Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Εύχομαι όσοι μας διαβάζετε  να είστε καλά!

Έχω στην ιδιοκτησία μου ένα νεόδμητο διαμέρισμα το οποίο σύντομα θα αποπεράτωθει. Με ενημέρωσε ο κατασκευαστής ότι τα έξοδα συνδεσης με τα διάφορα δίκτυα είναι €4700. Εκείνος έχει κάνει τις αιτήσεις εκ μέρους μου (κ των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισματων). 

Για να πληρώσω τα έξοδα αυτά, θα πρέπει να μου παρέχει αποδείξεις, παραστατικά ή κάτι άλλο? Πως γνωρίζω ότι τα έξοδα είναι όντως αυτά κ δεν με.. κλέβει και δεν μου ζητά παραπάνω χρήματα?

Δημοσ.

Στη δική μου περίπτωση υποθέτω ότι ήταν μέσα στο ποσό για την αγορά του ακινήτου γιατί κάτι τέτοιο ούτε μου ζητήθηκε αλλά ούτε αναφέρθηκε ποτέ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 30/08/2025 at 21:33, _Vagg_ said:

Στη δική μου περίπτωση υποθέτω ότι ήταν μέσα στο ποσό για την αγορά του ακινήτου γιατί κάτι τέτοιο ούτε μου ζητήθηκε αλλά ούτε αναφέρθηκε ποτέ...

αν θυμαμαι αναφερει μεσα στο συμβολαιο ποιανου δαπανη θα ειναι το καθε τι. 

On 30/08/2025 at 19:43, alkoulaki said:

Γειά σας,

Εύχομαι όσοι μας διαβάζετε  να είστε καλά!

Έχω στην ιδιοκτησία μου ένα νεόδμητο διαμέρισμα το οποίο σύντομα θα αποπεράτωθει. Με ενημέρωσε ο κατασκευαστής ότι τα έξοδα συνδεσης με τα διάφορα δίκτυα είναι €4700. Εκείνος έχει κάνει τις αιτήσεις εκ μέρους μου (κ των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισματων). 

Για να πληρώσω τα έξοδα αυτά, θα πρέπει να μου παρέχει αποδείξεις, παραστατικά ή κάτι άλλο? Πως γνωρίζω ότι τα έξοδα είναι όντως αυτά κ δεν με.. κλέβει και δεν μου ζητά παραπάνω χρήματα?

σκοπος ειναι να στα σπασει και να σου πει τι ειναι τι.4700 που θα πανε? στην δεη να φερει το ρολοι? στην ευδαπ το ιδιο? αν ειναι αυτα φαινεται μεγαλο ποσο το 4700. εκτος αν μπορεις να τα κανεις εσυ για να γλυτωσεις τυχον εξοδα που θα βαλει αυτος.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Κανονικά στο συμφωνητικό με τον κατασκευαστή θα έπρεπε να αναφέρει το τι περιλαμβάνει η τιμή με το "κλειδί στο χέρι". Η το αναφέρει και δεν το είδες απ' την αρχή οπότε στα ζητάει τώρα ή "προθυμοποιείται" να το κάνει αυτός με το σχετικό καπέλο και όποιος τσιμπήσει. Σε κάθε περίπτωση παραστατικά 

Δημοσ.

εχεις συμφωνητικα, προσυμφωνα. επιπροσθετα ζητα του αναλυτικα τι αφορα το καθε τι. εαν σου βαλει τριφασικο ρευμα πχ μονο η δεη ειναι πανω απο 1000€. παντως οντως υπαρχουν εξοδα συνδεσης σε νεοδμητα διαμερισματα. ρωτα και τον δικηγορο σου. 

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, εγώ είχα δώσει γύρω στα 2κ για τις συνδέσεις το πάλαι ποτέ 2008 αλλά ήταν μέσα στην τελική τιμή 

Δημοσ.

Εγώ το 2017 αν θυμάμαι καλά ήταν γύρω στα 1500 σίγουρα σε καμία περίπτωστη το ποσό που αναφέρεις. Μου είχε δώσει όμως χαρτί (χειρόγαφο φυσικά) που τα εξηγούσε αναλύτικα πως επιμερίζεται το ποσό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/8/2025 στις 9:33 ΜΜ, _Vagg_ είπε

Ναι, γιατι στις περισσότερες περιπτωσεις αυτες τις παροχες τις κανει "δωρο" ο κατασκευαστης.

Παντως το ποσο ειναι λογικο, ~5000. Θα πρεπει να τα αναφερει και το συμβολαιο του σπιτιου

Επεξ/σία από hliastsek
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω ότι το ρολόι της ΕΥΔΑΠ έχει φτάσει περίπου 900€.

Φυσικό αέριο, αν βάζεις, θέλει κάπου 2-3 χιλιάρικα απ'οτι έχω διαβάσει.

ΔΕΗ δεν ξέρω αλλά αν για τριφασικό όπως γράφουνε παραπάνω θέλει κάνα χιλιάρικο, βγαίνει το ποσό.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εκανα προσφατα σε πολυκατοικια για Ευδαπ και Ρευμα. 

Της Ευδαπ ηταν 600 ευρω και του ρευματος περιπου 1000 για τριφασικο. Φυσικο αεριο δεν ειχα, αλλα οταν εβαλα φυσικο αεριο στο παλιο διαμερισμα που εμενα (ημουν ο 1ος σε ολη την πολυκατοικια), δεν χρειαστηκε να πληρωσω ουτε 1 ευρω. 

Κατι δεν μου κολλαει με τα 4700, μαλλον προσπαθει να βγαλει μιζα. Προσπαθησε να κανει κατι αντιστοιχο και με μας.

Ισως μεσα στα 4700 να προσπαθει να σας χρεωσει και την συνδεση με αποχετευση καθως και την εργολαβια του κοινοχρηστου ρολογιου που φερνουν γραμμη. Αν προκειται για πολυκατοικια, μου φαινεται σχεδον απιθανο κατα 99.99% να εχει γραφτει κατι τετοιο στο συμβολαιο παντως. Τον χειροτερο δικηγορο να ειχες δεν θα το επετρεπε, εκτος αν πηγες μονος σου.

Επεξ/σία από chrisgav
Δημοσ.

Προπερσυ που ψαχναμε για σπιτι (τελικα αγορασαμε αυτο που νοικιαζαμε και το ανακαινισαμε) στον Κορυδαλλο σε νεοδμητη πολυκατοικια μας ειχαν πει 4.000 τα εξοδα συνδεσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...