Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft επεκτείνει την τεχνολογία Xbox Cloud Gaming σε συνδρομητές Xbox Game Pass Core και Standard, καταργώντας την απαίτηση για το ανώτερο επίπεδο συνδρομής.

Στο πλαίσιο δοκιμής του προγράμματος Xbox Insider, η Microsoft παρέχει επίσης πρόσβαση σε ορισμένα παιχνίδια για PC στους συνδρομητές Game Pass Core και Standard.

Μέχρι σήμερα, η Microsoft περιόριζε την πρόσβαση στο Xbox Cloud Gaming αποκλειστικά στους συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate, που σημαίνει ότι έπρεπε να πληρώνει κανείς 19,99 δολάρια μηνιαίως για να αποκτήσει πρόσβαση στο xCloud. Τώρα, οι Xbox Insiders μπορούν να ξεκινήσουν να δοκιμάζουν τη δυνατότητα streaming παιχνιδιών cloud που περιλαμβάνονται στις συνδρομές Game Pass Core και Standard.

"Ως μέρος της εμπειρίας Insider, οι συνδρομητές Xbox Game Pass Core και Standard θα μπορούν να κάνουν streaming παιχνίδια στο cloud που περιλαμβάνονται στη συνδρομή τους ή επιλεγμένα παιχνίδια που διαθέτουν και υποστηρίζουν το cloud", εξηγεί η ομάδα του Xbox Insider.

Φυσικά όλα αυτά ισχύουν στις χώρες που η cloud gaming υπηρεσία της Microsoft είναι διαθέσιμη, με την Ελλάδα δυστυχώς να μην περιλαμβάνεται σ' αυτές. Θεωρητικά η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια όταν θα εγκαινιαστεί το πρώτο data center της εταιρείας στη χώρα μας.

Η επέκταση του Xbox Cloud Gaming σε περισσότερα επίπεδα Game Pass έρχεται μόλις μία εβδομάδα αφότου η Microsoft υπαινίχθηκε "πιο οικονομικούς" και προσιτούς τρόπους πρόσβασης σε cloud παιχνίδια του Xbox. Η Microsoft εργαζόταν επίσης προηγουμένως σε μια ξεχωριστή "ειδική" έκδοση του Xbox Cloud Gaming. Επιπλέον, η εταιρεία έχει υπαινιχθεί στο παρελθόν ότι θα μπορούσε τελικά να υπάρξει ακόμη και μια δωρεάν έκδοση του Xbox Cloud Gaming με αντάλλαγμα... διαφημίσεις.

Παράλληλα, η Microsoft επεκτείνει και την πρόσβαση σε παιχνίδια PC για τους συνδρομητές Game Pass Core και Standard. "Ως μέρος των δοκιμών, οι Xbox Insiders που είναι συνδρομητές στο Game Pass Core ή Standard θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε εκδόσεις PC επιλεγμένων τίτλων, προσφέροντάς σας ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και την επιλογή να παίξετε σε PC ή φορητή συσκευή Windows", αναφέρει η Microsoft.

Για όσους ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το Xbox Cloud Gaming και τα παιχνίδια PC στο Game Pass Core ή Standard, μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα Xbox Insiders της Microsoft και στη συνέχεια να επισκεφθούν το xbox.com/play για να αποκτήσουν πρόσβαση σε παιχνίδια cloud ή την εφαρμογή Xbox στα Windows για τους πρόσθετους PC τίτλους .

Η κίνηση της Microsoft αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επέκταση του οικοσυστήματος του Xbox Cloud Gaming, καθιστώντας την υπηρεσία προσβάσιμη σε περισσότερους gamers μέσω των πιο φθηνών επιπέδων συνδρομής. Ανοίγοντας την πρόσβαση σε συνδρομητές Core και Standard, η εταιρεία επιδιώκει να προσελκύσει μεγαλύτερο κοινό στην cloud πλατφόρμα παιχνιδιών, ετοιμάζοντας το ίδιο διάστημα την "ένωση" του Xbox με το PC

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Έχει δοκιμάσει κανένας να παίξει Ελλάδα; Ο,τι είχα δοκιμάσει πριν λιγο καιρο ήταν εντελώς απογοητευτικό, unplayable εμπειρία. Δε ξέρω τώρα με το fiber to the home μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα...

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Errik said:

Έχει δοκιμάσει κανένας να παίξει Ελλάδα; Ο,τι είχα δοκιμάσει πριν λιγο καιρο ήταν εντελώς απογοητευτικό, unplayable εμπειρία. Δε ξέρω τώρα με το fiber to the home μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα...

Πως έπαιξες εσύ ενώ στην Ελλάδα δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία?!

Einai beta ακόμα και μόνο για ορισμένες χώρες.

• Haha 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Drake27 είπε

Πως έπαιξες εσύ ενώ στην Ελλάδα δεν είναι ενεργοποιημένη η υπηρεσία?!

Einai beta ακόμα και μόνο για ορισμένες χώρες.

Ε για αυτο ειπε οτι ειναι unplayable. Γιατι δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλαδα...

• Haha 5
Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλά πρέπει να είχα δοκιμάσει με VPN. Ακόμα δεν την έχουν ενεργή στην Ελλάδα ε; Και τόσα ντατασεντερ μικροσοφτ που λέει ο κούλης οτι φτιαχτηκαν στο κορωπι τιποτα; Μόνο για όφις 365; 

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Errik είπε

Αν θυμαμαι καλά πρέπει να είχα δοκιμάσει με VPN. Ακόμα δεν την έχουν ενεργή στην Ελλάδα ε; Και τόσα ντατασεντερ μικροσοφτ που λέει ο κούλης οτι φτιαχτηκαν στο κορωπι τιποτα; Μόνο για όφις 365; 

Το VPN κάνει ανακατεύθυνση και χάνεις ταχύτητα πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

To cloud gaming είναι σαν να είχα τοπικά το παιχνίδι στην κονσόλα? Κάνει δηλαδή save κανονικά να μπορώ να συνεχίσω την επόμενη φορά κτλ κτλ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζω καμία φορά όταν είμαι στο υπνοδωμάτιο που δεν έχω xbox. Έχω κατεβάσει την εφαρμογή στην lg και απλώς χρειάζεται μόνο το controller. Την εφαρμογή την κατέβασα αλλάζοντας χώρα πχ σε ελβετία και μέσω vpn. Επίσης για να παίξεις με βέλτιστο τρόπο πρέπει κατά το άνοιγμα να μπεις με vpn για να μην σε μπλοκάρει, μετά το κλείνω και συνεχίζω με ελληνική ip. 

Τώρα σαν gameplay με 500αρα που έχω είναι καλό αλλά μέχρι εκεί, θέλει οπωσδήποτε καλό εσωτερικό δίκτυο (πχ με 2.4ghz δεν παίζεις, θέλει 5ghz), δεν κολλάει αλλά έχει μια μικροκαθυστέρηση που σε multiplayer θα σου κοστίσει. Για κανένα campaign μια χαρά είναι.

Επεξ/σία από kaktos77
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ant_mpi είπε

To cloud gaming είναι σαν να είχα τοπικά το παιχνίδι στην κονσόλα? Κάνει δηλαδή save κανονικά να μπορώ να συνεχίσω την επόμενη φορά κτλ κτλ?

Σε GeForce Now που είχα δοκιμάσει (βεβαια εχω καλή γραμμή) ηταν εκπληκτικό.

Όλα Smooth, ουτε install τιποτα. Διαλέγεις παιχνίδι, πατάς play μπήκες. Το save σου είναι και αυτό στο Cloud όπως πάντα. Αν έρθει Ελλάδα το XBOX Cloud αντε γειά. ❤️ 

Δημοσ.

Έχω παίξει cloud σε παιχνίδια τύπου strategy & card games (AoE4, Balatro), αλλά για κάτι γρήγορο όπως Doom, έχουμε δρόμο. 
Αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Έχω παίξει cloud σε παιχνίδια τύπου strategy & card games (AoE4, Balatro), αλλά για κάτι γρήγορο όπως Doom, έχουμε δρόμο. 
Αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Έχω τερματίσει πάνω από το μισό doom eternal πρόσφατα σε ps Portal και έπαιζε ΤΕΛΕΙΑ (Να στριμαρει από το cloud όχι τη κονσόλα)

Είναι απαράδεκτη η Ms που δεν το έχει ενεργοποιημένο στην Ελλάδα ενώ η Σόνυ (μάλλον με υποδομές Ms) το προσφέρει έστω και σε σχετικά περιορισμένους τίτλους 

• Like 1
Δημοσ.

Εξαιρετικά νέα αυτά. Έχω τελειώσει πάνω από 15 παιχνίδια στο Xbox χωρίς να έχω κονσόλα της. Να είναι καλά το XbPlay και το Betterxcloud. Ούτε VPN ούτε τίποτα.

Το ερώτημα, βέβαια, είναι γιατί κάποιος να πάρει πλέον την Ultimate έκδοση αφού ουσιαστικά η Ultimate σου έδινε την επιλογή για Cloud gaming για αυτό και ήταν πιο ακριβή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη μια αδιάφορη Είδηση τη στιγμή που η Google προϋπολογίζει στα πιο θετικά της σενάρια 20 εκατομμύρια αποχωρίσεις Android Users προς το IOS. Οπως πιστοποιεί το δικό της εργαλείο ΑΙ Gemini.

Επεξ/σία από Gavoux4
  • Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Gavoux4 είπε

Ακόμη μια αδιάφορη Είδηση τη στιγμή που η Google προϋπολογίζει στα πιο θετικά της σενάρια 20 εκατομμύρια αποχωρίσεις Android Users προς το IOS. Οπως πιστοποιεί το δικό της εργαλείο ΑΙ Gemini.

Αυτό τι σχέση έχει με το cloud gaming του Xbox?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Αυτό τι σχέση έχει με το cloud gaming του Xbox?

Το να βγαίνει είδηση για μια Cloud υπηρεσία που δεν υπάρχει καν διαθέσιμη στη χώρα σου και να μη βγαίνει είδηση για ένα θέμα που απασχολεί το 10% της Android κοινότητας τι σχέση έχει με την ενημέρωση;;

Επεξ/σία από Gavoux4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...