Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Just_travel_everywhere είπε

Εγώ ακόμα αυτό έχω νομίζω βγάζει μερικά χρόνια ακόμα !!! 🤣🤣🤣😝😝

IMG_3124.jpeg

28 χρόνια και λειτουργεί ακόμα. 😎
Πριν από κάνα 4ρη χρόνια άρχισε να κάνει αραιά και πού διπλοκλίκ το αριστερό κουμπί. 

εικόνα_Viber_2025-08-28_13-44-34-774 (Small).jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Dr_Pepper said:

Εγώ ανέκαθεν ήθελα να έχει βάρος το ποντίκι γιατί έτσι είχα περισσότερο ακρίβεια τα φθηνά ποντίκια πάντα ήταν πιο ελαφριά λολ 

το βαρος ειναι υποτιθεται σημαντικο στο gaming, οσο πιο ελαφρυ τοσο πιο γρηγορη η αποκριση γιατι γινεται ενα με το χερι και γλιστραει πιο γρηγορα, γιαυτο και γινεται μαχη για το ελαφρυτερο mouse στο gaming με διαφορα τεχνασματα: με τρυπες στην ατρακτο, ελαφρυτερα λεπτοπτερα υλικα απο ανθρακονηματα, μικροτερη μπαταρια συνοδευομενη με ασυρματης φορτισης mousepad και αλλα πολλα

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.

μονο εγω ειχα θέματα? το δουλευα για gaming, δεν ειχε ουτε καλο polling rate (ακομα και με usb νομιζω εδινε 125hz και με bt νομιζω 50hz), και μου ειχανε χαλασει 2 mouse (το 3 και το 3s)..  ειχε χαλάσει το right click... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Odyss3us είπε

το βαρος ειναι υποτιθεται σημαντικο στο gaming, οσο πιο ελαφρυ τοσο πιο γρηγορη η αποκριση γιατι γινεται ενα με το χερι και γλιστραει πιο γρηγορα, γιαυτο και γινεται μαχη για το ελαφρυτερο mouse στο gaming με διαφορα τεχνασματα: με τρυπες στην ατρακτο, ελαφρυτερα λεπτοπτερα υλικα απο ανθρακονηματα, μικροτερη μπαταρια συνοδευομενη με ασυρματης φορτισης mousepad και αλλα πολλα

Ναι αυτά λένε αυτοί που τα πλασάρουν καλά τώρα δεν είμαι και πολύ gamer αλλά υπήρχε καιρός που έπαιρνα κεφάλια στο counter (και πιο πριν UT/UT2004)και οι αντιδράσεις μου ήταν κάτω απο 90ms με τα ελαφριά ποντίκια ήταν πιο δύσκολο να κάνω κινήσεις χιλιοστών γιατί "έπαιζε" ο κέρσορας επειδή ακριβώς μετακινούταν πολύ εύκολα το ποντίκι 

ένας από τους λόγους που είχα αγοράσει το mx1000 τότε ήταν ακριβώς ότι ήταν βαρύ και "γέμιζε" το χέρι και οι κινήσεις χιλιοστών γινόταν smooth ακριβώς όπως τις ήθελα και όχι "νευρικά"/"κυματιστά" όπως με ελαφρύτερα ποντίκια... (πχ για awp maps αλλά όχι μόνο γενικότερα ήταν πιο ελεγχόμενες οι κινήσεις μου αν το ποντίκι ήταν substantial) 

Το ελαφρύ ποντίκι ουσιαστικά ειναι σαν να έχει χαλάσει το ελατήριο απο τα joystic ενός μοχλού (που δίνουν την "κοντρα" όταν τα μετακινείς γιατί θέλουν να επαναφέρουν τον μοχλό στο σημείο 0 deadzone) ναι οκ μετακινούνται πιο γρήγορα χωρίς ελατήριο αλλά χάνεις σε ακρίβεια και η αίσθηση ειναι πιο φθηνή. 

Επαναλαμβάνω στην εποχή μου (και έως όχι και πολλά χρόνια πίσω σίγουρα πχ έως το 2020 περίπου) τα ελαφριά ποντίκια ήταν τα φτηνά :P  το Intelimouse Πχ που δείξανε κάποιοι έβγαινε στα 15 ευρώ και ήταν αρκετά ελαφρύ 80-100 γραμμάρια κάπου εκει το κόβω 

ναι ότνως 100 γραμμάρια https://www.eurogamer.net/digitalfoundry-2018-07-05-microsoft-classic-intellimouse-review-7002

2 ώρες πριν, dpolal είπε

28 χρόνια και λειτουργεί ακόμα. 😎
Πριν από κάνα 4ρη χρόνια άρχισε να κάνει αραιά και πού διπλοκλίκ το αριστερό κουμπί. 

εικόνα_Viber_2025-08-28_13-44-34-774 (Small).jpg

Είμαι στο πατρικό και με έκανες να ψάξω το δικό μου που ειναι και battlescared :P 

20250828-154339.jpg\

Το δοκίμασα και ακόμη λειτουργεί!! (model Microsoft comfort Optical mouse model 1043 , αν θυμάμαι ήταν λίγο πιο ακριβό απο το άσπρο IntelliMouse και σίγουρα κάτω απο 30 ευρώ όμως και το πήρα για λίγο καλύτερο :P )

Αλλά σίγουρα όχι 28 χρόνια είναι γύρω στα 20 το δικό σου μήπως δεν ειναι 28 και δεν θυμάσαι καλά; 

Θέλω να πω δεν θυμάμαι το 97 να είχαμε laser σίγουρα όχι τόσο "μοντέρνα" σε εμφάνιση (για τότε πχ οι καμπύλες) και με ασημένιο χρώμα μάλλον το πολύ 20-24 πρέπει να ειναι και το δικό σου. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Arkin είπε

Πολλα τα λεφτα 130 ευρω οσο καλο ποντικι και να ειναι. Ενα razer ballistic v3 πηρα πριν κατι μηνες για 45 ευρω και ειναι τοπ. Τα 130 ειναι κοντα 3 φορες πανω. Περα απο την απτικη αναδραση δεν βλεπω να προσφερει κατι παραπανω.

συγκρίνεις ενα MX Master με Razer; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, FanisK93 είπε

συγκρίνεις ενα MX Master με Razer; 

Productivity vs gaming λιγα κουμπια το ενα πολλα το αλλο scroll οριζοντιο το ενα το αλλο δεν εχει πανβαρο το ενα 150γρ ελαφρυ το αλλο στα 100. Το καθενα θετικα και αρνητικα. Και μονο που βγαζουν το double click γρηγορα τα παλια τα mx master ειναι λογος μη αγορας οπως και η σειρα hero της ιδιας εταιριας. Ευτυχως στο 4 βλεπω εβαλαν optical οποτε απο αυτο το προβλημα θα γλιτωσουν οι κατοχοι το double click. To mx master εχει και τεραστιο latency αλλα ειπαμε productivity mouse οποτε το συγχωρεις. 150 ευρω ποντικι και παιζει στα 12.4ms latency 4 φορες πανω απο το 3 φορες φθηνοτερο v3. 

Screenshot-3.png

Δημοσ.

Έχω MX Master 3 και πιο πριν 2s. Δουλεύω αρκετά excel και video editing. Η οριζόντια κύλιση που έχει με τη ροδέλα στον αντίχειρα είναι αναντικατάστατη. Πρόσφατα σκίστηκε το καουτσούκ στον αντίχειρα και σκεφτόμουν να πάρω το 3s.

Ευτυχώς βγαίνει το 4 και θα γίνει άμεση αγορά.

Δημοσ.

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η αναβάθμιση με το Haptic Sense, ειδικά αν όντως μπορεί να προσαρμοστεί μέσω του Options+. Εμένα με ιντριγκάρει το αν τα νέα πλήκτρα με το διάφανο πλαστικό θα είναι ανθεκτικά μακροχρόνια ή θα μαζεύουν σημάδια εύκολα.
Επίσης, ωραίο που κράτησαν το MagSpeed scroll είναι must σε αυτή τη σειρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, Arkin said:

Productivity vs gaming λιγα κουμπια το ενα πολλα το αλλο scroll οριζοντιο το ενα το αλλο δεν εχει πανβαρο το ενα 150γρ ελαφρυ το αλλο στα 100. Το καθενα θετικα και αρνητικα. Και μονο που βγαζουν το double click γρηγορα τα παλια τα mx master ειναι λογος μη αγορας οπως και η σειρα hero της ιδιας εταιριας. Ευτυχως στο 4 βλεπω εβαλαν optical οποτε απο αυτο το προβλημα θα γλιτωσουν οι κατοχοι το double click. To mx master εχει και τεραστιο latency αλλα ειπαμε productivity mouse οποτε το συγχωρεις. 150 ευρω ποντικι και παιζει στα 12.4ms latency 4 φορες πανω απο το 3 φορες φθηνοτερο v3. 

Screenshot-3.png

συνεχιζεις να συγκρινεις ενα all around mouse με ενα αμιγως gaming, 
η Logitech εχει βγαλει καμια 50αρια ποντικια  και αλλα 20 gaming για καθε γουστο.. εχει βγαλει  και ειδικο mmo mouse με 12 προγρραμματιζομενα πληκτρα στο thumb αμα θελεις μια και μιλησες για macros... 

το MX Master εχει καθιερωθει πλεον με το iconic design του, δεν μπορεις να το συγκρινεις βασει τιμης ή με ενα random που ετυχε να βολευει εσενα,
 ειναι απο τα ποντικια που και να χαλασει πας και αγοραζεις με κλειστα ματια το ιδιο

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Odyss3us είπε

συνεχιζεις να συγκρινεις ενα all around mouse με ενα αμιγως gaming, 

η logitech εχει βγαζει καμια 50αρια ποντικια  και καμια 20αρια gaming για καθε γουστο.. εχει βγαλει  και ειδικο mmo mouse με 12 προγρραμματιζομενα πληκτρα στο thumb αμα θελεις... 

το MX Master εχει πλεον καθιερωθει με το iconic design του, δεν μπορεις να το συγκρινεις βασει τιμης ή με ενα random που ετυχε να βολευει εσενα

Η συγκριση κυριως παει στην ευκολια χρησης που ειδα να αναφερετε με τα κουμπια που δεν ειναι οση θεωρουν καποιοι με μολις 7 κουμπια αλλα και στην ποιοτητα ειδικα των διακοπτων. Κορυφη το πλαϊνο wheel και αυτο πιστευω δινει ολη την ευκολια στο productivity ειδικα σε excel η σε εφαρμογες που θες scroll αριστερα δεξια. Δεν ειναι το αγιο δισκοποτηρο με λιγα λογια οσο και αν εχει καθιερωθει. Και τα logitech hero εχουν καθιερωθει σαν απο τα καλυτερα gaming mouse και ολοι γραφουν τα χειροτερα μετα απο κανα χρονο χρησης και τα θεματα που βγαζουν. Υπαρχουν τοσα πολλα ποντικια που δεν χρειαζονται 150 ευρω βρισκεις και αρκετα φθηνοτερα απλα οχι μαρκα

https://www.keychron.com/products/keychron-m6-wireless-mouse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, Arkin said:

Η συγκριση κυριως παει στην ευκολια χρησης που ειδα να αναφερετε με τα κουμπια που δεν ειναι οση θεωρουν καποιοι με μολις 7 κουμπια αλλα και στην ποιοτητα ειδικα των διακοπτων. Κορυφη το πλαϊνο wheel και αυτο πιστευω δινει ολη την ευκολια στο productivity ειδικα σε excel η σε εφαρμογες που θες scroll αριστερα δεξια. Δεν ειναι το αγιο δισκοποτηρο με λιγα λογια οσο και αν εχει καθιερωθει. Και τα logitech hero εχουν καθιερωθει σαν απο τα καλυτερα gaming mouse και ολοι γραφουν τα χειροτερα μετα απο κανα χρονο χρησης και τα θεματα που βγαζουν. Υπαρχουν τοσα πολλα ποντικια που δεν χρειαζονται 150 ευρω βρισκεις και αρκετα φθηνοτερα απλα οχι μαρκα

https://www.keychron.com/products/keychron-m6-wireless-mouse

το να εχει ενα ποντικι ενα καρο programmable πληκτρα για shortcuts ή macros απο ενα σημειο και μετα δεν ειναι λειτουργικο για τα δαχτυλα, και το δικο μου το lightspeed εχει περισσοτερα και σε πολυ βολικοτερα σημεια απο το Razer και το MX αλλα προτιμω να χρησιμοποιω το keyboard ή ενα συνοδευτικο keypad απο το να παθω αγκυλωση, οπως κανει δηλαδη και ο περισσοτερος κοσμος για παραπανω productivity.. 

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Arkin είπε

Screenshot-3.png

Δεν το λέω για να υποστηρίξω το Logitech αλλά έβαλα συγκριτικό με το razer naga trinity που εχω και το δείχνει ακριβέστερο και γρηγορότερο και το naga είναι άνετα ένα απο τα χειρότερα ποντίκια που αγόρασα :P (για να είμαι δίκαιος για τα λεφτά αν ήταν 30 ευρώ θα ήταν καλό... ) οπότε οκ ειναι και θέμα του κατα πόσο εμπιστεύεσαι τις μετρήσεις που κάνουν https://www.rtings.com/mouse/tools/compare/razer-naga-trinity-vs-razer-basilisk-v3/931/28116

απο εκει και περα μερικά ms δεν κάνουν την διαφορά

Εγώ στα γεράματα απο παλιό λαπτοπ με διαδρομή wifi>router>wan/router> κεραία 4g κινητής σε ορεινή περιοχή 

Έχω αυτό το score σε ταχύτητα αντίδρασης (όταν ήμουν πιο νέος δηλαδή 10+++ χρόνια πριν   χτυπούσα άνετα 70-90 και το bottleneck μάλλον ήταν το παλιό -τότε νέο βέβαια Hardware :P  )

Screenshot-2025-08-28-165353.png
Αν έχεις περίπου ίδιο με το δικό μου (και ακόμη χειρότερα αισθητά μεγαλύτερo πχ κάνα 190+)  τα 5,10 ms που κερδίζεις ειναι αυτό που λέει η παροιμία του κακού.... του φταίνε οι τρίχες :P 

https://humanbenchmark.com/tests/reactiontime

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Odyss3us είπε

το να εχει ενα ποντικι ενα καρο programmable πληκτρα για macros απο ενα σημειο και μετα δεν ειναι λειτουργικο για τα δαχτυλα, κα ιτο δικο μου το lightspeed εχει περισσοτερα κα ισε πολυ βολικοτερα σημεια απο το Razer αλλα προτιμω να χρηιμοποιω το keyboard ή ενα συνοδευτικο keypad απο το ναπαθιω αγκυλωση, οπως κανει δηλαδη και ο περισσοτερος κοσμος για παραπανω productivity.. 

Παιζει ρολο και που τα εχει τα κουμπια και ποσο βολικα ειναι. Πχ στη ροδελα αριστερα δεξια ειναι κορυφη η τα 3 πλαϊνα. Τωρα αν εχει τιποτα απο κατω η αλλα περιεργα δεν ξερω. Περισσοτερο θεμα εχω με το πληκτρολογιο αν εχω καμια 15αρια κουμπια να ελεγξω παρα με τα 11 του ποντικιου. Πχ στο run στα παιχνιδια εχω παντα το μπροστα πλαίνο βολευει απειρα ενω το shift που εχουν default ειναι ψιλοχαλια. Οπως και το alt που εχουν για αποφυγη βαζεις την ροδελα την κεντρικη και παιζεις μπαλιτσα ετσι. Γενικα εχει βολεψει παρα πολυ ολο αυτο ειδικα στα μεγαλα rpg που θελουν ενα σωρο κουμπια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Arkin said:

Παιζει ρολο και που τα εχει τα κουμπια και ποσο βολικα ειναι. Πχ στη ροδελα αριστερα δεξια ειναι κορυφη η τα 3 πλαϊνα. Τωρα αν εχει τιποτα απο κατω η αλλα περιεργα δεν ξερω. Περισσοτερο θεμα εχω με το πληκτρολογιο αν εχω καμια 15αρια κουμπια να ελεγξω παρα με τα 11 του ποντικιου. Πχ στο run στα παιχνιδια εχω παντα το μπροστα πλαίνο βολευει απειρα ενω το shift που εχουν default ειναι ψιλοχαλια. Οπως και το alt που εχουν για αποφυγη βαζεις την ροδελα την κεντρικη και παιζεις μπαλιτσα ετσι. Γενικα εχει βολεψει παρα πολυ ολο αυτο ειδικα στα μεγαλα rpg που θελουν ενα σωρο κουμπια. 

παιρνεις ενα συνοδευτικo Keypad και κανεις δουλιτσα ρε φιλε δε καθεσαι να παιδευεσαι με τα δαχτυλα σα να παιζεις φλογερα με το mouse.. πιστεψε με been there done that.. θα παθεις αγκυλωση στο τελος παιζει και η εργονομια μεγαλο ρολο..

δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι youtubers στα productivity setup τους εχουν το ΜΧ Μaster εγω πλεον δεν το εχω, αλλα το εχω δοκιμασει πριν χρονια μαζι με πολλα αλλα, παρολαυτα καταλαβαινω απολυτα την επιλογη τους...

στην τελικη το Baslisk με το κλεμμενο thumb rest ενας φθηνος κλωνος του MX ειναι με rgb φωτακια

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

παιρνεις ενα συνοδευτικo Keypad και κανεις δουλιτσα ρε φιλε δε καθεσαι να παιδευεσαι με τα δαχτυλα σα να παιζεις φλογερα με το mouse.. πιστεψε με been there done that.. θα παθεις αγκυλωση στο τελος παιζει και η εργονομια μεγαλο ρολο..

δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι youtubers στα productivity setup τους εχουν το ΜΧ Μaster εγω πλεον δεν το εχω, αλλα το εχω δοκιμασει πριν χρονια μαζι με πολλα αλλα, παρολαυτα καταλαβαινω απολυτα την επιλογη τους...

στην τελικη το Baslisk με το κλεμμενο thumb rest ενας φθηνος κλωνος του MX ειναι με rgb φωτακια

Για productivity οκ εχει το πλαϊνο scroll wheel αλλα μεχρι εκει δεν βλεπω κατι παραπανω. Συν το θεμα με τα double click. Το Basilisk σκεψου εχει οπτικους διακοπτες δεν θα παθεις double click ποτε εχει free wheel spin πρωτη φορα το δουλεψα και σε reading forum και γενικα κειμενων ειναι απιστευτο εχει πολυ ανωτερο latency 4 παραπανω κουμπια και προφανως ειναι και ομορφοτερο και 50 γραμμαρια πιο ελαφρυ. Γενικα θεωρω overrated και τα logitech και τα razer ειδικα στα πιο ακριβα τους ποντικια των 100+ ευρω ειδικα με τα θεματα που βγαζουν καποια πολυ συχνα. Οποτε εχουμε με το 1/3 της τιμης ποντικι που αν και οχι productivity πολυ ανωτερο και σε βαρος και σε κουμπια και σε latency και στις συνολικες ευκολιες. Το mx master ενα ονομα εχει και μεχρι εκει αντιστοιχα οπως και το hero που τα σχολια κραξιματος ειναι ατελειωτα με τα διπλα click στο 6μηνο η στο χρονο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...