Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ένα κακό έχει αυτή η σειρά, το βάρος και κατάφεραν να το κάνουν 2 γραμμάρια πιο βαρύ από το MX Master 3S αντί να κατέβουν. 👏

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 hours ago, Arkin said:

Συγκρινω απλα το καθε ποντικι σαν ποντικι. Εχεις ενα pc ενα γραφειο δεν σε νοιαζει ειτε ασυρματο ειτε ενσυρματο το ιδιο και το αυτο ειναι στο τελος. Τωρα προφανως αν θες να εχεις ενα ποντικι για 3 υπολογιστες/συσκευες οκ δεν χρειαζεται το mx master για αυτο εχει πολυ φθηνοτερα. Δεν προσφερει κατι παραπανω δηλαδη περα απο haptic feedback που εχει ενδιαφερον σε gaming αλλα μεχρι εκει.

μην τα κάνουμε όλα για το gaming, η σειρά MX master αφορά κυρίως επαγγελματίες. 

Οπότε, το ότι με ένα κουμπί συνδέεται με 3 υπολογιστές είναι στα θετικά. 
Το razer ballistic v3 δεν βλέπω να έχει κάποιο thumb wheel ή κάνω λάθος; 
Επίσης είναι ασύρματο, πλέον δεν υπάρχει λόγος να παίρνεις ενσύρματα περιφερειακά...

Δημοσ.

Εξαιρετική σειρά, περιμένω να δω το καινούριο και αν θα καταφέρει να με πείσει να φύγω από το 3S που δεν αλλάζω εύκολα. Τα σχόλια κάποιων που λένε ότι κάνουν καλύτερη δουλειά με gaming mouse σε παιχνίδια είναι λογικά και αναμενόμενα. Αν δεν κάνω λάθος, η Logitech το προορίζει για productivity σκοπούς, οπότε ίσως δεν έχετε κάνει σωστή επιλογή in the first place.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ethereum είπε

170g είναι το iPhone 16 , αυτό ζυγίζει 150 , βάλε και την αντίσταση στο slide θα είναι σαν να σπρώχνεις 180 γραμμάρια πάνω στο γραφείο , τι θα κάνω γυμναστική στον καρπό ?  για μένα ένα ελαφρύ ποντίκι δεν συγκρίνεται για δουλειά ή gaming , πετάς

Tα mx master έχουν τεφλόν στη βάση και δεν καταλαβαίνεις το βάρος στην κύλιση, παρα μόνο αν το σηκώσεις. Δίνει premium αίσθηση, που είναι και ο σκοπός του, χωρίς να θυσιάζει την λειτουργικότητα.

Δημοσ.

Αναμένω Black Friday μπας και πέσει η τιμή και το πάρω.

Μιας και τόσα χρόνια ήμουν σε Linux και δεν μπορούσα να αξιοποιήσω τα gestures, μπορεί κάποιος να μου πει πως τα χρησιμοποιεί; Π.χ θα μπορούσα να πατήσω το gesture κουμπί και να σείρω το ποντίκι προς τα κάτω και να κλείσει ένα tab στον browser? Γιατί αν όχι 3 κουμπιά δεν φτάνουν με τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως έχουνε πει ήδη αρκετοί συμπολεμιστές, η συγκεκριμμένη σειρά είναι για επαγγελματίες και όχι για gaming. Επίσης, όλα τα ποντίκια δε κάνουνε για όλους και το τι βολεύει του καθενός το χέρι είναι εντελώς υποκειμενικό. Κάποιοι παίζουνε παιχνίδια με MX Master, κάποιοι δουλεύουνε με Razer. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Δοκιμάζεις και βλέπεις τι ταιριάζει στο χέρι σου. Πάντως άλλο ποντίκι με τόσα features για επαγγελματική χρήση δεν έχω δει προσωπικά. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με side scroll κλπ κλπ και ακόμα καλύτερα πιο φτηνό ας με/μας διαφωτίσει κάποιος/α.

ΥΓ1: 2-2μιση χρόνια μου κρατάει το ΜΧ ποντίκι. Χαλάει είτε η ροδέλα είτε το πλαινό κουμπί.

ΥΓ2: Πριν μια βδομάδα παρήγγειλα το 3s. Δεν είναι δίκαιο.........

Επεξ/σία από Arkoudelos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, Arkin said:

Πηρες με μηχανικους την πατησα και εγω παλιοτερα και ειπα ποτε ξανα. Το ballistic ενα 7μηνο το εχω και παει μπαλα οι οπτικοι δεν κανουν διπλο κλικ. Και το hero το ειχα σκεφτει αλλα με μηχανικους και βλεπω οτι στο 6μηνο βαρανε διπλο κλικ λεω μακρια. Εγω γουσταρω πολυ software παραμετροποιηση και η αμεση αποκριση που εχει σχεδον μηδενικο latency παντου. 

Ενταξει μιλαμε για ποντικια ομως. Πχ εχει ποντικια με 200 ευρω με 3-4 πληκτρα για μενα ειναι τελειως αχρηστα αυτα θελω να εχουν 10-12 κουμπια ωστε να κανω bind και macro εντολες και σε εφαρμογες και σε παιχνιδια. Και το καλυτερο ειναι οτι μπορεις να κανεις bind/macro per app/game για καθε exe δηλαδη και αλλη παραμετροποιηση. Απο εκει και περα λιγα πραγματα παιζουν ρολο οπως το βαρος που οκ κατι ενδιαμεσο ειναι το καλυτερο ουτε 150γρ οπως αυτο του θεματος ουτε κατι 60αρια που βλεπω. Στα 100 ειναι το ιδανικο να το νιωθεις και λιγακι οταν το κουνας. Υψηλο dpi ιδανικα 5-10 χιλιαδες και αμεση αποκριση. 

Δεν το βλεπω και πολυ σοι το mx master 3 ειδικα σε αυτα που χρειαζομαι οπως παραπανω κουμπια και αποκριση σε παιχνιδια η το raw performance που δειχνει το latency βλεπω πολυ κακη βαθμολογια. Ειναι για δουλεια και οχι gaming ποντικι και απορω γιατι εβαλαν απτικη αντιδραση στο mx master αν παραμενει ενα ποντικι για δουλεια και οχι gaming. 

Screenshot-2.png

συγκρινεις ανομοια πραγματα, η σειρα "ΜΧ" Μaster της Logitech ειναι για ποντικια γραφειου γενικης χρησης, πχ. η οριζοντια κυληση ειναι για εξελοχαρτα, οχι οτι δεν μπορει να λειτουργησει και ως gaming αλλα γιαυτο υπαρχει και η σειρα G της Logitech

το γεγονος οτι δεν ειναι gaming το καταλαβαινεις απο την τεραστια επιφανεια επαφης που εχει στην κατω πλευρα, η σειρα MX  παραδοσιακα κοσμει γραφεια και γιαυτο το λογο βγαινει και σε λευκο γιατι καλυπτει και παρα πολλους Mac users..

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.

Μακράν ότι καλύτερο σε ποντίκι έχω δουλέψει . Είχα το MX 2 και τωρα το ΜΧ3. Η ποιότητα του είναι μέρα με τη νύχτα σε σύγκριση με όποιο άλλο υπάρχει εκεί έξω.

Δουλεύει σε όλες τις επιφάνειες, ξύλο,καναπέ,γυαλί ακόμη και στην κουβέρτα. Η μπαταρία του είναι απο άλλο πλανήτη, ακόμη και οταν το ειχα και για gaming. 

Η κύλιση του ειναι τοσο ομαλή και με την γωνία που κανει δεν κουράζει τον καρπό καθόλου.

Εχω ππάρει και ενα Razer Naga V2 hyperspeed.  Η ποιότητα ειναι η μερα με τη νύχτα. Το Razer ειναι σαν κινεζια του κιλού. 

Όποιος το δουλέψει για 10 λεπτά θα καταλάβει γιατι κανει 130 ευρω. Εχω αλλάξει 20 ποντίκια στη ζωή μου, απο κινέζικα του ebay των 5 ευρώ μέχρι και Razer. Σαν τις συσκευές της Logitech κανένας. 

• Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sotirisl είπε

εμένα πάντως το δεξί πλήκτρο από το Mx Master 3s έπαψε να λειτουργεί μετά από δυο μιση χρόνια...

15 ώρες πριν, Arkin είπε

Αυτο ειναι το πιο τρελο. Ειχα ενα απλο motospeed 15 ευρω V30 7 χρονια και μετα απο 7 χρονια ξεκινησε τα διπλα κλικς δεν επαθε τιποτα μεχρι τοτε και μιλαμε απειρες ωρες χρησης. Και παιρνεις ακριβο επωνυμο και μεσα σε λιγο καιρο με απλη χρηση βγαζει θεματα. Απορω με το build quality μερικες φορες. 

Είναι πιθανό να εξαντλήθηκε ο μέγιστος αριθμός κλικ (με βάση τα τεστ αντοχής του κατασκευαστή) σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Axelq είπε

Τι μου θύμησες τώρα, εποχές που το είχαν σε όλα τα ίντερνετ καφέ, το κοπανούσες, το πετούσες, έριχνες επάνω του καφέ, μετά κυριολεκτικά το έπλενες και δεν είχε πάθει τίποτα.

Όσον αφορά τώρα το MX Master 4, τι 150gr ρε παιδιά, δε ζούμε στο 2010.

Εδώ βγαίνουν ποντίκια που ζυγίζουν κάτω από 50gr με την ίδια 500 mAh μπαταρία.

ήαν πολύ καλο value for money και τα μαυρα και τα ασημένια αλλά νομίζω το παράχεσαν κάποια φάση τα είδα 40+ ευρώ και για τόσα λεφτά δεν το ευχαριστιέσαι... 

Όσο για το βάρος εγώ ποτέ δεν κατάλαβα αυτό το trend (βασικά ευκαιρία να μειώσεις ποιότητα με την δικαιολογία ότι αφαιρείς βάρος για να αυξήσεις και άλλο την τιμή ντεμέκ επειδή ειναι σπορ έτσι και να κερδίσεις ακόμη περισσότερα!)  

Εγώ ανέκαθεν ήθελα να έχει βάρος το ποντίκι γιατί έτσι είχα περισσότερο ακρίβεια τα φθηνά ποντίκια πάντα ήταν πιο ελαφριά λολ 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Arkoudelos είπε

Όπως έχουνε πει ήδη αρκετοί συμπολεμιστές, η συγκεκριμμένη σειρά είναι για επαγγελματίες και όχι για gaming. Επίσης, όλα τα ποντίκια δε κάνουνε για όλους και το τι βολεύει του καθενός το χέρι είναι εντελώς υποκειμενικό. Κάποιοι παίζουνε παιχνίδια με MX Master, κάποιοι δουλεύουνε με Razer. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Δοκιμάζεις και βλέπεις τι ταιριάζει στο χέρι σου. Πάντως άλλο ποντίκι με τόσα features για επαγγελματική χρήση δεν έχω δει προσωπικά. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με side scroll κλπ κλπ και ακόμα καλύτερα πιο φτηνό ας με/μας διαφωτίσει κάποιος/α.

ΥΓ1: 2-2μιση χρόνια μου κρατάει το ΜΧ ποντίκι. Χαλάει είτε η ροδέλα είτε το πλαινό κουμπί.

ΥΓ2: Πριν μια βδομάδα παρήγγειλα το 3s. Δεν είναι δίκαιο.........

Ούτε εγώ έχω δει κάτι άλλο πέρα από την σειρά MX για επαγγελματική χρήση / δουλειά γραφείου. Μετά πας σε trackball ποντίκια, όπως το MX ergo ή σε Kensigton που το trackball δεν είναι στον αντίχειρα. 

Πιστεύω ότι η φθορά προέρχεται από την δύναμη που όλοι ασκούμε με τα δάκτυλα. Πάντα είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεται.

Ήμουνα και εγώ να το παραγγείλω, αλλά δεν μπορούσα να αποφασίσω ανάμεσα σε αυτό ή στο MX Vertical ή στο MX Ergo S, αλλά κυρίως δεν μπορούσα να αποφασίσω με ποιο πληκτρολόγιο (Logitech ή Razer) να το συνδυάσω.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω φύγει από όλες τις εταιρίες σε mice και ιδιαίτερα από Logitech για το γνωστό πρόβλημα με τα διπλά κλίκ σχεδόν πάντα στο αριστερό κουμπί και πάντα μετά από 2-3 χρόνια.
Πήγα σε ASUS με εναλλάξιμους διακόπτες για το αριστερό και δεξί κουμπί και απλά ξέχασα τι είναι να αγοράζεις mice!!! 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...