georgemoy Δημοσ. 30 Αυγούστου Δημοσ. 30 Αυγούστου Καλησπέρα σας, προσπαθώ να λύσω το αιώνιο πρόβλημα ίντερνετ στην περιοχή μου. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία να έρχεται ως εδώ, και μόνη λύση ήταν η HCN με ασύρματο ίντερνετ (κεραία). Μπήκε η κεραία, και βάλαμε ένα καλώδιο μέσα σε ένα σπίτι. Τα σπίτια είναι 4 και θέλω να έχω καλό Wifi σε όλα. Πάω για Mesh Wi-fi? Ή υπάρχει κάποια άλλη λύση? Ποιο mesh θα πρέπει να πάρω για τα τετραγωνικά μου? 2 μεζονέτες (120 τετραγωνικά η καθε μια με μεσοτοιχία ) 1 σοφίτα απο πάνω και ένα διαμέρισμα απο πίσω. Όλα κολλητά. Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες!
kostasbm Δημοσ. 31 Αυγούστου Δημοσ. 31 Αυγούστου On 30/08/2025 at 00:06, georgemoy said: Καλησπέρα σας, προσπαθώ να λύσω το αιώνιο πρόβλημα ίντερνετ στην περιοχή μου. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία να έρχεται ως εδώ, και μόνη λύση ήταν η HCN με ασύρματο ίντερνετ (κεραία). Μπήκε η κεραία, και βάλαμε ένα καλώδιο μέσα σε ένα σπίτι. Τα σπίτια είναι 4 και θέλω να έχω καλό Wifi σε όλα. Πάω για Mesh Wi-fi? Ή υπάρχει κάποια άλλη λύση? Ποιο mesh θα πρέπει να πάρω για τα τετραγωνικά μου? 2 μεζονέτες (120 τετραγωνικά η καθε μια με μεσοτοιχία ) 1 σοφίτα απο πάνω και ένα διαμέρισμα απο πίσω. Όλα κολλητά. Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες! πάλε ενα switch εκεί που μπαίνει το καλώδιο στο σπίτι και μετά να τραβήξεις καλώδια στο κάθε σπίτι......μόλις μπει καλώδιο στο κάθε σπίτι όλα μετά είναι απλά
slaughter Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου On 30/08/2025 at 00:06, georgemoy said: Καλησπέρα σας, προσπαθώ να λύσω το αιώνιο πρόβλημα ίντερνετ στην περιοχή μου. Δεν υπάρχει καμία εταιρεία να έρχεται ως εδώ, και μόνη λύση ήταν η HCN με ασύρματο ίντερνετ (κεραία). Μπήκε η κεραία, και βάλαμε ένα καλώδιο μέσα σε ένα σπίτι. Τα σπίτια είναι 4 και θέλω να έχω καλό Wifi σε όλα. Πάω για Mesh Wi-fi? Ή υπάρχει κάποια άλλη λύση? Ποιο mesh θα πρέπει να πάρω για τα τετραγωνικά μου? 2 μεζονέτες (120 τετραγωνικά η καθε μια με μεσοτοιχία ) 1 σοφίτα απο πάνω και ένα διαμέρισμα απο πίσω. Όλα κολλητά. Ευχαριστώ προκαταβολικά παίδες! Αν δεν σε πειράζει οτι ο κάθε ένας απο το κάθε διαμέρισμα θα βλέπει τις συσκευές του άλλου τότε η καλύτερη λύση είναι ένα καλώδιο απο το router σε κάθε διαμέρισμα. Και πάνω σε αυτό ένα άλλο Access Point για να έχει το κάθε σπίτι το δικό του.
georgemoy Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και την βοήθεια, αλλά θα ήθελα να να αποφύγω καλώδια και τρυπήματα. Μήπως υπάρχει κάτι να ενισχύσει το σήμα ΠΟΛΥ ωστε να τους καλύψει όλους?
kostasbm Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 7 minutes ago, georgemoy said: Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και την βοήθεια, αλλά θα ήθελα να να αποφύγω καλώδια και τρυπήματα. Μήπως υπάρχει κάτι να ενισχύσει το σήμα ΠΟΛΥ ωστε να τους καλύψει όλους? δεν ξερω τι θα κανεις τελικα αλλα το καλωδιο ειναι η υπερτατη λυση.....αν βαριεσαι η δε μπορεις θα φερεις καποιον να τρυπησει και να κανει σωστη δουλεια
Aris_ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου θελεις εξωτερικη κεραια Omnidirectional access point και απο εκει κεραια directional σε καθε σπιτι με line of site LOS τα καλα ειναι ακριβα γιατι πρεπει να πετυχαινουν καλες ταχυτητες σε αποσταση με κρυπτογραφηση να εχει σταθερο σημα και αν θες vpn κλπ με το καλωδιο ειναι πιο απλα τα πραγματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα