nchatz Δημοσ. Τρίτη στις 11:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:39 μμ Το Spotify λανσάρει μια λειτουργία άμεσων μηνυμάτων που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μουσική, podcast και προτάσεις audiobooks μεταξύ τους χωρίς να φεύγουν από την εφαρμογή. Με την ονομασία "Messages", η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σε "επιλεγμένες αγορές" αυτή την εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμη σε κινητές συσκευές τόσο για δωρεάν χρήστες όσο και για συνδρομητές Premium, ηλικίας 16 ετών και άνω. Η πρόσβαση στη λειτουργία μηνυμάτων γίνεται πατώντας το εικονίδιο κοινοποίησης κατά την ακρόαση ενός τραγουδιού, podcast ή ηχοβιβλίου στην προβολή "Now Playing" και επιλέγοντας έναν φίλο για αποστολή. Οι χρήστες του Spotify μπορούν να μοιραστούν περιεχόμενο και να ξεκινήσουν συνομιλίες με άτομα με τα οποία μοιράζονται μια συνδρομή Spotify, ή με άλλους χρήστες με τους οποίους έχουν αλληλεπιδράσει μέσω του Spotify στο παρελθόν, όπως μέσω Jams, Blends και συνεργατικών Playlist. Η νέα λειτουργία στοχεύει στη συγκέντρωση προτάσεων περιεχομένου που ήδη συμβαίνουν μέσω μηνυμάτων, κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών μηνυμάτων τρίτων σε μία τοποθεσία, όπου οι χρήστες του Spotify μπορούν ευκολότερα να παρακολουθούν το κοινόχρηστο περιεχόμενό τους. Το ηχητικό περιεχόμενο που ανταλλάσσεται μέσω της πλατφόρμας αποθηκεύεται στον φάκελο εισερχομένων μηνυμάτων, προσβάσιμο μέσω της εικόνας προφίλ (πάνω αριστερά), διευκολύνοντας τη μελλοντική αναζήτηση. Σύμφωνα με το Spotify, οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές μεταξύ δύο χρηστών, υποστηρίζουν κείμενο και emoji αντιδράσεις, ενώ προστατεύονται με προηγμένη κρυπτογράφηση για τη διασφάλιση των δεδομένων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν αιτήματα μηνυμάτων, να αποκλείσουν άλλους χρήστες ή να εξαιρεθούν εντελώς από τα Messages. Επίσης, μπορούν να αναφέρουν οποιοδήποτε κοινόχρηστο περιεχόμενο και μηνύματα κειμένου, ή τον λογαριασμό που τα έστειλε, κρατώντας πατημένο το μήνυμα για να επισημάνουν οτιδήποτε επιβλαβές. Το Spotify δηλώνει επίσης ότι θα "σαρώνει" προληπτικά τα μηνύματα για "συγκεκριμένο παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο" και θα εξετάζει συνομιλίες που αναφέρονται από χρήστες. Δεν είναι σαφές εάν οι λογαριασμοί καλλιτεχνών θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη λειτουργία για να αλληλεπιδρούν με τους θαυμαστές. Το Spotify αναφέρει ότι τα Messages δημιουργήθηκαν για να "συμπληρώσουν" τον τρόπο με τον οποίο το περιεχόμενο μοιράζεται μέσω πλατφορμών όπως το Instagram, το Facebook, το WhatsApp, το Snapchat και το TikTok, και όχι για να αντικαταστήσουν αυτές τις αλληλεπιδράσεις. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα κοινωνική λειτουργία που προσθέτει το Spotify, ειδικά επειδή είναι διαθέσιμη και σε δωρεάν χρήστες, παρά τους σημαντικούς περιορισμούς σε αυτούς τους λογαριασμούς ενώ θα μπορούσε ίσως να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες λειτουργίες άμεσης αλληλεπίδρασης μεταξύ χρηστών στο μέλλον, αν γίνει αποδεκτή. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Huruduru Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Ξύνουν τον πάτο του βαρελιού για να δικαιολογήσουν τις αυξήσεις στις τιμές. Το HiFi δε άφαντο ακόμα. 6 3
kabamaru80 Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Τελικά το spotify αφού μας έπρηξε τα ουμπαλα με την ΕΕ και τα περί ελευθεριών "μετακόμισε" Αμέρικα;
neoterlemes Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Για αυτό ανέβηκε 0,5€ το student ?????????
j_karigiannis Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που η ποιότητα του content και η αξία της υπηρεσίας πέφτει, εδώ τουλάχιστον κάτι κάνουν. Τουλάχιστον δείχνουν πως τους ενδιαφέρει ο τελικός χρήστης προσθέτοντας functionalities. 3
Huruduru Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 6 λεπτά πριν, j_karigiannis είπε Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που η ποιότητα του content και η αξία της υπηρεσίας πέφτει, εδώ τουλάχιστον κάτι κάνουν. Τουλάχιστον δείχνουν πως τους ενδιαφέρει ο τελικός χρήστης προσθέτοντας functionalities. Που πέφτει η ποιότητα; γιατί την τελευταία φορά που κοίταξα το Apple Music προσφέρει χωρίς επιπλέον κόστος High-Res-Losless και Losless. Μουσική θέλω να μου προσφέρει μια υπηρεσία με άριστη ποιότητα όχι Bloated με Social αηδίες. 7
gska Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 7 minutes ago, j_karigiannis said: Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που η ποιότητα του content και η αξία της υπηρεσίας πέφτει, εδώ τουλάχιστον κάτι κάνουν. Τουλάχιστον δείχνουν πως τους ενδιαφέρει ο τελικός χρήστης προσθέτοντας functionalities. Σε ποιους αναφέρεσαι όταν μιλάς για πτώση ποιότητας;
Hellenicsun Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Όταν έλαβα από το Play Store την ειδοποίηση πέρι αύξησης τιμής, προχώρησα άμεσα σε διακοπή. Δεν είναι το ποσό αυτό καθεαυτό μα ότι, βαρέθηκα - μη πω, σιχάθηκα - τις αυξήσεις γενικά. 4
j_karigiannis Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 20 λεπτά πριν, gska είπε Σε ποιους αναφέρεσαι όταν μιλάς για πτώση ποιότητας; 22 λεπτά πριν, Huruduru είπε Που πέφτει η ποιότητα; γιατί την τελευταία φορά που κοίταξα το Apple Music προσφέρει χωρίς επιπλέον κόστος High-Res-Losless και Losless. Μουσική θέλω να μου προσφέρει μια υπηρεσία με άριστη ποιότητα όχι Bloated με Social αηδίες. Αναφέρομαι σε disney+, netflix, youtube. Γενικά πλατφόρμες streaming, όχι αποκλειστικά μουσικής. 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 8 λεπτά πριν, Hellenicsun είπε Όταν έλαβα από το Play Store την ειδοποίηση πέρι αύξησης τιμής, προχώρησα άμεσα σε διακοπή. Δεν είναι το ποσό αυτό καθεαυτό μα ότι, βαρέθηκα - μη πω, σιχάθηκα - τις αυξήσεις γενικά. Own your library το θες σε μορφή Streaming? Jellyfin 3
xrist0s92 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Υπάρχει κάποιος ανταγωνιστής με καλύτερη ποιότητα, αντίστοιχα πλούσια βιβλιοθήκη και στα ίδια χρήματα ή λιγότερα; Χρησιμοποιώ Spotify πολλά χρόνια και δεν έχω ασχοληθεί με κάτι άλλο.
polaki Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 23 minutes ago, Huruduru said: Own your library το θες σε μορφή Streaming? Jellyfin Pay (for) your library as well όμως. Και για να μην το παίζω ηθικός, ενώ δεν είμαι, ακόμα έχω στο πατρικό καμιά 4άρα εξωτερικούς δίσκους με ότι γνωστή και άγνωστη ταινία, άλμπουμ και game υπήρχε την ένδοξη δεκαετία 2000-2010 περίπου.. Έλα όμως που ακόμα και πειρατικά βαριέμαι να ψάχνω που είναι τί... Οπότε αν κάποιος θέλει την ευκολία του streaming, ας πληρώσει με το μήνα να την έχει. 1
kontow Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Messages στο spotify, αυτό χρειαζόμασταν διακαώς. Τρομερό σχέδιο, μα πως το σκέφτηκαν? 2 1
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 29 λεπτά πριν, j_karigiannis είπε Αναφέρομαι σε disney+, netflix, youtube. Γενικά πλατφόρμες streaming, όχι αποκλειστικά μουσικής. Ειδικά το YouTube ίσως είναι η μόνη υπηρεσία που δικαιολογεί κάπως το κόστος σε σχέση με τους άλλους. Και στο λέω εγώ που έχω κάνει μαζικό DeGoogle αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι έστω και ελαφρώς χειρότερο για να το αντικαταστήσω. 2
polaki Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 29 minutes ago, j_karigiannis said: Αναφέρομαι σε disney+, netflix, youtube. Γενικά πλατφόρμες streaming, όχι αποκλειστικά μουσικής. Σίγουρα πολλές πλέον streaming υπηρεσίες προσφέρουν "χύμα" με το κιλό content, αν όμως προσφέρουν ΚΑΙ το content που σε ενδιαφέρει, απλά ασχολείσαι με αυτό και δε δίνεις σημασία στο σκουπιδιαριό. Τώρα αν βέβαια θεωρεί κάποιος ότι ΕΠΕΙΔΗ βάζουν τόσο content (που για εκείνον είναι σκουπίδι), τον χρεώνουν παραπάνω, καλά κάνει και διακόπτει τη συνδρομή. Προσωπικά, η μόνη συνδρομή τέτοιου είδους που έχω είναι πλέον το YouTube Premium, και αυτό γιατί με καλύπτει απόλυτα και το YouTube Music που έρχεται μαζί του. Και με τη χρήση του migration tool για να μεταφέρω τις υπάρχουσες playlists μου από το Spotify, όλα έγιναν πανεύκολα https://support.google.com/youtubemusic/answer/14729358?hl=en. Σπίτι λόγω "αναγκαστικής" ύπαρξης CosmoteTV για τα αθλητικά, οι ταινίες και οι σειρές που έχει με καλύπτουν. Και αν κάποια δεν υπάρχει επειδή είναι πχ Netflix exclusive, μου είναι 100% το να μην τη δω ποτέ, ή κάνω 1 μήνα συνδρομή για να δω πχ το Drive to survive κάθε χρόνο. Ας μην κάνουμε σαν κακομαθημένα παιδάκια. Επιλογές έχουμε. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα