Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ερχόμενος από το εξωτερικό έχω μαύρα μεσάνυχτα για τις χρεώσεις (νταβατζηλίκια) των Ελληνικών τραπεζών.

Μιας και δεν βρήκα κάπου συγκεντρωτικα τις χρεώσεις για να έχεις τη σημερων ημέρα <<χρεωστική>> το τονίζω, κάρτα για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα σου, θα ήθελα να γράψουμε σε αυτό το θέμα τις χρεώσεις απο όλες τις τράπεζες για να:

1. Εξακολουθείς να έχεις χρεωστική κάρτα

2. Για να ξαναβγάλεις χρεωστική κάρτα σε περίπτωση που τη χάσεις ( αν σε αφήσουν )

3. Για να ανοίξεις 1 νέο λογαριασμό μισθοδοσίας με χρήση νέας χρεωστικής κάρτας.

Προσωπικά μόνο που δεν πήρα ηρεμιστικό όταν άρχισα να μαθαίνω ότι η Eurobank σε χρεώνει 0.60€/μήνα αν θέλεις να συνεχίζεις να έχεις κάρτα, η  Εθνική πήγε μουλωχτά να χρεώνει 0.80€/μήνα "αναβαθμιζοντας" σε,  ότι πρέπει να πληρώσεις 50€+ απλά για να ανοίξεις 1 νέο λογαριασμό και άλλα πολλά.

Προσωπικά αν δεν ήταν το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω πληρωμών με ελληνική κάρτα, ούτε που τις χρησιμοποιούσα...revolut και πάλι revolut...μα να σε υποχρεωνουν να πληρώνεις με κάρτα και η τράπεζα να σου λέει πως η καρτα είναι προνόμιο και πρέπει να πληρώνεις συνδρομή για να την έχεις...

Τουλάχιστον να μάθουμε εδώ γισ όλες τις χρεώσεις και ίσως κάποια tips για να αποφύγουμε περιττές χρεώσεις.

Ευχαριστώ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ολες τις τραπεζες, η αρχικη εκδοση κοστιζει 6 ευρω. Αναφερω αρχικη, γιατι η eurobank μεσω της συνδρομης, προσφερει δωρεαν επανεκδοση λογω ληξης. Σε περιπτωση απωλειας ειναι 3 ευρω μεσω ebanking, 6 ευρω απο καταστημα. Η επανεκδοση στους αλλους ειναι 6 ευρω. Νομιζω και η εθνικη εχει καποια συνδρομη (οχι υποχρεωτικη οπως η eurobank). Δεν ξερω τι παιζει εκει για την εκδοση/επανεκδοση. 

1 ώρα πριν, qqqqqaa είπε

ότι πρέπει να πληρώσεις 50€+ απλά για να ανοίξεις 1 νέο λογαριασμό και άλλα πολλά.

Σου ετυχε αυτο στην εθνικη γιατι ετυχε να σου προτεινουν εκει ασφαλεια, κατι που στην eurobank δεν εγινε. ΟΛΟΙ θα σου προτεινουν ασφαλεια, εσυ θα την αρνηθεις ομως. Το ανοιγμα του λογαριασμου, ειναι δωρεαν. 

Προσωπικα, θα προτεινα Πειραιως. Για την ωρα, ισως για τον ιδιωτη να ειναι η καλυτερη επιλογη σε χρεωσεις/υπηρεσιες. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
5 hours ago, qqqqqaa said:

Καλησπέρα σας.

Ερχόμενος από το εξωτερικό έχω μαύρα μεσάνυχτα για τις χρεώσεις (νταβατζηλίκια) των Ελληνικών τραπεζών.

Μιας και δεν βρήκα κάπου συγκεντρωτικα τις χρεώσεις για να έχεις τη σημερων ημέρα <<χρεωστική>> το τονίζω, κάρτα για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρήματα σου, θα ήθελα να γράψουμε σε αυτό το θέμα τις χρεώσεις απο όλες τις τράπεζες για να:

2. Για να ξαναβγάλεις χρεωστική κάρτα σε περίπτωση που τη χάσεις ( αν σε αφήσουν )

3. Για να ανοίξεις 1 νέο λογαριασμό μισθοδοσίας με χρήση νέας χρεωστικής κάρτας.

Προσωπικά μόνο που δεν πήρα ηρεμιστικό όταν άρχισα να μαθαίνω ότι η Eurobank σε χρεώνει 0.60€/μήνα αν θέλεις να συνεχίζεις να έχεις κάρτα, η  Εθνική πήγε μουλωχτά να χρεώνει 0.80€/μήνα "αναβαθμιζοντας" σε,  ότι πρέπει να πληρώσεις 50€+ απλά για να ανοίξεις 1 νέο λογαριασμό και άλλα πολλά.

Προσωπικά αν δεν ήταν το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω πληρωμών με ελληνική κάρτα, ούτε που τις χρησιμοποιούσα...revolut και πάλι revolut...μα να σε υποχρεωνουν να πληρώνεις με κάρτα και η τράπεζα να σου λέει πως η καρτα είναι προνόμιο και πρέπει να πληρώνεις συνδρομή για να την έχεις...

Τουλάχιστον να μάθουμε εδώ γισ όλες τις χρεώσεις και ίσως κάποια tips για να αποφύγουμε περιττές χρεώσεις.

Ευχαριστώ.

Για εθνική άνοιξε λογαριασμό μέσω του next app,   τελευταία φορά που το δοκίμασα έδινε κανονικά επιλογή για  απλή χρεωστική (και όχι dual)   και δεν σε χρεώνουν ασφάλειες ή την dual.

Οι χρεώσεις είναι λίγο πολύ fix για εκδοσή/λήξη και χάσιμο και είναι στα 6 ευρώ σε όλους 

Δημοσ.

επισης ο λογαριασμος οταν ειναι πχ μισθοδοσιας δεν χρεωνεται.

παιζω με εθνικη λογω μισθοδοσιας και καρτα virtualnprepaid χωρις χρεωση.

πειραιως την εκλεισα και συντομα και την alpha.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

επισης ο λογαριασμος οταν ειναι πχ μισθοδοσιας δεν χρεωνεται.

παιζω με εθνικη λογω μισθοδοσιας και καρτα virtualnprepaid χωρις χρεωση.

πειραιως την εκλεισα και συντομα και την alpha.

είχα κι εγώ λογαριασμό σε όλες τις συστημικές και παλαιότερα ίσως είχε κάποιο νόημα. Πλέον όπως γίνανε τα πράγματα με τις χρεώσεις και το iris πιστεύω πως δεν αξίζει να κρατάμε σε όλες. 

Αυτό που λέγανε πως πλέον μπορείς να κάνεις δωρεάν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας ενεργοποιήθηκε; Αν έγινε και αυτό, ένας λόγος παραπάνω να κλειστούν οι επιπλέον λογαριασμοί

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες, πριν ενα μηνα τους έκλεισα 9λους εκτος απο 1 στην αλφα που δεν με χρεώνει τπτ μέχρι στιγμης και με δωρεαν επανέκδοση οταν μου χάλασε πέρσι. Για το αφορολόγητο πλεον χρησιμοποιώ την payzy που έχει και 1% cash back και αντε γειά με τις ελληνικές τράπεζες 

• Like 1
Δημοσ.
41 minutes ago, b00mb00m said:

είχα κι εγώ λογαριασμό σε όλες τις συστημικές και παλαιότερα ίσως είχε κάποιο νόημα. Πλέον όπως γίνανε τα πράγματα με τις χρεώσεις και το iris πιστεύω πως δεν αξίζει να κρατάμε σε όλες. 

ακριβως.με το iris δεν βρισκω νοημα.θα κρατησω μονο εθνικη.λεφτα μπορω να σηκωσω και με την prepaid

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, qqqqqaa είπε

Καλησπέρα σας.

Ευχαριστώ.

οι χρεωσεις αυτές ειναι για συγκεκριμμενους λογαριασμους. αν δεν κάνεις την αναβαθμιση χρεώνεσαι μονο 6 ευρώ αν 3ετια περιπου όταν ληγει η καρτα σου (σε εθνική) ή 5ετία στους υπολοιπους.

δεν χρειαζεται 50 ευρω για άνοιγμα λογαριασμού.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
6 ώρες πριν, b00mb00m είπε

Αυτό που λέγανε πως πλέον μπορείς να κάνεις δωρεάν ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας ενεργοποιήθηκε; Αν έγινε και αυτό, ένας λόγος παραπάνω να κλειστούν οι επιπλέον λογαριασμοί

ναι ενεργοποιηθηκε.εβγαλα χρηματα απο αλφα ενω ειχα καρτα απο εθνικη.καμμια χρεωση,εβγαλα και αποδειξη και δεν μου ηρθε και ειδοποιηση αλερτ καποια χρεωση.ουτε στην οθονη καποια προειδοποιηση για χρεωση.

6 ώρες πριν, theofanis20 είπε

Ειχα λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες, πριν ενα μηνα τους έκλεισα 9λους εκτος απο 1 στην αλφα που δεν με χρεώνει τπτ μέχρι στιγμης και με δωρεαν επανέκδοση οταν μου χάλασε πέρσι. Για το αφορολόγητο πλεον χρησιμοποιώ την payzy που έχει και 1% cash back και αντε γειά με τις ελληνικές τράπεζες 

η payzy πανε τα ποσα που ξοδευεις στο αφορολογητο?

η αλφα κανει δωρεαν επανεκδοση? μονο εαν χαλασει η' και οταν ληξει ειναι δωρεαν? 

πρωτη φορα ακουω για συστημικη δωρεαν επανεκδοση. νομιζα οτι ολες ειναι στο καρτελ και χρεωνουν 3-6 ευρω.

19 λεπτά πριν, The_Judas είπε

οι χρεωσεις αυτές ειναι για συγκεκριμμενους λογαριασμους. αν δεν κάνεις την αναβαθμιση χρεώνεσαι μονο 6 ευρώ αν 3ετια περιπου όταν ληγει η καρτα σου (σε εθνική) ή 5ετία στους υπολοιπους.

δεν χρειαζεται 50 ευρω για άνοιγμα λογαριασμού.

εχω την εντυπωση οτι ειναι παντου 3ετια πλεον.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mike15 είπε

η αλφα κανει δωρεαν επανεκδοση? μονο εαν χαλασει η' και οταν ληξει ειναι δωρεαν? 

Οταν ληξει σιγουρα ειναι δωρεαν η καινουρια. Τουλαχιστον σε εμενα ετσι εγινε σχετικα προσφατα. Για φθορα δεν ξερω.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλησε μας για τα τσαμπε στην χωρα π ησουν..

Ολα αυτα π σ λενε βγαινουν αν δεν θες να παρεις πακετα κ ειδοποιησεις sms..το 50ε ειναι καποια χαζοασφαλεια..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 31/08/2025 at 16:11, mike15 said:

εθνικη η dual ειναι 5 αλλα χρεωνει 6 ευρω καθε χρονο.

On 31/08/2025 at 16:24, dtk-386 said:

Alpha η κάρτα έχει διάρκεια 5 ετη.

και alpha που εχω οσο βλεπω 5 χρονια και αυτη

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.
19 ώρες πριν, mike15 είπε

ναι ενεργοποιηθηκε.εβγαλα χρηματα απο αλφα ενω ειχα καρτα απο εθνικη.καμμια χρεωση,εβγαλα και αποδειξη και δεν μου ηρθε και ειδοποιηση αλερτ καποια χρεωση.ουτε στην οθονη καποια προειδοποιηση για χρεωση.

η payzy πανε τα ποσα που ξοδευεις στο αφορολογητο?

πρωτη φορα ακουω για συστημικη δωρεαν επανεκδοση. νομιζα οτι ολες ειναι στο καρτελ και χρεωνουν 3-6 ευρω.

Ε τι να πω δεν ξέρω αν ισχύει για ολους ή για εμενα που είμαι πολλά χρόνια πελάτης τους και με τη μισθοδοσία εκεί παντως δεν με χρεώνουν την απλή χρεωστική που έχω ούτε συνδρομή ούτε τίποτα. Αλλα η παυζυ μετράει κανονικά στο αφορολογητο οποτε δεν βλέπω τον λόγο να χρησιμοποιώ κάρτα τράπεζας 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, theofanis20 είπε

Ε τι να πω δεν ξέρω αν ισχύει για ολους ή για εμενα που είμαι πολλά χρόνια πελάτης τους και με τη μισθοδοσία εκεί παντως δεν με χρεώνουν την απλή χρεωστική που έχω ούτε συνδρομή ούτε τίποτα. Αλλα η παυζυ μετράει κανονικά στο αφορολογητο οποτε δεν βλέπω τον λόγο να χρησιμοποιώ κάρτα τράπεζας 

καποτε τα  παλιαααα χρονια που ειχαν βγει οι προπληρωμενες,ειχαμε πολυ δουλεια..αν σου πω οτι με βαση αυτην την εμπειρια βαριεμαι αυτην την δοκιμασια? και τοτε δνε ηταν ενα κλικ,τωρα ειναι ευκολο,αλλα παλι δεν βρισκω τον λογο οταν ακομα εχω μπονους και αφορολογητο απο χρεωστικες.οχι απευθειας ποσοστο χρηματων οπως αυτη αλλα εχω σε ειδος .αλλα εγω ειμαι μειοψηφια.

Επεξ/σία από mike15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...