχείων τουλάχιστον. Με τις νέες, τι πιστεύετε οτι θα παίξει; Λέτε να δούμε πάλι μαϊμουδιές, ακόμα και με τυχαίο ΠΑ; Ή αν κάποιος καταφέρει να αντιγράψει αλλουνού, που θα αναγράφει και τον ΠΑ του, θα βρει πάλι τον μπελά του το θύμα αντιγραφής; Φαντάζομαι πως ναί, αλλά εκτιμώ πως απλά θα είναι πολύ δυσκολότερη η αντιγραφή.
stavpup Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:50 πμ Στις 5/9/2025 στις 5:44 ΜΜ, sal54ax είπε Εγώ βρε παιδιά, έχω μία άλλη σχετική/άσχετη απορία: Μέχρι προσφάτως, κάποιος επιτήδειος μπορούσε άνετα να αντιγράψει ή και να δημιουργήσει εκ του μηδενός νέα (μαϊμού) κλασσική ταυτότητα, και να την δείχνει όπου χρειάζεται -αν δεν απαιτείται διασταύρωση στοιχείων τουλάχιστον. Με τις νέες, τι πιστεύετε οτι θα παίξει; Λέτε να δούμε πάλι μαϊμουδιές, ακόμα και με τυχαίο ΠΑ; Ή αν κάποιος καταφέρει να αντιγράψει αλλουνού, που θα αναγράφει και τον ΠΑ του, θα βρει πάλι τον μπελά του το θύμα αντιγραφής; Φαντάζομαι πως ναί, αλλά εκτιμώ πως απλά θα είναι πολύ δυσκολότερη η αντιγραφή. Οι νέες ταυτότητες έχουν πολλαπλά στρώματα οπτικής ασφάλειας Χαρακτική με λέιζερ: Τα στοιχεία του κατόχου και η φωτογραφία είναι χαραγμένα με λέιζερ πάνω στην κάρτα, καθιστώντας αδύνατη την αλλοίωσή τους. Ολογράμματα και Εικόνες Αλλαγής Χρώματος: Η ταυτότητα διαθέτει ολογραφικά στοιχεία που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη γωνία θέασης. Για να μπορέσει να πλαστογραφηθεί μια νέα ταυτότητα χρειάζεται μηχανήματα εκατομμυρίων. Θεωρητικά μπορεί να γίνει. Τις παλιές ταυτότητες τις πλαστογραφούσες με κοπίδι. Στις 26/8/2025 στις 2:54 ΜΜ, Axlmon είπε Παρατείνεται έως τις 5 Νοεμβρίου η δυνατότητα των πολιτών να εκδίδουν Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) με επιλογή των δύο πρώτων ψηφίων του προθέματος του ΑΦΜ τους, είτε μέσω της εφαρμογής myInfo στο pa.gov.gr, είτε μέσω ΚΕΠ και Προξενικών Αρχών. ... View full article Όταν έρθει ο Νοέμβριος θα δοθεί νέα παράταση. Γιατί; Γιατί όχι;
manolis940 Δημοσ. χθες στις 10:58 πμ Δημοσ. χθες στις 10:58 πμ 23 ώρες πριν, stavpup είπε Οι νέες ταυτότητες έχουν πολλαπλά στρώματα οπτικής ασφάλειας Χαρακτική με λέιζερ: Τα στοιχεία του κατόχου και η φωτογραφία είναι χαραγμένα με λέιζερ πάνω στην κάρτα, καθιστώντας αδύνατη την αλλοίωσή τους. Ολογράμματα και Εικόνες Αλλαγής Χρώματος: Η ταυτότητα διαθέτει ολογραφικά στοιχεία που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τη γωνία θέασης. Για να μπορέσει να πλαστογραφηθεί μια νέα ταυτότητα χρειάζεται μηχανήματα εκατομμυρίων. Θεωρητικά μπορεί να γίνει. Τις παλιές ταυτότητες τις πλαστογραφούσες με κοπίδι. Όταν έρθει ο Νοέμβριος θα δοθεί νέα παράταση. Γιατί; Γιατί όχι; Ναι απλώς όλα αυτά φαίνονται στο κοινό γυμνό μάτι; Θα το δει ο υπάλληλος του αεροδρομίου; Θα το δει ο υπάλληλος του δήμου ή της εφορίας; Γιατί από αυτούς κανείς δεν ελέγχει με blacklight την ταυτότητα για να δει για παράδειγμα τα ολογράμματα. Χθες και 3 μέρες πριν πέρασα το αεροδρόμιο με την ταυτότητα του κινητού. Κανένας υπάλληλος δεν σκάναρε το QR code για να δει αν όντως πρόκειται για την ταυτότητα μου. Θα μπορούσα να έχω μια εικόνα μπροστά και να είμαι όποιος θελήσω. Αντίστοιχα και στην νέα ταυτότητα θα μπορούσε κάποιος να την εκτυπώσει όπως το φοιτητικό πάσο και αδυνατώ να πιστέψω αν ο μέσος υπάλληλος μπορούσε να αντιληφθεί με το μάτι την διαφορά ή αν θα έκανε τον κόπο να κάνει περαιτέρω έλεγχο. Είναι ωστόσο πρόβλημα που υπήρχε και με τις παλιές ταυτότητες. Οι νεότερες τουλάχιστον για όποιον κάνει ορθό έλεγχο γνησιότητας ( πχ Αστυνομία ) είναι σωστά όπως λες πρακτικά αδύνατον να φτιάξει μία πλαστή ταυτότητα.
stavpup Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 11 ώρες πριν, manolis940 είπε Χθες και 3 μέρες πριν πέρασα το αεροδρόμιο με την ταυτότητα του κινητού. Κανένας υπάλληλος δεν σκάναρε το QR code για να δει αν όντως πρόκειται για την ταυτότητα μου. Θα μπορούσα να έχω μια εικόνα μπροστά και να είμαι όποιος θελήσω. Σε αυτό φταίει η κακή εκπαίδευση, η γενικότερη χαλάρωση των πάντων, το ότι υπερφορτώνουν τους υπαλλήλους με δουλειά κλπ. Δεν φταίει η ταυτότητα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το gadget που έχουν στον έλεγχο χειραποσκευών για να ελέγχουν για ναρκωτικά. Παίρνουν δείγμα από τα πράγματά σου και το τσεκάρουν. Με έχουν ελέγξει πολλές φορές επειδή είμαι πρόχειρα ντυμένος και άντρας. Θα ήθελα να τους πω ότι είναι εντελώς χαζοί γιατί αν κάποιος θα ήθελε να περάσει ναρκωτικά θα ήταν υπεράνω υποψίας π.χ. ένα μοντέλο. Δεν έχω δει μία φορά να ελέγχουν γυναίκα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα