Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε Προτείνεται πανελλαδική υιοθέτηση αμοιβαίας παρακολούθησης: μια κάμερα σε κάθε πόρτα, άλλη μία στον διάδρομο, και μία τρίτη για να καταγράφει αν οι άλλες δύο δουλεύουν σωστά — διαφάνεια επί της διαφάνειας, ο ορισμός της ισότητας. Για λόγους ισονομίας, αποστέλλεται αυτόματο push notification σε όλους τους γείτονες όταν κάποιος ανοίγει το ψυγείο μετά τις 23:00 — η γειτονιά οφείλει να γνωρίζει αν τηρούνται τα νυχτερινά διατροφικά πρωτόκολλα. Στο επόμενο στάδιο, εφαρμόζεται “crowdsourced GDPR”: κάθε φορά που κάποιος περνά μπροστά από κάμερα, ανεβαίνει δημοψήφισμα στο group της πολυκατοικίας για το αν επιτρέπεται η επεξεργασία — τέλος οι ρυθμίσεις απορρήτου, αρχή της άμεσης δημοκρατίας. Ενσωματώνεται «Φίλτρο»: οι κάμερες θολώνουν αυτόματα το πρόσωπο όταν ο περαστικός κουτσομπολεύει — η ηθική τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της πολυκατοικίας. Για τα ψώνια: barcode scan στις συσκευασίες και αυτόματη ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων «ποιος πήρε τι και γιατί» — να καταπολεμηθεί επιτέλους η μυστικότητα στο ράφι με τα πατατάκια. Στο ρετιρέ, “Κάμερα Εμπιστοσύνης”: καταγράφει μόνο αν οι άλλοι σε κοιτάνε καχύποπτα — έτσι εξασφαλίζεται ότι όλοι νιώθουν εξίσου εκτεθειμένοι και επομένως… ασφαλείς. Η ιδιωτικότητα δεν σημαίνει να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει χωρίς να τον βλέπει κανείς. Ασφάλεια σημαίνει κάμερα κι αν τύχει να πιάνει και την πόρτα μου, εμένα με συμφέρει: σε μια κλοπή ή φασαρία θα έχω μάρτυρα. Όποιος φοβάται το φακό, μάλλον κάτι έχει να κρύψει. Η ελευθερία φυλάγεται καλύτερα με φως, όχι με σκοτάδι. Αν σε ενοχλεί που σε βλέπει κάμερα μήπως να ανησυχούμε γιατί; Άρα όλα τα παραπάνω θα πεις όταν κληθείς σε μια ενδεχόμενη καταγγελία για μια κάμερά σου που καταγράφει και εκτός της ιδιοκτησίας σου;
great Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 16 minutes ago, billdanos said: Άρα όλα τα παραπάνω θα πεις όταν κληθείς σε μια ενδεχόμενη καταγγελία για μια κάμερά σου που καταγράφει και εκτός της ιδιοκτησίας σου; εγω προσωπικα με μεγαλη μου χαρά έδωσα υλικο στην αστυνομία για μια διάρρηξη για να βρουν το αυτοκίνητο της πινακίδες. και ειμαι εκτος φυλακής. 7 hours ago, great said: οταν σου αρπαξουν το παιδι ή του επιτεθουν σεξουαλικα (να μην πω την άλλη λεξη και προκαλεσω το συναισθημα) και το εχει πιασει η καμερα απεναντι του σουβλατζιδικου και πατε δικαστηριο και εχεις μπροστα σου τον δραστη, πες στον προεδρο οτι οχι δεν θελω να του κανω μηνυση γιατι η καμερα που τον είδε ηταν παρανομη και δεν επρεπε να τον δει και δεν ειχε συναινεση για να δειξει το προσωπο του. Απλο; Μαθουσάλες του ΑΠΠΔ, welcome to 2025 και εσυ δεν απαντησες ποτέ, (οπώς κανενας) εσυ τι θα ελεγες λοιπον ?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, great είπε εγω προσωπικα με μεγαλη μου χαρά έδωσα υλικο στην αστυνομία για μια διάρρηξη για να βρουν το αυτοκίνητο της πινακίδες. και ειμαι εκτος φυλακής. και εσυ δεν απαντησες ποτέ, (οπώς κανενας) εσυ τι θα ελεγες λοιπον ? Η αστυνομία καλά κάνει και συγκεντρώνει στοιχεία από όπου βρει. Ταυτόχρονα όμως ο νόμος προβλέπει κάποια πράγματα σχετικά με τις κάμερες ιδιωτών. Και περιγράφει ξεκάθαρα πού και πώς πρέπει να τις εγκαθιστάς στην περίπτωση που θα καταγράφουν πέρα από την ιδιοκτησία σου. Αν ο νόμος το επέτρεπε, θα το βούλωνα και θα πηγαίναμε παρακάτω. Απλό; 1
great Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Just now, billdanos said: Απλό; ακομα δεν απαντάς. 1 minute ago, billdanos said: Η αστυνομία καλά κάνει και συγκεντρώνει στοιχεία από όπου βρει. Ταυτόχρονα όμως ο νόμος προβλέπει κάποια πράγματα σχετικά με τις κάμερες ιδιωτών. Και περιγράφει ξεκάθαρα πού και πώς πρέπει να τις εγκαθιστάς στην περίπτωση που θα καταγραφούν πέρα από την ιδιοκτησία σου. επισης το ενα ειανι αντιθετο με το αλλο που λες. Καπως αχταρμας είναι. Ναι μεν αλλά
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 6 λεπτά πριν, great είπε ακομα δεν απαντάς. επισης το ενα ειανι αντιθετο με το αλλο που λες. Καπως αχταρμας είναι. Ναι μεν αλλά https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi Ο αχταρμάς ξεκίνησε από τη στιγμή που δεν δέχεσαι τους επίσημους κανονισμούς του κράτους μέσα στο οποίο ζεις. 1
Sugizo Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 1 hour ago, NiKoSmile said: Όποιος φοβάται το φακό, μάλλον κάτι έχει να κρύψει. Η ελευθερία φυλάγεται καλύτερα με φως, όχι με σκοτάδι. Αν σε ενοχλεί που σε βλέπει κάμερα μήπως να ανησυχούμε γιατί; Αυτό είπαν και οι Αμερικανοί και έφτιαξαν το Patriot Act. Και τώρα τα δεδομένα σου πάνε βόλτα Αμερική κάθε φορά που ποστάρεις. Άμα είναι να ανταλλάξεις την ελευθερία για την ασφάλεια, κάτι κάνεις πολύ λάθος. 2 1
great Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 2 minutes ago, billdanos said: https://www.dpa.gr/el/enimerwtiko/thematikes_enotites/eisagwgi_videoepitirisi/oikies_videoepitirisi Δεν απαντάς, συγκεκριμενα ρωτησα κατι για μια κατάσταση. Ευχομαι να μην σου τυχει και να μην γραφεις στο thread πειτε μου καμια καλη καμερα οκ δεν υπαρχει καμία συνεννόηση και λογική. Χανουμε τον χρόνο μας. out. 1 minute ago, Sugizo said: Άμα είναι να ανταλλάξεις την ελευθερία για την ασφάλεια, κάτι κάνεις πολύ λάθος. σιγα , ολη η NSA με τον μήτσο ασχολειτε "ανταλλάξεις την ελευθερία σου" , ύμαρτον. 1 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Αυγούστου Super Moderators Δημοσ. 30 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, great είπε Δεν απαντάς, συγκεκριμενα ρωτησα κατι για μια κατάσταση. Ευχομαι να μην σου τυχει και να μην γραφεις στο thread πειτε μου καμια καλη καμερα οκ δεν υπαρχει καμία συνεννόηση και λογική. Χανουμε τον χρόνο μας. out. Έχω κάμερες παντού στο σπίτι μου και ακολουθούν όλες τους συγκεκριμένους κανονισμούς. Δεν είναι δική μου δουλειά (ούτε άλλου πολίτη) να καταγράφω δημόσιους χώρους. Και σταμάτα το «out» αφού όλο εδώ είσαι. 2
Sugizo Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, great said: σιγα , ολη η NSA με τον μήτσο ασχολειτε "ανταλλάξεις την ελευθερία σου" , ύμαρτον. Συνέχισε τα "σιγά" όπως προείπα, και θα καταντήσουμε big brother, όχι έξω, μέσα στο σπίτι. Βασικά το διορθώνω, με τα "σιγά" φτάσαμε σχεδόν στο big brother. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Sugizo 1
trabakoulas Δημοσ. 30 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2 hours ago, NiKoSmile said: Η ιδιωτικότητα δεν σημαίνει να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει χωρίς να τον βλέπει κανείς. Την διαφορά μεταξύ βλέπω και καταγράφω 24/7 την καταλαβαίνεις; 2 hours ago, gpapadakis said: Αυτο που καποιοι βλεπετε καθε γειτονα που προσπαθει να προστατεψει την περιουσια του ως ανωμαλο, να το κοιταξετε. Έχεις χάσει το point. Έχει ήδη τεθεί η εξής ερώτηση: Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχει κάποιος ανώμαλο γείτονα για να έχει ιδιωτικότητα; Τις κουρτίνες γιατί τις τραβάει ο κόσμος στο σπίτι; Γιατί θεωρεί πως έχει ανώμαλο γείτονα; Να τους πούμε να το κοιτάξουν λίγο; Ή μήπως έχουν κάτι να κρύψουν όπως είπε ο φίλος παραπάνω και να κάνουμε καμιά αναφορά στην αστυνομία γιατί κάτι ύποπτο συμβαίνει; Η κουβέντα έχει ξεφύγει λίγο. Το θέμα αφορά κάμερα γείτονα μέσα σε πολυκατοικία (ιδιωτικό κοινόχρηστο χώρο) που γράφει συστηματικά την είσοδο τρίτου διαμερίσματος. Και συνεχίζετε κάποιοι και συζητάτε για κάμερες σε λεωφορεία, δρόμους, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, δημόσιους χώρους κτλ. Οι περιπτώσεις αυτές είναι άσχετες, το καταλαβαίνετε; Μιλάμε για άλλη περίπτωση, δεν έχει νόημα ο εκτροχιασμός και οι γενικεύσεις. Και ούτε φοβάται κάποιος τις κάμερες, μια χαρά τις χρησιμοποιούμε και μέσα και έξω από το σπίτι μας. Μην αποδίδετε αυθαίρετα θέσεις και χαρακτηρισμούς που δεν ισχύουν, απλά επειδή σας βολεύουν στο αφήγημά σας. Έχουν ειπωθεί ξανά αυτά, αν θέλετε διαβάστε πάλι με ηρεμία τι έχει γραφτεί. Επίσης ρε παιδιά, ειπώθηκε ήδη πολύ ωραία και από άλλους συμφορουμίτες, αν μένει κάποιος σε διαμέρισμα πολυκατοικίας και θέλει να προστατέψει την περιουσία του, έχει επιλογές. Βάζει συναγερμό ή/και βάζει κάμερες μέσα στο διαμέρισμα και τελειώνει το θέμα, έχει καλυφθεί ήδη. Αν θέλει και του δώσει και συναίνεση ο γείτονας, βάζει κάμερα και στην πόρτα του γείτονα. Αν δεν του δώσει γιατί να το κουράσει ή να το αγνοήσει; Τόσο τύπος "δεν με νοιάζουν ούτε οι νόμοι ούτε ο γείτονας, θα κάνω ό,τι γουστάρω"...; Για την ιστορία, ξαναβρήκα τον γείτονα να του πω πιο καθαρά πως θέλω να βγει και ήταν συγκαταβατικός γενικά, είπε πως θα την βγάλει. Δεν έφερε κάποια αντίρρηση, ούτε πήγε να το παίξει τσαμπουκάς, ούτε ανέφερε κάποιο τρομερό επιχείρημα τύπου "στο μετρό δεν σε πειράζει όμως" ή "αν φοβάσαι τις κάμερες να μην βγαίνεις από το σπίτι σου" ή αν "σε ληστέψουν στην είσοδο του διαμερίσματός σου, μη μου ζητήσεις βίντεο μετά". Απλά lol. Ο άνθρωπος δικαιολογήθηκε γιατί το έκανε κτλ. και είπε πως θα την βγάλει. Τον ευχαρίστησα κι έφυγα, απλά και όμορφα. Για να δούμε τώρα, αν και πότε θα βγει, γενικά είμαι αισίοδοξος πάντως. 8
gx2 Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου 11 ώρες πριν, great είπε οταν σου αρπαξουν το παιδι ή του επιτεθουν σεξουαλικα (να μην πω την άλλη λεξη και προκαλεσω το συναισθημα) και το εχει πιασει η καμερα απεναντι του σουβλατζιδικου και πατε δικαστηριο και εχεις μπροστα σου τον δραστη, πες στον προεδρο οτι οχι δεν θελω να του κανω μηνυση γιατι η καμερα που τον είδε ηταν παρανομη και δεν επρεπε να τον δει και δεν ειχε συναινεση για να δειξει το προσωπο του. Απλο; Μαθουσάλες του ΑΠΠΔ, welcome to 2025 Αντίστοιχος τρόπος σκέψης: μπαίνουν διαρρήκτες σε ένα σπίτι όπου πριν έχει μπει ένας ανώμαλος που ετοιμάζετε να "σου αρπαξει το παιδι ή του επιτεθει σεξουαλικα (να μην πω την άλλη λεξη και προκαλεσω το συναισθημα)" και με τον θόρυβο που κάνουν ο ανώμαλος τρέπεται σε φυγή. Συμπέρασμα να νομιμοποιήσουμε τις διαρρήξεις. 1 1
mike15 Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, trabakoulas είπε Για την ιστορία, ξαναβρήκα τον γείτονα να του πω πιο καθαρά πως θέλω να βγει και ήταν συγκαταβατικός γενικά, είπε πως θα την βγάλει. Δεν έφερε κάποια αντίρρηση, ούτε πήγε να το παίξει τσαμπουκάς, ούτε ανέφερε κάποιο τρομερό επιχείρημα τύπου "στο μετρό δεν σε πειράζει όμως" ή "αν φοβάσαι τις κάμερες να μην βγαίνεις από το σπίτι σου" ή αν "σε ληστέψουν στην είσοδο του διαμερίσματός σου, μη μου ζητήσεις βίντεο μετά". Απλά lol. Ο άνθρωπος δικαιολογήθηκε γιατί το έκανε κτλ. και είπε πως θα την βγάλει. Τον ευχαρίστησα κι έφυγα, απλά και όμορφα. Για να δούμε τώρα, αν και πότε θα βγει, γενικά είμαι αισίοδοξος πάντως. το γιατι το εκανε μπορεις να το πεις ? εαν θελεις. παντως οπως ειπωθηκε μπορει να βαλει ενα κανονικου μεγεθους ματακι και να εχει καμερα απο μεσα χωρις να το ξερεις.μαλλον δεν το ηξερε γιαυτο καρφωθηκε απο εσενα που γνωριζεις. προς τους αλλους ..το θεμα ειναι απλο..αν ο φιλος ηθελε καμερα προς τον διαδρομο θα εβαζε δικια του.δεν θελει οποτε δεν θελει να βαζει και ο διπλανος του.εαν ο διπλανος του εβαζε την πιο διακριτικη εκδοση με ματακι μικρο και δεν το καταλαβαινε,δεν θα τον ενοχλουσε γιατι δεν θα το ηξερε .μεχρι να το μαθαινε με καποιο τροπο. ολα ειναι στο μυαλο μας.εαν ξερεις οτι παρακολουθεισαι και σε πειραζει τοτε πρεπει να αντιδρασεις.εαν δεν το ξερεις,δεν ενοχλεισαι.εμενα με ενοχλουν ψυχολογικα οι καμερες οταν ξερω που ειναι.σε ενα καταστημα τραπεζας η' οτιδηποτε αλλο δεν με πειραζει γιατι δεν με ξερουν και παταω εκει μια στο τοσο,αλλα καταλαβαινω οτι ειναι νομιμη προς το συμφερον ολων μας,και εμενα μην με κλεψουν και το καταστημα. στο σπιτι ομως και γενικα σε κοινοχρηστους χωρους της οικοδομης το να μπαινουν αυθαιρετα καμερες σε σημεια που δεν ειναι νομιμες ,ενοχλουν.εαν ηθελα καμερα θα εβαζα εγω νομιμα για εμενα,δεν θελω την δικαιολογια ¨σε καποια περιπτωση μπορει να την χρειαστεις ομως" .αυτο θα ειναι επιλογη μου να το χειριστω. εμενα μπορει να με ενοχλουν και οταν μπαινουν νομιμα,αλλα εκει πρεπει να σεβαστω τον νομο,ασχετα εαν συμφωνουμε η' οχι. το επιχειρημα οτι παρολο που δεν συμφωνω ,οταν την χρειαστω θα αναθεματιζω,οκ και οταν καποιος θελει βοηθεια στην οικοδομη για κατι αλλο εαν δεν του την παρεχω τοτε θα αναθεματιζει και αυτος.δεν εχει καμμια σχεση το ενα με το αλλο. αυτο ειναι ψυχολογικος εκβιασμος.μην διαφωνεις με την παρανομη καμερα γιατι μπορει να σου χρειαστει. Επεξ/σία 31 Αυγούστου από mike15
warewolf Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου (επεξεργασμένο) delete Επεξ/σία 31 Αυγούστου από warewolf 1
StamTheMan Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 19 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Η ιδιωτικότητα δεν σημαίνει να μπαίνει και να βγαίνει όποιος θέλει χωρίς να τον βλέπει κανείς. Καπου τα εχεις μπερδεψει. 19 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Όποιος φοβάται το φακό, μάλλον κάτι έχει να κρύψει. 19 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Αν σε ενοχλεί που σε βλέπει κάμερα μήπως να ανησυχούμε γιατί; Στο δικο σου μυαλο ισως. 1 ώρα πριν, warewolf είπε 2. Τοποθέτηση κάμερας από ιδιώτη έξω από το διαμέρισμά του Μπορεί νόμιμα να βλέπει τον χώρο μπροστά από το διαμέρισμά του, κοινόχρηστους χώρους (σκάλες/ασανσέρ) και επισκέπτες που περνούν από αυτούς τους χώρους, χωρίς να μπορεί να παρακολουθήσει ποιον επισκέπτονται ή σε ποιο διαμέρισμα μπαίνουν. Πηγη;
NiKoSmile Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Καπου τα εχεις μπερδεψει. Στο δικο σου μυαλο ισως. Αν κάθε φορά που βλέπεις δημόσια κάμερα νομίζεις ότι σε παρακολουθούν, αυτό λέγεται μανία καταδίωξης, όχι ιδιωτικότητα. Η κάμερα είναι για ασφάλεια, όχι για σενάρια Matrix. Μήπως είσαι μπερδεμένος είσαι εσύ που βλέπεις την δημόσια κάμερα ως απειλή και όχι ως ασπίδα; Ακόμα και σε κοινόχρηστο χώρο η κάμερα καταγράφει γεγονός, όχι μυστικά. Αν θέλεις κάτι να κρύψεις μπαίνεις στον ιδιωτικό/προσωπικό σου χώρο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα