MIJOKTU Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θέλω να χτίσω ενα gaming pc από τη γνωστή ιστοσελίδα με πιθανή μελλοντική αλλαγή της κάρτας σε 2-3 χρόνια. Για gaming τον θέλω σε 2k ανάλυση. Έχω ήδη nvme δίσκο gen 4 οπότε δε θα χρειαστεί για την ώρα. Θα ήθελα να συμπληρώσετε Κουτί , σύστημα ψύξης και τροφοδοτικό ή οτιδήποτε ανεμιστήρια χρειάζεται ώστε να φτάσει γύρω στα 1500 το πολύ αν γίνεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. p.s. Χρώματα rgb εφέ κτλ μου είναι αδιάφορα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου από MIJOKTU
flikifloki Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου 23 λεπτά πριν, MIJOKTU είπε Θα ήθελα να συμπληρώσετε Κουτί , σύστημα ψύξης και τροφοδοτικό ή οτιδήποτε ανεμιστήρια χρειάζεται ώστε να φτάσει γύρω στα 1500 το πολύ αν γίνεται. Στα υπόλοιπα που έχεις επιλέξει είσαι απόλυτος δηλαδή? Ο 9800x3d είναι κορυφή στους gaming επεξεργαστές αλλά το να τον συνδυάσεις με 9060xt για να βγει το budget είναι οριακά έγκλημα, ειδικά σε 2k ανάλυση. 1
MIJOKTU Δημοσ. 28 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου Ναι ίσως έχεις δίκαιο. Απλά σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών αργότερα. Επίσης μία 9070xt κοστίζει τη διπλάσια τιμή. Αν είναι να πάρω κάρτα στα 700 + τότε δεν είμαι στο budget για επεξεργαστή. Εάν έχεις κάτι να προτείνεις ευχαρίστως.
Λύση FilipposTechGR Δημοσ. 28 Αυγούστου Λύση Δημοσ. 28 Αυγούστου Κουτί: Fractal Design Pop Air ή Be Quiet! Pure Base 500DX καλή ροή αέρα, χωρίς υπερβολικά RGB. PSU: 750W–850W, 80+ Gold, π.χ. Seasonic Focus GX ή Corsair RMx για να είσαι καλυμμένος και με μελλοντική κάρτα. Ψύξη CPU: Αν έχεις δυνατό CPU, μια καλή αερόψυξη τύπου Be Quiet Dark Rock 4 ή Noctua NH-U12S. Αν θες AIO, π.χ. Arctic Liquid Freezer II 280. Ανεμιστήρες: Arctic P12/P14 PWM, value for money και ήσυχοι. Έτσι μένεις μέσα στο budget σου και έχεις αρκετό headroom για upgrade GPU αργότερα. 1
flikifloki Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Λόγο budget εγώ βλέπω 2 κύριες επιλογές, ανάλογα με τι παιχνίδια παίζεις κατά βάση. Αν είσαι των battleroyale ή γενικά online shooter/mmo περισσότερο, πας για 7800x3d (ελάχιστη διαφορά απ'τον 9800 αλλά πάνω από 100 ευρώ μικρότερο κόστος) και όποια κάρτα χωρέσει. Μια απλή 9070 σε καλή τιμή, όπως αυτή απ'το newsletter πριν 1-2 βδομάδες, θα ήταν ιδανική. Αν είσαι των single player, πας για 7600/9600x και βάζεις ό,τι καλύτερο μπορείς σε κάρτα γραφικών. Η μητρική και η ραμ είναι μια χαρά. Πάντως πορείς να κόψεις κάτι λίγα και από εκεί ΑΝ χρειαστεί χωρίς να χάσεις τίποτα σε επιδόσεις. Για τους 7600/9600, η κλασική Arctic Freezer 36 είναι υπεραρκετή. Αν πας σε 7800x3d, δες και την Pure Rock Pro 3. AIO κοιτάς μόνο αν σε ενδιαφέρει για αισθητικούς λόγους, αλλιώς δεν χρειάζεται. Κουτί/ανεμιστήρες συνήθως βγαίνει οικονομικότερα να πάρεις ένα με προεγκατεστημένα fans. Κάτι σαν αυτό ας πούμε. Δύσκολο κομμάτι για προτάσεις το κουτί καθώς το πόσες θύρες usb θες να έχεις μπροστά, το τι αρέσει στο μάτι του καθενός ή το πόσα λευτά θεωρεί κανείς λογικό να διαθέσει, είναι όλα πολύ υποκειμενικά. Τροφοδοτικό ανάλογα με τις προσφορές. Αφού έχεις προοπτική αναβάθμισης κάρτας, κοίτα μίνιμουμ 750w και φυσικά 80plus gold, ή έστω 80plus bronze. Έχει διάφορα στα 80-100E. 1 1
InsoRay Δημοσ. 28 Αυγούστου Δημοσ. 28 Αυγούστου Θα συμφωνήσω και εγώ με τους υπόλοιπους, είναι έγκλημα να πας σε τόσο ακριβό επεξεργαστή με αυτή την κάρτα. Μπορείς πολύ άνετα να κόψεις 250 ευρώ από τον επεξεργαστή και να πας σε έναν 9600X, και άλλα 70 από την μητρική και να πας σε μια 650 tomahawk και έχεις βγάλει την 9070XT χωρίς κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα